Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#791170 Και εγώ να πλήρωνα αυτές τις μάρκες θα κοίταζα. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα στην κρεβατοκάμαρά σου από ένα σωστό στρώμα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#791194 Επιλογή στρώματος, σημαίνει απαραίτητα δοκιμή περισσότερων του ενός στρωμάτων, διαφορετικού τύπου, και από διαφορετικούς κατασκευαστές.
Πχ εγώ δεν αντέχω τα στρώματα με ελατήρια, όλα μου βγαίνουν κάπως περίεργα, είτε σκληρά, είτε μαλακά, σαν να τους λείπει η ομοιογένεια.
Επειδή έχω εδώ και χρόνια το Tempur, δεν το αλλάζω με τίποτε, ό,τι μα ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει, είναι πολλές κλάσεις κάτω. Γιατί το Tempur, πραγματικά σε ξεκουράζει και ξυπνάς πάντα χωρίς να έχεις πιαστεί ή να πονάς. Έχω επίσης και μαξιλάρι.
Προτείνω επίσης σε όλους, να ξεκινήσουν πρώτα να διαλέξουν ένα σωστό μαξιλάρι και μετά ν'αλλάξουν στρώμα.
Κάτι τελευταίο: δοκιμάζω στράμα σημαίνει πάω και ξαπλώνω και παίρνω τον χρόνο μου. Τουλάχιστον 10 λεπτά θα έλεγα πως χρειάζονται για να δούμε αν το σώμα μας βολεύεται.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Επιλογή στρώματος, σημαίνει απαραίτητα δοκιμή περισσότερων του ενός στρωμάτων, διαφορετικού τύπου, και από διαφορετικούς κατασκευαστές.
Πχ εγώ δεν αντέχω τα στρώματα με ελατήρια, όλα μου βγαίνουν κάπως περίεργα, είτε σκληρά, είτε μαλακά, σαν να τους λείπει η ομοιογένεια.
Επειδή έχω εδώ και χρόνια το Tempur, δεν το αλλάζω με τίποτε, ό,τι μα ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει, είναι πολλές κλάσεις κάτω. Γιατί το Tempur, πραγματικά σε ξεκουράζει και ξυπνάς πάντα χωρίς να έχεις πιαστεί ή να πονάς. Έχω επίσης και μαξιλάρι.
Προτείνω επίσης σε όλους, να ξεκινήσουν πρώτα να διαλέξουν ένα σωστό μαξιλάρι και μετά ν'αλλάξουν στρώμα.
Κάτι τελευταίο: δοκιμάζω στράμα σημαίνει πάω και ξαπλώνω και παίρνω τον χρόνο μου. Τουλάχιστον 10 λεπτά θα έλεγα πως χρειάζονται για να δούμε αν το σώμα μας βολεύεται.

Επισης κατι που δεν λενε παρα μονο ελαχιστοι πωλητες, αυτη η αισθηση σαν σε συννεφο οταν ξαπλωνεις στην εκθεση φευγει σε 3-4 μερες που το χρησιμοποιεις ( τα στρωματα στις εκθεσεις τα αλλαζουν καθε λιγους μηνες και τα στελνουν στα στοκ ), γι' αυτο και θελει χρονο να ξαπλωσεις, να αλλαξεις θεσεις.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Chris έγραψε:
g8777 έγραψε:Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα στην κρεβατοκάμαρά σου από ένα σωστό στρώμα. :shifty:

Εικόνα

:hmmm:

Για χοντρούς πατους γράφουμε στις Λευκές Συσκευές. :roll:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#803583 Ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με ελληνική εταιρεία κατασκευής επίπλων:

Άβαταρ μέλους
By Scotch
#803594 Έχει δοκιμάσει κανείς τα στρώματα της eco-mat; Πήραν φίλοι την καλύτερη σειρά της και είναι πολύ ευχαριστημένοι (και με το μισό κόστος σε σχέση με τα αντίστοιχα επώνυμα).

Το καλοκαίρι κοιμηθήκαμε σε ένα στρώμα της Elite με memory foam και πάθαμε πλάκα. Δεν ήταν tempur, δεν ξέρω τι διαφορά έχουν.

Πάντως μία δοκιμή στο μαγαζί δε νομίζω ότι σε εξασφαλίζει απόλυτα, μιας και η πραγματική δοκιμή είναι να κοιμηθείς ένα βράδυ και να δεις πώς θα ξυπνήσεις το πρωί.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#807382 Κάθε εμπόδιο σε καλό… το πιστεύω…

8 μήνες είχαμε συμφωνήσει με ένα τεχνικό γραφείο για το σπίτι. Τους είχαμε εμπιστοσύνη κ ήταν συνεπείς στα ραντεβού, μας τους είχαν συστήσει φίλοι κιόλας που έμειναν ευχαριστημένοι.

Το θέμα είναι πως 8 μήνες δεν είδαμε κάποια πρόοδο πουθενά. Η δουλειά είναι να ξεκινήσει σε 1,5 μήνα κ ακόμη σχέδια δεν κάναμε.

Το κερασάκι ήρθε όταν ζητήσαμε να μας βοηθήσουν σε μια μετακόμιση που θέλαμε να κάνουμε στην Ελλάδα. Εκεί το προτεινόμενο κοστολόγιο ήταν υπέρογκο και παράλογο. Δε θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, αλλά οι τιμές ήταν από άλλο πλανήτη. Οπότε εκεί κατάλαβα πως ή πάμε για καθυστέρηση ώστε στο τέλος να μην έχω άλλη επιλογή ή το κοστολόγιο θα ανεβεί με προσαυξήσεις κτλ.

Τελικά ρωτήσαμε μια πολ. μηχ. που έχει μόλις ανοίξει γραφείο με τον σύζυγό της (μηχ. μηχανικό) και είναι συγκάτοικος στην πολυκατοικία. Ξέρει την οικοδομή και θα ανακαινίσει κ αυτή το διαμέρισμα της του χρόνου. Επίσης τρέχει ανακαινίσεις, έχει συνεργεία κ συνεργάζεται με αρχιτέκτονα. Έχει δουλέψει σε Καναδά και τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία.

Έχω μείνει άναυδος με τον επαγγελματισμό και τις επιλογές που μου δίνει. Ενώ συνεργαζόμαστε μαζί της εδώ και 7 μέρες, μας έχει στείλει 6 (!) προτάσεις για κάτοψη, διαρρύθμιση μπάνιων κτλ. Της έστειλα σήμερα πως να κάνω την αποθήκη και το μπάνιο (εγώ τη βρίσκω με τα σχέδια γενικότερα) και μέσα σε 1 ώρα μου έστειλε αυτό που της έστειλα και μία αντιπρόταση σχεδιασμένη. Και την άκουγα στο τηλέφωνο με τα παιδιά στο σπίτι…

Αύριο θα περάσει η αρχιτέκτονας να δει το σπίτι κτλ.
Επιτέλους πιστεύουμε πως θα το έχουμε στην ώρα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#807389 Εύχομαι τα καλύτερα! Να ξέρεις όπως οι μεγάλες καθυστερήσεις δεν είναι στα σχέδια, αλλά στην υλοποίηση, συνεργεία κλπ.
Εκεί είναι τα πραγματικά ζόρια.
Δεν στο λέω για να στο χαλάσω, αλλά να σε βοηθήσω.
Εύχομαι να μην καθυστερήσει πουθενά όμως!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#807429 Ευχαριστώ πολύ! Γενικά με αγχώνει η διαδικασία αυτή με τα σχέδια, την έχω ξαναπεράσει μια φορά, αλλά μου αρέσει γιατί προσπαθώ να φανταστώ πως θα είναι ο χώρος.

Έχω ακούσει για ελλείψεις συνεργείων, υλικών κτλ. Και εγώ το φοβάμαι αυτό. Ελπίζω τον Μάρτιο να έχω τελειώσει με τα σχέδια και τον Απρίλιο που θα είμαστε Ελλάδα να δούμε κ υλικά. Ξυλώματα θα ξεκινήσουν από Μάιο και ελπίζω Σεπτέμβρη να μπούμε... Ακούγεται φιλόδοξο... Η μηχανικός λέει πως είναι ρεαλιστικό ακόμη. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα κοιμάται η οικογένεια στις γιαγιάδες για κανένα μήνα-δίμηνο. Το οποίο δε με αγχώνει για να πω την αλήθεια, γιατί θα μπορούμε να είμαστε εκεί (κυρίως η σύζυγος) όταν θα γίνονται μπάνια-πατώματα-κουφώματα-κουζίνες για να επιβλέπουμε...

Για την ιστορία, εκείνο το ερώτημα που είχα θέσει σχετικά με τα πλυντήρια σε μπαλκόνι το άφησα στην άκρη. Αποφάσισα να κάνω μία αποθήκη και ευτυχώς ταίριαξε καλά. Εκεί θα μπουν πλυντήριο-στεγνωτήριο πάνω-κάτω και επίσης ράφια παντού για απορρυπαντικά, εργαλεία πρώτης ανάγκης, σκεύη που χρησιμοποιούνται σπάνια, άπλυτα, κτλ. Την υπολόγισα 1.20χ2.40 μ. και θα έχει και παραθυράκι για την υγρασία.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#807440 Μπορεις να βάλεις στην πόρτα εισόδου στην αποθήκη δύο τετράγωνα εξσεριστικα ώστε να φεύγουν οι υγρασίες. το έκανα στο νησι και η αποθήκη πλέον είναι χωρίς μουχλες κλπ. σε αυτήν έβαλα και το μποϊλερ του ηλιακου ράφια.... πιεστικά για το νερό της στερνας ...

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Anonymous Founder έγραψε:Το παράθυρο είναι κανονικό, δηλαδή βλέπει έξω; Η δική μου πρόταση είναι καλή μόνωση (για τον θόρυβο) και ένας αφυγραντήρας.

Ναι το παράθυρο είναι κανονικό. Σχετικά με την ηχομόνωση άκουσα πως υπάρχουν τοίχοι από γυψοσανίδες με 12,5 εκ. πάχος και ηχομόνωση ενδιάμεσα. Επειδή θα βάλω ράφια και θεωρώ τα τούβλα πιο σταθερά για τις βίδες, εκεί ξέρουμε πως γίνεται η μόνωση? Βλέπω στα σχέδια πως ο τοίχος από τούβλα είναι 10 εκ. και δε θέλω να βάλω δύο σειρές από τούβλα κ στη μέση μόνωση, δλδ να τον κάνω πολύ χοντρό. Από την άλλη αν απλώς βάλω τη μόνωση, τότε οι βίδες πρέπει να είναι λογικά πιο μακριές. Θα μπει τούβλο-μόνωση-σοβάς, σωστά?