Gilles_27 έγραψε:Panosss έγραψε:Gilles_27 έγραψε:Αν ισχύουν εγώ θα τολμούσα να πω ότι μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Γιατί ανταγωνιστικοί με ποιον και σε ποια κατεύθυνση; Κίνα είναι αυτονόητο νομίζω ότι δεν μπορούμε να γίνουμε....Panosss έγραψε:Αν δεν είσαι ανταγωνιστικός έναντι της Κίνας, απλά δεν είσαι ανταγωνιστικός.Gilles_27 έγραψε:Τα θέλετε και τα λέτε μερικοί;
https://www.google.com/search?q=chinese ... 8&oe=utf-8
Δηλαδή; Να είμαστε ανταγωνιστικοί...αλλά μόνο έναντι αυτών που μπορούμε..τους άλλους άστους...![]()
Αν είναι έτσι, είμαστε ήδη ανταγωνιστικοί...
Το λινκ που 'βαλες τι, υποτίθεται, αποδεικνύει;
Δεν υποτίθεται. Αποδεικνύει ότι το ΑΕΠ/κάτοικο στην Κίνα είναι το 1/3 της Ελλάδας, μετά την πτώση που έχουμε υποστεί και την αντίστοιχη άνοδο της Κίνας. Λες να μπορούμε να το φτάσουμε;
Και όπως επιβεβαιώνει και το λινκ της ημερησίας που συνεισέφερε o vice, φαίνεται να έχουν κολλήσει (και) στην μείωση των αμοιβών. Οτι δηλαδή ο εργαζόμενος παίρνει πολλά στο ΕΛ....![]()
Και για να το συνδέσω με το ΔΥπαλληλικι και πάλι που γράφει ο pik και λοιποί παρακάτω, να θυμίσω ότι ο ΔΥ είναι ίσως απο τους λίγους οι οποίοι δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα. Αυτά που αντιστοιχούν στην ιδιότητά τους αυτή δηλαδή.
Απο την μικρή εμπειρία μου , το πρόβλημα στον ΔΥ τομέα δεν είναι οτι κάποιοι παίρνουν πολλά/δεν φορολογούνται αρκετά, αλλά στο ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τις εκάστοτε θέσεις.
Αντίστοιχα imo και στον ΙΥ τομέα δεν είναι τα υψηλά ημερομίσθια, αλλά το γεγονός ότι δεν προσφέρουμε υπηρεσίες/προϊοντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Μετά απ' αυτό, δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μας αξίζει κάτι άλλο από χρεοκοπία...
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η 'αριστερά'...