Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Περα απο την πλακα , ο ΠτΔ ειναι ενας συμβολισμος χωρις ουσια. Δεν μου αρεσει η επιλογη του, αλλα οπως ειπα ειναι θεσμος ανευ ουσιας.

Οταν μετά από 25 χρόνια (τελευταία φορά το 1990) έγιναν πρόωρες εκλογές για αυτόν τον "συμβολισμό χωρίς ουσία" θα προτιμούσα να προέκυπτε κάτι καλύτερο σαν πρόσωπο ή αν μη τι άλλο κάτι που να είχε πολιτική ουσία. Ο Παυλόπουλος δεν είναι τίποτα από τα δύο.

Τέλος πάντων, σιδεροκέφαλος :)

EDIT: Ισως για τον Αβραμό να έθεσε βέτο ο Γιούνκερ :hmmm:

Αν δλδ ο Παυλοπουλος ειχε προκυψει απο την θητεια της προηγουμενης κτβερνησης (δλδ χωρις η μη εκλογη ΠτΔ να αποτελεσει λογο για προωρες εκλογες) θα ειχες διαφορετικη γνωμη για τον Παυλοπουλο ως ΠτΔ ? Γιατι ? Το ενα ειναι ανεξαρτητο απο το αλλο . Ή πιστευεις οτι ο συμβολισμος χωρις ουσια (περι αυτου προκειται) ειναι σημαντικος ή οτι δεν ειναι. Ειναι ο συμβολισμος σημαντικος ή οχι ?
Ο Πακης ειναι κακος/μετριος/καλος ως ΠτΔ (και υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες) ασχετα απο το αν προεκυψε μετα απο προωρες εκλογες ή οχι.

Ενω ο Αβραμο ειναι ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
vice246 έγραψε:συζήτηση κωφων- τυφλων…

για να υπαρχει τοσο μεγαλη επιμονη στο οτι υπαρχουν απειροι παταχτσηδες… υποθετω οτι γνωριζουμε ολοι απο μερικους 5-10 τουλαχιστον….
εγω αυτο που γνωριζω ειναι οτι υπαρχουν πολλοι ανεργοι (καντε μια επίσκεψη σε καποιον ΟΑΕΔ) ...υπαρχει και η κατασχεση λογαριασμων (για οφειλες προς το δημοσιο) και μισθοδοσίας ή συντάξεων…
για οσους εχουν ακινητα (ανω των 2) και δεν εχουν μετρητα, καντε τον κοπο να τους βρητε αγοραστες μπας και τα πουλήσουν…
γιατι το να πουλησεις ενα σπιτι που πλήρωσες πχ 130 χιλιαρικα για μολις 50 με σκοπο να πληρωσεις την εφορία σημαινει οτι εισαι συνεπής ή |λογοκρισία|…..?
ειπαμε να πληρωνουμε την εφορια μας… αλλα οταν σε βαζει φορους σε ανυπαρκτο εισοδημα, προεχει το πρωινό του παιδιού σου και οχι ο ΕΝΦΙΑ…

Τα αυτονόητα λες αλλά μερικοί δεν...

Και αντε, αν έχεις ακίνητα προσπαθεις να πουλήσεις για να πληρώσεις. Αν δεν έχεις η δεν πουλιούνται;
Άβαταρ μέλους
By Panosss
criuser έγραψε:Οταν ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι η κρίση ΔΕΝ μοιράστηκε δίκαια , το να ζητάμε δικαιοσύνη στην πληρωμή των φόρων είναι ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .

Οταν κόπηκε το ίδιο η σύνταξη του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που πλήρωναν τα δικά τους λεφτά και πειράχτηκε ελάχιστα η σύνταξη των ΔΕΚΟ που κατέβαζαν τον διακόπτη γιά να τους πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ τις εισφορές , όταν χτυπήθηκαν ΜΟΝΟ τα ακίνητα και δεν πειράχτηκαν οι καταθέσεις , όταν όλοι στο δημόσιο τώρα γράφουν πλασματικές υπερωρίες και παίρνουν πλασματικούς βαθμούς γιά να παρακάμψουν το ενιαίο μισθολόγιο και τις υποτιθέμενες μειώσεις , όταν βγάζουν στα 50 στην σύνταξη ΔΥ , ΔΕΚΟτζήδες και τραπεζικούς , τότε προφανώς όλοι αυτοί με τους αστείους φόρους παριστάνουν τους συνεπείς :lol:

+00
Επίσης τραγελαφικό - αστείο - εκτός τόπου, να 'σαι δυ και να λες 'πληρώνω...φόρους'. 'Είμαι συνεπής'... :dizzy: Και να εγκαλείς σε τάξη...τους άταχτους!! :s_rofl

Πάντως αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει όσους πληρώνουν φόρους να μην αισθάνονται μ@λάκες, νομίζω είναι εξαιρετικά απλό. Λάθος; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By cmarin
nass έγραψε:
EDIT: Ισως για τον Αβραμό να έθεσε βέτο ο Γιούνκερ :hmmm:

Έχει ακουστεί πολλές φορές αυτό. Όπως επίσης ότι θα τον κάνει και αντιπρόεδρο :slap:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#79008 Τελευταία εκ μέρους μου "επεξηγηματική " αναφορά μετά παραδείγματος στο περί "κουρέματος" οφειλών, γιατί κάποιες έννοιες σε αυτή τη χώρα είναι "ξεχειλωμένες" :
Γνωστός μου ΔΥ του ΟΤΕ (με καλή σύνταξη 1.500€ και όχι άνεργος που δεν έχει) και δικό του σπίτι χωρίς δάνειο, "στριμώχτηκε" με αποτέλεσμα να μην έχει πληρώσει ΦΕ 13-14 και αντίστοιχα ΕΕΤΗΔΕ, ΕΝΦΙΑ, κάπου στις 3.000€ σύνολο.
Ομως καθημερινά, πήγαινε σε καφετέρια της περιοχής, για να "ξεχνιέται" όπως μου έλεγε και περιμένοντας κάποια ρύθμιση που θα τον βόλευε γιατί η πρόσφατη, ... δεν.
Αντίστοιχα, ως επίσης στριμωγμένος, έκοψα και τον καφέ για να εξοφλώ τη ΔΟΥ , θεωρώντας πως και τα 2€/μέρα δεν θα ήταν ευκαταφρόνητο ποσό στο τέλος του μήνα για να συμπληρώσω, αφού στα 2 χρόνια οφειλών του "παραδείγματος", οι καφέδες ήταν σίγουρα 1.000€, άρα σημαντικό ποσό για να μειωθεί έστω η οφειλή του 3χιλιαρου.
Σήμερα λοιπόν, τους καφέδες του κυρ- Σπύρου που θα μπεί στη ρύθμιση με 50% κούρεμα, τους κερνάει το κράτος, ενώ εμένα μου έμεινε η κλεισούρα!

Ψιλικατζίδηκες αναφορές θα μου πείτε, τι να σώσει και ποιός με 60€ το μήνα.
Σοβαρά? Τότε ΟΚ!
Νοοτροπίες είναι αυτές λοιπόν, αλλά σκεφτείτε πχ ενα νέο κίνημα αγανακτισμένων : " Εχω, αλλά δεν σας πληρώνω " ! :lol:
Ρε τι πάθαμε !!! :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#79009 H FAZ έγραψε τα παρακάτω
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ θα αισθάνονταν πιο άνετα εάν υπήρχαν έλεγχοι στην ροή κεφαλαίων για να αποτραπεί η αιμορραγία χρημάτων από τις τράπεζες", φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της ΕΚΤ.

http://www.protothema.gr/economy/article/452862/faz-i-ekt-tha-aisthanodan-pio-aneta-ean-upirhan-kefalaiakoi-eleghoi-stin-ellada/

Η ΕΚΤ φυσικά το διέψευσε και είπε ότι δεν συζητήθηκε τίποτα σχετικό.
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#79013 Η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα 6μηνης παράτασης στο Euro Working Group.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#79015 Eίναι αυτό που λέει ο Τσίπρας σε έξι μήνες θα μαστε άλλη χώρα;

http://news247.gr/eidiseis/politiki/tsi ... 13709.html
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Lippi έγραψε:Η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα 6μηνης παράτασης στο Euro Working Group.

Σκίζω μνεμώνια διαγράφω το χρεός YO. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimitrisB έγραψε:Τελευταία εκ μέρους μου "επεξηγηματική " αναφορά μετά παραδείγματος στο περί "κουρέματος" οφειλών, γιατί κάποιες έννοιες σε αυτή τη χώρα είναι "ξεχειλωμένες" :
Γνωστός μου ΔΥ του ΟΤΕ (με καλή σύνταξη 1.500€ και όχι άνεργος που δεν έχει) και δικό του σπίτι χωρίς δάνειο, "στριμώχτηκε" με αποτέλεσμα να μην έχει πληρώσει ΦΕ 13-14 και αντίστοιχα ΕΕΤΗΔΕ, ΕΝΦΙΑ, κάπου στις 3.000€ σύνολο.
Ομως καθημερινά, πήγαινε σε καφετέρια της περιοχής, για να "ξεχνιέται" όπως μου έλεγε και περιμένοντας κάποια ρύθμιση που θα τον βόλευε γιατί η πρόσφατη, ... δεν.
Αντίστοιχα, ως επίσης στριμωγμένος, έκοψα και τον καφέ για να εξοφλώ τη ΔΟΥ , θεωρώντας πως και τα 2€/μέρα δεν θα ήταν ευκαταφρόνητο ποσό στο τέλος του μήνα για να συμπληρώσω, αφού στα 2 χρόνια οφειλών του "παραδείγματος", οι καφέδες ήταν σίγουρα 1.000€, άρα σημαντικό ποσό για να μειωθεί έστω η οφειλή του 3χιλιαρου.
Σήμερα λοιπόν, τους καφέδες του κυρ- Σπύρου που θα μπεί στη ρύθμιση με 50% κούρεμα, τους κερνάει το κράτος, ενώ εμένα μου έμεινε η κλεισούρα!

Ψιλικατζίδηκες αναφορές θα μου πείτε, τι να σώσει και ποιός με 60€ το μήνα.
Σοβαρά? Τότε ΟΚ!
Νοοτροπίες είναι αυτές λοιπόν, αλλά σκεφτείτε πχ ενα νέο κίνημα αγανακτισμένων : " Εχω, αλλά δεν σας πληρώνω " ! :lol:
Ρε τι πάθαμε !!! :dizzy:

Περιμενε να δεις τι θα ψηφιστεί και αν θα περασει από την τροικα.
Παντως αυτό που παρουσιαστηκε από την Βαλαβανη είναι απαραδεκτο.