egobrain έγραψε:markvag έγραψε:egobrain έγραψε:Μιας και λέτε για θερμοκρασίες, Μάρκο τι λέει εκεί στα ορεινά? Μηδένισε το κοντέρ?
Εδώ στον άγριο Βορά, το AC δουλεύει από τον Οκτώβριο, όχι συνεχώς προφανώς, αλλά τα πρωινά και τα απογεύματα χρειάζεται. Πλέον δεν κλείνει ούτε τα μεσημέρια. Θυμίζω ότι είναι η μόνη θέρμανση του σπιτιού (και επαρκεί ευτυχώς).
Στους πόσους βαθμούς το έχεις?
Απροπό, ισχύει πως πρέπει να κρατάμε μια διαφορά 10 βαθμών μεταξύ εξωτερικής και θερμοκρασίας κλιματιστικου?
Επειδή είναι η μόνη θέρμανση του σπιτιού, δουλεύει στους 28-29 βαθμούς. Ευτυχώς, που το σπίτι είναι αρκετά καλά προστατευμένο και επαρκεί.
Για το απροπό, δεν ξέρω, αλλά δεν ξέρω και πως μπορεί να γίνει... Αν έξω έχει -10 δεν θα ήθελα να μείνω μέσα στους 0...
Σίγουρα βέβαια το κλιματιστικό αποδίδει καλύτερα εάν η διαφορά θερμοκρασίας δεν είναι πολύ μεγάλη...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Σημειώνω πως είμαστε καλά αυτή τη στιγμή με το AC, όχι ιδανικά προφανώς, αλλά είμαι (αναπάντεχα) ικανοποιημένος. Στο συγκεκριμένο σπίτι είναι ο δεύτερος χειμώνας, στο προηγούμενο που είχαμε περάσει άλλους δύο ήταν τραγικό, η μόνωσή του ήταν τραγική απλά (και καίγαμε ταυτόχρονα και κεντρική θέρμανση πετρελαίου ως βοηθητικό - έπαιζε εκεί - και AC για κύρια θέρμανση)... Εδώ που μένω τώρα είναι πολύ προστατευμένο από άλλες πολυκατοικίες από τον βοριά + διαμερίσματα πάνω και κάτω + βλέπει ανατολικά - νότια και δεν έχει τρελές απώλειες...