Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Morx έγραψε:Ενας επιτοιχιος ηλεκτρικος λεβητας που ζεσταινει νερα για καλοριφερ, θελει τριφασικο. Οσο ρευμα και αν σου πληρωνουν δε νομιζω να χαρουν ξαφνικα οταν δουν μια καταναλωση ενος μικρου εμπορικου καταστηματος! :lol:

:ninja: :ninja: :ninja:

Εγώ το πληρώνω :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Morx
markvag έγραψε:
Morx έγραψε:Ενας επιτοιχιος ηλεκτρικος λεβητας που ζεσταινει νερα για καλοριφερ, θελει τριφασικο. Οσο ρευμα και αν σου πληρωνουν δε νομιζω να χαρουν ξαφνικα οταν δουν μια καταναλωση ενος μικρου εμπορικου καταστηματος! :lol:

:ninja: :ninja: :ninja:

Εγώ το πληρώνω :lol: :lol:

To φανταστηκα, δεν πηγαινε για 'σενα το σχολιο μου...
Αν στο πληρωναν σιγα μην εγραφες εδω και ψαχνοσουν Μαρκο μου!! :iconcool:

Μεινε οπως εισαι με τα κλιματιστικα.
Εγω εδω και 5 χειμωνες, με ενα 9άρι ζεσταινω ολο το σπιτι.
Το πλεονεκτημα μου, ειναι πως η κρεβατοκαμαρα οπου βρισκεται η πηγη θερμοτητας (+μπανιο +το γραφειο μου), ειναι χαμηλοτερα απο το υπολοιπο του σπιτιου. (2ο δωματιο - Χωλ - Σαλοκουζινα)
Ο θερμος αερας ανεβαινει ψηλα επομενως το ζεσταινω ολο ευκολα! Οι απωλειες λιγες ... ΟΚ δουλευει στο 90% το κακομοιρο το 9άρι, αλλα η θερμοκρασια το χειμωνα ααααααααααντε να πεσει εντος σπιτιου στους 19 βαθμους αν εξω εχει παρατεταμενα χαμηλες θερμοκρασιες για μερες (απο 5 βαθμους και κατω).

Το παν ειναι να κυκλοφορει ο αερας, ο ανεμιστηρας του a/c παντα στο τερμα οταν το εχω στο ζεστο.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#795585 Μάρκο με το μπαρδόν, θυμόμουν φάση μανούρας για αλλαγή ονόματος(?) σε λογαριασμό ΔΕΗ όπου κάπου μπερδευόταν το θέμα επειδή θα στο πλήρωνε άλλος (δουλειά σου;)
Άβαταρ μέλους
By markvag
Morx έγραψε:Αν στο πληρωναν σιγα μην εγραφες εδω και ψαχνοσουν Μαρκο μου!!

Προφανώς, θα είχα βάλει άλλα 2 κλιματιστικά και στο φουλ όλα :lol:

Morx έγραψε:Μεινε οπως εισαι με τα κλιματιστικα.

Ε, ναι... ΑΝ βάλει η ιδιοκτήτρια ΦΑ όπως είχε πει, το βλέπουμε, αν και με τις τιμές που παίζουν, μάλλον δεν θα ασχοληθώ...

Διόρθωση: 1 κλιματιστικό (και όμως, επαναλαμβάνω κάνει αξιοπρεπή δουλειά)

Morx έγραψε:
Το παν ειναι να κυκλοφορει ο αερας, ο ανεμιστηρας του a/c παντα στο τερμα οταν το εχω στο ζεστο.

Συμφωνώ, αυτό κάνω κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#795590 Για θερμοστάτη, που μάλλον μας άφησε χρόνους, εδώ ρωτάμε;

Να πάω για τον Google Nest ή προτείνουμε κάποιον άλλο; Πρέπει να τσεκάρω κάτι για συμβατότητα ή όλοι κάνουν;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#795595 Εγώ έχω τον παρακάτω:
https://www.skroutz.gr/s/4653391/Netatm ... Wi-Fi.html
Τον είχα αγοράσει κάτω από τα μισά λεφτά.
Είμαι ευχαριστημένος, αν και αν σου φτάνουν τα λεφτά, πήγαινε για τον Nest, μάλλον είναι καλύτερος. Αν σκοπός σου είναι η οικονομία μόνον, κράτα μικρό καλάθι. Θα κάνεις οικονομία, αλλά όχι όση νομίζεις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ έχω τον παρακάτω:
https://www.skroutz.gr/s/4653391/Netatm ... Wi-Fi.html
Τον είχα αγοράσει κάτω από τα μισά λεφτά.
Είμαι ευχαριστημένος, αν και αν σου φτάνουν τα λεφτά, πήγαινε για τον Nest, μάλλον είναι καλύτερος. Αν σκοπός σου είναι η οικονομία μόνον, κράτα μικρό καλάθι. Θα κάνεις οικονομία, αλλά όχι όση νομίζεις.

Ίδιος βλέπω με αυτόν της Legrand. Από 200 € ξεκινάει ο δικός σου, εσύ τον πήρες ~100 € δηλαδή; Από Amazon;

Ο mjacob θυμάμαι είχε βάλει τον Nest, δεν ξέρω αν εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένος. Είναι πολλά τα λεφτά για έναν θερμοστάτη, αλλά δεδομένου ότι θα τον αλλάξω αν/όταν χαλάσει, κομμάτια να γίνει. Δεν έχω σκεφτεί τι μπορεί να προσφέρει, πέραν της απομακρυσμένης ενεργοποίησης, αλλά θα ήθελα να είναι όσο πιο future proof γίνεται (πιθανή διασύνδεση με αντλία θερμότητας, αν ποτέ μπει, κλπ) και δεδομένου ότι θα μπει και στο σαλόνι, στη θέση του προηγούμενου, ας είναι και καλαίσθητος. Για οικονομία δεν έχω μεγάλες βλέψεις. Τη μεγαλύτερη δουλειά περιμένω να την κάνει η αλλαγή στα τσοχάκια της μπαλκονόπορτας του σαλονιού, απ' όπου υπάρχουν απώλειες.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Scotch έγραψε:Ο mjacob θυμάμαι είχε βάλει τον Nest, δεν ξέρω αν εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένος. .

:s_howdy
Εξακολουθώ ναι :lol:

Features τύπου εύκολος προγραμματισμός ανά μέρα/ώρα κλπ απομακρυσμένα, reports και όλα αυτά φαντάζομαι τα έχουν όλοι πλέον.

Ένα βασικό που [ίσως] δεν έχουν οι άλλοι, είναι ότι ο θερμοστάτης δεν χρειάζεται να είναι στο σημείο που καταλήγει η καλωδίωση του ελέγχου του συστήματος θέρμανσης. Έχει δύο "μηχανάκια", το ένα κουμπώνει στα καλώδια και το άλλο (ο στρογγυλός θερμοστάτης) επικοινωνεί ασύρματα με το πρώτο. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να τον βάλεις σε κάποιο σημείο που να έχει πιο αντιπροσωπευτική θερμοκρασία για το σπίτι.

Ένα άλλο, ότι "μαθαίνει" τη θερμική αδράνεια του σπιτιού, το ρυθμό απώλειας, και σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία (από public μετεωρολογικούς σταθμούς), ουσιαστικά όταν του βάζεις πρόγραμμα θερμοκρασιών αυτό τις μεταφράζει σαν "στόχο". Δλδ ότι στις 06:00 το πρωί θες να έχεις 21 βαθμούς, όχι ότι στις 6 το πρωί γύρνα το θερμοστάτη στους 21. Οπότε αυτό θα ξεκινήσει τη θέρμανση τόση ώρα νωρίτερα ώστε από την τρέχουσα θερμοκρασία του σπιτιού και τις δεδομένες εξωτερικές συνθήκες να έχει πιάσει 21 το σπίτι στις 6 που ξυπνάς :inlove:

Τώρα, για αντλίες θερμότητες που μπορεί να έχουν πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις και ΖΝΧ, δεν ξέρω τι παίζει. Νομίζω είχαν βγάλει καινούρια μοντέλα nest με περισσότερες ρυθμίσεις από τότε που το είχα πάρει εγώ.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
markvag έγραψε:
Morx έγραψε:Το παν ειναι να κυκλοφορει ο αερας, ο ανεμιστηρας του a/c παντα στο τερμα οταν το εχω στο ζεστο.

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση η μεγάλη ροή αέρα να μην προλαβαίνει να "κουβαλήσει" το θερμικό φορτίο από το θερμαντικό στοιχείο (χώρια η όποια φασαρία στη μεγάλη ταχύτητα). Δηλ στη μεγάλη ταχύτητα ο αέρας να είναι μικρότερης θερμοκρασίας από ό,τι θα συνέβαινε σε λειτουργία με μικρότερη ταχύτητα αέρα.
Ενδεχομένως. Το αντιμετωπίζαμε στην παλιά μου δουλειά όταν υπολογίζαμε μεγάλες hvac κλιματιστικές με τρελές παροχές. Οπότε αυξάναμε την επιφάνεια του στοιχείου για να μπορεί να αποδώσει σε ακραίες τιμές όγκου αέρα. Φαντάζομαι στα τυπικά κλιματιστικά είναι στα νορμάλ όρια οι παροχές, ούτως ή άλλως ανακυκλοφορία δουλεύουν, οπότε οκ.
Είμαι από αυτούς τους λίγους που δεν (αντ-)έχουν κλιματιστικό :ninja:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#795637 Μιλούσα με τον τεχνικό του κλιματιστικού μου και με είπε πως η κατανάλωση του για θέρμανση είναι 3 φορές πάνω σε σύγκριση με την ψύξη :S
Είναι ενα Gree 18άρι και στα στοιχεία της εξωτερικής μονάδας διαβάζω αυτά της φωτογραφίας. Το Heating power input δεν βλέπω?Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
egobrain έγραψε:Μιλούσα με τον τεχνικό του κλιματιστικού μου και με είπε πως η κατανάλωση του για θέρμανση είναι 3 φορές πάνω σε σύγκριση με την ψύξη :S

Όποια τιμή και αν συγκερίνεις, 3 φορές πάνω δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By Morx
JarnoT έγραψε:
markvag έγραψε:
Morx έγραψε:Το παν ειναι να κυκλοφορει ο αερας, ο ανεμιστηρας του a/c παντα στο τερμα οταν το εχω στο ζεστο.

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση η μεγάλη ροή αέρα να μην προλαβαίνει να "κουβαλήσει" το θερμικό φορτίο από το θερμαντικό στοιχείο

Ολα εχουν το sweet spot τους και αυτο που λες το εχω σκεφτει.
Ως προς την απαγωγη θερμοτητας, ναι υπαρχει ενα οριο οπου μεγαλυτερη ροη δεν σημαινει μεγαλυτερη αποδοση.
ΟΜΩΣ η πιεση του αερα με τον ανεμιστηρα στο τερμα, σημαινει πως η μοναδα μπορει να "ανακατεψει" μεγαλυτερες ποσοτητες στο χωρο, επομενως καλυτερη και πιο ομοιογενης θερμανση!
Άβαταρ μέλους
By dimik
Morx έγραψε:
JarnoT έγραψε:
markvag έγραψε:

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση η μεγάλη ροή αέρα να μην προλαβαίνει να "κουβαλήσει" το θερμικό φορτίο από το θερμαντικό στοιχείο

Ολα εχουν το sweet spot τους και αυτο που λες το εχω σκεφτει.
Ως προς την απαγωγη θερμοτητας, ναι υπαρχει ενα οριο οπου μεγαλυτερη ροη δεν σημαινει μεγαλυτερη αποδοση.
ΟΜΩΣ η πιεση του αερα με τον ανεμιστηρα στο τερμα, σημαινει πως η μοναδα μπορει να "ανακατεψει" μεγαλυτερες ποσοτητες στο χωρο, επομενως καλυτερη και πιο ομοιογενης θερμανση!

Δεν ξέρω τι ισχύει αλλά τελείως εμπειρικά με το 24ρι στο σαλόνι σε θέρμανση και τέρμα ανεμιστήρα νιώθω κύματα κρύου αέρα, με τον ανεμιστήρα στο χαμηλό θαλπωρή.

Γενικά όμως χειμώνα καλοκαίρι τα έχω όλα στην χαμηλότερη σκάλα ανεμιστήρα και λόγω θορύβου.