Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:
George_Prix έγραψε:
markvag έγραψε:
sknipper έγραψε:υπάρχει σαφώς ρατσιστική ρίζα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Το οποίο όμως πολύ πιο σπάνια και δύσκολα εκφράζεται ανοιχτά. Πχ δε θα πούν ότι απορρίψαμε τον Rishi επειδή είναι ινδικής καταγωγής θα πούνε κάτι άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί το political correctness έχει φτάσει σε ενοχλητικό σημείο, φοβάσαι να μιλήσεις μήπως κάτι εκληφθεί αλλιώς.

Αν αυτό που θέλεις να πεις (όχι εσύ) είναι ρατσιστικό, καλά θα κάνεις να φοβάσαι.

Το θεμα ειναι οτι φοβουνται να μιλησουν και οσοι δεν ειναι ρατσιστες!

Λεω για παραδειγμα "λαθος και αδικο για τις γυναικες να τρεχουν μαζι με τους αντρες στην Φ1" και σε μερικους ακουγεται κλισε "αντριλικι" και φυσικα εγω μισογυνης.

Ειπα σημερα οτι "δε γουσταρω να βλεπω μαυρους και γυναικες στο γκριντ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ" και φανταζομαι βαρεσανε μερικα καμπανακια ρατσισμου στο φορουμ, παροτι ξεκαθαρισα τη θεση μου.

Μην ξεχασω να πω οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να κανω χειραψια με μαυρο κι επισης οτι εχω πιει καμποσες μπυριτσες με ενα ωραιο τυπακι Αλβανο, που ειναι και ΓΑΜΑΤΟΣ μαστορας μαλιστα. Απλα μερικοι κανουν διαγωνισμο κορρεκτιλας και εχει παει στο αλλο ακρο η κατασταση...

Μα θα δεις γυναικες στο γκριντ μονο αν καταφερουν να κανουν παρομοιους χρονους με τους αλλους γιατι καμια ομαδα δεν θα πληρωνει εναν οδηγο που δεν θα "πηγαινει" το αμαξι της.

Οπως ειδες τον Χαμιλτον.

Στην τελικη υπηρξε μια Μισελ Μουτον που σε εποχες δυσκολες των ραλι τα καταφερε να ειναι στην κορυφη, με δυσκολα αυτοκινητα και ζορικους μεγαλους αγωνες. Αν τα καταφερε τοτε μια γυναικα γιατι οχι σημερα;

Δηλαδη μπορουν να πετανε μαχητικα αλλα δεν μπορουν μονοθεσιο;

Χαιρομαι που συμφωνουμε οτι πρεπει να μπουνε ΑΝ αξιζουν κι οχι νταιβερσιτυ με το στανιο!

Και μαχητικα μπορουνε να πεταξουν και προφανως μπορουν να οδηγησουν και μονοθεσια Φ1. Αλλα σε ενα αθλημα που 500 χιλιοστα του δευτερολεπτου ξεχωριζουν τον κορυφαιο απο τον "κουλο", μιλαμε πλεον για το ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ μπορουν να οδηγησουν. Προσωπικα οπως και στην Φ1, ετσι και στα μαχητικα αεροπλανα, ειμαι πεπεισμενος οτι ποτε μια γυναικα δε θα γινοταν η κορυφαια στον κοσμο.

Ή για να ειμαι πιο ακριβης, επειδη υπαρχει και μια Μισελ Μουτον (που ειναι η εξαιρεση της εξαιρεσης :inlove: ) ο μεσος ορος των γυναικων, θα ειναι πισω απο το μεσο ορο των ανδρων σε αθληματα που παιζει ρολο ΚΑΙ η σωματικη δυναμη, τα πνευμονια, οι αντοχες και γιατι οχι το πιο αγριο/αλητικο ΝτιΕνΕι που εχουν οι αντρες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Νίκος Παππάς έγραψε:Μα θα δεις γυναικες στο γκριντ μονο αν καταφερουν να κανουν παρομοιους χρονους με τους αλλους γιατι καμια ομαδα δεν θα πληρωνει εναν οδηγο που δεν θα "πηγαινει" το αμαξι της.

Μου φαινεται οτι δεν εχεις καταλαβει τι πουλαει η Φ1 εδω και καμια 25αρια χρονια.

Το τελευταιο πραγμα που θα κοιταξει ο οργανισμος Φ1 ειναι το γυρολογιο.

Εδω ηρθε και επιασε τιμονι ολοκληρος Ναραη Καρθικεγιαν.

Τελος παντων.

Για τον Ριτσι Σουνακ τα ειπαμε, καλως το νεο αφεντικο. Το μονο που ειναι αξιο παρατηρησης ειναι η ΞΙΝΙΛΑ του παραδοσιακου σκατοφλωρου χλεμπονιαρη Βρεττανου που ζει ακομα στα 1877 :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Α, και τα αναφιλητα :s_cry :s_cry ξεπεσμενων ειδωλων που ακομα ονειρευονται τις μερες αποθεωσης ( απο τα χαπατα :s_roses ) στα νιατα τους.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
drdino έγραψε:μπορείς πολύ απλά να πεις πως δεν γουστάρεις να βλέπεις κοσμο που δεν αξίζει στο γκριντ και να κλείσει εκεί το πράμα

Φιλε καθε φορα που λεω κατι που ΦΟΒΑΜΑΙ (απο αυτη τη λεξη ξεκινησε το ποστακι μου) μπας και μου την πεσουν οι κορρεκτιλες, φροντιζω να ξεκαθαρισω με επιχειρηματα οτι δεν τιθεται θεμα ρατσισμου, μισογυνισμου κτλ...

Το ιδιο εκανα και τωρα που ποσταρισα το αρθρο του Λουη (ο οποιος εχω την αισθηση οτι το παρακανει λιγο προσπαθωντας να βοηθησει) και ευτυχως δεν εφαγα κανενα αντιρατσιστικο πεσιμο ακομα!!! Παντως μια και ανεφερα το Λουη, τρελο ρισπεκτ για την προσπαθεια που κανει σε αυτον τον τομεα και μαλιστα πολυ πριν ξυπνησουν τα σοσιαλ και γινει ταση. Κι επειδη και για γκει εχει ακουστει σχετικα με το Λουη γυρω-γυρω, εχω να πω 2 πραγματα και για αυτο!
1) Στα παπαργια μου οτι κι αν ειναι. Και μαλιστα καταγουσταρω τα ρουχα του γιατι τα φοραει, δεν τον φορανε.
2) Μακαρι ολοι οι "αντρακλες" που ζουν αναμεσα μας, να ειχαν τοσα κιλα παπαργια σαν το Λουη.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Το τελευταιο πραγμα που θα κοιταξει ο οργανισμος Φ1 ειναι το γυρολογιο.

Εδω δεν εχεις αδικο! Μεχρι και μουστακι θα ξυρισουν τα Αμερικανακια για το χρημα :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Χαιρομαι που συμφωνουμε οτι πρεπει να μπουνε ΑΝ αξιζουν κι οχι νταιβερσιτυ με το στανιο!
Προκειμένου να στηρίξουμε το diversity και να δείξουμε inclusivity έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνονται διακρίσεις ανάποδες, επιλέγεις το διαφορετικό (πρέπει να βάλουμε και κανέναν άντρα/γυναίκα, μαύρο/κίτρινο, gay-lgbt). Πλέον δεν γυρίζεις σειρά χωρίς ομοφυλική οικειότητα ή σχέση, χωρίς κινέζο/μαύρο/παρδαλό σώνει και καλά χωρίς λόγο άλλον από το να μην κατηγορηθείς.
Ζούμε πλέον τον αντι-ρατσισμό, τον αντι-σεξισμό κλπ. Στο σχολείο της κόρης μου μια μάνα της οποίας το κωλόπαιδο κάνει κάθε είδους φασαρία, βιαιοπραγία-bullying μέχρι που έχει χτυπήσει και δάσκαλο φωνάζει και κατηγορεί ότι το παιδί της το κατηγορούν και τιμωρούν άδικα μόνο επειδή είναι ρατισιστές και το παιδί της είναι mixed race (ισπανο-βραζιλιάνος). Και προφανώς ότι και να της πεις δεν αλλάζει κάτι, είσαι ρατσιστής και ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες...
Σε προσυνάντηση για γνωριμία με το νέο σχολείο (γυμνάσιο θηλέων) ρωτούσε ο γονιός ποια είναι η πολιτική του σκολείου για παιδιά που δεν είναι στρέιτ, δίπλα του 11χρονη κόρη κραγμένη λεσβία από τα 11.... Η ομοφυλοφιλία πλασάρεται μέσα από το σχολείο σαν φυσιολογικό (μερικά παιδιά έχουν 2 μπαμπάδες, άλλα 2 μαμάδες κλπ) που είναι τελείως διαφορετικό από το αποδεκτό. Το αποδέχομαι όπως και κάποιον με μεγάλη μύτη ή τικ τύπου Μητσοτάκη αλλά όχι ότι είναι νορμάλ.

Σχετικά με τον Ρίσι θα προτιμούσα να μην ασχολούνται τόσο με το χρώμα του που δεν έχει καμία σημασία αλλά με το τι θα κάνει.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
sknipper έγραψε:[ δίπλα του 11χρονη κόρη κραγμένη λεσβία από τα 11.... Η ομοφυλοφιλία πλασάρεται μέσα από το σχολείο σαν φυσιολογικό

Ενδιαφέρουσα επιλογή λέξεων για ένα 11χρονο παιδάκι. :hmmm:

Ενώ δεν είναι φυσιολογικό?
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
sknipper έγραψε:Η ομοφυλοφιλία πλασάρεται μέσα από το σχολείο σαν φυσιολογικό (μερικά παιδιά έχουν 2 μπαμπάδες, άλλα 2 μαμάδες κλπ) που είναι τελείως διαφορετικό από το αποδεκτό. Το αποδέχομαι όπως και κάποιον με μεγάλη μύτη ή τικ τύπου Μητσοτάκη αλλά όχι ότι είναι νορμάλ.

Πλάκα κάνεις? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:
George_Prix έγραψε:Χαιρομαι που συμφωνουμε οτι πρεπει να μπουνε ΑΝ αξιζουν κι οχι νταιβερσιτυ με το στανιο!
Προκειμένου να στηρίξουμε το diversity και να δείξουμε inclusivity έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνονται διακρίσεις ανάποδες, επιλέγεις το διαφορετικό (πρέπει να βάλουμε και κανέναν άντρα/γυναίκα, μαύρο/κίτρινο, gay-lgbt).

Diversity είναι να θες να προσλάβεις 2 άτομα και να σου βάζουν στα KPI σου να προσλάβεις περισσότερες γυναίκες.

Εν τω μεταξύ τα βιογραφικά να είναι 2 στα 10 από γυναίκες και η εταιρεία να αποτελείται κατά 55% από γυναίκες.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#790495 Σκνιππερ μαζεψε λιγο το προηγουμενο ποστακι, γιατι δεν ακουστηκε καθολου καλα :lipsealed:

Τι γαματη φαση να το παιζεις κορρεκτιλας στους αλλους τελικα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
#790498 Μα δεν είναι θέμα correctilas, είναι θέμα αν κατέχουμε τα βασικά, έχουμε εμπεδώσει τον Διαφωτισμό ή να περιμένουμε άλλα 200 χρόνια. Συγγνώμη αλλά οι Γυναίκες, δε μιλάω για γκέι και λεσβίες, οι Γυναίκες κατάφεραν να παίρνουν πτυχία από πανεπιστήμια και να ψηφίζουν τα τελευταία 50-60 χρόνια. Φαντάσου να ανήκεις σε μια οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων που η καθεστωτική τάξη και η πλειοψηφία σε αντιμετωπίζει σα "σφάλμα" , εγώ αν ήμουν γυναίκα θα έκανα σκουπίδι κάθε άντρα μόνο και μόνο για 3000 χρόνια σκλαβιάς και ταπείνωσης. Τα βασικά ρε μάγκες ημαρτον βραδιάτικα.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#790502 Καλά, δε χρειάζεται να αυτομαστιγωνόμαστε κιολας ως άντρες επειδή οι προπαπούδες μας καταπίεζαν ξερωγω τις προγιαγιάδες μας. Ούτε νομίζω η λύσσα με τις ποσοστώσεις κάνει καλό και στις ίδιες τις γυναίκες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Σκνιππερ μαζεψε λιγο το προηγουμενο ποστακι, γιατι δεν ακουστηκε καθολου καλα :lipsealed:

Τι γαματη φαση να το παιζεις κορρεκτιλας στους αλλους τελικα :metalo:
Να ξεκαθαρίσω, δεν το παίζω κορεκτίλας (τι λέξη είναι αυτή!). Προσπαθώ να μην προκαλώ ούτε να προσβάλω απλά αναμεταδίδω και περιγράφω.
Αν θέλεις γίνε πιο συγκεκριμένος, τι σε πείραξε; Και γιατί;
Βάλε και λίγο Ρίσι ή Κάρολο, κάτι αγγλικό, έστω τσαγάκι, για να είμαστε μέσα στο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#790506 Κι έτσι επειδή μας πήρε 3000 χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους για να καταλάβουμε ότι οι γυναίκες μπορούν να σπουδάζουν, ψηφίζουν ή οτιδήποτε άλλο θα έμπαινες στο τριπακι του θα σας δείξω εγώ θα δείτε τι θα πάθετε.

Με λίγα λόγια κύκλος βίας από τον οποίο νικητής θα έβγαινε ο ποιο δυνατός... ποιος άραγε; Πάμε πάλι 3000 χρόνια πίσω.

Την εξάλειψη των διακρίσεων δεν την πετύχαινεις με επί της αρχής διαχωρισμούς και ετσιθελικες ποσοστώσεις, ίσα ίσα δημιουργείς κλίμα ανταγωνισμού και αντίδραση.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για το παράδειγμα με τις γυναίκες αλλά για οτιδήποτε κρίνεται ως "διαφορετικό" και προκαλεί φόβο, απέχθεια ή οποιοδήποτε αρνητικό συναισθήμα σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος του κόσμου εκεί έξω υπολείπεται είτε παιδείας, είτε μόρφωσης, είτε διανοητικής ικανότητας. Αντί λοιπόν να του τρίβουμε κάτι διαφορετικό από τις παραστάσεις του στην μούρη μήπως το δεχτεί τελικά, είναι μακράν καλύτερο να κάνουμε να καταλάβει ότι τελικά δεν διαφέρει και τόσο για να ανοίξει ο δρόμος της αποδοχής.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
NickTG έγραψε:
sknipper έγραψε:[ δίπλα του 11χρονη κόρη κραγμένη λεσβία από τα 11.... Η ομοφυλοφιλία πλασάρεται μέσα από το σχολείο σαν φυσιολογικό

Ενδιαφέρουσα επιλογή λέξεων για ένα 11χρονο παιδάκι. :hmmm:

Ενώ δεν είναι φυσιολογικό?

Σκνιππερ, ο Νικ ειπε πολυ κομψα αυτο που μου κακοφανηκε κι εμενα!