Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#794874 https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... i/3647761/

«Η κοπέλα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και ούτε πρόλαβα να αντιδράσω. Πάτησα φρένο και πετάχτηκε πίσω το αυτοκίνητο γιατί γλίστρησε. Το κορίτσι έπεσε πάνω στο αμάξι. Έβαλα μετά ταχύτητα. Μαζεύτηκε πολύ γρήγορα κόσμος εκεί και αισθάνθηκα πως την κοπέλα θα την βοηθήσει ο κόσμος. Και έτσι έφυγα.

Φοβήθηκα γιατί έχω και παρελθόν με δικαστικές υποθέσεις, δεν έχω και επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα και φοβήθηκα ότι θα με απελάσουν από τη χώρα. Έφυγα και σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω. Έχω τρεις μέρες να κοιμηθώ.

Μπουρδελο :rant:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#794877 Ο τύπος δεν είχε ούτε δίπλωμα. Περίμενε να περάσει το αυτόφωρο και εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του κύριος. :rant:
Βέβαια τι να περιμένεις, όταν η Αστυνομία δεν μπαίνει στην διαδικασία να ελέγξει αυτοκίνητα όπως το παρακάτω (και όχι μόνο). Ο κύριος κυκλοφορεί άνετος στους δρόμους και όποιον πάρει ο Χάρος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#794896 Αν ο πεζός δεν τήρησε τα βασικά φταίει ο οδηγός; Κι εγώ έχω πετύχει κοπέλα να πάει να περάσει το δρόμο κοιτώντας το κινητό και όχι τον δρόμο νομίζοντας ότι το φανάρι οδηγών είναι κόκκινο

Ο άλλος στη Μεσογείων έτρεχε λέει να προλάβει το λεωφορείο
Άβαταρ μέλους
By mirage
#794911 Γι αυτο μένεις στο χώρο του ατυχήματος δεν την κάνεις, τα βασικά δλδ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Είμαι πολύ στενοχωρημένος για αυτό που έγινε με το κορίτσι. Στο αυτοκίνητο ήμουν με μία φίλη μου και πηγαίναμε προς τα Λαδάδικα και ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ δυνατό μπάμ. Εμείς δεν είχαμε δει τίποτα

«Η κοπέλα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και ούτε πρόλαβα να αντιδράσω. Πάτησα φρένο και πετάχτηκε πίσω το αυτοκίνητο γιατί γλίστρησε. Το κορίτσι έπεσε πάνω στο αμάξι. Έβαλα μετά ταχύτητα.

Καραγκιοζη
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Dimitris_P έγραψε:Αν ο πεζός δεν τήρησε τα βασικά φταίει ο οδηγός; Κι εγώ έχω πετύχει κοπέλα να πάει να περάσει το δρόμο κοιτώντας το κινητό και όχι τον δρόμο νομίζοντας ότι το φανάρι οδηγών είναι κόκκινο

Μπορεί πράγματι να έφταιγε το κορίτσι που δεν πέρασε από διάβαση. Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να μείνει στον χώρο του ατυχήματος και όχι να σηκωθεί να φύγει να παρατήσει το αμάξι στον Περιφερειακό και να εμφανιστεί "κύριος" μόλις πέρασε το αυτόφωρο!
Και να σημειώσουμε ότι ο τύπος δεν είχε ούτε άδεια παραμονής, ούτε δίπλωμα οδήγησης! Μέτρα πόσο ατυχήματα είχαμε το τελευταίο χρόνο με οδηγούς που κυκλοφορούν χωρίς δίπλωμα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
axel12p έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αν ο πεζός δεν τήρησε τα βασικά φταίει ο οδηγός; Κι εγώ έχω πετύχει κοπέλα να πάει να περάσει το δρόμο κοιτώντας το κινητό και όχι τον δρόμο νομίζοντας ότι το φανάρι οδηγών είναι κόκκινο

Μπορεί πράγματι να έφταιγε το κορίτσι που δεν πέρασε από διάβαση. Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να μείνει στον χώρο του ατυχήματος και όχι να σηκωθεί να φύγει να παρατήσει το αμάξι στον Περιφερειακό και να εμφανιστεί "κύριος" μόλις πέρασε το αυτόφωρο!
Και να σημειώσουμε ότι ο τύπος δεν είχε ούτε άδεια παραμονής, ούτε δίπλωμα οδήγησης! Μέτρα πόσο ατυχήματα είχαμε το τελευταίο χρόνο με οδηγούς που κυκλοφορούν χωρίς δίπλωμα.

Ακριβως ετσι. Εφοσον σηκωθηκε και εφυγε το παλιοτομαρο, ουτε που με απασχολει πως εγινε το ατυχημα και ποιος ειχε την ευθυνη. Η μετεπειτα αλητεια του ξεπερναει σε βαρυτητα το ανθρωπινο λαθος που πιθανον να εγινε απο τον ιδιο τον οδηγο ή απο τον πεζο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#794959 Όλοι μας μπορούμε να τα πούμε ψύχραιμα αυτά από το πληκτρολόγιο.

Το θέμα είναι ότι σε τέτοιες ακραίες στιγμές όταν σε καταβάλλει το σοκ και το άγχος κλειδώνεις, γίνεσαι άλλος άνθρωπος, πρωτόγονος, δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά. Σαστίζεις. Και οι μόνες ενέργειες που γίνονται είναι πανικού.

Το ερώτημα προς τον εαυτό μας λοιπόν είναι αν εμείς μπορούμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις να διατηρήσουμε τη δέουσα ψυχραιμία και να πράξουμε τα καθώς πρέπει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#794962 Δημητρη ελπιζω κανενας μας να μη χρειαστει να τεσταρει την ψυχραιμια του σε αντιστοιχη φαση. Με δεδομενο ομως οτι το κατακαθι εβαλε 1η κι εφυγε, δε χρειαζεται το παραμικρο ξεπλυμα. Θα τα ακουσει τα καντηλια που του αναλογουν, οπως θα τα ακουμε δικαιως κι εμεις αν κανουμε ποτε το ιδιο εγκλημα :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Όλοι μας μπορούμε να τα πούμε ψύχραιμα αυτά από το πληκτρολόγιο.

Το θέμα είναι ότι σε τέτοιες ακραίες στιγμές όταν σε καταβάλλει το σοκ και το άγχος κλειδώνεις, γίνεσαι άλλος άνθρωπος, πρωτόγονος, δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά. Σαστίζεις. Και οι μόνες ενέργειες που γίνονται είναι πανικού.

Το ερώτημα προς τον εαυτό μας λοιπόν είναι αν εμείς μπορούμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις να διατηρήσουμε τη δέουσα ψυχραιμία και να πράξουμε τα καθώς πρέπει.

Τι σχεση εχει η εγκαταλειψη με την ψυχραιμια;

Αν σου συμβει σοβαρο ατυχημα, το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να δεις να εισαι καλα εσυ και οι επιβαινοντες, αν εισαι ασφαλης μεσα στο αυτοκινητο.

Μετα βγαινεις και κοιτας τι αλλο εχει γινει.

Το να χτυπησεις ανθρωπο και να βαλεις ταχυτητα ή να εγκαταλειψεις το σημειο και να φυγεις, σε κανει φονια! Περα απο ανευθυνο. Εκτος αν εισαι τυφλα, δεν εχεις αδεια οδηγησης, εισαι υπο την επηρεια ναρκωτικων, οπλοφορεις παρανομα, ή συνδυασμους αυτων και θες να αποφυγεις ελεγχους και αυτοφωρο. Αλλα τοτε μια χαρα ψυχραιμος εισαι.. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By 224v
#794974 Σύμπτωση!!! ,αλλά σήμερα πηγαν να μου κάνουν απάτη, τηλεφωνοντας στο σταθερό του σπιτιού λέγοντας ότι η κόρη μου πέρασε με κόκκινο και τραυμάτισε ένα παιδάκι που τελικά κατέληξε όταν πήγε στο νοσοκομείο!! Και ήθελε μάλλον να πληρώσω για να μην κάνουν οι γονείς του παιδιού μήνυση!!
Παράλληλα εγώ πήρα από το κινητό την κόρη μου που ήταν στο κέντρο της Αθήνας.. και φυσικά έκλεισαν το σταθερό.!!! Βέβαια μια αναστάτωση την έπαθα, όμως οι προφορά της αστυνόμου που μου μίλησε ήταν κάπως ξενική, και την ψυλιάστικα τη δουλειά.

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Dimitris_P έγραψε:Όλοι μας μπορούμε να τα πούμε ψύχραιμα αυτά από το πληκτρολόγιο.

Ο συγκεκριμένος τύπος, δεν είχε χαρτιά, δεν είχε δίπλωμα, οδηγούσε ένα καγκουρεμένο Skoda και όταν κοπάνησε την κοπέλα σηκώθηκε και έφυγε.
Μην ακούω ότι σάστισε και έτυχε να ξεσαστίσει μόλις πέρασε το αυτόφωρο.
Δεν φτάνει που δεν είχε δίπλωμα, πουλάει και θεωρία ότι η κοπέλα έπρεπε να περάσει από την διάβαση.

ΥΓ. Να σημειώσουμε επίσης, ότι το παλικάρι που "σάστισε" μια χαρά σκέφτηκε μέσα στον "πανικό" του να ξηλώσει τις πινακίδες από το αυτοκίνητο για να μην τον εντοπίσουν!
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
axel12p έγραψε:Ο τύπος δεν είχε ούτε δίπλωμα. Περίμενε να περάσει το αυτόφωρο και εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του κύριος. :rant:

Ο αλλοδαπος αυτος (με ποινικο μητρωο) δηλωσε πως φοβηθηκε λεει να μην τον απελασουν (βλεπεις δεν ειχε απελαθει για οσα ειχε κανει) για αυτο κρυβοταν να περασει το αυτοφωρο,δεν λεει πως φοβαμαι μηπως απελαθω τωρα γιατι ξερει την συνεχεια.

Καποια στιγμη θα οριστει δικασιμος,αναβολη,ξανα αναβολη,εφεση και μετα απο ποσα χρονια μια ποινη εξαγορασιμη αντε μερικοι μηνες με αναστολη.
Στα ενδιαμεσα οχι μονο θα συνεχισει να κανει τα ιδια αλλα μπορει να την κοπανησει πχ για αγγλια (εκει εχει χρημα πολυ για συγκεκριμενη δουλεια που κναουν οι συμπατριωτες του) και αντε βρες τον.

Ο Νομος στην Ελλαδα ειναι σαν ενα ειδικο φιδι,δαγκωνει μονον τους ντοπιους και ξυπολητους.