Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
2014 έγραψε:
criuser έγραψε:...χιλιάδες παιδάκια που πάνε νηστικά στο σχολείο :rtfm:

:help:

Νομίζω ότι

vice246 έγραψε:
2014 έγραψε:Μισό.
Το παραπάνω σημαίνει ότι (πιστεύεις πως) πηγαίνοντας στη δραχμή ο νυν άνεργος θα βρει δουλειά;

όχι..αλλά η παρέα του θα μεγαλώσει και θα νοιώθει καλύτερα.....
:lol:

ότι το παραπἀνω σχόλιο αν ήσουν άνεργος θα έπρεπε να σε προβληματίσει περισσότερο , από την απάντηση .

Lippi έγραψε:@ Criuser

Δεν είμαι τρομολάγνος, μακριά από εμένα αυτός ο χαρακτηρισμός. Επίσης η χώρα δεν έχει την ίδια παραγωγική δομή που είχε την δεκαετία του 70 (έζησα πληθωρισμούς και υποτιμήσειςκαι έχω εικόνα) ούτε τις ίδιες εισαγωγές και ανάγκες σε βασικά αγαθά. Μάλλον δεν έχει καμία σοβαρή παραγωγική δομή, συνέπεια όλων αυτών που έχουν περιγραφεί κατά καιρούς και που γλαφυρά περιγραφεις και εσύ στο ποστ σου.
Όσον αφορά τις επενδύσεις, εγώ απλά έγραψα τι χρειάζεται σε βάθος 5ετίας-6ετίας (βάσει ποσοτικοποιημένων μελετών και αναλύσεων για τις σχέσεις κεφαλαιουχικών επενδύσεων ανάπτυξης κλπ στην ελληνιή οικονομία αλλά και αλλού). Αλλά πραγματικά γελάμε και συμφωνώ μαζί σου 100% (για την ασταθή φορολογία αλλά και το ανύπαρκτο δικαστικό σύστημα κλπ κλπ.).

Ακριβώς λοιπόν όταν αναγνωρίζεις ότι η χώρα όπως είναι δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις , όταν έχασε τον παραγωγικό της ιστό ζώντας σε ένα καθεστώς που του επέτρεπε τις εύκολες εισαγωγές και σήμερα αυτό το καθεστώς του λέει ότι ζούσες λάθος , τι ελπίδες έχει αν συνεχίσει εκεί ?
Και προφανώς δεν μιλάω γιά έξοδο πανικού , αλλά με την λογική του Ζισκάρ , δηλαδή την συντεταγμένη έξοδο , την θεώρηση ότι τα δάνεια που έχουμε με τον κρατικό τομέα , τουλάχιστον τα μεγάλα , είναι στο εθνικό μας νόμισμα και τελικά μιά συμφωνία βολική γιά όλους .

Επ' ευκαιρία , πήγε κανείς σήμερα σε τράπεζες να δώσει κλίμα ?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
2014 έγραψε:

Ηλία, ειλικρινά, κάνεις λάθος τόσο σε αυτό, όσο και στο άλλο θέμα των χρεών.
Είμαι σίγουρος πως στην επαρχία είναι διαφορετικά, αλλά προσωπικά, γνωρίζω 2 άτομα του δικού μου περιβάλλοντος που ζορίζονται τόσο πολύ, που οι εισφορές και η εφορία τους πληρώνονται ή από άλλους, ή καθόλου, ή σε δόσεις.
Το ίδιο και για κάποιες οικογένειες, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τρώνε από τα συσσίτια των Δήμων ή της Αρχιεπισκοπής.
Σε γειτονίες της Αθήνας υπάρχει ΠΟΛΥΣ πλούτος, αλλά υπάρχουν κι άλλες γειτονιές που υπάρχει ΠΟΛΛΗ φτώχεια! Αν πας πχ στα Κάτω Πατήσια ή στο Ίλιον ή στο Μενίδι, θα βρεις πολλούς τέτοιους.
:roll:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#79532 Κατεβείτε ένα μεσημέρι γύρω στις 11.30-12.00 εκεί κοντά στην Κουμουνδούρου , που είναι το συσσίτιο του Δήμου και θα δείτε πολλούς καλοντυμένους , γιατί τα παλτά τά έχουν από χρόνια , ηλικιωμένους και ηλικιωμένες να περιμένουν το κεσεδάκι και να το τσακίζουν στα παγκάκια , απ' έξω γιατί δεν αντέχουν να πάνε ούτε μέχρι εκεί που μένουν .

Οταν δείτε αυτό το θέαμα θα ξαναμιλήσουμε . :rtfm:

Αντε γιατί μερικοί γίνατε προκλητικοί μέσα στο βόλεμα σας .

Να μην σας πω γιά τους γέρους που ψάχνουν στους κάδους της ανακύκλωσης εδώ στα ΒΠ .
Άβαταρ μέλους
By Panosss
EDDIE_147 έγραψε:Έχετε καταλάβει ότι το project "Εξηγώ στο Δία γιατί το ευρώ ήταν καλό" τραβάει εδώ και κάτι χρόνια;

Το γεγονός πάντως ότι μόνο χώρες με πολύ ισχυρή οικονομία δεν προσπαθούν να μπουν στη νομισματική ένωση θα εξηγούσε πολλά.
Όχι στο Δια αλλά γενικά μιλάμε.

Δε θέλει να μπει στην ΕΕ η Ισλανδία
Άρα η Ισλανδία είναι χώρα με πολύ ισχυρή οικονομία. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
REALZEUS έγραψε:
PeterPan έγραψε:Έτσι όπωσ το είπες στην αρχή νόμισα πως έπαιρνες 750€ σε 12 ώρες

Ναι, πουλούσα κοκκαΐνη. :lol:

EDDIE_147 έγραψε:Έχετε καταλάβει ότι το project "Εξηγώ στο Δία γιατί το ευρώ ήταν καλό" τραβάει εδώ και κάτι χρόνια;

Το γεγονός πάντως ότι μόνο χώρες με πολύ ισχυρή οικονομία δεν προσπαθούν να μπουν στη νομισματική ένωση θα εξηγούσε πολλά.

Η απόφαση της εισόδου στην Ευρωζώνη ήταν οικονομικά καταστρεπτική διότι με αυτήν, μέσω του κοινού νομίσματος, η Ελλάδα, μία οικονομία με σημαντικές δομικές ανεπάρκειες και, κυρίως, ασθενή παραγωγική βάση, με τον τρόπο αυτό ενσωμάτωσε μία σχέση μεταξύ “διεθνώς εμπορευσίμων” και “διεθνώς μη εμπορευσίμων” αγαθών και υπηρεσιών η οποία δεν αντιστοιχούσε στο δικό της επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά στο πολύ υψηλότερο επίπεδο (σταθμισμένης) μέσης παραγωγικότητας των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης: με μέσο “οικονομικού λογισμού” το ευρώ, τα “διεθνώς εμπορεύσιμα” ήταν πλέον πολύ φθηνά σε σχέση με τα “διεθνώς μη εμπορεύσιμα”, και τα περιθώρια κέρδους των ελληνικών επιχειρήσεων περιορίσθηκαν αισθητά. Από το 1999 έως το 2009, μπορεί να μεσολάβησαν πολλά, όπως η ακόμη πιο ισχυρή είσοδος της Κίνας στην παγκόσμια αγορά, η παράλογα “γενναιόδωρη” στάση των διεθνών αγορών προς την Ελλάδα, τα απίστευτα σφάλματα οικονομικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων που προφανώς αγνοούσαν πλήρως τι σημαίνει “νομισματική ένωση” και τι συνεπάγεται. Όμως, περισσότερο και από όλα αυτά, η υποτείνουσα αιτία της αποβιομηχάνισης της Ελλάδας, της πτώχευσης χιλιάδων παραγωγικών επιχειρήσεων ή της μεταφοράς τους στις βαλκανικές χώρες, ήταν η, εν τοις πράγματι, υψηλή πραγματική συναλλαγματική οικονομία με την οποία βρέθηκαν υποχρεωμένες να λειτουργούν. Κάποιες ελπίδες ότι αυτό θα ανάγκαζε τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοσθούν στην νέα πραγματικότητα γενόμενες περισσότερο παραγωγικές αποδείχθηκαν φρούδες για έναν πολύ απλό λόγο: αντί να κάθεται να χολοσκάει ο επιχειρηματίας που αντιμετώπιζε κρίση, ανταγωνιζόμενος τα θηρία της διεθνούς αγοράς, προτιμούσε να μεταφέρει τα κεφάλαιά του και τις δραστηριότητές του στον τομέα των “διεθνώς μη εμπορευσίμων” που προσέφεραν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις, με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα-έως το 2009 φυσικά.
http://www.naftemporiki.gr/finance/stor ... po-to-euro

nass έγραψε:η σωστή συζήτηση είναι αν το ευρώ ήταν κατάλληλο για την οικονομία μας.

Αυτό ακριβώς ρώτησα πριν 3 σελίδες!

manosky έγραψε:Μετά το έλεγε η Κούλα που δούλευε στο Υπουργείο Γεωργίας.

Η κυρά Κούλα το έλεγε γιατί έπαιρνε διακοποδάνειο (άλλη αλητεία κι αυτή!!!), όχι επειδή ξαφνικά πλούτισε με το €! Απλά χρεώνονταν ως τα μπούνια με την ευλογία του συστήματος! :yahoo:

Κι αυτός που τα γράφει αυτά γιατί δεν γινόταν επιχειρηματίας να τα κάνει όπως λέει ότι είναι το σωστό; :hmmm:
Και να τους γ@μήσει όλους;
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Gilles_27 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
kyr80 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Η ανταγωνιστικότητα μας ποτέ δεν ήταν μια χαρά και μπήκαμε στο € κάνοντας ουσιαστικά εσωτερική υποτίμηση. Για αυτό κάτι που κόστιζε 100 Δρχ έφτασε να πωλείτε σε λίγους μήνες €1.

Αυτό που περιγράφεις, είναι το ακριβώς αντίθετο.... Διότι μαζί με τις τιμές, ανέβηκαν και οι μισθοί. Το 5.000δρχ μεροκάματο έφτασε το 50€. Δεν ανέβηκαν οι τιμές μόνο. Ανέβηκε και η αγοραστική δύναμη για προϊόντα που πριν δε θα αγοράζαμε.

€50 μεροκάματο; 1250 μισθός δηλαδή; Πρέπει να είναι όμορφα εκεί στην Χαλκιδική. Ελβετία! :lol:

Εν τω μεταξύ ο ανταποκριτής μας Τάσος Τέλλογλου μεταδίδει (sic) ότι
Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα που δεν φαίνεται στα έγγραφα των δύο πλευρών (Βαρουφάκη και σχέδιο Ντάισελμπλουμ), που παίζει έναν αόρατο ρόλο στην αντιπαράθεση: Ένα στοιχείο ιδεολογικό που έχει σχέση με τα εργασιακά. Για να κάνει εξαγωγές η χώρα και να μπορεί με πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο να μην χρειάζεται δάνεια πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Η ανάλυση που έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό από τη γερμανική κυβέρνηση και τα think tanks που βρίσκονται κοντά της είναι πως το κόστος εργασίας στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλό.

Απο εδώ

Μολονότι αυτό ίσως να πήγαινε περισσότερο στα εργασιακά, και δεδομένης και της συζήτησης πολλές σελίδες πριν εδώ (νομίζω) για το τι επιχειρηματικότητα θέλουμε, πως το κρίνετε το παραπάνω;

Αν ισχύουν εγώ θα τολμούσα να πω ότι μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Γιατί ανταγωνιστικοί με ποιον και σε ποια κατεύθυνση; Κίνα είναι αυτονόητο νομίζω ότι δεν μπορούμε να γίνουμε....

Αν δεν είσαι ανταγωνιστικός έναντι της Κίνας, απλά δεν είσαι ανταγωνιστικός.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
αεροζολ έγραψε:1) Οι οδηγοι λεωφορειων στις Ισπανια, Πορτογαλια , Κυπρο , Ιρλανδια και καποιες αλλες χωρες ποσα παιρνουν ?

2) Οι ελλειμματικες χωρες συνεχισαν να δανειζονται με χαμηλα επιτοκια . Με αυτο τον δανεισμο διατηρουσαν μια ψηλη αναπτυξη η οποια ομως διευρυνε τα εμπορικα τους ελλειμματα . Αν υπηρχαν εθνικα νομισματα , οι λιγοτερο ανταγωνιστικες χωρες δεν θα μπορουσαν να διατηρουν για τοσο μεγαλο διαστημα τοσα ψηλα εμπορικα ελλειμματα χωρις να υπαρξει συναλλαγματικη κριση.

1) Αδιάφορο. Κάποια στιγμή βγήκε βρώμα πόσα παίρνουν οι ελεγκτές εναέριας στην Ισπανία και πέσαν μαλλιά, φρύδια και λοιπή τριχοφυΐα.
Αν μαλακίζονταν στην Ισπανία αυτό δικαιολογεί το ότι μαλακιζόμασταν και εδώ;

2.000 ΚΑΘΑΡΑ (αν τα λέει σωστά ο δημοσιογράφος) για οδηγό λεωφορείου είναι ΤΡΑΓΙΚΑ πολλά λεφτά.
Αν είχες επαφή με την αγορά (έχω) θα γνώριζες ότι για να καθαρίσεις 2.000 πρέπει να σου γίνει ΝΑ και πάλι μιλάμε για αρκετά υψηλές θέσεις.
Θα πει κανείς ότι τόσα μπορεί να έβγαζε τον καλό καιρό και ένας ιατρικός επισκέπτης :shifty: .
Δεκτόν. Λεφτά φούσκας τα μεν, λεφτά φούσκας τα δε.

2. Όλο το κατεβατό για να καταλήξεις σε αυτό;
Να μην είχαν ψηλά εμπορικά ελλείματα. (captain obvious)

Τα πορτοκάλια κάνουν καλό στην υγεία αλλά αν φας 2 κιλά στην καθισιά θα σε πάει ZOYMI.
Προφανώς και δεν ευθύνονται τα πορτοκάλια για το ότι κάποιος είναι βλάκας και δεν ξέρει να φάει σωστά.

Επειδή μεγάλο μέρος της επιχειρηματολογίας προσεγγίζει ρητορική τύπου "Μα το φραγκάκι ήταν ζεστό ήταν γλυκό, να μην βάλω κι εγώ το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι;" να θυμίσω ότι μιλάμε για χώρες και όχι για 10χρονα παιδιά.

Ομοίως τώρα κάποιες χώρες που το 2010 μπήκαν στο μνημόνιο βγαίνουν και εμείς ακόμα βαράμε την κωλάρα μας.

@panosss
Δες λίγο πόσες και ποιες χώρες έχουν πάρει σειρά για να μπουν στο ευρώ και ξαναμιλάμε για την Ισλανδία.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
EDDIE_147 έγραψε:@panosss
Δες λίγο πόσες και ποιες χώρες έχουν πάρει σειρά για να μπουν στο ευρώ και ξαναμιλάμε για την Ισλανδία.

Οκ, αλλά είναι μια απόφαση που 'χε παρθεί με την είσοδο τους στην ΕΕ (όποιος μπαίνει ΕΕ υποχρεωτικά θα υιοθετήσει και το ευρώ, αν τα δημοσιονομικά είναι οκ).
Αν έκαναν δημοψηφίσματα τώρα, πολύ αμφιβάλλω αν θα 'ταν θετικά.
Άβαταρ μέλους
By 2014
Anonymous Founder έγραψε:
2014 έγραψε:

Ηλία, ειλικρινά, κάνεις λάθος τόσο σε αυτό, όσο και στο άλλο θέμα των χρεών.
Είμαι σίγουρος πως στην επαρχία είναι διαφορετικά, αλλά προσωπικά, γνωρίζω 2 άτομα του δικού μου περιβάλλοντος που ζορίζονται τόσο πολύ, που οι εισφορές και η εφορία τους πληρώνονται ή από άλλους, ή καθόλου, ή σε δόσεις.
Το ίδιο και για κάποιες οικογένειες, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τρώνε από τα συσσίτια των Δήμων ή της Αρχιεπισκοπής.
Σε γειτονίες της Αθήνας υπάρχει ΠΟΛΥΣ πλούτος, αλλά υπάρχουν κι άλλες γειτονιές που υπάρχει ΠΟΛΛΗ φτώχεια! Αν πας πχ στα Κάτω Πατήσια ή στο Ίλιον ή στο Μενίδι, θα βρεις πολλούς τέτοιους.
:roll:

Χιλιάδες παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο; Πόσες χιλιάδες, δλδ;
Επειδή πρέπει να ξέρουμε τι λέμε (κ να μπορούμε να συνεννοηθούμε), θεωρώ ανεπίτρεπτο να υπάρχει σήμερα ΕΝΑ παιδί που μένει νηστικό. Αλλά στα Ελληνικά σχολεία κυκλοφορούν τα καλύτερα κινητά της αγοράς κ κάθε χρόνο γίνονται διαγωνισμοί, ποιος θα δώσει τα περισσότερα να πάρει το κυλικείο. Άσχετο; Για μένα όχι. Κ, για μια ακόμα φορά, είναι ένα θέμα της καθημερινότητας με το οποίο κανένας δεν ασχολείται. Μην πω τι γίνεται σε άλλες χώρες (στην Τουρκία, πχ), θα ξημερώσουμε.
Στο θέμα των χρεών δεν ξέρω τι κατάλαβες ότι είπα, θα προσπαθήσω πάλι: Όποιος είχε λ7 να δώσει (κ δεν μπορούσε να το αποφύγει), τα έχει δώσει είτε για να πληρώσει είτε για να ρυθμίσει. Αυτός που έρχεται τώρα κ αφαιρεί ποσοστό των κύριων φόρων, πως θα δικαιολογηθεί σ' αυτόν που τα πλήρωσε όλα κ από ποιόν θα πάρει τα υπόλοιπα (κ θα τον ξανακάνει παρθένα); Απ' αυτόν που έχει να δώσει κ δεν το κάνει γιατί έτσι. Αυτός που ήθελε αλλά δεν είχε να δώσει, δεν θ' αποκτήσει λ7 τώρα ώστε να πληρώσει "τα μισά". Αν θέλεις το συζητάμε, αυτό όμως, όχι άλλα.
Στο παράδειγμα που έφερες, των γνωστών σου: Πληρώνουν. Από άλλους, σε δόσεις, ό, τι μπορούν το δίνουν, δεν περιμένουν με τα λ7 στο μαξιλάρι πότε θα τους χαρίσουν "τα μισά", να δώσουν τα άλλα μισά κ να μείνουν κ ξεχρέωτοι κ με ρέστα.

ΥΓ. Κ στην επαρχία έχουμε άνεργους, άστεγους, φτωχούς κλπ. Δεν είναι προνόμιο των γειτονιών της Αθήνας, σε διαβεβαιώ.
Άβαταρ μέλους
By vice246
criuser έγραψε:Νομίζω ότι

vice246 έγραψε:
2014 έγραψε:Μισό.
Το παραπάνω σημαίνει ότι (πιστεύεις πως) πηγαίνοντας στη δραχμή ο νυν άνεργος θα βρει δουλειά;

όχι..αλλά η παρέα του θα μεγαλώσει και θα νοιώθει καλύτερα.....
:lol:

ότι το παραπἀνω σχόλιο αν ήσουν άνεργος θα έπρεπε να σε προβληματίσει περισσότερο , από την απάντηση .

Ο προβληματισμός τέλειωσε.. .περάσαμε και το στάδιο της απογοήτευσης....και φτάσαμε στην απελπισία.. ...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Govus έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:ΥΠΟΜΝΗΜΑ :s_rofl :s_rofl :s_rofl

http://www.agelioforos.gr/default.asp?p ... rtid=12903

Ο κ. Παπουτσής, τόνισε ότι το ποσό των 2.000 ευρώ παίρνουν "φτωχά και μεσαία στρώματα

Αυτά τα βίδεο πρέπει να παίζονται μεταγλωττισμένα και με προτζέκτορες στην αίθουσα του γιούροκρουπ, την ώρα που ο μπαρουφά βάζει όρους στην κουτοφραγκιά :s_music ...

Βασικα αυτα τα βιντεο θα επρεπε να παιζονται στα σχολεια ολης της χωρας αντι για την πρωινη προσευχη. :protest:
Σε καμμια 30αρια χρονια πιθανον να ειχαμε εκατονταδες χιλιαδες νεους με μυαλα ΜΕΣΑ στο κεφαλι τους.
Άβαταρ μέλους
By spiros
#79563 2075€ λοιπον για εναν (μαλλον αποφοιτο Λυκειου στην καλυτερη) ΟΔΗΓΟ λεωφορειου. Ο πασοκικος σοσιαλισμος στα καλυτερα του. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Panosss έγραψε:Κι αυτός που τα γράφει αυτά γιατί δεν γινόταν επιχειρηματίας να τα κάνει όπως λέει ότι είναι το σωστό;
Και να τους γ@μήσει όλους;

Μα ο κυριούλης οικονομο-τέτοιος το γράφει ξεκάθαρα ότι το € ήταν σταθμισμένο για οικονομίες με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από την δικιά μας και για αυτό πήγαμε άπατοι... Δεν διαφωνεί μαζί σου και μαζί μου. :iconcool:

Επίσης βλέπω ότι όσοι είναι στην επαρχία μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια... :help:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
EDDIE_147 έγραψε:
Όλο το κατεβατό για να καταλήξεις σε αυτό;
Να μην είχαν ψηλά εμπορικά ελλείματα. (captain obvious)

ΔΕΝ καταληγω σε αυτο . Ουτε καν λεω αυτο . Το τι λεω υπαρχει στο ποστ μου.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
REALZEUS έγραψε:
Μα ο κυριούλης οικονομο-τέτοιος το γράφει ξεκάθαρα ότι το € ήταν σταθμισμένο για οικονομίες με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από την δικιά μας και για αυτό πήγαμε άπατοι... Δεν διαφωνεί μαζί σου και μαζί μου. :iconcool:

Κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι ο Σημίτης μας είχε βάκει στο € με πλαστά νούμερα, δε μπορούσαμε να δηλαδή να ανταποκριθούμε, το κατά πόσο ισχύει δε το χω ψάξει, μπορεί και να μην ισχύει.

Επίσης βλέπω ότι όσοι είναι στην επαρχία μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια... :help:

Έτσι είναι αλλά δεν ξέρω το γιατί. Πιο φθηνή σε καθημερινά έξοδα δεν είναι, ανεργία υπάρχει, λιγότερες επιλογές υπάρχουν σε θέσεις εργασίας κλπ. Στο μόνο που μπορώ να το στηρίξω είναι τα χαμηλά ενοίκια και το κόστος απόκτησης κατοικίας.