Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:. Δες στα 3Β στην ακτή του Καβουρίου μπροστά από το Ντιβάνι πχ.
.

Ενταξει. Τωρα καταλαβα οτι μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινουμε.
Εκει μπορει, αλλα εγω δεν ζω εκει, ζω εδω που για να βρεις να παρκαρεις κανεις αιτηση, που καθε μερα στην Πατησιων η λεωφορειολωριδα ουσιαστικα δεν υπαρχει λογω παρκαρισμενων μεχρι την Κολιατσου, που κανεις δεν αστυνομευει οπως και πουθενα αλλου.
Σε αυτον τον δρομο που εχει μια λωριδα για τα ΙΧ, αλλη μια για λεωφορεια, λεμε τωρα, θα ερθει η πολιτεια και βαλει ποδηλατοδρομο. Που;
Ή στην Αλεξανδρας με τις 2 λωριδες ανα ρευμα θα κοψει την μιση για τα ποδηλατα - μικροκινητικοτητα; Θα κοψει τα πεζοδρομια που ειναι γεματα τραπεζοκαθισματα ψηλα, εκθεσεις αυτοκινητων, βενζιναδικα;

Τα προαστια ειναι αλλη ιστορια, λιγοτερος κοσμος, λιγοτερες διελευσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Κατι εκατομμυρια κοσμου δλδ που χρησιμοποιυν Μετρο και ΜΜΜ καθημερινα μπορουν να το αντικαταστησουν με ενα ποδηλατο. :lol:

Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα, αλλά εγώ δεν έγραψα ποτέ να αντικασταθούν τα ΜΜΜ με πατίνια και ποδήλατα. Συνδυαστικά θα λειτουργούν, όπως γίνεται ήδη απ' όσους τα χρησιμοποιούν. Και στην δουλειά μου ένας συνάδελφος έρχεται με πατίνι και Μετρό. Κέρδος, από μισή με μία ώρα λιγότερος χρόνος μετακίνησης την ημέρα (Πειραιάς Χαλάνδρι για την περίπτωσή του).
Το κάνει με ένα Xiaomi M365 που το κουβαλάει στο Μετρό.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#793589 Φυσικα απευθυνομαι σε εσενα, εχεις τερματισει το 3Βόμετρο με αυτα που γραφεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς η ηλεκτροκίνηση απαιτεί και υποδομές. Και ασφαλώς και διαφωνώ μαζί σου, καλώς ή κακώς θεωρώ πως η Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει ό,τι και η υπόλοιπη Ευρώπη. Και άμεσα κιόλας.
Και όχι, το να κάνεις την πόλη πιο φιλική στα ποδήλατα και τα πατίνια, είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο φθηνό από το να φτιάξεις γραμμή Μετρό, ειδικά αν μιλάμε για την γραμμή 4 που θα χρειαστεί 10 χρόνια να γίνει (στην καλύτερη των περιπτώσεων, και γελάω με κάποιους που νοικιάζουν στο Γαλάτσι και στην Κυψέλη σπίτι διαφημίζοντας πως είναι κοντά στο...Μετρό!).
Για να φτιάξεις ποδηλατόδρομο κάπου, δεν χρειάζεται παρά μπογιά και κολωνάκια: τα αυτοκίνητα από την μία πλευρά του δρόμου, σε θέσεις παρκαρίσματος καθορισμένες, και στην άλλη ο ποδηλατόδρομος, με διαγράμμιση και κολωνάκια για να μην παρκάρουν. Δες στα 3Β στην ακτή του Καβουρίου μπροστά από το Ντιβάνι πχ.
Και μαζί, θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές απαγορεύσεις, πχ είναι παράλογο να κάνεις delivery με παπί, όταν έχεις ηλεκτρικά δίκυκλα φθηνά. Φτιάχνεις ένα νόμο και εντός 5 ετών θα πρέπει ν'αποσυρθούν όλα τα δίκυκλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τις διανομές. Τόσο απλό είναι και κανείς δεν θα έχει λόγο να γκρινιάξει, γιατί θα έχει προλάβει να κάνει απόσβεση.
Και άλλα πολλά, που στην Ευρώπη ΗΔΗ γίνονται.

ολα αυτα που λες ειναι σαν να θελεις να κανεις την Ελλαδα Ολλανδια=δεν θα γινει ποτε.
Για πολλους και διαφορους λογους.
Ξεχνα τα 3Β,εαν σε φερω λιγο δυτικα θα καταλαβεις.Δεν υπαρχει μετρο,αραιη συγκοινωνια με λεωφορεια,σε καποιες περιοχες δεν εχουν φτιαχτει πεζοδρομια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#793594 Στον Κορυδαλλό φτιάχτηκαν κάτι λίγα(2-3 θαρρώ) χλμ ποδηλατόδρομου πριν καμιά 10ετια. Στο 6μηνο είχαν καταληφθεί από αμάξια και έμειναν οι μπογιές να θυμίζουν κάτι από Ολλανδία :lol:
Μπροστά ήμουν όταν μια μαντμουαζέλ κατέβηκε από το αμάξι της που το πάρκαρε πάνω στον ποδ.δρομο τσαντισμένη λέγοντας κάτι...φαιδρά " οι ποδ.δρομοι μας μάραναν, δεν έχουμε που να παρκάρουμε για να κάνουμε τα ψώνια μας"
Και γενικά οι ντόπιοι στους οποίους πέρναγε ο ποδ.δρομος κράζαν τον δήμαρχο γι' αυτό που έκανε.
Βάλε τώρα πόσα ψηφαλάκια διακυβεύτηκαν....

Όλο 3Β και 3Β μου είσαστε εδώ :shifty:
Να δω ποδ.δρομους σε γαλατσοπατησιοκυψέλες και τι στον κόσμο :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Στον Κορυδαλλό φτιάχτηκαν κάτι λίγα(2-3 θαρρώ) χλμ ποδηλατόδρομου πριν καμιά 10ετια. Στο 6μηνο είχαν καταληφθεί από αμάξια και έμειναν οι μπογιές να θυμίζουν κάτι από Ολλανδία :lol:
Μπροστά ήμουν όταν μια μαντμουαζέλ κατέβηκε από το αμάξι της που το πάρκαρε πάνω στον ποδ.δρομο τσαντισμένη λέγοντας κάτι...φαιδρά " οι ποδ.δρομοι μας μάραναν, δεν έχουμε που να παρκάρουμε για να κάνουμε τα ψώνια μας"
Και γενικά οι ντόπιοι στους οποίους πέρναγε ο ποδ.δρομος κράζαν τον δήμαρχο γι' αυτό που έκανε.
Βάλε τώρα πόσα ψηφαλάκια διακυβεύτηκαν....

Μα δεν γινεται να φτιαχνει ο καθε δημαρχος ποδηλατοδρομους οπου του καπνισει. Θελει κεντρικο σχεδιασμο αυτο με στοχους αναπτυξης, κινητρα και φυσικα ΕΛΕΓΧΟ!

Στην Καλαματα πχ μια χαρα εχει ποδηλατοδρομους που σε πανε παντου στην πολη, μια χαρα κοβουν κλησεις οι της δημοτικης και μια χαρα σεβονται οι επισκεπτες. Βεβαια παιζει ρολο το φτηνο δημοτικο παρκινγκ οπως και οι ζωνες σταθμευσης με μισο ευρω την ωρα, οπως και οτι ειναι συνηθες να κινουνται ολοι με ποδηλατα.

Σε εμας εδω αποφασιζει καποιος να κανει 2-3 χλμ ποδηλατοδρομου που δεν παει πουθενα! Για να δουλεψουν θελει πεζοδρομημενο κεντρο πολης και δρομους που οδηγουν απο τα εξω προς τα μεσα ωστε απο το σπιτι σου να μπορεις να κατεβεις κεντρο με ασφαλεια και ευκολια. Αλλα επειδη ειναι δυσκολο να πεζοδρομησεις το κεντρο, χωρια το ξυλο που θα φας :lol: , κανεις μια χαζομαρα και λες οτι κατι εκανες :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#793599 Λες και αν ολη η πλαση μεταμορφωνοταν σε 3Α ως δια μαγειας (= θα ψηφιστει νομος :adminpower: ) θα ειχαν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα (ζμπουτσαμας) , τις μεταφορικες αναγκες (ζμπουτσαμας), την ικανοτητα (ζμπουτσαμας) να χρησιμοποιησουν λεχτρικο δικυκλο.

Μα αφου ενας παει στην δουλεια του με πατινι.

Ζμπουτσαμας.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Anonymous Founder έγραψε:Η εν λόγω μετάβαση, είναι από τις πιο ευεργετικές για τις πόλεις: τα ηλεκτρικά οχήματα και τα ηλεκτρικά μικρο-οχήματα (πατίνια, ποδήλατα, κλπ) θα μεταμορφώσουν τις πόλεις μας προς το πολύ καλύτερο.

Όταν τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα είναι κατηγορίας C και πάνω με τιμή το λιγότερο 40.000€ τότε πως ακριβώς είναι ευεργετική για τις πόλεις; Τι ποσοστό του πληθυσμού αφορά, ώστε να υπάρχει σημαντικός αντίκτυπος στην ποιότητα ζωής στις πόλεις μας; Αυτό θα ίσχυε αν η ηλεκτροκίνηση αφορούσε κυρίως τα αυτοκίνητα πόλης. Μακάρι να ίσχυε, αλλά αυτή την στιγμή θέλεις 30 χιλιάρικα για να πάρεις ηλεκτρικό supermini.

George_Prix έγραψε:Το κακο ειναι το νταβατζιλικι που μας κανουν, ωστε να μας κατσικωσουν την ηλεκτροκινηση με το στανιο. Και το ακομα χειροτερο ειναι οτι απο αυτο το νταβατζιλικι, ανεβηκαν οι τιμες και στα υπολοιπα οχηματα και κερδισμενα ειναι μονο τα εργοστασια και οχι οι καταναλωτες.

+1000
Αυτό ακριβώς. Καλή η ηλεκτροκίνηση, αλλά όχι να με υποχρεώνεις να πάω με το ζόρι σε ηλεκτροκίνητο. Γιατί να μου καταργήσεις πρακτικά το diesel, την στιγμή που είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον που έχει SUV και κάνει πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο σε αυτοκινητόδρομο; Ας μου έχει όλες τις επιλογές στο τραπέζι και αν εμένα μου ταιριάζει και έχω την δυνατότητα να αγοράσω ένα ηλεκτρικό, ευχαρίστως να το πράξω.
Πρακτικά αυτό που έχουν καταφέρει με την εμμονή τους με την ηλεκτροκίνηση, είναι να κρατήσει ο κόσμος όσα περισσότερα χρόνια μπορεί τα Euro 5 και Euro 6 αυτοκίνητα του, γιατί δεν μπορεί να αγοράσει καινούργιο.

Scotch έγραψε:Από περιέργεια: Έχεις οδηγήσει κάποιο ηλεκτρικό;

Scotch, με το QQ κάνουμε 50.000Km τον χρόνο. Πιστεύεις ότι έχει αξία να οδηγήσω κάποιο ηλεκτρικό; Επίσης αν είχαμε 50.000 € για αυτοκίνητο, δεν θα αγοράζαμε την βασική έκδοση του QQ. Και Lamborghini θα ήθελα να οδηγήσω, αλλά ούτε τα λεφτά έχω, ούτε καλύπτει τις ανάγκες μας :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#793601 Όπως νομίζετε παιδιά, δεν επιμένω. Όσο για τα 3Β, μακάρι να είχα τα λεφτά να μένω εκεί, αλλά δυστυχώς δεν. Και εννοείται πως και το Γαλάτσι μια χαρά θα μπορούσε να έχει 2-3 ποδηλατόδρομους να το διασχίζουν απ' άκρη σ'άκρη, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως κάποιοι δεν θα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια όπως σήμερα.
Όπως και κάθε δήμος, δυτικά, βόρεια ή νότια. Όσο για τα ΜΜΜ, το πατίνι μπαίνει και σε λεωφορείο πάντως, δεν χρειάζεται Μετρό απαραίτητα.
Θα μου πείτε πως ούτε λεωφορεία έχουμε της προκοπής και θα έχετε δίκιο. Αλλά όλα αυτά πρέπει να αρχίσουν να φτιάχνονται, και γι'αυτό εν τέλει ο μόνος τρόπος είναι με νόμο και βούρδουλα.
Όπως έγινε παντού. Απλά εδώ θα πάρει παραπάνω χρόνο.
Θυμηθείτε λίγο την απαγόρευση του καπνίσματος. Τελικά, βούρδουλας χρειάστηκε και εκεί, και μάλιστα όχι και τόσος πολύς τελικά...

@axel12p
Το diesel αν το θέλεις να κάνεις χιλιόμετρα εκτός πόλης, κράτα το. Στην πόλη όμως να μην το βάλεις. Γιατί βρωμάει και είναι καρκινογόνο και πολύς κόσμος πνίγεται από τα καυσαέριά του. Μην αγοράσεις ηλεκτρικό. Αγόρασε υβριδικό ή plug-in γι'αρχή και βλέπουμε. Δεν είναι ιδανική λύση το diesel, κάθε άλλο για την ακρίβεια. Είναι ιδανική για βαριά οχήματα, εκτός πόλης. Είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορεί στην πόλη, γιατί κάνει τεράστια ζημιά, σε ανθρώπους και κτήρια. Αυτό πλέον είναι αδιαμφισβήτητο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:
Στην Καλαματα πχ μια χαρα εχει ποδηλατοδρομους που σε πανε παντου στην πολη, μια χαρα κοβουν κλησεις οι της δημοτικης και μια χαρα σεβονται οι επισκεπτες. Βεβαια παιζει ρολο το φτηνο δημοτικο παρκινγκ οπως και οι ζωνες σταθμευσης με μισο ευρω την ωρα, οπως και οτι ειναι συνηθες να κινουνται ολοι με ποδηλατα.

Η Καλαματα Νικο εχει και φαρδιους δρομους μεσ στη πολη που βολευει/υπαρχει χωρις για ποδηλατοδρομος.Δεν ειναι ετσι ομως αλλες πολεις.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
axel12p έγραψε:Η μόνη "πρόοδος" που βλέπω είναι ότι έχουν καταργήσει τα diesel και ότι οι τιμές των συμβατικών έχουν αρχίσει να φτάνουν τις τιμές των ηλεκτρικών, αντί να συμβεί το αντίθετο.
Serf έγραψε:Εδώ να θυμίσω ότι και η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεφωνία από την αναλογική επέφερε δυσανάλογη αύξηση του κόστους. Από φλατ χρέωση μίας μονάδας κατά την έναρξη κλήσης (αναλογική τηλεφωνία), περάσαμε στη χρέωση μίας μονάδας ανά λεπτό/δίλεπτο/κτλ (ψηφιακή τηλεφωνία). Οπότε ποιο είναι το συμπέρασμα; Κακώς έγινε η μετάβαση; Έπρεπε να περιμένουμε να είναι εφικτή η χρέωση ψηφιακής τηλεφωνικής κλήσης αντίστοιχα με την χρέωση αναλογικής τηλεφωνικής κλήσης, κάτι για το οποίο πέρασαν δεκαετίες για να το πετύχουμε τα τελευταία χρόνια;
Νίκος Παππάς έγραψε:Τι σχεση εχει η τηλεφωνια; Δεν μας ειπε κανεις να αλλαξουμε εξοπλισμο, καλωδια, συσκευη για να δουλεψει. Απο την μια μερα στην αλλη δουλεψε, απλα οσοι ειχαν μονο τηλεφωνα με δακτυλιο επιλογης πηραν με πληκτρα με αστειο κοστος ακομα και τοτε.

Εδω μιλαμε για μια οικονομικη διαφορα τεραστια που ακομα και με τα κινητρα παλι παραμενει τεραστια γιατι ποσοι εχουν 45Κ να δωσουν και να περιμενουν να παρουν πισω τα 10-12; Ποσοι μπορουν να δανειστουν το ποσο αυτο; Ποσοι μπορουν εστω κι ετσι να κανουν την υπερβαση του +50% στην αγορα του ΙΧ τους;

Επισης πρεπει να εχεις δυνατοτητα εγκαταστασης φορτιστη στο σπιτι, να μην σε νοιαζει η μικρη αυτονομια στα ταξιδια ή ο διπλασιος χρονος ταξιδιου σε σχεση με ενα θερμικο.

Πολλες προυποθεσεις μαζευτηκαν για να βγει το πλανο παιδες. Δεν λεω οτι δεν γινεται αλλα, ξερω γω απο την κοιλια μου, θα ελεγα οτι το 60% των υποψηφιων πελατων βγαινει απ'εξω.

Γι' αυτο τρεχουν ολοι να παρουν Toyota hybrid
Πιο ταιριαστό παράδειγμα μου φαίνεται η μετάβαση από λυχνίες πυρακτώσεως σε λυχνίες led.
Αρχικά οι πυρακτώσεως έκαναν €3 και οι led €50 και σταδιακά έφτασαν οι led €3 χωρίς να φτάσουν οι πυρακτώσεως €50...

Το κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου έχει εκτοξευτεί και αυτό έχει και κοινωνικό αντίκτυπο... (δε γινόταν αλλιώς βέβαια όσον αφορά ένα τέτοιο προϊόν)...
Άβαταρ μέλους
By bill33
Scotch έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Τα συκα τα κανουνε τσαπελες, αιντε να σας δω ποσοι το ξερετε :shifty:

Αποξηραμένα;

Τα αποξηραμένα λευκά σύκα .
Άβαταρ μέλους
By 224v
#793611 Οι πόλεις που καταστράφηκαν από σεισμό Καλαμάτα, Βολος, Αίγιο, έχουν χώρους ώστε να χωρέσουν ποδήλατο δρόμοι ώστε να μην είναι ξεκάρφωτα 3 χλμ μόνο και να μην πηγαίνουν πουθενά.
Εσύ . που δούλεψες Ντοχα θα είδες τι χώρους χρειάζονται οι πλήρεις ποδηλατοδρομοι ώστε οι πολίτες να πηγαίνουμε ασφάλεια στον προορισμό τους. Όταν κάναμε τα 15 χλμ ποδήλατο δρόμο και πεζόδρομο, για το αεροδρόμιο είχαμε 5 μέτρα συνολικό πλάτος κάθε 25 μέτρα φως από φωτοβολταϊκό χωρίς καλωδιώσεις και σε κάθε διασταύρωση, με κάθετο δρόμο φτιάξαμε πλατύ σαμάρι 5+ 2 μέτρα για την επαναφορά στο επίπεδο της ασφάλτου και σηματοδοτη που αναβώσβηνε συνεχώς. Αυτό ούτε στα 3Β δεν θα τα δεις να γίνονται, ίσως στη περιοχή του Ελληνικου που θα φτιάξει η Λάμδα.

.
Τελευταία επεξεργασία από 224v και 18 Νοέμ 2022, 20:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Η Καλαματα Νικο εχει και φαρδιους δρομους μεσ στη πολη που βολευει/υπαρχει χωρις για ποδηλατοδρομος.Δεν ειναι ετσι ομως αλλες πολεις.

Μπα δεν ειναι αυτο. Ειναι οτι η Καλαματα εχει τα 4/5 του πληθυσμου που εχει η Νεα Ιωνια αλλα σε δεκαπλασια εκταση. Οποτε υπαρχουν φαρδια πεζοδρομια εκτος ιστορικου κεντρου, δρομοι , χωροι να παρκαρεις, κλπ. Οι δρομοι δεν ειναι πολυ φαρδυτεροι αλλα λογω μηκους χωρανε πολλα αμαξια

Ενω στο σπιτι μου το πεζοδρομιο ειναι 50 εκατοστα και εχει και μια κολωνα 45ρα φωτισμου καθε 20 μετρα