2014 έγραψε:criuser έγραψε:...χιλιάδες παιδάκια που πάνε νηστικά στο σχολείο![]()
Νομίζω ότι
vice246 έγραψε:2014 έγραψε:Μισό.
Το παραπάνω σημαίνει ότι (πιστεύεις πως) πηγαίνοντας στη δραχμή ο νυν άνεργος θα βρει δουλειά;
όχι..αλλά η παρέα του θα μεγαλώσει και θα νοιώθει καλύτερα.....
ότι το παραπἀνω σχόλιο αν ήσουν άνεργος θα έπρεπε να σε προβληματίσει περισσότερο , από την απάντηση .
Lippi έγραψε:@ Criuser
Δεν είμαι τρομολάγνος, μακριά από εμένα αυτός ο χαρακτηρισμός. Επίσης η χώρα δεν έχει την ίδια παραγωγική δομή που είχε την δεκαετία του 70 (έζησα πληθωρισμούς και υποτιμήσειςκαι έχω εικόνα) ούτε τις ίδιες εισαγωγές και ανάγκες σε βασικά αγαθά. Μάλλον δεν έχει καμία σοβαρή παραγωγική δομή, συνέπεια όλων αυτών που έχουν περιγραφεί κατά καιρούς και που γλαφυρά περιγραφεις και εσύ στο ποστ σου.
Όσον αφορά τις επενδύσεις, εγώ απλά έγραψα τι χρειάζεται σε βάθος 5ετίας-6ετίας (βάσει ποσοτικοποιημένων μελετών και αναλύσεων για τις σχέσεις κεφαλαιουχικών επενδύσεων ανάπτυξης κλπ στην ελληνιή οικονομία αλλά και αλλού). Αλλά πραγματικά γελάμε και συμφωνώ μαζί σου 100% (για την ασταθή φορολογία αλλά και το ανύπαρκτο δικαστικό σύστημα κλπ κλπ.).
Ακριβώς λοιπόν όταν αναγνωρίζεις ότι η χώρα όπως είναι δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις , όταν έχασε τον παραγωγικό της ιστό ζώντας σε ένα καθεστώς που του επέτρεπε τις εύκολες εισαγωγές και σήμερα αυτό το καθεστώς του λέει ότι ζούσες λάθος , τι ελπίδες έχει αν συνεχίσει εκεί ?
Και προφανώς δεν μιλάω γιά έξοδο πανικού , αλλά με την λογική του Ζισκάρ , δηλαδή την συντεταγμένη έξοδο , την θεώρηση ότι τα δάνεια που έχουμε με τον κρατικό τομέα , τουλάχιστον τα μεγάλα , είναι στο εθνικό μας νόμισμα και τελικά μιά συμφωνία βολική γιά όλους .
Επ' ευκαιρία , πήγε κανείς σήμερα σε τράπεζες να δώσει κλίμα ?

.
...