- 28 Σεπ 2022, 18:13
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, Anonymous Founder, αλλά αυτό είναι διαφορετικό πράγμα από αυτό που έγραψες πριν. Είπες συγκεκριμένα:
οι ψηφοφόροι της, θεωρούν πως είναι καλύτερο να καταργήσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια και να πηγαίνουν όλοι σε ιδιωτικά
Ξαναρωτάω, που το είδες αυτό; Υπάρχει κάποιος που το έγραψε εδώ; Και αν όντως υπάρχει ένας που το έγραψε, αυτός αυτομάτως αντιπροσωπεύει "τους ψηφοφόρους" της ΝΔ";
Όσο για αυτόν που έγραψε ως επιχείρημα για την απαγόρευση ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων ότι "κάποιος λόγος θα υπάρχει", πάει και αυτό στα δυνατά του quotes, μαζί με το ότι "η διεθνής σκηνή θεωρεί τον Μητσοτάκη δικτάτορα".
Εγώ βλέπω ξανά πρόβλημα κατανόησης κειμένου. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, χρησιμοποιώ τους ίδιους όρους με εσένα, για να βεβαιωθώ πως καταλαβαινόμαστε.
Επιμένεις να έχεις άποψη για τα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ είναι σίγουρο πως δεν έχεις περάσει ούτε απέξω. Αυτό είναι πρόβλημα στην κουβέντα, γιατί αυτός που δεν έχει καμία εμπειρία από το χώρο, έχει στρεβλή εικόνα σύμφωνα με αυτή που προβάλλεται από τα ΜΜΕ και μόνον.
Αν περιμένεις να μάθεις για το τι γίνεται στα πανεπιστήμια από την Καθημερινή, θα περιμένεις πολύ.
H πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ γουστάρει ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί θεωρούν πως τους εξυπηρετούν, γι'αυτό και αυτή η θέση είναι διαχρονική για το εν λόγω κόμμα.
Η σημερινή κυβέρνηση, είναι η πρώτη που εφάρμοσε ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης εισακτέων, κλεισίματος σχολών, και κατασυκοφάντησης των πανεπιστημίων. Είναι επίσης η μόνη που αναβάθμισε τους τίτλους των κολεγίων. Όλα αυτά λοιπόν εξηγούν πολύ εύκολα τι έγραψα, αλλά σίγουρα μπορεί εσύ να μην τα θεωρείς επαρκή και να πρέπει να σου φέρουμε βίντεο με την Κεραμέως να λέει "κλείστε τα δημόσια ΑΕΙ" ξέρω γω...
Εννοείται πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μια εξαιρετικά κακή ιδέα, εκτός αν απευθύνεσαι σε ξένους και μόνον. Η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να είναι για όλους η ίδια, γιατί θέλεις να σπουδάσουν ιδανικά όλοι, κι αν δεν γίνεται διαφορετικά, αυτοί που το θέλουν περισσότερο.
Σίγουρα με το να σπουδάζουν οι πιο πλούσιοι αντί των φτωχών, δεν προσφέρει τίποτε στην γνώση.
Αυτά τα πραγματάκια τα έχουν λύσει εδώ και χρόνια χώρες πιο αναπτυγμένες από εμάς σε τέτοια θέματα, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν σε ενδιαφέρει.
Schools up to the university level are almost exclusively funded and administered by the municipalities of Finland (local government). There are few private schools. The founding of a new private comprehensive school requires a decision by the Council of State. When founded, private schools are given a state grant comparable to that given to a municipal school of the same size. However, even in private schools, the use of tuition fees is strictly prohibited, and selective admission is prohibited, as well: private schools must admit all its pupils on the same basis as the corresponding municipal school. In addition, private schools are required to give their students all the education and social benefits that are offered to the students of municipal schools. Because of this, existing private schools are mostly faith-based or Steiner schools[citation needed], which are comprehensive by definition.
Teachers, who are fully unionized, follow state curriculum guidelines but are accorded a great deal of autonomy as to methods of instruction and are even allowed to choose their own textbooks.[2
https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_FinlandΜιλάμε για το σύστημα με τις καλύτερες επιδόσεις ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και όπως διαβάζεις τα ιδιωτικά σχολεία απαγορεύεται να ζητάνε δίδακτρα; Γιατί άραγε;