Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
otso έγραψε:To ταψι με το αρνακι με πατατες τι ωρα το πατε την κυριακη πρωι στον φουρνο;

Με εστειλες ωρε Οτσο :s_howdy

Οση ωρα διαβαζα για "φουρνους", σκεφτομουνα οτι αν δε μπορεις να του πας το ταψι (συνηθως Κυριακη πρωι :shifty: ) δεν ειναι φουρνος...
Άβαταρ μέλους
By g8777
otso έγραψε:To ταψι με το αρνακι με πατατες τι ωρα το πατε την κυριακη πρωι στον φουρνο;

Με το χερι στην καρδια.

Θα μαγαριζες :shifty: ποτε ενα ταψι που θα σου εφερνε καποιος απο εδω μεσα για ψησιμο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:
Ξέχασες κάτι.

Εικόνα

Σαν Wankel γυρνάει πλέον.

Αυτήν μην την λυπάσαι με το day date σε president μπρασελέ. Έχει να πληρώσει.
Άβαταρ μέλους
By otso
g8777 έγραψε:

Με το χερι στην καρδια.

Θα μαγαριζες :shifty: ποτε ενα ταψι που θα σου εφερνε καποιος απο εδω μεσα για ψησιμο; :hmmm:

Τωρα τι θες να με στειλουν για μπανιο;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
markvag έγραψε:
Asimov έγραψε:Τι εννοείς να ανοίγουν και το απόγευμα; Μέχρι τις 9-10 το βράδυ είναι ανοιχτή η συντριπτική πλειοψηφία

Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε πολλά μέρη οι φούρνοι συνήθως κλείνουν στις 2-3 το μεσημέρι.

Εδώ στη Δράμα, μόνο οι 2-3 φούρνοι μίας αλυσίδας είναι ανοιχτοί απόγευμα. ΟΛΟΙ οι άλλοι κλείνουν το μεσημέρι. Εκτός από τα καταστήματα της αλυσίδας, και τα S/M των Lidl και Σκλαβενίτη (δεν ξέρω αν το ΑΒ έχει, δεν ψωνίζω εκεί), δεν υπάρχει ψωμί μετά τις 3 το μεσημέρι (συνήθως μέχρι τις 12-1 που τελειώνουν τα ψωμιά).

Οπότε, όοοοοολα αυτά που λέτε δεν ισχύουν για όσους μένουν σε πολλές επαρχιακές πόλεις... Δεν μένει στο Άλφα του Κενταύρου, σε μία μικρή επαρχιακή πόλη μένει. :s_wink Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη (άντε και οριακά τα Γιάννενα) :rtfm:

Μου έκανε κι εμένα εντύπωση στην αρχή, αλλά θυμήθηκα τα νιάτα μου που ήταν έτσι και Θεσσαλονίκη...
3 καταστήματα σε πόλεις του μεγέθους της Δράμας είναι υπεραρκετά, αν με ρωτάς. Και να έμεναν ανοιχτοί οι υπόλοιποι θα βαραγαν μύγες.
Σε μεγαλύτερα κέντρα (όχι πολύ, Τρίκαλα για παράδειγμα) μένουν πολύ περισσότεροι ανοιχτοί.
Τώρα, αν σε κάποια μικρά ή μεγαλύτερα χωριά όντως κλείνουν, οκ, συμβαίνει και είναι πρόβλημα (άλλο ένα) του να μένεις σε χωριό, αλλά ο κανόνας δεν είναι αυτός. Όπως και σε αστικά κέντρα θα υπάρχουν κάποιοι που κλείνουν για τον χ, ψ λόγο - πάλι δεν είναι ο κανόνας.
Τώρα, για το ψωμί που δεν βρίσκεις το απόγευμα η εξήγηση είναι προφανής : δεν γίνεται να δουλεύουν 24/7 τα μηχανήματα για τους κάποιους 5-10-15 που θα θυμηθούν να πάρουν ψωμί στις 6 ή 7 το βράδυ κι αν οι φούρνοι φτιάξουν περισσότερο ψωμί το πρωί και περισσέψει θα πρέπει να το πετάξουν. Άσε που τις περισσότερες φορές το παίρνουν το ρίσκο και για 2-3 βασικές ποικιλίες έχουν απόθεμα μέχρι αργά. Τώρα, αν θες να πάρεις τίποτα σπέσιαλ είδη που ο άλλος φτιάχνει μαξ 5 κιλά για τους μερακλήδες και καθυστερήσεις, οκ ατύχησες (ΕΕΠ πολλοί φούρνοι για τους τακτικούς καλούς πελάτες κρατάνε ψωμί με ένα απλό τηλεφώνημα ή τέλος πάντων κατόπιν συνεννόησης)
Και, για να προλάβω τον μουσάτο από το κοντινό ηλιακό σύστημα, οι εργαζόμενοι μπορούν να ψωνισουν ψωμί το πρωί πηγαίνοντας για τη δουλειά τους, αφού οι φούρνοι ανοίγουν πριν την ανατολή του ήλιου κατά τις 6. Πρακτικά βολεύονται σχεδόν όλοι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#789871 Γιαννενα.Μετσοβο.Κονιτσα.Αρτα.Πρεβεζα.Ηγουμνιτσα.Παραμυθιά.Κερκυρα.Αγριμιο.Μεσλογγι.

Χωριά.

Προχωραμε.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#789873 Πλαγιομετωπικό ον τοπεικ

https://www.agrinionews.gr/se-foyrno-pr ... akarnania/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#789875 Ένα μπράβο στην επικοινωνιακή ομάδα, που μοίρασε κουνημένες φωτό για να φαίνεται πως δεν ήταν στημένο. Όχι βέβαια πως χρειάζεται κάτι τέτοιο ο λαοπρόβλητος ηγέτης, αλίμονο, η αγάπη του κόσμου είναι πασίγνωστη, μόνον κάτι ζαίοι διακινούν ακόμη το ΜΤΣ ΓΜΣ.
Αλλά όπως έχω ξαναπεί, μας κάνει πάρα πολύ καλά, θέλουμε κι άλλο Μητσοτάκη μια 4ετία τουλάχιστον για να στρώσουμε. Και μπορεί και να μην φτάσει.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#789876 https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF ... %A0%CE%9F/

Εικόνα

“ΑΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΨΩΜΙ , ΡΕ ΓΥΦΤΟ”. ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ . Η ΦΟΥΡΝΑΡΙΣΣΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Asimov έγραψε:Ώρες ώρες μουσάτε ακούγεσαι σα να έχεις μετακομίσει στον Α Κενταύρου ξέρω γω και μας στέλνεις μήνυμα με τηλεγράφημα - αυτή η σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα :shifty:

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ για σένα . :s_biggrin
Μένω κοντά σε στρατόπεδα και το πρωϊ γίνεται της πόπης . Εν τω μεταξύ είναι στην είσοδο-έξοδο της πόλης και σταματά κάθε λογής κόσμος.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 24 Οκτ 2022, 17:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#789879 Και πολύ σωστά αναφέρεται παραπάνω, όποιος δεν ψηφίζει Μητσοτάκη, προφανώς είναι ψεκασμένος και αναγνώστης του Μακελειού. Στην καλύτερη δηλαδή. Να τα λέμε και αυτά.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mousatos έγραψε:
Asimov έγραψε:Ώρες ώρες μουσάτε ακούγεσαι σα να έχεις μετακομίσει στον Α Κενταύρου ξέρω γω και μας στέλνεις μήνυμα με τηλεγράφημα - αυτή η σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα :shifty:

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ για σένα . :s_biggrin
Μένω κοντά σε στρατόπεδα και το πρωϊ γίνεται της πόπης . Εν τω μεταξύ είναι στην είσοδο-έξοδο της πόλης και σταματά κάθε λογής κόσμος.
Άρα μένεις σε μέρος με 1002 ειδικές συνθήκες που αφορούν ξέρω γω το 0,01% του πληθυσμού, αλλά στο αρχικό ποστ βρήκες ΝΟΤ το λόγο που κλείνουν γενικά οι φούρνοι και τη λύση να γίνουμε Τουρκία που guess what έχουμε γίνει, άσε που μπορεί και να έχουμε προηγηθεί :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#789887 Του ζμί είνι οτ στνι ιπαρχία δεν ανοίγν τ απόγημα. ενώ στην επαρχία της τουρκίας ανοίγουν .
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
EDDIE_147 έγραψε:
Εικόνα

Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;

Ξυλοφουρνος.