Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#795246 Είναι κάνα δεκαευρω τη μέρα με όλα μέσα;
Φαντάζομαι θες κάνα 2000-2500 το χρόνο για θέρμανση;
Αν σε παρηγορεί, γνωστός μου με α/θ στην Άνοιξη (Αττικής) για ισόγειο διαμέρισμα 130 τμ σε διπλοκατοικια θέλει 2000 επίσης....
Με προπερσινές τιμές.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:Μια χαρά διαβάζεις, ευτυχώς τα 4/5 της κατανάλωσης στην αντλία θ είναι στο μειωμένο τιμολόγιο.
Ναι με ενδοδαπεδια είμαι. Όπως είπες εδώ είμαστε 800μ υψόμετρο και οι σόμπες καίνε από τον Οκτώβρη..

Εσύ στην Κοζάνη δεν έχεις θέρμανση από τα νερά της ΔΕΗ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Είναι κάνα δεκαευρω τη μέρα με όλα μέσα;
Φαντάζομαι θες κάνα 2000-2500 το χρόνο για θέρμανση;
Αν σε παρηγορεί, γνωστός μου με α/θ στην Άνοιξη (Αττικής) για ισόγειο διαμέρισμα 130 τμ σε διπλοκατοικια θέλει 2000 επίσης....
Με προπερσινές τιμές.

Υπολογίζεις 7 μήνες θέρμανση το χρόνο, και τους μισούς μήνες η Α/Θ δεν φτάνει μόνη της.
Δεν έχει σχέση το κρύο εκεί με εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#795252 Το ξέρω, αλλά ίσως έχει μονώσεις και λοιπά σούπερ
Άβαταρ μέλους
By edmond
#795253 Χωρίς προφανώς να μπορώ να μπω στην θέση των βόρειων, προσωπικά θα στραφόμουν σε ξύλο, στην λογική του λέβητα που καίει γενικά στερεά με κυρίως καύσιμο το ξύλο. Ζέσταμα των νερών των σωμάτων, με βαλβίδες βέβαια γιατί παραβγάζει ζέστη, και κυκλοφορία τους. Ή τζάκι με ανάλογη πατέντα που περνάνε γύρω του νερά. Εννοείται με τροφοδοσία για ζνχ. Φυσικά με τον ανάλογο κόπο καθώς δεν είναι η φάση πατάω ένα κουμπί.
Σε πιο...Αττικές συνθήκες :lol: τελευταίες μέρες που φυσάνε κάτι κρυάκια :lol: σήμερα έπεσε στους 19 εσωτερική και ανοίχτηκε το πρώτο αρκούδι. Μαζούτ υπολογίζω σε καμιά βδομάδα αν συνεχίσει έτσι(εμ δε θα συνεχίσει; :lol: θα έρθει ο σάντα με σανίδα σέρφ σαν τα καγκουρά; :lol: )
Άβαταρ μέλους
By glf
#795254 Κάπου στο 1000αρικο μου βγαίνει η σεζόν με τα παλιά καλά ορθοδοξα τιμολόγια. Από το νέο χρόνο που θα πάω στο νέο Γ1 της ΔΕΗ θα δούμε.
Θυμίζω ότι είναι 160τμ το σπίτι και κάτω το υπόγειο δεν έχει θέρμανση, δλδ και η κάτω πλάκα από το σπίτι όσο να ναι έχει απώλειες.
Γι αυτό και πλακώθηκα να βελτιώσω τη μόνωση στα πλαινά.

Και όπως είπα άν έξω πιάσει παγετό, ανάβω και το τζάκι.

Ντίμη είμαι λιιγο έξω από την πόλη και εδώ δεν έχει τηλεθέρμανση. Βέβαια και αυτό ώρες ώρες βγαίνει με βλάβες σε διάφορα σημεία λόγω διαρροής ή ακόμα χειρότερα έχουν περάσει μέρες ολόκληρες από πιο κεντρική βλάβη που έκλεισε η ΤΘ σε όλη την πόλη (και την Πτολεμαίδα). Γενικά πάμε σε μυστήριες μέρες αφού όσο κλείει μονάδες η ΔΕΗ, το θερμικό φορτίο δεν επαρκεί για το υπάρχον δίκτυο..

ΥΓ πάει να μεσημεριάσει και έξω έχουμε 6 βαθμούς....
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#795255 Χιλιάρικο και λίγο τζάκι είναι ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ καλά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#795258 Χθες στις 4 το απόγευμα βάλαμε τον αφυγραντηρα στο υπνοδωμάτιο μας.
Σήμερα το πρωί ήταν σχεδόν γεμάτος ο κάδος με νερό.
Ήδη από χθες το βράδυ είχε μεγάλη διαφορά.
Σήμερα το πρωί η κρεβατοκάμαρα που ήταν το πιο κρύο δωμάτιο,ήταν πιο ζεστή σαν αίσθηση από το υπόλοιπο σπίτι.
Εντυπωσιακή η διαφορά και δεν έχει κλείσει καν 24 ώρες σε λειτουργία.
Χτυπάω το κεφάλι μου που δεν τον είχα πάρει χρόνια πριν.
Inventor eva 2 16 litres
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#795259 Σήμερα το πρωί είχε 17,5° :lipsealed: στο σαλόνι. Άνοιξε η :inlove: κλιματιστικό.
Καλοριφέρ δεν άναψε κανείς ακόμα.

Μέχρι τώρα καλά πήγε. Από εδώ και μπρος να δούμε.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#795309 Να μην αποκαλύψω τι δεν κάνουμε ακόμα στην Κρήτη. :roll:
Έχω ζήσει, ωστόσο, και σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και Τρίκαλα φυσικά που είναι η πατρίδα έχουμε ανάψει πριν 2 βδομάδες τον καυστήρα αερίου.
Πάλι καλά να λέμε.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
dimviii έγραψε:Χθες στις 4 το απόγευμα βάλαμε τον αφυγραντηρα στο υπνοδωμάτιο μας.
Σήμερα το πρωί ήταν σχεδόν γεμάτος ο κάδος με νερό.
Ήδη από χθες το βράδυ είχε μεγάλη διαφορά.
Σήμερα το πρωί η κρεβατοκάμαρα που ήταν το πιο κρύο δωμάτιο,ήταν πιο ζεστή σαν αίσθηση από το υπόλοιπο σπίτι.
Εντυπωσιακή η διαφορά και δεν έχει κλείσει καν 24 ώρες σε λειτουργία.
Χτυπάω το κεφάλι μου που δεν τον είχα πάρει χρόνια πριν.
Inventor eva 2 16 litres
3 λίτρα?
συνέχιζει να κατεβάζει νερό ακόμα?
πολλές ακουγονται οι 24 ώρες..

Σαλονίκη είναι στους 10° έξω (το πρωί) και 20° μέσα. Προς το παρόν αρκουδιάρικα.
Μιας και λέτε για θερμοκρασίες, Μάρκο τι λέει εκεί στα ορεινά? Μηδένισε το κοντέρ?
Άβαταρ μέλους
By glf
#795385 Προχθές ήταν μια καλή μέρα με λίγο ήλιο και είδαμε 15 βαθμούς για λίγο το μεσημέρι.

Από χθες όμως έχουμε χειμώνα. Και σήμερα όλες οι γύρω κορφές είναι χιονισμένες.
Μια μεγάλη άνεση που έχω είναι το κλειστό γκαράζ. Μεγάλη υπόθεση να μπαίνεις σε ζεστό αυτοκίνητο το πρωί.Εικόνα