Αν έχουν σκάψει "όλη τη γειτονιά" τότε πιθανά να είναι για VDSL αλλιώς περνάνε οπτικές μεταξύ σημαντικών κόμβων.
Σκέψου κοιτάμε τους δρόμους για να δούμε πότε θα έρθει γρηγορότερο ίντερνετ στην γειτονιά μας. Μου θυμίζει την διαφήμιση του ΟΤΕ με το WiFi.
Deleted User 1 έγραψε:Έχουν σκάψει όλη τη γειτονιά αλλά δεν έχω εντοπίσει να καταλήγουν σε ΚΑΦΑΟ τα ρυάκια. Μέσα το μόνο που φαινόταν ήταν ένα πορτοκαλί ναϋλον αλλά μάλλον ήταν μέρος του σκεπάσματος της τρύπας. Έχουμε φώτο των ΚΑΦΑΟ των vdsl να δω αν παίζει κάνα τέτοιο στην περιοχή?
Επειδή πέτυχα τέτοια εργασία ακριβώς μπροστά μου, κατά 90% δεν θα τα δεις να τερματίζουν σε KV, ο ΟΤΕ που έριχνε οπτική στην Αγ.Παρασκευή ήξερε που είναι οι υπόγειοι κόμβοι (σε ποια man-holes έπρεπε να τα τερματίσει δηλαδή) και δεν άνοιξαν ούτε 2-3 KV.
Και φυσικά με την ελληνική μ@λ@κί@ που μας δέρνει, δεν έριξαν σωλήνα και μετά απλά να φυσήξουν την οπτική με το αερόστατο, έριξαν κατευθείαν την οπτική πακτωμένη στο αυλάκι
Πάντως είτε vdsl είτε οπτικές δεν θα δούμε βελτίωση ταχυτήτων άσχετα με το αν πάρουμε vdsl? Μιλάμε για περιοχή που πληρώνουμε κοντά 10ετια την 24αρα για να έχουμε σκάρτα 6mbps.
Οι άλλες οπτικές που έλεγα είναι μεταξύ κέντρων και όχι, με εκείνες μάλλον δεν θα δεις βελτίωση ταχύτητας, διότι συνήθως ο περιορισμός είναι το χάλκινο δίκτυο από το κέντρο μέχρι το σπίτι σου.
Και αυτό είναι το κόλπο με το VDSL, ότι το μήκος του χάλκινου δικτύου δεν είναι, όπως πριν σπίτι - καμπίνα - κέντρο αλλά μόνο σπίτι - καμπίνα και το κομμάτι καμπίνα - κέντρο γίνεται με οπτική.
Πάντως αν γίνονται εργασίες vdsl πρώτα θα περάσουν τις οπτικές ίνες και μετά θα αναβαθμίσουν τα ΚΑΦΑΟ.
Τα VDSL ΚΑΦΑΟ είναι έτσι
https://www.google.com/search?q=vdsl+%C ... 80&bih=882
Ακόμα και με αναβαθμισμένο ΚΑΦΑΟ ΔΕΝ θα δεις διαφορά στην Adsl σου, το κύκλωμα παραμένει χάλκινο. Μόνο αν πας σε Vdsl θα έχεις 50/5. Αν μένεις κοντά σε DSLAM μπορείς να ρωτήσεις για Vdsl από Α/Κ.
My Flickr
Βάλε καμιά φώτο από ΚΑΦΑΟ με vdsl αν έχεις να ψαχτώ στη γειτονιά.Πάντως στην διαθεσιμότητα στο site του ΟΤΕ με βγάζει ακόμα εκτός. Το vdsl 30+σταθερό+ΟΤΕ TV full pack βγαίνει ούτε 10€ παραπάνω το μήνα απ' ότι δίνω τώρα. Το χω κάνει εύκολα άμα παίξει το σενάριο.
@Dimitris
Στη δοκιμαζόμενη Μεταμόρφωση της Αττικής.
Dimitris_P έγραψε:Ακόμα και με αναβαθμισμένο ΚΑΦΑΟ ΔΕΝ θα δεις διαφορά στην Adsl σου, το κύκλωμα παραμένει χάλκινο. Μόνο αν πας σε Vdsl θα έχεις 50/5.
Και γω της ίδιας άποψης είμαι ωστόσο θυμάμαι ότι το είχαμε συζητήσει στο παλιό φόρουμ και κάποιος έλεγε ότι ρίχνουν όλα τα xDSL στα DSLAM στις καινούργιες καμπίνες και άρα και οι απλοί ADSL πελάτες βλέπουν βελτίωση. Το οποίο μου φαίνεται λάθος και παράλογο αλλά το αναφέρω just in case.
nass έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Ακόμα και με αναβαθμισμένο ΚΑΦΑΟ ΔΕΝ θα δεις διαφορά στην Adsl σου, το κύκλωμα παραμένει χάλκινο. Μόνο αν πας σε Vdsl θα έχεις 50/5.
Και γω της ίδιας άποψης είμαι ωστόσο θυμάμαι ότι το είχαμε συζητήσει στο παλιό φόρουμ και κάποιος έλεγε ότι ρίχνουν όλα τα xDSL στα DSLAM στις καινούργιες καμπίνες και άρα και οι απλοί ADSL πελάτες βλέπουν βελτίωση. Το οποίο μου φαίνεται λάθος και παράλογο αλλά το αναφέρω just in case.
Ναι κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα αλλά δεν είναι έτσι. Ο ΟΤΕ το έκανε αυτό στις αρχές πιλοτικά αλλά όχι πλέον. Καταρχάς υπήρχαν έντονα φαινόμενα crosstalk και φυσικά για εμπορικούς λόγους. Πώς θα πουλήσεις vdsl αν τους γυρίσεις όλους αυτόματα; Ίσως κάποια στιγμή γίνει κι αυτό
My Flickr