Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:Συν το ότι τα κίνητρα δεν είναι τζάμπα. Είναι κρατικά χρήματα που ειδάλλως θα πήγαιναν αλλού, πχ νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, κτλ...

Σίγουρο αυτό;
< >

Τί εννοείς;; Ότι ξαφνικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γεννήθηκαν ξαφνικά λεφτά για φοροαπαλλαγές;; Αν αντί για το Τέσλα έπαιρνες ένα πχ Q3, θα πλήρωνες 5-6 χιλιάρικα επιπλέον σε φόρους, ενώ τώρα όχι. Αυτό λοιπόν είναι μείωση των κρατικών εσόδων, που από κάπου θα πρέπει να αντισταθμιστεί.

Εννοώ αν είσαι σίγουρος ότι δεν εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, κοινοτικά κονδύλια. Δεν γνωρίζω κάτι διαφορετικό, απλά ρωτάω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#794162 Ακολουθεί σεντόνι: :s_blush
Κάποιοι επίτηδες μπλέκουν το ηλεκτρικά αυτοκίνητα (κάτι δεδομένα ακριβό, αν και όχι τόσο ακριβότερο πλέον από ένα συμβατικό), με τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα. Τα τελευταία, είναι αντικειμενικά κάτι που απευθύνεται σε όλους: είναι σχετικά φθηνά, όταν με 500€ αγοράζεις επώνυμο ηλεκτρικό πατίνι του κουτιού, ενώ τα ποδήλατα θέλουν x2 ή αυτού, αλλά ούτως ή άλλως τα συμβατικά ποδήλατα έχουν ακριβύνει και αυτά μετά την πανδημία...

Το αν θα γεμίσουμε λοιπόν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, άμεσα, δεν το γνωρίζω, και γενικώς για να το πετύχεις αυτό θέλεις λεφτά: δεν μπορούν να το κάνουν όλοι όπως η Νορβηγία πχ. Να είστε βέβαιοι πως θα γίνει πάντως, απλούστατα είναι ζήτημα τι θ'αποφασίσουν οι κυβερνήσεις: όπως μια μέρα αποφάσισαν πως τα πολλά κυβικά και οι πολλοί ρύποι είναι μόνον για τους πλούσιους, το ίδιο θα γίνει και για τα συμβατικά οχήματα.
Τα παραπάνω όμως, αποπροσανατολίζουν από αυτό που είπα στην αρχή: οι πόλεις μας θα γίνουν καλύτερες χάρη στην ηλεκτρική μικροκινητικότητα πρώτα και κατόπιν χάρη στην ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων. Γιατί το ηλεκτρικό ποδήλατο και πατίνι, κάνει πανεύκολη την μετακίνηση με αυτό, αρκεί να αφαιρέσεις κάμποσο από τον κίνδυνο να χρησιμοποιείται σε δημόσιους δρόμους.
Χρειάζεται λοιπόν να δοθεί χώρος σε αυτά, κάτι που θέλει περισσότερη θέληση, παρά λεφτά.

Από εκεί και μετά, οι απόψεις κάποιων: "έχει δικαίωμα να ρυπαίνει επειδή δεν έχει λεφτά να αλλάξει όχημα" δεν είναι ακριβώς λάθος, αλλά ούτε ακριβώς σωστές. Γνώμη μου είναι πως δεν έχεις δικαίωμα να βρωμίζεις το περιβάλλον που ζεις: δεν πετάς σκουπίδια όπου να 'ναι, αντίστοιχα δεν ρυπαίνεις με το όχημά σου. Και σίγουρα, δεν γίνεται να σου δίνεται και κίνητρο να το κάνεις αυτό, αλλά αντιθέτως, πρέπει να σου δίνεται αντικίνητρο.
H φάση (όπως και τα επιχειρήματα) μου θυμίζουν πολύ την προσπάθεια αναβίωσης των εργοστασίων άνθρακα από τον Trump. Που, ακόμη και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν τα πήγαιναν περίφημα.
https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SKBN1ZC15A
Τώρα, μπορεί και να έχουν πάρει παράταση για λίγα χρόνια λόγω των συνθηκών, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα: πως είτε εργοστάσια, είτε αυτοκίνητα, πρέπει να αποθαρύνονται να ρυπαίνουν.
Θα πω και ένα άλλο παράδειγμα εδώ που πολλοί στις επαρχιακές πόλεις το γνωρίζουν καλά: από την εποχή που ακρίβυνε παράλογα το πετρέλαιο θέρμανσης, κάποιοι ξεκίνησαν να θερμαίνονται με τζάκια. Εδώ και χρόνια, η ατμόσφαιρα σε πολλές επαρχιακές πόλεις το χειμώνα, είναι αποπνικτική. Τι πρέπει να κάνουμε γι'αυτό; Να πούμε πως είναι δικαίωμά τους να το κάνουν; Είναι, αλλά κοιτάξτε τις συνέπειες!
Τι πρέπει να γίνει; Βραχυπρόθεσμα να μειώσεις το κόστος της θέρμανσης με πετρέλαιο και μεσοπρόθεσμα, να δώσεις κίνητρα να φτιαχτούν (ή να ανακαινιστούν) τα σπίτια με πιο οικολογικές λύσεις (πχ αντλίες θερμότητας).
Το να πεις δεν θα κάνω τίποτε, γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά, και θα καθίσω να σαπίζω και να πεθαίνω από την αιθαλομίχλη, είναι τραγικό. Αντίστοιχα τραγικό, είναι μην κάνεις κάτι και στ'αυτοκίνητα, και να συνεχίσεις να επιτρέπεις (και να μην τιμωρείς) την αγορά diesel. Όποιος το χρειάζεται γιατί κάνει χιλιόμετρα εκτός πόλης, να το πάρει, αλλά όποιος το παίρνει για να κάνει οικονομία (τζαπούλια) που λέει μια ψυχή εντός αυτής, θα πρέπει να του κοπεί ο βήχας πάραυτα. Γιατί σκορπίζει καρκίνο στους υπόλοιπους.
Αν λοιπόν δεν του φτάνουν τα λεφτά για να πάρει ένα όχημα που δεν θα επιβαρύνει την υγεία των υπολοίπων, να μην πάρει τίποτε, ή να πάρει πατίνι ή ποδήλατο. Τόσο απλό είναι.
Δεν έχει να κάνει με πλούσια ή φτωχά προάστια (αυτά είναι στην κεφάλα κάποιων, αυτοί που πληρώνουν πάντα βαρύτατο τίμημα από την καταστροφή του περιβάλλοντος είναι οι φτωχότεροι, οι πλούσιοι θα τιμωρηθούν πάντα λιγότερο και πάντα τελευταίοι).

Στο ερώτημα πόσες ΑΠΕ στο τέλος θα χρειαστούμε, η απάντηση είναι απλή: υπάρχει ΑΠΕΙΡΟΣ χώρος για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, έστω κι αν κάποιοι ενοχλούνται (τους χαλάει την αισθητική, ενώ τα θερμικά εργοστάσια, είναι... χάρμα οφθαλμών! :lol: ).
H Έλλαδα έχει μπόλικο δυναμικό ΑΠΕ, και το πρόβλημα δεν είναι καθόλου πού θα μπουν, αλλά πώς θα τις αντέξει το δίκτυο, όταν δεν έχουμε αποθήκευση. Αυτό είναι το πρόβλημά μας αυτή την στιγμή: χρειαζόμαστε αποθήκευση και σε πολλά σημεία, ώστε η υπερβάλλουσα ισχύς να μην καταπονεί το δίκτυο μεταφοράς. Αν η ΔΕΗ ήταν κρατική, θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει η μετατροπή των Υ/Η ταμιευτήρων σε αντλησιοταμιευτικά, σαν στρατηγική επιλογή. Τώρα, αυτό είναι αδύνατον, γιατί η ΔΕΗ ενδιαφέρεται για τα μερίσματα των μετόχων και όχι για την ενεργειακή στρατηγική της χώρας.

Γενικώς, γελάω πολύ με την κοντόφθαλμη λογική κάποιων: είναι η ίδια κοντόφθαλμη λογική που μας έριξε στην ενεργειακή κρίση, αλλά από την ανάποδη. "Το έχω δικαίωμα να ρυπαίνω, και αυτό δεν θα μου το στερήσει μια ελίτ οικολογούντων (sic)", μπορεί να πιάνει σε οπαδούς του Trump και του alt-right , αλλά μέχρις εκεί.
Άβαταρ μέλους
By otso
#794167 Ξεχασες τα χωρια
Σκεψου την μανα σου να πρεπει να κατεβει στα γιαννενα για να δει κρατικο γιατρο να παρει φαρμακα η να παει σουπερ μαρκετ με πατινι .
Ποσο πια να βοηθησουμε τις κακομοιρες τις πολεις ;
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#794168 Υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της ελευθερίας, ανεξαρτησίας μετακίνησης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το αν δεν μπορείς να έχεις καινούριας τεχνολογίας πάρε πατίνι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη ακόμα και με αντικίνητρα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#794179 Ωραιο ποστακι ΧαιΦαι, δε νομιζω οτι μπορει κανενας να διαφωνησει με τη λογικη που εχουν τα οσα ειπες!

Απλα θα πω πως αισθανομαι εγω, γιατι ενδεχεται κι αλλοι να αισθανονται το ιδιο. Στην προκειμενη λοιπον το πρωτο μου μελημα ειναι να σωσω το τομαρι μου κι αν το καταφερω φυσικα θα κανω το καλυτερο δυνατο για να σωσω και τον πλανητη γη. Αν εγω λοιπον βλεπω τα αμαξια και τα καυσιμα να πηγαινουν 2 φορες πανω, δε θα κοιταξω ποιο οχημα κανει καλο στο περιβαλλον. Θα κοιταξω ποιο οχημα ειναι για την τσεπη μου, το οποιο θα ειναι πιθανοτατα ενα παλιο ρυπογονο χρεπι.

Απλα να τονισω οτι δεν ειμαι ΤΟΣΟ καφρος οσο μπορει να ακουγεται και φυσικα εχω οικολογικη συνειδηση. Αλλα σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο εχω το ενστικτο της επιβιωσης κι επισης εχω την ταση να κανω το αντιθετο απο αυτο που πανε να μου επιβαλουν με το στανιο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:Ξεχασες τα χωρια
Σκεψου την μανα σου να πρεπει να κατεβει στα γιαννενα για να δει κρατικο γιατρο να παρει φαρμακα η να παει σουπερ μαρκετ με πατινι .
Ποσο πια να βοηθησουμε τις κακομοιρες τις πολεις ;

Στην Ολλανδία δηλαδή οι μαμάδες δεν ξέρουν ποδήλατο; Γιατί η δική μου (δυστυχώς) δεν ξέρει, οπότε είτε στο χωριό, είτε στην πόλη, είναι αποκλεισμένη. Εννοείται, στο χωριό είναι πολύ χειρότερα, γιατί δεν έχει ούτε λεωφορεία, ούτε ταξί, η πόλη τουλάχιστον τα έχει.
:s_hang
Γενικώς, στην Ελλάδα ο πιο πολύς κόσμος ζει στις πόλεις, οπότε ούτως ή άλλως, αυτοί θα πληρώσουν και το κόστος.
George_Prix έγραψε:Ωραιο ποστακι ΧαιΦαι, δε νομιζω οτι μπορει κανενας να διαφωνησει με τη λογικη που εχουν τα οσα ειπες!

Απλα θα πω πως αισθανομαι εγω, γιατι ενδεχεται κι αλλοι να αισθανονται το ιδιο. Στην προκειμενη λοιπον το πρωτο μου μελημα ειναι να σωσω το τομαρι μου κι αν το καταφερω φυσικα θα κανω το καλυτερο δυνατο για να σωσω και τον πλανητη γη. Αν εγω λοιπον βλεπω τα αμαξια και τα καυσιμα να πηγαινουν 2 φορες πανω, δε θα κοιταξω ποιο οχημα κανει καλο στο περιβαλλον. Θα κοιταξω ποιο οχημα ειναι για την τσεπη μου, το οποιο θα ειναι πιθανοτατα ενα παλιο ρυπογονο χρεπι.

Απλα να τονισω οτι δεν ειμαι ΤΟΣΟ καφρος οσο μπορει να ακουγεται και φυσικα εχω οικολογικη συνειδηση. Αλλα σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο εχω το ενστικτο της επιβιωσης κι επισης εχω την ταση να κανω το αντιθετο απο αυτο που πανε να μου επιβαλουν με το στανιο.

Προφανώς και έτσι θα σκεφτεί ο καθένας (και εγώ). Κι εγώ κρατάω την BMW του 2007 γιατί δεν έχω λεφτά να την αλλάξω, παρόλα τα αντικίνητρα λόγω τελών και κατανάλωσης. Όλοι το ίδιο θα κάνουμε. Γι'αυτό και λέω πως πρέπει με νόμο να δοθούν κι άλλα αντικίνητρα, αλλά επιπλέον και κίνητρα για να πάμε σε πιο σωστή κατεύθυνση.
Ποια είναι αυτή;
-Απαγόρευση του diesel πχ και προμοτάρισμα υβριδικών, plug-in, LNG (δύσκολο με τις σημερινές τιμές), LPG, και φυσικά και ηλεκτρικών.
-Βελτίωση των ΜΜΜ.
-Δημιουργία ποδηλατόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας.
-Σύνδεση των χώρων συγκεντρώσεως κοινού με τα παραπάνω. Πχ ΚΠΙΣΝ: πώς φτάνει ο κόσμος εκεί; Το Μετρό αν έρθει θα κάνει 15 χρόνια, μέχρι τότε τι; Η κάτω Καλλιθέα (Τζιτζιφιές) είναι επίπεδη, άνετα κάνεις ποδηλατόδρομο και εκεί, διαλέγεις ένα δρόμο και επιτρέπεις το παρκάρισμα μόνον για κατοίκους στην μία πλευρά και η άλλη είναι ποδηλατόδρομος. Τόσο απλό.
Εικόνα
https://dimosiografos.com/megalos-perip ... ouri/2646/
Τι κόστος έχει κάμποση μπογιά και μερικές εκατοντάδες πλαστικά κολωνάκια; Ασήμαντο.

Και κυρίως, όλα αυτά τα επικοινωνείς στον κόσμο. Οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει βόλτα με ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι για να το ξέρουν. Κι εγώ δεν είχα κάνει, και έτυχε να κερδίσω ένα και να πάθω πλάκα με το πόσο άνετο είναι. Το μόνο που είναι πρόβλημα για την χρήση του, είναι η επικινδυνότητα. Αυτό είναι που πρέπει να διορθωθεί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#794186 Αντε παλι με τα 3Β. Δημος λεει της Αττικης με εκταση 33,9χλμ² και πληθυσμο 48Κ

Να δουμε μια και το Γαλατσι; Εκταση 4χλμ² και πληθυσμο 58Κ.

Οταν λοιπον καταλαβεις οτι αυτο που γινεται σε χωριο, τετοιο ειναι τα 3Β για την εκταση που εχουν ως δημος, δεν γινεται σε περιοχες με τοσο ασφυκτικη οικιστικη αναπτυξη, να το ξαναδουμε.

Πες στον δημαρχο να κλεισει στους 6 μεγαλους δρομους του Γαλατσιου απο εναμιση μετρο για να φτιαξει ποδηλατοδρομους να δουμε τι θα γινει.

Edit. Διαβασα το αρθρο. Μα καλα για 1500 μετρα και αλλα 1300 μιλαμε και μαλιστα σε 2 φασεις; :s_rofl :s_rofl :s_rofl Ουτε την Γαλατσιου δηλαδη
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#794190 Ξεκόλα κι εσύ το κεφάλι σου. Βλέπετε 3Β και παθαίνετε κοκομπλόκο.
Αν και 3Β , αν και έχουν λεφτά με το τσουβάλι, εφάρμοσαν μια απλή και φθηνή λύση.
Γιατί να μην το κάνουμε ΤΟ ΙΔΙΟ στο Γαλάτσι; Δεν θα κλείσεις 6 μεγάλους δρόμους, θα το κάνεις σε δύο ανά κατεύθυνση, και εκεί που βολεύει, δηλαδή εκεί που ούτως ή άλλως θέλεις να παρκάρουν αυτοκίνητα στην μία πλευρά και όχι και στις δύο πάνω στα πεζοδρόμια.
Την μέθοδο έδειξα, γιατί κάποιοι ακούνε για ποδηλατόδρομο και νομίζουν πως είναι ακριβό.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#794193 ΗΦ πολυ ωραια μακετα ολα αυτα. Με ποιο κομμα κατεβαινεις;

( Να κατσω να επισημανω τα αυτονοητα ie σεντονι/πακετο Ντελορ που θα αλλαξει σφοδρα την καθημεριονοτητα, βολεψη, τσεπουλα ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΝΤΑ, ειναι χαμενος κοπος. Ειπαμε, με μια κλεμα και ενα αρθρο ολα γινονται,)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Ξεκόλα κι εσύ το κεφάλι σου. Βλέπετε 3Β και παθαίνετε κοκομπλόκο.
Αν και 3Β , αν και έχουν λεφτά με το τσουβάλι, εφάρμοσαν μια απλή και φθηνή λύση.
Γιατί να μην το κάνουμε ΤΟ ΙΔΙΟ στο Γαλάτσι; Δεν θα κλείσεις 6 μεγάλους δρόμους, θα το κάνεις σε δύο ανά κατεύθυνση, και εκεί που βολεύει, δηλαδή εκεί που ούτως ή άλλως θέλεις να παρκάρουν αυτοκίνητα στην μία πλευρά και όχι και στις δύο πάνω στα πεζοδρόμια.
Την μέθοδο έδειξα, γιατί κάποιοι ακούνε για ποδηλατόδρομο και νομίζουν πως είναι ακριβό.

Γιατι δεν γινεται! Οταν στην Βεικου απο το πρωι ως το βραδυ και στα 2 ρευματα εχει διπλοπαρκαρισμενα και καποιες φορες τριπλοπαρκαρισμενα για να παρουν τα βλασταρια τους απο τα φορντιστηρια και μενει μονο η μια λωριδα κυκλοφοριας, πως θα περιορισεις κι αλλο τον δρομο; Που αλλου; Στην Γαλατσιου, Αγιας Γλυκεριας, Αγιας Λαυρας, Τραλλεων, Παπαφλεσσα;

Αυτο που γινεται σε μικρους δημους με μεγαλη εκταση δεν μπορει να γινει παντου. Δεν εχει να προσφερει τιποτα ενας ποδηλατοδρομος 2 χλμ ουτε στο Γαλατσι, ουτε στην Νεα Ιωνια. Δεν ειναι θεμα χρηματων, ειναι θεμα ενοχλησης των κατοικων και χωρου να μπουν τα αυτοκινητα. Εσυ που πας εκει για βολτα γουσταρεις, αυτος που μενει εκει γουσταρει λιγοτερο αλλα εχει χωρο να βαλει το οχημα του.
Εκει που μενω εγω θα γρινιαζουν ολοι. Εδω σταματησε το δημοτικο παρκινγκ στο κεντρο της Νεας Ιωνιας γιατι λεει καποιο λαθος ειχαν τα σχεδια

edit. Οσο για τα 3Β δεν παθαινω κανενα κοκομπλοκο. Εκει δεν θα εμενα ποτε ακομα και λεφτα να ειχα. Ειναι εντελως αλλου απο την δουλεια μου, της γυναικας μου, την ζωη μου και τους φιλους του γιου μου.
Εσενα παλι που τα φερνεις ως παραδειγμα συνεχεια, σου ευχομαι να μεινεις μια μερα εκει αφου σου αρεσουν τοσο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#794199 Είπε κάποιος να τον κάνεις στην Γαλατσίου, στην Βεϊκου ή στην Αγίας Γλυκερίας;
Νομίζεις στο εξωτερικό, φροντίζουν να έχουν χώρο για όλα τα αυτοκίνητα; Για ρώτα λίγο τον rx8_drifter πόσο κοστίζει να παρκάρεις στην Ολλανδία έξω αν δεν έχεις πάρκινγκ;
Στην τελική, αν θεωρείς πως είναι βιώσιμο να γίνουν πάρκινγκ όλοι οι δρόμοι στο Γαλάτσι, που ήδη μπορεί να φας μισή ώρα να ψάχνεις να παρκάρεις, πες το, εγώ εξακολουθώ να διαφωνώ.

g8777 έγραψε:ΗΦ πολυ ωραια μακετα ολα αυτα. Με ποιο κομμα κατεβαινεις;

( Να κατσω να επισημανω τα αυτονοητα ie σεντονι/πακετο Ντελορ που θα αλλαξει σφοδρα την καθημεριονοτητα, βολεψη, τσεπουλα ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΝΤΑ, ειναι χαμενος κοπος. Ειπαμε, με μια κλεμα και ενα αρθρο ολα γινονται,)

Ποια ακριβώς είναι η τσεπούλα των άλλων στο μήνυμά μου;
Και ποια ακριβώς είναι η δική σου λογική; Το δικαίωμά σου να ρυπαίνεις;
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Και ποια ακριβώς είναι η δική σου λογική; Το δικαίωμά σου να ρυπαίνεις;
:s_dunno

Ποιο δικαιωμα να ρυπαινει; Ποιος ειπε κατι τετοιο;

Δεν επιτραπηκαν πριν λιγα χρονια τα ντιζελ σε Αθηνα -Θεσσαλονικη; Δεν αποφασισε η πολιτεια οτι απο Ε5 και πανω ειναι ΟΚ;

Γιατι πρεπει να αφησει καποιος το ντιζελ Ε6 του στην ακρη;

Οταν αποφασισει η πολιτεια οτι τα ντιζελ βλαπτουν και τα απαγορευσει θα δωσει ικανο χρονο στους κατοχους να τα αλλαξουν με κατι αλλο. Το αν θα ειναι βενζινη, υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ ( γιατι οι αλλοι κοροιδευουν ), phev / bev ειναι θεμα προσωπικο
Άβαταρ μέλους
By g8777
#794202 Το δικαιωμα μου να εχω ενα προσιτο, ασφαλες, αξιοπιστο μεσο για την μετακινηση μου.

Αλλα για το περιβαλλον τωρα.

3 προτασεις απο μενα.

Ελαχιστο κοστος ασφαλισης ηλεκτρικου σκουτερ / πατινιου: 500€

Ειδικο περιβαλλοντικο τελος με κλιμακωτη αυξηση αναλογως των αγορων απο χωρα εξωτερικου.

Ζιπουνακια σε κορμους δεντρων.

Οριστε, συμφωνουμε και σε κατι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Το δικαιωμα μου να εχω ενα προσιτο, ασφαλες, αξιοπιστο μεσο για την μετακινηση μου.

Αν το μέσο σου ρυπαίνει, τότε το δικαίωμά σου καταπατά τα δικαιώματα των υπολοίπων.
Τόσο απλό είναι. Και κάποιοι ήδη το κάνουν, όταν πριν λίγα χρόνια προμοτάρανε κιόλας τα diesel.
https://www.rfi.fr/en/france/20220601-p ... l-vehicles
Low-emissions zones
The French capital has two permanent low-emissions zones in place: the Greater Paris ZCR and the Central Paris ZCR, which includes the city’s 20 arrondissements.

Encompassing an area of about 815km², the zones includes 131 municipalities that are home to more than 7 million inhabitants.

As part of her plans to make Paris a greener city, Mayor Anne Hidalgo has promised to ban diesel vehicles outright before the city hosts the 2024 Summer Olympics.

και επίσης:
https://www.bbc.com/news/business-43925712
Big incentives
But with the big stick has come a sizeable carrot. Earlier this year, the city council extended an already-generous package of subsidies aimed at encouraging people to choose other forms of transport.

Individuals can now claim benefits worth up to €600 (£522), to help them buy a bike, obtain a public transport pass, or join a car sharing scheme - but only if they agree to scrap their cars or motorbikes. Small businesses can claim up to €9,000 towards the cost of an electric truck or bus.

Όλα αυτά για το Παρίσι, που είναι ερωτική πόλη, του Έλληνα ο τράχηλος ως γνωστόν, μπλα μπλα...
Εικόνα
και επίσης τα ερωτικά Γιάννενα, πνιγμένα στην αιθαλομίχλη:
Εικόνα
https://www.documentonews.gr/article/gi ... -ths-polhs
Από εκεί και μετά, επειδή εγώ κάποτε αγόρασα δίλιτρο, δεν σημαίνει πως οφείλει το κράτος να με αποζημιώσει (το αντίθετο, μου τα αρπάζει κάθε χρόνο από την τσέπη), και το αντίστοιχο ισχύει και για όσους αγόρασαν diesel. Ενώ κάποτε απαγορευόταν εντελώς, ανοίξανε αρχικά την αγορά για την επαρχία εξαιρώντας Αθήνα Θεσσαλονίκη, για να τις συμπεριλάβουν δυστυχώς και αυτές κατόπιν πιέσεων των εισαγωγέων που δεν θα πουλούσαν τίποτε αλλιώς εν μέσω μνημονίων. Τώρα τα λουζόμαστε.
Από εκεί και μετά σημασία έχει αν θα κάνεις κάτι να διορθώσεις το πρόβλημα, ή θα ακούσεις τον κάθε "δικαιωματιστή" που θα γράψει στα @@ του τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων εκτός από τα δικά του. Αλίμονο.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
#794222 Το να εχεις το απυθμενο θρασος ( =
Anonymous Founder έγραψε:Αν το μέσο σου ρυπαίνει, τότε το δικαίωμά σου καταπατά τα δικαιώματα των υπολοίπων.
) να λες σε κατι εκατομμυρια κοσμου -αδιακριτως- να κοψει το παπαρι του για να αναπνεεις ΕΣΥ καθαρο αερα , δεν κανει εμενα δικαιωματιστη ΗΦ.

Κανει εσενα Αντουανεττα ( μιας και μας ταξιδεψες στα Παρισια).