Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#795938 Εδώ αναγκαζόμαστε να κάνουμε συμφωνία για να έρθουν 5.000 εργάτες γης από την Αίγυπτο, αλλά οι Ρομά "αναγκάζονται" να κλέψουν επειδή δεν έχουν δουλειές. Που έχουν βρει δουλειά στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες παράνομοι οι μη, που στο σύνολο τους σχεδόν δεν γνώριζαν καθόλου την γλώσσα.
Προφανώς είναι συνδυασμός κουλτούρας και ατιμωρησίας. Ξέρουν ότι το πιθανό κέρδος από την παράνομη δραστηριότητα τους (κάθε είδους) είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με την τιμωρία τους σε περίπτωση σύλληψης. Σε γνωστό μου μπούκαραν στο σπίτι του (στο οποίο μόλις είχαν μπει), του πήραν πολλά πράγματα και μετά από κάποιους μήνες τους έπιασε η Αστυνομία. Τελικά τα βρήκαν "εξωδικαστικώς", πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι του έδωσαν ένα ποσό στο χέρι και τα υπόλοιπα σε καλή μεριά... :thumbsdown:
Για ποιο λόγο να μην συνεχίσει ο συγκεκριμένος Ρομά την ίδια "εργασία"; Στην καλύτερη τα κρατάει όλα, στην χειρότερη κρατάει τα μισά. Κατά τα άλλα φταίει η ανεργία...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#795954 Μου αρέσει που συζητάμε για το ποιόν της συγκεκριμένης φυλής, λες και πρώτη φορά βλέπουμε πως λειτουργούν.
Εδώ δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να πουλήσουν τα παιδιά τους για λίγα χιλιάρικα και μας κάνει εντύπωση που δεν θέλουν να δουλέψουν.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
kubiak έγραψε:Εικόνα
(Απευθείας λινκ στην εικόνα)

Αγαπάτε αλλήλους (???)

Η σελίδα δεν βρέθηκε
Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που ζητήσατε δεν βρέθηκε.

edmond έγραψε:Μου αρέσει που συζητάμε για το ποιόν της συγκεκριμένης φυλής, λες και πρώτη φορά βλέπουμε πως λειτουργούν.
Εδώ δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να πουλήσουν τα παιδιά τους για λίγα χιλιάρικα και μας κάνει εντύπωση που δεν θέλουν να δουλέψουν.

Απο τα 12 παιδια ''χανονται'' τα 4
Μετα απο λιγο μερικα ''εμφανιζονται'' σε παρανομες υιοθεσιες σε επαρχια,τα υπολοιπα ''εξαφανιζονται'',φαντασου τι καταληξη εχουν.

Εδω σε μας στην Ιστιαια μπηκε μεσα για να κλεψει μια 80 χρονη,αυτη δεν ηταν μεσα και οταν γυρισε την πλακωσε στο ξυλο και αφου επεσε κατω την χτυπησε στο κεφαλι με τουβλο την σκοτωσε,οταν τον επιασαν αφου επι ποσες ωρες εκανε τον κινεζο ξερεις τι ειπε με υφακι στους ΟΠΚΕ;
''ηξερα οτι ειχε λεφτα στο σπιτι αφου αγοραζε συνχα λουλουδια απο εμενα"
Καταλαβες; Του εδινε κανενα ευρω απο το υστερημα της για λουλουδια η γιαγια νομιζοντας πως κανει ''ψυχικο'' που λεμε και να η καταληξη της.

Δεν ειδα να παει κανενας βουλευτης και να μιλησει για ''ρατσιστικο εγκλημα",δεν ειδα κανεναν απο τους γνωστους επιλεκτικους ''ουμανιστες'' να πει κατι
δεν ειδα σπασιματα-καψιματα-φωτιες σε καδους-αποκλεισμους δρομων-καναλια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#795986 Αρκεί να μην μπλέκονται στα πόδια μας βέβαια... :innocent:

Τελευταίο κόλπο είναι να δηλώνουν γέννηση παιδιού στα χαρτιά. Παλιά έπρεπε να έχουν μαζί τους* το νεογέννητο για να δηλωθεί, τώρα δεν είναι απαραίτητο. Και συνήθως δηλώνουν κορίτσια για να μην έχουν αργότερα μπλεξίματα με στρατολογίες κλπ.

* Και να μην ήταν δικό τους, παρουσιάζονταν στο ληξιαρχείο με άλλο παιδί, αδερφής, ξαδέρφης γουατέβα, δεν έβγαζες άκρη. Μια οικογένεια λοιπόν(φαμίλια βασικά :roll: ) έβγαινε με καναδυό παιδιά το χρόνο, κάθε χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#795989 Τα επιχειρήματα που διαβάζω εδώ μέσα πάντως, είναι παρόμοια με αυτά πριν λιγότερο από 1 αιώνα, που έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους Ρομά μαζί με τους Εβραίους.
https://encyclopedia.ushmm.org/content/ ... -1939-1945
Roma were among the groups that the Nazi regime (1933–1945) and its partner regimes singled out for persecution and murder before and during World War II. Roma View This Term in the Glossary are pejoratively referred to as Zigeuner in German and as “Gypsies” in English.

Και τότε, τα επιχειρήματα ήταν παρόμοια: άχρηστα στόματα, δεν ενσωματώνονται, δεν αλλάζουν, δεν μαθαίνουν, κλέβουν κλπ κλπ. Οπότε, ας τους ξεφορτωθούμε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι τι ακριβώς προτείνετε: να τους αφήσουμε ως έχουν; Αν ναι, οι κλοπές και η εγκληματικότητά τους (που είναι δεδομένο πως είναι αυξημένη σε σχέση με άλλους πληθυσμούς και κανείς δεν το αρνείται) θα συνεχιστούν.
Αν λοιπόν όπως λέτε "δεν αλλάζει αυτή η φυλή", τότε η λύση ποια είναι; Να τους διώξουμε από την χώρα; Δεν γίνεται, είναι έλληνες πολίτες.
Να τους κλείσουμε σε φυλακές όλους προληπτικά; Ούτε αυτό γίνεται.
Να αλλάξουμε το νόμο;
Τι ακριβώς προτείνετε λοιπόν, γιατί εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμη.
Θέλω να ελπίζω πως αντιλαμβάνεστε πως η κοινωνική ενσωμάτωση κάποιου που ζει σε καθεστώς ημιπαρανομίας και σε καταυλισμούς, είναι απείρως πιο δύσκολη από κάποιον άλλο που θα φύγει από το χωριό του και θα πάει στην πόλη ξέρω γω. Απαιτείται και υπομονή, και επιμονή, αλλά και ταυτόχρονη συνειδητοποίηση απ' όλους τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Το να γκρινιάζουμε για την εγκληματικότητά τους από την μία, αλλά από την άλλη να μην θέλουμε ν'αλλάξουμε τίποτε, γιατί "δεν αλλάζουν", καταλαβαίνετε νομίζω πως δεν οδηγεί πουθενά.
Επίσης, όπως θα σας πει οποιοσδήποτε καθηγητής εγκληματολογίας, οι περισσότερες φυλακές, δεν πρόκειται να βοηθήσουν: όταν βγει κάποιος από την φυλακή, θα γυρίσει να κάνει τα ίδια, αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Από εκεί και μετά, δεν πρόκειται να δώσω και συνέχεια από πλευράς μου, γιατί είμαι μειοψηφία στην κουβέντα, και δεν έχω και όρεξη γενικώς να συνομιλώ με τέτοιους όρους.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#795995 Αυτή η σύνδεση του επειδή εντοπίζουμε το πρόβλημα με τους Ρομά έχουμε ναζιστική λογική πολύ επιτυχημένη... :thumbsdown:
Βέβαια να μου πεις, τα άκρα πάντα έτσι λειτουργούσαν και λειτουργούν...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Τι ακριβώς προτείνετε λοιπόν, γιατί εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμη.

Χειρουργική αλλαγή του DNA, γιατί όπως έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα εδώ μέσα, δεν γίνεται τίποτα. Μέχρι να γίνει αυτό θα τους κλείσουμε σε ειδικά μέρη, ας τα πούμε στρατόπεδα, όπου θα συγκεντρώνονται όλοι αυτοί και δεν θα αποτελούν κίνδυνο για όλους εμάς τους πολιτισμένους, μιας και θα φυλάσσονται αυστηρά.

Δεν βλέπω άλλη λύση :s_dunno

Τώρα, κάτι άλλοι αναρχοάπλυτοι που θέλουν να δουν "στοιχεία", "μελέτες", "ειδικούς" και κάτι τέτοιες αηδίες, μπορούμε να τους βάλουμε και αυτούς στα ίδια μέρη. :x
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:
Τι ακριβώς προτείνετε λοιπόν, γιατί εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμη.

Δεν χρειαζεται να εφευρουμε τον τροχο. Ρομα υπαρχουν σε ολες τις χωρες της Ευρωπης. Τι κανουν εκει; Αυτο.

Θα λυθει το προβλημα; Οχι, γιατι και εκει υπαρχουν φαινομενα παραβατικοτητας.

Οταν ομως ζουν σε οργανωμενους καταυλισμους, με δρομους, σπιτακια, φως, νερο, ανεσεις και εφαρμοζεται ο νομος καθε φορα που γινεται κατι, η παραβατικοτητα θα μειωθει.

Γιατι ετσι ειναι ο ανθρωπος, αν αφεθει να κανει ο,τι γουσταρει ατιμωρητα, παραβατικος θα γινει. Δες πως συμπεριφερονται οι Ελληνες οδηγοι στην Ελλαδα και πως εκτος αυτης και υποτιθεται πως εμεις εχουμε αποδεχτει οτι ειμαστε μελος της κοινωνιας.

Εγραψες πιο πριν για ΝΙΜΒΥ. Δεν συμφωνω αν και μενω κοντα σε καταυλισμο Ρομα επι 5 μηνες τον χρονο. Δεν συμφωνω παροτι μου κυνηγησαν το παιδι για να το κλεψουν ισως, δεν ξερω, προλαβε και γυρισε σπιτι. Θελω ομως οταν λεω στην αστυνομια οτι εκει ειναι αυτος που τον κυνηγησε, να πηγαινουν και οχι να λενε αστειοτητες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#796008 Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, αρκεί να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη.

Που σημαίνει επιδόματα όταν πραγματικά δικαιούνται και τιμωρία όταν κρίνει η δικαιοσύνη.

Ρομά υπάρχουν πολλών ειδών, από τους μεροκαματιαρηδες που με ανακύκλωση, μικροεμποριο κοκ συντηρούν αξιοπρεπώς οικογένειες μέχρι τους μεγαλοπρεζεμπορες στις βίλες και τα δουλικα στα παραπηγματα παραδίπλα που έχουν τα παιδιά ξυπόλητα να κάνουν τα βαπορακια. Η δεύτερη κατηγορία ζει παρασιτικά ακόμα και προς την ίδια τους την φυλή, σίγουρα δεν υποφέρει από φτώχεια αλλά θέλει να δείχνει έτσι και φυσικά δεν τους αγγίζει κανείς.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#796009 Λογικά χρειάζεται να κλωνοποιήσουμε τον παπα-Αθηναγόρα που έχει
αναμορφώσει τον Δενδροπόταμο στη Θεσσαλονίκη. Ρομά τώρα σπουδάζουν με υποτροφία στην Αμερική, άλλοι έχουν ταξιδέψει στο State Department, σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, παγκόσμια πρωταθλήματα Ρομποτικής.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Anonymous Founder έγραψε:Τα επιχειρήματα που διαβάζω εδώ μέσα πάντως, είναι παρόμοια με αυτά πριν λιγότερο από 1 αιώνα, που έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους Ρομά μαζί με τους Εβραίους.

Αποζημιωσεις ομως πηραν (και παιρνουν ακομη) αποκλειστικα και μονον οι εβραιοι
ουτε οι ρομα πηραν ουτε κανεις απο αλλους λαους που βρεθηκαν εκει ουτε φυσικα οι πρωτοι καταδικοι εκει μεσα που ηταν Γερμανοι.
Τα πρωτα στρατοπεδα συγκεντρωσης των τελευταιων αιωνων ηταν των Αγγλων με γυναικοπαιδα των Μποερς μεσα,επειδη δεν μπορουσαν να τους νικησουν στις μαχες οι δειλοι εφαρμοσαν αυτην την τακτικη συστηματικης εξοντωσης τους απο πεινα-αρρωστιες ωστε να αναγκασουν τους ανδρες να παραδωθουν.
Αποζημιωση δεν δοθηκε ποτε.

Μ'αρεσει που οι ρομα αποκληρωνουν-διωχνουν εξω απο τον καταυλισμο οποιο κοριτσι δεν παρει αυτον που απο 5 χρονων της εχουν κανονισει με χρηματα να παρει,ουτε καν συζητηση να παρει ''μπαλαμο'' δηλαδη Λευκο
ποτε μα ποτε δεν ειπαν πως θελουν να ενσωματωθουν και να αλλαξουν εθιμα πχ γαμος απο τα 12χρ αλλα κατα τα αλλα οι αλλοι ειναι οι ρατσιστες (που ομως τους πληρωνουν τα επιδοματα-νοσηλεια)
Αυτοι ποτε δεν ειναι, μου θυμιζει τον πρωθυπουργο που πηγε στους κατ'εξοχης Νατιβιστες που ζητουν τεστ DNA για να σε δεχτουν στην χωρα τους και τους ελεγε ''να καταπολεμησουμε τον νατιβισμο".

...............................

Οσον αφορα τις Κλοπες:

στο δικο μου καποτε εβγαινε εξτρα κλειδαρια στο πλαϊ της κονσολας που κλειδωνε τον λεβιε,τοτε δεν ειχα λεφτα για κατι παραπανω και δεν το εβαλα.
Ξερει κανεις εαν εχει βγει και για αλλο μοντελο αμαξιου;

Αλλοι οταν το αναγκαστικα παρκαρουν σε ''υποπτο μερος'' βγαζουν καποια ασφαλεια και δεν παιρνει μπρος το αμαξι,το εφαρμοζει κανεις;
(βεβαια αντε μετα σκυψε εσυ,ανοιξε ντουλαπακι,ξαναβαλτην αλλα τι να κανεις; )
Άβαταρ μέλους
By 224v
#796057 Εποχές 90, είχαν το συστηματακι με ένα στικακι, το έλεγαν imobilizer, που το έβαζες σε υποδοχή για να πάρει εμπρός. Μετά το έκαναν ασύρματο στα κλειδιά κλπ,που όμως το χακαραν και το έκλεβαν στο τελος.!!!!
Ευτυχως που το biturbo έχει στικακι και έτσι έχω μια σιγουριά.

.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#796099 Που φτασαμε να διαβαζουμε Αντικλεπτικες συμβουλες:
''τυλιξτε το χειριστηριο με αλουμινοχαρτο" ή ''βαλτε το σε τσιγκινο κουτι".

Θυμηθηκα τα παλαι τα χρονια για να μην τον βρισκουν ενας εβαζε το κινητο του σε μολυβδινο κουτι
Οταν τον καλουσαν φαινοταν λεει πως δεν ειχε σημα και μετα εκανε τον κινεζο πως δεν ακουσε να χτυπαει.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#796562 Θεσσαλονίκη: Άγρια καταδίωξη με έναν σοβαρά τραυματία

Μόλις 16 ετών είναι ο οδηγός του οχήματος που προσπάθησε να εμβολίσει περιπολικό της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη, τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο έφηβος δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε για την αφαίρεση της σφαίρας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 16χρονος σταμάτησε να βάλει βενζίνη σε πρατήριο στην οδό Μοναστηρίου. Ο νεαρός δεν πλήρωσε, τράπηκε σε φυγή και ξεκίνησε καταδίωξη στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες αγνόησε τα σήματα της Αστυνομίας να σταματήσει για έλεγχο, προσπάθησε να εμβολίσει περιπολικό και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σε ένα τοιχίο.
Κατά πληροφορίες ο 16χρονος φέρεται να είναι Ρομά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#796564 Θα μπορούσες επισης να βάζεις το link απο το οποίο έχεις κανει copy paste ολο το κείμενο.