Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
antonis78 έγραψε:Επίσης δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά πατώντας τα διακόπτες προς τα μέσα δίνει γκάζι και ανεβάζει θερμοκρασία γρηγορότερα.

Ωραίος, δεν έτυχε να το βρω, το κρατάω. Αν και έτσι σβέλτες που οι ψησταριές δεν ξέρω αν χρειαστεί :)

antonis78 έγραψε:Θα πάρω θερμόμετρο με ακίδα που μένει στο κρέας όταν ψήνεται (πχ αυτό) ώστε να μετράει πάντα στο ίδιο σημείο. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα έτσι.

Ναι, είναι σχεδόν απαραίτητο αυτό που μένει μέσα (μμμ, να το πάλι :lol: ). Υπάρχουν και πιο οικονομικά πάντως. Αν δώσεις τόσα, ρίξε και μια ματιά στα μοντέλα της GrillEye.

antonis78 έγραψε:Άσχετο, ψάχνω βαλβίδα για την μπουκάλα που να δείχνει και πόσο μένει ακόμα (μην ξεμείνουμε την ώρα του ψησίματος). Ξέρει κανείς να μου προτείνει;

Όπως λέει και ο YV, πάρε μια δεύτερη μπουκάλα για σιγουριά (πριν πάει 4-5€ το λίτρο). Ζύγισε την όταν την πάρεις, η σιδερένια άδεια είναι περίπου 12-13 κιλά, και βλέπεις στην πορεία που είσαι.

Χτες έβαλα μερικά χωριάτικα λουκάνικα. Άρχισαν να πέφτουν τα ζουμιά και άιντε το γιαγκίνι :tomato:
Μετακίνηση σε σημεία χωρίς ανακλαστήρα κάτω, χαμήλωμα έντασης, συχνά ανοιχτό καπάκι. Θέλει αρκετή προσοχή στα λιπαρά..
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#785246 Οι σιδερενιες, τουλαχιστον αυτες που παιρνω εγω, εχουν γραμμενο στο πανω μερος τους το αποβαρο.
Πχ 12.3
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#785253 Διάβαζα το παρακάτω άρθρο. Δεν υπάρχει κίνδυνος με τις φιάλες υγραερίου; :hmmm:

Υγραέριο: Κίνδυνος – θάνατος οι παράνομες πρακτικές που ανθούν στις φιάλες

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν ότι οι φιάλες φέρουν στο στόμιο την ανάγλυφη σφραγίδα της εκάστοτε εταιρείας κατασκευής

Τον εφιάλτη που έζησαν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας στην Αχαρνών όταν την είδαν να μετατρέπεται σε βομβαρδισμένο τοπίο μετά την έκρηξη φιαλών υγραερίου σε κατάστημα εμπορίας που ήταν στο ισόγειο, κινδυνεύουν να ζήσουν χιλιάδες άλλοι μετά τις αποκαλύψεις για νοθεία υγραερίου.

Στον χώρο των φιαλών επικρατεί απόλυτη ασυδοσία λένε οι νόμιμοι έμποροι.

Στην έρευνα για την έκρηξη της οδού Αχαρνών, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο πράγματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Πρώτον ο τεράστιος αριθμός φιαλών και δεύτερον το ενδεχόμενο νοθείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το κατάστημα είχε άδεια για 10 φιάλες, ωστόσο υπολογίζεται πως συνολικά ξεπερνούσαν τις 150 φιάλες υγραερίου, ενώ βρέθηκαν άθικτες 85 φιάλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικοι διαμερισμάτων της περιοχής είχαν ζητήσει από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος να προσέξουν τι γίνεται με το συγκεκριμένο εμφιαλωτήριο, διότι είχαν διαπιστωθεί παράνομες ενέργειες στην εμφιάλωση και τη διακίνηση των συγκεκριμένων φιαλών.

Η νοθεία στις φιάλες υγραερίου είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 40 με 50 παράνομα εμφιαλωτήρια στην Αττική, ενώ το πρόβλημα είναι τεράστιο και στην επαρχία.

Προσοχή στις απάτες
Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν ότι οι φιάλες φέρουν στο στόμιο την ανάγλυφη σφραγίδα της εκάστοτε εταιρείας κατασκευής.

Η σφραγίδα αυτή αποδεικνύει τη γνησιότητα του προϊόντος καθώς είναι δύσκολο να την κατασκευάσει κανείς.

Κοινό μυστικό η νοθεία
Στην αγορά είναι κοινό μυστικό πως στις φιάλες υγραερίου οι παρατυπίες είναι αμέτρητες, η νοθεία οργιάζει και το κράτος λάμπει δια της απουσίας ελέγχων. Τα περιστατικά που το επιβεβαιώνουν αμέτρητα.

Στα κυκλώματα έχουν εντοπιστεί ακόμα και πλοκάμια στο εξωτερικό. Μάλιστα το λαθρεμπόριο ανθεί ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τη ζήτηση και οι καταναλωτές που βλέπουν το υγραέριο να είναι πανάκριβο λόγο φόρων, θα δελεαστούν από χαμηλές τιμές.

Και σαν να μην έφτανε το λαθρεμπόριο και η νοθεία, τα πράγματα γίνονται χειρότερα από τις παράνομες επαναγεμίσεις.

Οι πολίτες που θέλουν να γλιτώσουν λίγα ευρώ ψάχνουν το φτηνότερο, που όμως μπορεί να κοστίσει πανάκριβα. Τα κυκλώματα όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα βρίσκουν και νέα κόλπα.

Το παράνομο κέρδος και η οικονομική ανέχεια δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα με παράνομα γεμιστήρια, νοθεία και ασυδοσία θα πουν οι ειδικοί, που τονίσουν πως μία σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή.

Πηγή: MEGA
Άβαταρ μέλους
By antonis78
Y.V έγραψε:Λογικο ηταν. Αφου το κρεας, απ την στιγμη που θα το βγαλεις, ανεβαζει επιπλεον 3-4 βαθμους στην ξεκουραση.
Δηλαδη εφτασε τους 72 βαθμους!
Γουελντανοτατο... :s_dunno
Άρα την επόμενη φορά, να την βγάλω στους ~63 βαθμούς ώστε μετά την ξεκούραση να φτάσει ~66. Good to know, ευχαριστώ :thumbsup:

egobrain έγραψε:Ναι, είναι σχεδόν απαραίτητο αυτό που μένει μέσα (μμμ, να το πάλι :lol: ). Υπάρχουν και πιο οικονομικά πάντως. Αν δώσεις τόσα, ρίξε και μια ματιά στα μοντέλα της GrillEye.
Αυτό που έβαλα αντικαθιστά το θερμόμετρο της ψησταριάς και έχει και 2 ακίδες. Δηλαδή έχεις ψηφιακό και για την θερμοκρασία του θαλάμου και του κρέατος, για αυτό το σκέφτομαι. Αλλιώς, ισχύει υπάρχουν και άλλα πιο οικονομικά.

Κοίταξα στο skroutz και βρήκα αυτά. Δεν είναι αξιόπιστα λέτε;

Αν και η 2η μπουκάλα είναι καλό να υπάρχει ούτως ή άλλως τελικά, οπότε μάλλον θα την πάρω τελικά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
Y.V έγραψε:Η ευκολια, η ταχυτητα και η ανεση της ψησταριας υγραεριου δεν εχει αντιπαλο.
Γυρισα σπιτι απο το γραφειο κατα τις 21:40
15 λεπτα προθερμανση στους 320
Εβαλα μια χοιρινη μπριζολα στη σχαρα (την ειχε βγαλει νωριτερα η συζυγος να παρει θερμοκρασια δωματιου).
Ψησιμο 2 λεπτα απο καθε πλευρα.
Στις δεκα την ετρωγα τρυφερη και ζουμερη!
Στις δεκα και κατι σκεφτηκα να την φωτογραφισω για το εδω θεμα!

Εικόνα

Δεν γνωρίζω από ψησταριές, αλλά η ευκολία και ταχύτητα των επαγωγικών εστιών, είναι νομίζω ανώτερη. Το αποτέλεσμα μπορεί όμως να είναι κατώτερο...
Εγώ αφού ψάχτηκα ξανά και ξανά με ψησταριές αποφάσισα να μην πάρω και να αρκεστώ στις επαγωγικές εστίες μου και σε απλά αντικολλητικά τηγάνια. Το μόνο που δεν ψήνεται ακόμη με απόλυτη επιτυχία, είναι μοσχάρι χοντρό κομμάτι. Το έχουμε προσπαθήσει, αλλά δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα επιτυχημένο.
Κοτόπουλο, μπιφτέκια, ψάρια, και ό,τι άλλο γενικώς, μια χαρά βγαίνει. Κι εγώ δεν το πίστευα, αλλά τελικά γίνεται.
Επιπλέον, έχω καταλήξει πως τα απλά επίπεδα αντικολλητικά τηγάνια και όχι τα σχαροτήγανα κάνουν την καλύτερη δουλειά και ψήνουν ομοιόμορφα το κρέας.
Σημαντικό, το τηγάνι το μουλιάζεις και μετά το βάζεις στο πλυντήριο και πλένεται. Γιατί η ψησταριά, θέλει και καθάρισμα κατόπιν...
Άλλο πράγμα το ψητό κι άλλο το τηγανητό.

Η απευθείας έκθεση στην θερμοκρασία/φλόγα βγάζει άλλη νοστιμιά-καραμελωμα των πρωτεϊνών κλπ ενώ ότι αντικολλητικο και να πάρεις στην ουσία τηγανιζεις μιας και ψήνονται ουσιαστικά στο λίπος τους.

Το ίδιο ισχύει και για κάτι επιφάνειες για ψήσιμο σε ψησταριά χωρίς αναφλεξεις κάτι τεφλον κλπ, με αυτά δεν ψήνεις αλλά τηγανιζεις.

Στα παραπάνω το κάρβουνο/ξύλο απλά προσθέτει και το άρωμα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#785278 Ακριβως ετσι ειναι!

Στα συν επισης ειναι οτι γλυτωσαμε δια παντος την τσικνα (και τη λιγδα) μες στο σπίτι!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#785281 Για την τσίκνα δεν το συζητώ, εννοείται πως δεν την γλιτώνεις. Τηγάνισμα όχι, δεν κάνεις πάντα, γιατί εγώ το λίπος ή το λάδι το σκουπίζω.
Συμφωνώ πως η ψησταριά θα ψήσει καλύτερα, αλλά έχει για μένα κάποια αρνητικά που δεν μπορώ να τα ξεπεράσω:
-Χώρο στο μπαλκόνι
-Μπουκάλα υγραερίου στο μπαλκόνι μόνιμα
-Κόστος αγοράς που θ'αποσβεστεί δύσκολα και μετά από χρόνια
-Το κυριότερο: απαιτεί συχνό καθάρισμα αν θέλεις να μην τρως σκουπίδια και σκόνες, μην ξεχνάμε πως είναι στο μπαλκόνι. Επίσης, όταν ψήσεις, μετά πάλι πρέπει να καθαρίσεις. Η βρωμιά δηλαδή, μεταφέρεται στο μπαλκόνι (σαφώς προτιμότερο από το σπίτι, αλλά άλλο ένα πράγμα να καθαρίσεις).

Δεν την έχω αποκλείσει δια παντός, αλλά προς το παρόν δεν με... ψήνει! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#785284 Ακριβώς.
Και το ψήσιμο είναι ανώτερο και κρατάς το σπίτι καθαρό από λίπη και μυρωδιές, που είναι μεγάλο πρόβλημα στις σύγχρονες ανοιχτές κουζίνες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#785286 Εγω κολλαω στα 2 απο τα 4 που γραφεις.
Τον χωρο στο μπαλκονι που δεν εχω, θα πρεπει να πεταξω φυτα και θα με φαει η :inlove: ζωντανο μετα, και
το κοστος αγορας.

Τα αλλα τα θεωρω απλα, αλλωστε αν τηγανιζεις εξω και ψηνεις εξω το σπιτι δεν μυριζει τιποτα και δεν βρωμιζει αντιστοιχα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#785288 Για μένα το βασικό είναι πως δεν τρώμε επίσης συχνά ψητό κρέας σε ποσότητες. Δηλαδή, για μια φορά την εβδομάδα που θα ψήσουμε, να δώσω τόσα λεφτά , να χαραμίσω χώρο και να καθαρίζω; Όσο πιο νόστιμο και να είναι, θεωρώ πως στην παρούσα φάση δεν αξίζει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#785290 Με βαζετε σε μπριζα με τις υγραεριου ρε μπαγασες. Ασε που τοσο που ανεβηκαν τα καρβουνα, αξιζει να αναψεις φωτια μονο αν εχεις κανενα μεγαλο τραπεζωμα να κανεις. Αν θες να ψησεις 2 μπριΤζολες πιο πολυ κοστιζουν τα καρβουνα απο το κρεας :shifty:

Να κανω και το χατηρι στην Πριξαινα που μου ζαλιζει τα παπαργια με την "καρβουνιλα που τρωμε τοσα χρονια" :s_roses

Επισης με βαζετε σε μπριζα με το θερμομετρο με την τοση τελειοτητα που διαβαζω οτι φερνει. Εγω βασικα το παω με το ματι και με το χερι τοσα χρονια... Περναω το χερι πανω απο τη φωτια να δω την ενταση, αναλογα ρυθμιζω ποσο πανω/κατω θα βαλω τη σχαρα και τελος αναλογα με το παχος του κρεατος που θελω να ψησω, υπολογιζω το χρονο. Οτι και να ψησω, ειτε γρνι ειτε μοσχο τα θελω μιντιουμ-γουελ (ενα κλικ προς το μιντιουμ το μοσχο) και τις περισσοτερες φορες τα βγαζω ακριβως οσο ψημενα τα θελω.

Επειδη ηδη αισθανομαι ΟΚ στο ψησιμο, φοβαμαι μην την πατησω σαν τον πατερα μου με το κινητο αφης* και το σπασω το θερμομετρο :lipsealed:

* Πριν 5 χρονια που λετε, μετα απο 10 χρονια παρακαλια, καταφεραμε τον πατερα μου να του παρουμε ενα μοδερνο κινητο. Μετα απο καμια ωρα μουρμουρας, δεν κρατηθηκε ο ανθρωπος:
- Θα το σπασω ΓΤΧΤου.
- Φερτε το παλιο με τα κουμπια ΓΤΠΜου.

Ακομα αυτο με τα κουμπια εχει. Ουτε ΣΜΣ δεν εχει διαβασει ποτε του :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Για μένα το βασικό είναι πως δεν τρώμε επίσης συχνά ψητό κρέας σε ποσότητες. Δηλαδή, για μια φορά την εβδομάδα που θα ψήσουμε, να δώσω τόσα λεφτά , να χαραμίσω χώρο και να καθαρίζω; Όσο πιο νόστιμο και να είναι, θεωρώ πως στην παρούσα φάση δεν αξίζει.

Για μενα το μονο προβλημα ειναι πλεον τα λεφτα που μου εχει φαει ο Κουλης :shifty:

Για πολλα χρονια 1 φορα την εβδομαδα το "εριχνα εξω". Επαιρνα μια ψαρουκλα, αναβα φωτια, μπυριτσα/κρασακι μεχρι να γινει η φωτια και να ψηθει το ψαρι και μερικα ωραια μπινελικια για συμπληρωμα μιας και αναψε η φωτια. Ομοιως γουσταριζα για καιρο φτιαχνοντας 1-2 Ριμπ Αι οσο περισσευε το μαρουλι.

Και δεν ειναι το "ενα πιατο νοστιμο φαι" το ζητουμενο. Ειναι το ολο μουχαμπετι που γουσταρω. Απλα ΔΕΝ εισαι μερακλης ΧαιΦαι μου :x
Άβαταρ μέλους
By Y.V
antonis78 έγραψε:
egobrain έγραψε:Ναι, είναι σχεδόν απαραίτητο αυτό που μένει μέσα (μμμ, να το πάλι :lol: ). Υπάρχουν και πιο οικονομικά πάντως. Αν δώσεις τόσα, ρίξε και μια ματιά στα μοντέλα της GrillEye.
Αυτό που έβαλα αντικαθιστά το θερμόμετρο της ψησταριάς και έχει και 2 ακίδες. Δηλαδή έχεις ψηφιακό και για την θερμοκρασία του θαλάμου και του κρέατος, για αυτό το σκέφτομαι. Αλλιώς, ισχύει υπάρχουν και άλλα πιο οικονομικά.

Θα σας προτεινα να μην βιαστειτε πριν νοιωσετε πραγματικα την αναγκη του. Ειχα αναφερει γι αυτου του τυπου τα θερμομετρα
Y.V έγραψε:Στο bluetooth της Weber που ειναι με καλωδιο και μενει μονιμα επανω, που χρησιμοποιω για τα ψητα του φουρνου, το χωνω βαθεια γιατι τα κομματια ειναι μεγαλα αλλα δεν ξερω κι ολας σε τι μηκος της βελονας μετραει ο αισθητηρας, ασε που ειναι χοντρη η βελονα του, εχει και το καλωδιο και ποτε δεν με βολεψε για μπριζολες, μπιφτεκια κλπ

Ισως ειναι η μονη πλεοναζουσα αγορα που εχω κανει αυτο το igrill (δεχεται μεχρι 4 αισθητηρες), αλλα ηταν το πρωτο θερμομετρο που πηρα μαζι με την ψησταρια και τοτε δεν ειχα καμμια εμπειρια.
Ειναι βολικο μεν για ψητα στο φουρνο που μενουν ωρα για ψησιμο, αφου ελεγχει μονιμα τις θερμοκρασιες ψητου και θαλαμου και οταν φτασει στην επιθυμητη το ψητο ή αρχισει να τελειωνει το αεριο και πεσει η θερμοκρασια του θαλαμου, σε ειδοποιει και δεν χρειαζεται καθε τοσο να πηγαινεις στην ψησταρια να κοιτας αλλα τα βλεπεις ολα με καμπυλες :s_yes στο κινητο. Ομως με λιγο κοπο παραπανω ανετα μπορεις να κανεις δουλεια με το χειρος. Ασε που η συζυγος, που ειναι επι των φουρνιστων, μια φορα το βαζει και δεκα το ξεχναει, ισχυριζομενη οτι ξερει τον χρονο και το ματι της! :s_dunno
Τωρα δεν θα το αγοραζα!
Εξ αλλου οταν ειδα οτι δεν με βολευε καθολου για μπριζολες, μπιφτεκια, λουκανικα κλπ μετα αγορασα το χειρος.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#785299 Η καινουρια Weber Genesis ειναι εξαιρετικη.
Τις Ναπολεον δεν τις εχω δει και δεν εχω αποψη.