Αυτό που θα με βοηθούσε εμένα είναι ένας μπουσουλας πχ
Μοσχαρίσια : προθερμαινεις μέχρι 300 και εμτα ψήνεις χαμηλώνοντας για 250
Χοιρινη: ξεκινάς με 250
Κοκ
Εκτός της γεύσης πάντως εμένα μ έχει εντυπωσιάσει και η ταχύτητα.

). Ο γενικός κανόνας είναι να μπαίνει στο πιο χοντρό σημείο του κρέατος και μακριά από το κόκκαλο και την σχάρα φυσικά. Πχ, στο κοτόπουλο το έβαζα στο στήθος, στην μπριζόλα το έβαζα οριζόντια κάπου στην μέση.
)
egobrain έγραψε:
- σας συμβαίνει να παίρνετε διαφορετικές θερμοκρασίες ανάλογα με το που\πως μπήγετε την ακίδα του θερμόμετρου? εννοώ φυσικά πάντα στη μέση του κομματιου.
πχ σε χοντρή μοσχαρίσια την έβαλα μέχρι τη μέση και ανέβασε γρήγορα, μετά την έβαλα σχεδόν όλη (θάναι 10 πόντους, άβολο για μπριζόλα) και ήταν εύστοχη. καμιά φορά δοκιμάζω σε παρόμοιο σημείο και έχει διαφορές![]()
- Y.V, δώσε τα φώτα σου για τις αναφλέξεις
egobrain έγραψε:Αντώνη, το πρώτο ψήσιμο μου ήταν πιπεριές Φλωρίνης. Πολλές. Αυτές που είχα στο πίσω μισό ψηνόταν με μεγάλη διαφορά έντασης σε σχέση με τις μπροστά. Έχεις δοκιμάσει ψησιμο σε ολο το βάθος της σχάρας με το ίδιο προϊόν? Και με ψωμί ακόμα, που δείχνει κατευθείαν τη διαφορά.Το πρώτο ψήσιμο ήταν μπριζόλες, πανσέτες, λουκάνικα (σε κανονικό ψήσιμο, όχι έμμεσο). Δεν είχα πρόβλημα και γενικά παρατηρώ ότι όλα τα κομμάτια τα γυρίζω σχεδόν τον ίδιο χρόνο, δηλαδή τις μπριζόλες που έχω πίσω θα τις γυρίσω σχεδόν μαζί με τις μπριζόλες που έχω μπροστά (άντε με διαφορά 1 λεπτού μαξ) και επίσης δεν βλέπω διαφορά στο χρώμα. Τώρα τι να σου πω, με έχεις βάλει σε σκέψεις μήπως δεν το έχω παρατηρήσει τόσο καιρό (δεν την έχω και πολύ, κανά δίμηνο)
; Θα το έχω υπόψη μου πάντως και θα σου πω αν δω κάτι.egobrain έγραψε:Απροπό, σου πιάνει 300 βαθμούς? Σε πόση ώρα?Συγνώμη, ήθελα να γράψω 300 βαθμούς που χρειάζεται η πυρόληση
, αυτά παθαίνεις όταν δεν διαβάζεις τι έχεις γράψει πριν το submit. Μέχρι 250 - 280 έχω δει και αυτό μετά από πολύ ώρα (μπορεί και 45 λεπτά). Επίσης δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά πατώντας τα διακόπτες προς τα μέσα δίνει γκάζι και ανεβάζει θερμοκρασία γρηγορότερα.egobrain έγραψε:Με το θερμόμετρο αυτό που με παραξενεύει είναι ότι παίρνω διαφορετικές ενδείξεις μετά απο μπάσιμο σε παρόμοιο κεντρικό σημείο. Πχ ψηνω συχνά ενιαίο κυλινδρικό κομμάτι χοιρινό και βάζοντας την ακίδα στο ίδιο βάθος (μμμ), σε σημείο με ιδιο πάχος κρέατος, μου δίνει άλλη εικόνα και πρέπει να υποθέσω ποια είναι η ακριβέστερη. Και κάνω το κομμάτι σουρωτήρι! Έχω 2 θερμόμετρα που μετράνε καλά, περισσότερο εμπειρικο το σχόλιο.Για το θερμόμετρο, και εγώ εμπειρικά λίγο το πάω γιατί ακόμα το μαθαίνω. Πχ, προχτές που έψηνα μοσχαρίσια, ήθελα medium/medium-well και ήθελα να την βγάλω στους ~68 βαθμούς. Την μία μου έδειχνε 63 την άλλη 67 και την άλλη 68. Ε! όταν την έβγαλα ήταν well done, ζουμερή και μαλακή (πολύ μαλακή) αλλά well done. Θα πάρω θερμόμετρο με ακίδα που μένει στο κρέας όταν ψήνεται (πχ αυτό) ώστε να μετράει πάντα στο ίδιο σημείο. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα έτσι.
antonis78 έγραψε: Πχ, προχτές που έψηνα μοσχαρίσια, ήθελα medium/medium-well και ήθελα να την βγάλω στους ~68 βαθμούς. Την μία μου έδειχνε 63 την άλλη 67 και την άλλη 68. Ε! όταν την έβγαλα ήταν well done, ζουμερή και μαλακή (πολύ μαλακή) αλλά well done.
Y.V έγραψε:Στις δεκα την ετρωγα τρυφερη και ζουμερη!
Στις δεκα και κατι σκεφτηκα να την φωτογραφισω για το εδω θεμα!![]()
Y.V έγραψε:Η ευκολια, η ταχυτητα και η ανεση της ψησταριας υγραεριου δεν εχει αντιπαλο.
Γυρισα σπιτι απο το γραφειο κατα τις 21:40
15 λεπτα προθερμανση στους 320
Εβαλα μια χοιρινη μπριζολα στη σχαρα (την ειχε βγαλει νωριτερα η συζυγος να παρει θερμοκρασια δωματιου).
Ψησιμο 2 λεπτα απο καθε πλευρα.
Στις δεκα την ετρωγα τρυφερη και ζουμερη!
Στις δεκα και κατι σκεφτηκα να την φωτογραφισω για το εδω θεμα!![]()
Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργά[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]