Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#793112 Ότι λέει ο τίτλος λοιπόν κ θα μπορούσε να είναι DIY , μια κ είναι απλά σε τοποθέτηση.
Εγώ τα έβαλα σε μια αυλή με φίλο ηλεκτρολόγο..

Λοιπόν Toyota Yaris Tokyo pop out 2022. Τα έχει όλα εκτός από blind spot.
Θα το προτιμούσα από Head up diaplay, μετάνιωσα που δεν μίλησα κεντρικά μήπως έμπαινε έξτρα σε παραγγελία. Θα ξέφευγε σε χρήμα κ σε χρόνο οπότε ότι έγινε έγινε.

Εγώ έφαγα το κόλλημα όμως κ είχα χρόνο λόγω αναμονής να ψάχνομαι.

Οπότε κατέληξα σε EusyGuard EBS001 από amazon it. 118 €

Έβαλα ένα χαμηλό όριο γιατί αλλιώς θα πήγαινα σε 300-400 από Αμερική ή alliexpress κ δεν ήθελα το ρίσκο μπας κ βγεί κ βαλούτα.

Λοιπόν θα μπορούσα να παραγγείλω κ καθρέπτες κ να συνδεθούν ,αλλά δεν ήταν σίγουρος ο τύπος που ταιριάζει στο μοντέλο κ έτσι το άφησα να γίνει σε δεύτερη φάση.

Όπως θα δείτε στις φωτό έπεσε καλό ξηλωμα αλλά η φάση είναι βγάλε βάλε κουμπωτά δε σπάνε δε χαλάνε κ ο φίλος το έλυσε στο λεπτό.Βαλαμε κ το ραντάρ μαζί οπότε όλα καλά.

Μπήκαν δύο φωτάκια δεξιά αριστερά στο ταμπλό για να τα βλέπω κ είναι πολύ βολικό.Εάν έχω ανοιχτό φλας ή αλαρμ ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι κ ακούγεται ένα buzzer από ένα ηχειάκι. Αλλιώς μόνο το φως.

Τα έβαλα Απρίλιο έχω σχεδόν 14000 km k όλα δουλεύουν καλά. Ανιχνεύουν σχεδόν 1,5 με 2 λωρίδες δεξιά ή αριστερά κ πίσω στην τυφλή μου γωνία από μεγάλη απόσταση.

Το βολικό είναι ότι υπήρχαν στο αυτοκίνητο βολικές γωνίες θέσεις για τις OEM μονάδες οπότε μπήκαν εύκολα γιατί αν δεν μπουν σωστά θα χτυπάνε κουκουρούκου.

Είναι συνδεμένα με φλας κ όπισθεν κ έχει αναμονή για σύνδεση με πλαφονιερα να ανιχνεύουν πριν βγεις έξω για αυτοκίνητα ποδήλατα.(εγώ δεν το συνδεσα δεν βόλευε).

Δεν θα δουλέψουν αν έχει μεταλλικό προφυλακτήρα μπροστά.

Είναι μεγάλη ευκολία κ ειδικά για τους νέους οδηγούς στα χέρια των οποίων θα πέσει τα επόμενα χρόνια.

Ότι θέλετε ρωτάτε.,

Θέλω τη γνώμη σας για πιθανή αλλαγή των καθρεπτών ώστε να έχει το πορτοκαλί σηματακι που αναβοαβήνει. Βλέπω στο αλι με κανα 60αρι κ με 120 από Έλλάδα το ζευγάρι. Οι κινεζικοί είναι κ με μπλε γυαλί, τιμές ας ορίτζιναλ δεν πήρα. Τι προτείνετε?

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#793117 Δεν είχα ιδέα πως πουλάνε after-market τέτοια συστήματα! Από μόνο του αυτό με έκανε σοφότερο!
Το ξήλωμα είναι επικό πάντως, δεν ξέρω πόσοι θα μπουν στον κόπο, ομολογώ πάντως πως το ήθελα κι εγώ αυτό το σύστημα και το είχα ζητήσει να το έχει το εταιρικό, και δυστυχώς δεν το έχει. Αναρωτιέμαι αν μπαίνει κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο...
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#793118 Πάμε για το ραντάρ. Το αυτοκίνητο έχει κάμερα, αλλά έχω συνηθίσει σε ακουστικό ραντάρ οπότε κάποια στιγμή θα γίνει η ζημιά...

Από την άλλη δεν ήθελα τις κλασσικές τρύπες για τους αισθητήρες, οπότε πήγα για την ταινία που κολλάει από μέσα!

https://www.proxel.com/en/

Ναι ιταλικό προϊόν κ ηλεκτρολογικό! Ξέρω ζω επικίνδυνα...Ο μόνος μου φόβος πόσο καιρό θα μείνει κολλημένο...

Δουλεύει άψογα αξιόπιστα έχει κ σετ κ για μπροστινό ραντάρ.
Τα έχουν κ Ελλάδα τα πήρα από Ιταλία λίγο πιο φθηνά ήρθε με συσκευασία amazon!

Βάζεις τον τύπο του αυτοκινήτου κ βγάζει αν είναι συμβατά κ μάλιστα το ύψος που πρέπει να τοποθετηθεί.
Εύκολη τοποθέτηση ,δουλεύει καλά κ αξιόπιστα έως τώρα.

Είναι μια λωρίδα ασημένια στον προφυλακτήρα. Στο yaris δύο βίδες βγάζεις κ όλος ο προφυλακτήρας είναι κουμπωτός. . ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#793121 Ναι μπαίνει παντού! πρέπει να μπει σε κατάλληλο ύψος κ γωνία οι αισθητήρες μονάδες κ να μην έχει μεταλλικό αντικείμενο μπροστά του.
Βάζεις κ καθρέπτες με το πορτοκαλί κίτρινο σήμα κ είσαι OEM
Να σκεφτείς έχουν κ Κιτ για μηχανάκια...

Έχει κ πιο ακριβές προτάσεις με άλλες συχνότητες.Παρηγοριά μου ότι κ στο aurιs βρήκα δεδομένα ότι το OEM δουλεύει στις ίδιες συχνότητες με αυτό που πήρα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
dekouk έγραψε:Πάμε για το ραντάρ. Το αυτοκίνητο έχει κάμερα, αλλά έχω συνηθίσει σε ακουστικό ραντάρ οπότε κάποια στιγμή θα γίνει η ζημιά...

+1 Μεγαλο φαουλ της τογιοτας αυτο. Αν δεν ειναι το μοναδικο σου αμαξι και το οδηγεις μια στο τοσο, εχεις συνηθισει σε ολα τα υπολοιπα το μπιπ μπιπ, τραβας μια οπισθεν μεχρι να το ακουσεις, και αντι για μπιπ ακους κατευθειαν το μπαμ

Κατα τα αλλα, γενναιο diy, συγχαρητηρια :s_thumbsup
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 15 Νοέμ 2022, 19:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dekouk έγραψε:Πάμε για το ραντάρ. Το αυτοκίνητο έχει κάμερα, αλλά έχω συνηθίσει σε ακουστικό ραντάρ οπότε κάποια στιγμή θα γίνει η ζημιά...

Από την άλλη δεν ήθελα τις κλασσικές τρύπες για τους αισθητήρες, οπότε πήγα για την ταινία που κολλάει από μέσα!

https://www.proxel.com/en/

Ναι ιταλικό προϊόν κ ηλεκτρολογικό! Ξέρω ζω επικίνδυνα...Ο μόνος μου φόβος πόσο καιρό θα μείνει κολλημένο...

Δουλεύει άψογα αξιόπιστα έχει κ σετ κ για μπροστινό ραντάρ.
Τα έχουν κ Ελλάδα τα πήρα από Ιταλία λίγο πιο φθηνά ήρθε με συσκευασία amazon!

Βάζεις τον τύπο του αυτοκινήτου κ βγάζει αν είναι συμβατά κ μάλιστα το ύψος που πρέπει να τοποθετηθεί.
Εύκολη τοποθέτηση ,δουλεύει καλά κ αξιόπιστα έως τώρα.

Είναι μια λωρίδα ασημένια στον προφυλακτήρα. Στο yaris δύο βίδες βγάζεις κ όλος ο προφυλακτήρας είναι κουμπωτός. . ΕικόναΕικόναΕικόνα

Έχω το ίδιο σε... κινέζικο. :lol:
https://www.ebay.com/itm/334624347584
Έχω αλλάξει μία φορά τον κοντρόλερ και μία φορά το ηχείο. Ευτυχώς είχα πάρει 2! :lol:
Αλλά έκανε κάτω από 20€.
Μια χαρά δουλεύει πάντως, δεν έχω δει να υστερεί από αυτά με τις τρύπες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
saxon_747 έγραψε:Δε θα έμπαινα με τίποτα σε τέτοια διαδικασία, χαρά στο κουράγιο σου!
Είδα τις φωτό και πιάστηκε η μέση μου.

δωρο να μου το εκανες,και 500 ευρω στο χερι, δεν ελυνα καινουριο αυτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
saxon_747 έγραψε:Δε θα έμπαινα με τίποτα σε τέτοια διαδικασία, χαρά στο κουράγιο σου!

Το φόρουμ γέρασε
Άβαταρ μέλους
By dekouk
dimviii έγραψε:

Που να σας δείξω φωτό από το gla που με το που ήρθε το πήρε φίλος να αλλάξει οθόνη..... Μου τηλεφωνούσε ο κολλητός κ ρωτούσε σίγουρα θέλεις να σου στείλω φωτογραφίες?

Γενικά δεν το μετάνιωσα ως τώρα. Ειδικά το yaris που είναι κ υβριδικό και έχει ησυχία δεν ακούγονται παραφωνίες.

Κ να τονίσω πως αν ακούσω κάτι θα σταματήσω να το ψάξω κ να το φτιάξω...

Πιο πολύ με αγχώνει η πιθανότητα να μην παίζουν κ να μην είναι λειτουργικά αυτά που έβαλα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimviii έγραψε:

Αυτό ακριβώς.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε:

Το φόρουμ γέρασε
Για τη μέση μου λες;