- 28 Νοέμ 2022, 10:31
#795391
Δημ.Φυλακτος έγραψε:markvag έγραψε:Προφανέστατα και έχασαν, ιδίως στη Χερσώνα, μιας και υποτίθεται πως η Χερσώνα ήταν κομμάτι της Ρωσίας. Άρα όχι μόνο παραχώρησαν στους Ουκρανούς εδάφη που έχυσαν αίμα να καταλάβουν (όπως ισχυρίστηκες ότι δεν έκαναν και δεν πρόκειται να κάνουν), αλλά παραχώρησαν και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας, όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ο Πούτιν όλα τα προσαρτημένα εδάφη, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ τη Χερσώνα, αλλά και άλλα εδάφη στο Ντονμπάς που έχασαν...

Αν εχεις διαβασει στρατιωτικη ιστορια θα ξερεις πως αλλες 2 φορες στο παρελθον οι ρωσοι ''εχασαν'' αλλα οταν επεστρεψαν σαρωσαν και εφτασαν ως την πρωτευουσα του αντιπαλου.
Ναπολεων-Κουτουζωφ και Αδολφος-Ζουκωφ.
Ω τι συμπτωση ο βαρυς χειμωνας της περιοχης εκει τσακισε τον εχθρο,εμεινε χωρις εφεδρειες-καυσιμα-πυρομαχικα-τροφη και οταν δεχθηκε την αντεπιθεση απλα κατερρευσε.
Η περιοχη περαν της αμυντικης γραμμης ειναι μια απεραντη πεδιαδα,εαν ειδες ολοι ειναι σε λαγουμια και τους βλεπουν τα ντροουν αρα και το πυροβολικο (οι ουκρανοι δεν εχουν βαλλιστικους ενω οι ρωσοι χτυπανε οπως ειναι μεχρι και μεσα στην γερμανια εαν θελουν).
Μπαχμουτ-Λουγκανσκ αν διαβασες τελευταια οι ρωσοι προχωρανε,η Χερσωνα τρωει καθε μερα πυραυλους,οσες προσπαθειες εγιναν να περασουν το ποταμ γεμισε ο τοπος πτωματα.
Η ουκρανια βυθιζετε στο σκοταδι ολο και πιο πολυ,δεν υπαρχει ρευμα-νερο-μετακινηση-θερμανση ενω τα εργοστασια πολεμικου υλικου ειναι ισωμα.
Επιστρατευουν οποιον βρουν στον δρομο για την 1η γραμμη (4η επιστρταευση) ενω οι ρωσοι εχουν ακνει 1 και αυτοι για εφεδρεια τυπου Β.
Η ουκρανια πολεμα πλεον με δανεικα αρματα αφου τα δικα της σχεδον ολα εγιναν σκραπ ενω η ρωσια με T-80BVM με T-90M ενω ερχεται και το Τ-14.
Η ρωσια εχει τα παντα και τα πολεμικα εργοστασια ειναι απειρακτα απο τον εχθρο (οπως και επι Αδολφου) και δουλευουν 24/7.
Η Δυση και μερικες χωρες τις ΕΕ αρχιζουν ''τα νουμερα'' στο θεμα βοηθειας στον κωμικο Ζελενσκι,εσυ νομιζεις για χρονια ολοκληρα θα τροφοδοτουν τους ουκρανους ενω ο λαος τους δεν θα εχει καν θερμανση και θα διαδηλωνει στους δρομους;
Το ίδιο ακριβώς κάνει λοιπόν και η Ουκρανία. Αλλά ξέχασα, όταν το κάνει η Ρωσία είναι γιατί κερδάει.
Να σημειώσω πως τα Ουκρανικά εργοστάσια είναι παντελώς εκτός της εμβέλειας της Ρωσίας, μιας και βρίσκονται... σε άλλες χώρες
Να σημειώσω, πως παρά την υποτιθέμενη συντριπτική υπεροπλία των Ρώσων, οι Ουκρανοί έχουν κάνει και έχουν κερδίσει αντεπιθέσεις σε πεδιάδες.
REALZEUS έγραψε:
Απλά επειδή με ανέφερες Μάρκο, αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει να απαγκιστρώνεσαι από έδαφος που δεν προσφέρεται για άμυνα και αντεπίθεση, δεν έχω να πω κάτι άλλο... Αν περάσεις τα νιάτα σου στην αμμοδόχο κάνοντας σενάρια πολέμου, ίσως καταλάβαινες. 
Συγνώμη, έγραψες ή δεν έγραψες πως οι Ρώσοι αποκλείεται να αφήσουν έδαφος που έχυσαν αίμα να καταλάβουν; Ε, όταν σου δείχνω ότι το έχουν ήδη κάνει, δεν το δέχεσαι και βρίσκεις δικαιολογίες.
Άμυνα σε βάθος δεν είναι απαραίτητο να κάνουν μόνο οι Ρώσοι. Επίσης, το πόσο κατέχουν οι Ρώσοι από την Ουκρανία δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο. Όπως είπες, ο Ναπολέωντας έφτασε στη Μόσχα και έχασε, τα SS έφτασαν μέχρι έξω από τη Μόσχα και πάλι έχασαν. Αν ακολουθούσαμε την επιχειρηματολογία σου, θα έπρεπε το 1942 να πούμε ότι πάει η ΕΣΣΔ, έχασε, καθώς οι ναζί έχουν κατακτήσει Χ% τους εδάφους της.
REALZEUS έγραψε: Είναι κάτι που εσύ και ο Μάρκος δεν καταλαβαίνετε, γιατί θεωρείτε ότι όταν πραγματοποιείται μια στρατιωτική επιχείρηση, στέλνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Αυτό δείχνει τεράστια άγνοια περί στρατιωτικών επιχειρήσεων. Τις έννοιες των στρατηγικών εφεδρειών και της άμυνας σημείου δεν τις έχετε ακουστά, μάλλον... 
Προφανώς και ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε κάτι τέτοιο. Και αυτός ακριβώς είναι ΕΝΑΣ από τους λόγους που η Ρωσία έχει αποδείξει το ότι έχει πήλινα πόδια. Δεν μπορεί να αφιερώσει τις δυνάμεις της σε ένα μέτωπο. Και γι' αυτό αυτή τη στιγμή χάνει στο πεδίο, αφού οι Ουκρανοί υπερέχουν αριθμητικά. Και σε κάποιες περιπτώσεις και σε οπλικά συστήματα.
Επίσης, τα αεροπλάνα, μπορούν σχετικά εύκολα να μετακινηθούν και να διαλύσουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών ή και τους ίδιους τους σχηματισμούς τους. Όπως κάνουν οι σοβαρές υπερδυνάμεις. Αλλά μετά από 9 μήνες, τα Ρωσικά αεροπλάνα αδυνατούν να εξασφαλίσουν υπεροπλία στον αέρα πάνω από την Ουκρανία. Η οποία Ουκρανία πρακτικά δεν έχει καν αεροπορία...
Δημ.Φυλακτος έγραψε:NickTG έγραψε:Δεν βλέπω κάτι από όλα αυτά που αναφέρεις να μην τους κάνει ορθόδοξους.
Μια ανάγνωση στην αγία γραφή αρκεί για να καταλάβει κανείς το μίσος της θρησκείας.
Κατά τα άλλα, ναι, όταν έχεις δικτατορία δεν σε μοιάζουν απώλειες, απαγορεύσεις την ευαισθησία και βάζεις φυλακή ή σκοτώνεις όποιον δεν συμφωνεί και προφανώς δεν επιτρέπεις διαδηλώσεις και λοιπά σχετικά.
Ορθοδοξη εκκλησια να ''σκοτωνει'' το συμβολο του Βυζαντιου,να συνλειτουργει με Καθολικους-Προτεσταντες στρατιωτες και να αποδεχεται ανερυθριαστα SS και Waffen-SS δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου.
Ξερεις αλλη χωρα πλην Ουκρανιας;
Μισος υπαρχει και σε Κορανι,Τορα-Ταλμουδ.
Τον ''σοσιαλισιτκο παραδεισο" του Κιμ ξεχασα να αναφερω.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>
