Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
kacey έγραψε:Η ποινη μια χαρα βαρια ηταν, εφαγε σχεδον τριανα χρονια. Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ΚΑΙ σε αυτη τη περιπτωση, μπορει να πληρωσει και να παει σπιτι του οποτε οι παπαριτσες του στυλ "θα σαπισεις στη φυλακη και τοτε να δουμε ποσο μαγκας εισαι" να κοπουν.

A oκ αν μιλάς για εξαγοράσιμη τότε ναι μάλλον ισχύει σχεδόν παντού.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#78674 Για καταθεστε και αποψεις περι αυτου ...

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/api ... 10603.html

Δύο διαδοχικά τροχαία με εγκατάλειψη νεκρών στη Λ. Αθηνών και κανένας μάρτυρας δεν καταθέτει
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Morx έγραψε:Για καταθεστε και αποψεις περι αυτου ...

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/api ... 10603.html

Δύο διαδοχικά τροχαία με εγκατάλειψη νεκρών στη Λ. Αθηνών και κανένας μάρτυρας δεν καταθέτει

Το ότι δεν μιλάει κανένας το έχουμε ξαναδεί....το περίεργο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί των αυτοκινήτων μάλλον δεν έφταιγαν (ο ένας ήταν παρκαρισμένος, ο άλλος μάλλον του ήρθε από το πουθενά η μηχανή), παρόλα αυτά διαβάζω μόνο για "δολοφόνους" που πρέπει "να σαπίσουν στη φυλακή"....Τεςπα, αφού υπάρχουν τόσοι μάρτυρες, όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει έστω 1-2 γράμματα ή ψηφία από τις πινακίδες...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#78679 Νομίζω ότι είναι απλό. Τα θύματα αποδήμησαν εις Κύριον. Συνεπώς η οποιαδήποτε μαρτυρία θα είχε ως στόχο τον κολασμό των πράξεων των "ασυνείδητων" οδηγών και μόνο.

Οι μάρτυρες προφανώς σκέφθηκαν "Γιατί να μπλέκω τώρα με αστυνομία, δικαστήρια, δικηγόρους, απειλές και δεν ξέρω τι άλλο; Τελικά ζημιωμένος θα βγω χάνοντας χρόνο και χρήμα."
Άβαταρ μέλους
By kacey
#78683 Γιατι αυριο μπορει να το παθουν και οι ιδιοι ή οι δικοι τους, πιθανως και απο τους ιδιους. Και ειδικα στο δευτερο περιστατικο οπου η μηχανη επεσε πανω σε παρκαρισμενο οπου ο οδηγος δεν ηταν καν μεσα στο αμαξι, προφανως κατι περισσοτερο τρεχει με αυτο τον οδηγο απο το "ωχ μπορει να βρω το μπελα μου επειδη ειχα σταματησει ενω δεν επρεπε.

Pitt έγραψε:Πάντως αν κάποιος εποχούμενος κρίνοντας από απόσταση δεκάδων μέτρων και αποφασίζοντας να "μη σταματήσει/κάνει στην άκρη/αφήσει να περάσει όποιος αυτός αποφασίσει ότι ΔΕΝ πρέπει να περάσει" και εσκεμμένα χτυπήσει τον γυιό μου που περνάει τον δρόμο (έστω και απρόσεκτα) γυρνώντας από την σχολή, η την μάνα μου που περνάει τον δρόμο με μπαστούνι, είναι σίγουρο ότι δεν θα ξανακυκλοφορήσει σε δρόμο χωρίς σωματοφύλακες.

Και στην καθομιλουμένη, GAME OVER!

Μαζι σου. Εγω δεν ειπα τιποτα απο αυτα. Οι βασικες διαφορες μεταξυ αυτων που γραφεις εσυ και αυτων που λεω εγω ειναι το "χτυπησει", το "απροσεκτα" και η ως ενα βαθμο ανημπορια που δειχνει το "η γιαγια με το μπαστουνι". Ειδικα το "απροσεκτα", ειναι ειδοποιος διαφορα αναμεσα σε αυτα που λεω εγω και αυτα που λες εσυ.

Εγω μιλαω για πεζους/ποδηλατες/αυτοκινητα/ακομα-και-νταλικες (για το "κοτα λυρατη" παει αυτο) οι οποιοι ξερουν πολυ καλα τι κανουν και εκβιαζουν το αδικο τους. πχ ο πεζος που κοιταει το πεζοφαναρο κοκκινο, κοιταει και βλεπει οτι ερχομαι με πρασινο, και επιλεγει να περασει πονταροντας στο οτι θα με αναγκασει να σταματησω (και μετα κανει και τσαμπουκα επειδη δεν σταματησα - συμπληρωματικο αυτο, after the fact). Στο ποδηλατη που περναει με κοκκινο γραφοντας τα αμαξια στα @@ του ΕΝΩ μια χαρα τα εχει δει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#78686 Κaefcey, παραδεξου το, δεν βγαινεις εξω για να οδηγησεις ετσι; Γουσταρεις να τρως ξυλο ρε παιδι μου. Ειμαι σιγουρος κατι τετοιο συμβαινει εδω περα. Το να μπαινεις στο φορουμ και να νιαουριζεις "θα κανω", "θα δειξω", "αυτο", "εκεινο" διασκεδαζει αφανταστα αυτους που εχουν στοιχειωδη λογικη. Επειδη ομως δεν ξερεις ποιο πιτσιρικι μπορει να σε διαβαζει και να σκεφτεται "ουαου, αυτος ειναι γαματος, και γω no prisoners απο δω και περα" (συμβαινουν) καλο ειναι να τρως και κανα λεκτικο σκαμπιλι , ετσι για τον αντιλογο.
Άβαταρ μέλους
By DAP
kacey έγραψε:...............................................και με τη δηλωση μου οτι αφου θελουν να παιζουν αυτοι, θα παιξω και εγω μαζι τους (ξεκαθαριζοντας οτι ουτε εχω πατησει κανεναν, ουτε προτιθεμαι και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αφηνω περιθωριο για αντιδραση) με το να μη κανω τιποτα παραπανω απο το να μη τους πατησω, αλλα ΔΕΝ θα περασουν απο εκει που δεν πρεπει

" .................ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αφηνω περιθωριο για αντιδραση"............

Δηλαδη; Ποσο χρονο κρινεις εσυ οτι ειναι αρκετος σε ενα αγνωστο ατομο να αντιδρασει σε ενα κινδυνο που τον απειλει ΑΜΕΣΑ;
Καθε ανθρωπος κρινει και αντιδρα διαφορετικα απο μας...Και αν η αντιδραση του δεν ειναι συμφωνη με τη δικη σου κριση και εχεις ασχημα επακολουθα αντε να πεις στον δικαστη και να σε δικαιολογησει οτι ΔΕΝ φρεναρησες γιατι ηθελες να παιξεις μαζι του και να τον συνετισεις....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#78706 Ρε παιδιά, γράφετε λες και ζείτε σε διαφορετικό κόσμο...εντάξει, είπαμε ότι ο kacey τα γράφει λίγο...κάπως :lol: , αλλά δεν αναφέρεται ο άνθρωπος σε πεζούς που κάνουν λάθος, δεν μπορούν/προλαβαίνουν να περπατήσουν, δεν ξέρουν ακόμα καλά τον ΚΟΚ (π.χ. παιδιά) κλπ. Αναφέρεται σε εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους μας, τους οποίους τους βλέπουμε όλοι καθημερινά, και οι οποίοι συμπεριφέρονται κυριολεκτικά σαν να είναι στο χωριό τους: γράφουν κόκκινα, διαβάσεις, φανάρια, πινακίδες, προτεραιότητες κλπ, ενώ τα βλέπουν και -θεωρητικά- τα ξέρουν...α, και συνήθως κάνουν και τους ζόρικους μάγκες μετά :s_devil
Άβαταρ μέλους
By kacey
#78769 DAP

αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι δεν κρινω τις δικες τους αντιδρασεις και τα δικα τους περιθωρια, ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΓΩ θα εχω το περιθωριο να αντιδρασω γιατι ΕΓΩ θα το εχω κανονισει ετσι. Δεν το αφηνω πανω τους. Να στο πω αλλιως: αμα τελικα αυτος ειναι πραγματικα τρελος και κατσει να τον πατησω, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΩ γιατι ουδεποτε θα τον παταγα εξ'αρχης. Ποσο πιο απλο το θες?
Άβαταρ μέλους
By Morx
#78780 Γιατι το κουραζουμε; Τα ειχα γραψει και στο παλιοτερο φορουμ και με κραζατε οπως κραζετε τωρα τον kfc.

Τα πραγματα ειναι απλα.

-Δρομος χωρις διαβαζη πεζων, ΜΑΖΙ με διαχωριστικο κιγκλιδωμα, δρομος με διαβαση πεζων λιγα μετρα πιο κατω, η λιγα μετρα πιο πριν...
-ΖΩΟ πανιβλακας που διασχιζει ΚΑΘΕΤΑ, σε βλεπει, γυρναει επιδεικτικα το κεφαλι του κοιτωντας απεναντι και σε γραφει στην καραπουτσακλαρα του.
-Φρεναρεις.
-Φρεναρεις κι αλλο χωρις κανενα περιθωριο να αποφυγεις το ζωο.

Θα το στειλεις στα παρκαρισμενα; Θα το στειλεις στην κολωνα; Θα το στειλεις στον μαντροτοιχο; ΟΧΙ
Θα το στειλεις το κουτι σου επανω του και δε θα νιωσεις και ΚΑΜΙΑ μα καμια τυψη εφοσον εκανες οτι μπορουσες.
Δε γινεται να κινδυνευουμε καθημερινα απο ηλιθιους που δεν σεβονται πρωτ'απ'ολα την ιδια τους τη σωματικη ακεραιοτητα.
Δε γινεται να εχουμε τα αντανακλαστικα μας ρυθμισμενα σε χρονο αντιδρασης του nanosecond επειδη καποιοι εχουν αυτοκτονικες τασεις, παλευοντας μετα στο δικαστηριο να υπερασπιστουμε τα αυτονοητα.

Σημ: Στα παραπανω, πολλοι ισως ταυτιστουν με τη χρηση αυτοκινητου. Δεκτο. Οπου αυτοκινητο, βαλτε και τις μηχανες μεσα... και ελατε να μου πειτε ποσο μπορει καποιος να αγανακτησει οταν εξαιτιας ηλιθιου πεζου, σαν την περιπτωση που αναφερω πιο πανω, η τουμπα κοστισε ενα 800αρι... ο δε πεζος αφαντος.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#78830 μηπως ετρεχες παραπανω απο οσο επρεπε?
Άβαταρ μέλους
By Morx
blackpug106 έγραψε:μηπως ετρεχες παραπανω απο οσο επρεπε?

https://goo.gl/maps/hpkOo
Δε μπαινεις με πολλα σ'αυτη τη στροφη. Το πολυ, 30χλμ/ω με ωραιοτατες "αναπηδησεις" απο τα πλακακια που ο ΒΛΑΚΑΣ ο πρωην δημαρχος τοποθετησε.

Προσεξε ομως?!?! ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ. Δεν υπηρχε πεζος... αν υπαρχει στο 90% των περιπτωσεων σταματαω.
(ασε που με κοιτανε σαν χανοι οι περισσοτεροι)

Λιγο πιο κατω... εδω ακριβως.
https://goo.gl/maps/uCgdY

... αποφασιζει ο ΒΛΑΚΑΣ Ο ΠΕΖΟΣ να διασχισει το δρομο.

Προσεξε και παλι ....
https://goo.gl/maps/Uw6Ej
Το βλεπεις το φαναρι κατω;
Εκει ειναι η επομενη διαβαση πεζων.

Μεταξυ λοιπον αυτων των δυο διαβασεων .... ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ αποφασισε να κατεβει στο δρομο, να με ΚΟΙΤΑΞΕΙ face to face και να αποφασισει πως εχει δικαιωμα και προτεραιοτητα να περασει, κρινοντας οτι ΚΑΙ μπορω αλλα ΚΑΙ οφειλω να σταματησω ταυτοχρονα.
Το οτι θελησα να σταματησω μου κοστισε μια πτωση με ωραιοτατη ζημια, ευτυχως οχι τραυματισμο.
Εκεινος λοιπον ο π#τανας γιος ... το εβαλε στα ποδια παρ'ολο που τον πηρα μαζι μου. Σηκωθηκε και ετρεξε.

Αυτη η περιπτωση ηταν η 1η ... η 2η περιπτωση προσπαθησε να φυγει αλλα δεν τα καταφερε. Τον χτυπησα οριακα με τον καθρεπτη. Σταματησα πιο κατω εσβησα πηρα κλειδι και τον κυνηγουσα με το κρανος στο κεφαλι. Εαν ειχα καμερα κρανους, πολυ ευκολα θα διεκδικουσα αποζημιωση ή/και καταδικη.

Γι'αυτο οπως λεει ο Kacey.... σκεφτειτε λιγο και οχι με τις παρωπιδες σε οπτικο πεδιο 10 μοιρων.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#78852 μαλλον νομιζουν οτι το πετροστρωμενο ειναι Διαβαση

μιας και το χεις παθει 2 φορες, να προσεχεις... επικινδυνο σημειο και μυαλο δε βαζουν
Άβαταρ μέλους
By Morx
blackpug106 έγραψε:μαλλον νομιζουν οτι το πετροστρωμενο ειναι Διαβαση

μιας και το χεις παθει 2 φορες, να προσεχεις... επικινδυνο σημειο και μυαλο δε βαζουν

Τα πετροστρωτα ειναι διαβασεις! Και εχουν καθε δικαιωμα να περασουν απο εκει ... οπως εγραψα και πιο πριν, το σεβομαι και σχεδον παντα, τους αφηνω να περασουν εαν δω οτι περιμενουν στην ακρη. Αναμεσα απο αυτες τις 2 διαβασεις, ειναι μια 50αρια μετρα (?) ... εκει πεταγονται ομως ολοι, γιατι "δε βαριεσαι"... θα σταματησει. Οσο για το αν προσεχω, ναι προσεχω και ΘΑ προσεχω, αλλα ερχομαι ξανα στα λεγομενα του κacey.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να αναγκαζεσαι να πηγαινεις με 10χλμ/ω επειδη ο καθε χλαπατσας, θελει να κανει του κεφαλιου του;
Για ποιο λογο, να κινδυνευεις εσυ, επειδη καποιοι εχουν αυτοκτονικες τασεις;
Για ποιο λογο περα απο τη σωματικη σου ακεραιοτητα... να κινδυνευεις και νομικα εαν ο ηλιθιος σαν "θυμα" κινηθει δικαστικα εναντιον σου και το δικαστηριο σε καταδικασει για κατι που πολυ πιθανον να μην ηταν δικο σου φταιξιμο ;;;
Θα πρεπει να ειμαστε σε θεση να αποδεικνυουμε οτι δε μπορεσαμε να σταματησουμε με 30χλμ/ω στα 2 μετρα;;;
Η οτι ηταν 20 μετρα φρεναρισματος και οχι 2 οπως θα λεει δικηγορος υπερασπισης του θυματος;;
Η οτι πηγαινες με την ταχυτητα του ηχου και εσπαγες ρεκορ;
Η οτι τον ειδες και πατησες γκαζι;
Η οτι δεν τον ειδες επειδη μιλαγες στο κινητο;
Η οτι δεν εβλεπες γενικοτερα επειδη οπως αυτοπτες μαρτυρες ανεφεραν χαζευες μια διαγαλαξιακη κωλαρα;