Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#784836 Για τα 40 λεπτά δεν τίθεται θέμα. Αλλά αν περάσεις μια νύχτα χωρίς θέρμανση, είναι θέμα. Πέρυσι που είχαμε διακοπή στο χιόνι, ήμασταν πολύ τυχεροί, ήρθε συνεργείο αμέσως. Άλλοι δεν ήταν τόσο και πέρασαν 1 και περισσότερες μέρες στο κρύο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#784842 Fringe event.
Μην αγχώνεσαι, αυτό έλειπε, να έχουμε ένα δωμάτιο γεμάτο με βαρέλια νερού,Φλοκιος, Αμοξιλ, αντίσκηνα, χάπια ιωδίου, χαλαζονης
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#784843 Πολύ καλή ιδέα, θα κάνω μια λίστα με τα παραπάνω, και θα προσθέσω και γεννήτρια και κάμποσα ξύλα. Σκέφτομαι και μετατροπή της αποθήκης σε πυρηνικό καταφύγιο, γιατί κάποιοι λένε πως θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Πολύ καλή ιδέα, θα κάνω μια λίστα με τα παραπάνω, και θα προσθέσω και γεννήτρια και κάμποσα ξύλα. Σκέφτομαι και μετατροπή της αποθήκης σε πυρηνικό καταφύγιο, γιατί κάποιοι λένε πως θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία.

H Τουρκια δεν εχει πυρηνικα. Η Ρωσια εχει. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By edmond
dimviii έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τι είναι το big bag ρε παιδιά; Σκέφτομαι να πάρω λίγα ξύλα να έχω σε περίπτωση που έχουμε καμιά διακοπή ρεύματος...

https://www.cvellis.com/%CF%80%CF%81%CE ... /big-bags/

Έχεις μπει στο εργοστάσιο του Βελλή δίπλα από το Καραϊσκάκη; Απορώ πως δεν το έχουν γκρεμίσει ακόμα, μιλάμε για κτίριο 100+ετίας.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#786404 Τελικά σε τι διαφέρει το αιρ κοντισιον από την αντλία θερμότητας?? Και τα δυο αντλούν θερμότητα απέξω γιατί είναι πιο οικονομική η αντλία???

.
Άβαταρ μέλους
By glf
#786408 Η ίδια μηχανή είναι. Το ένα ζεσταίνει τον αέρα μέσα, το άλλο ζεσταίνει το νερό στα σώματα θέρμανσης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#786422 Και ακόμη δεν έχω καταλάβει, δεν το έχω ψάξει καθόλου όμως, αν στο ζέσταμα των νερών χάνει σε τελική απόδοση ή κερδίζει. Πόσες kWh δηλαδή χρειάζεται για να κρατήσει ένα σπίτι ζεστό με τον ένα τρόπο ή τον άλλο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#786426 μέσω του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης συσκευών, άλλαξα ενα παλιο (20+ ετων) A/C panasonic που ειχα με ενα νεότερο inverter Mitsubishi.
To Panasonic το ειχα σε εναν μικρο διαδρομο στον οποίο βγαίνουν 3 υπνοδωματια και μια τουαλέτα.

Ο τεχνικός που ήρθε για να απεγκαταστήσει το παλιο, μου είπε οτι το inverter δεν θα δουλευει σωστα στο διάδρομο. Θα ψυχεται γρήγορα το μερος και θα σταματα (μειώνεται πολυ) τη λειτουργία του.

Λετε να την πάτησα;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:μέσω του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης συσκευών, άλλαξα ενα παλιο (20+ ετων) A/C panasonic που ειχα με ενα νεότερο inverter Mitsubishi.
To Panasonic το ειχα σε εναν μικρο διαδρομο στον οποίο βγαίνουν 3 υπνοδωματια και μια τουαλέτα.

Ο τεχνικός που ήρθε για να απεγκαταστήσει το παλιο, μου είπε οτι το inverter δεν θα δουλευει σωστα στο διάδρομο. Θα ψυχεται γρήγορα το μερος και θα σταματα (μειώνεται πολυ) τη λειτουργία του.

Λετε να την πάτησα;

Νομιζω πως ναι. Τα inverter πιανουν γρηγορα μια θερμοκρσια +2 βαθμους απο την επιθυμητη και μετα κοβουν στροφες.
Εκτος αν το δουλευεις στους 20° οποτε θα κανει ψυγειο το χωλ αλλα θα εχεις δροσια στα δωματια, αλλα οικονομικο δεν θα ειναι τοτε.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#787058 πανω στην συζητηση για ξυλα, εχει δοκιμασει κανεις μπρικετες για το τζακι?
πχ
https://www.leroymerlin.gr/gr/thermansi ... a-61738670

μπορεις να τις καψεις μαζι με ξυλα ωστε να αυξησεις την ζεστη λογω του οτι εχουν μεγαλυτερη θερμογονο δυναμη?

και εγω το τζακι δεν το εχω ως κυρια πηγη θερμανσης (εχω πετρελαιο και AC) αλλα σκεφτομαι να το αναψω παραπανω φετος, αν και ψιλοβαριεμαι το κουβαλημα και το καθαρισμα :(
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#787060 ναι δεν ειναι φτηνες
στο παραδειγμα του Leroy πχ κοστιζουν σχεδον 1ευρω η μια
για αυτο σκεφτομαι να τις καιω επικουρικά
Άβαταρ μέλους
By glf
#787073 Κάνε δοκιμή και πες πόση στάχτη θα αφήσει.
Γενικά βέβαια στα κλειστά τζάκια, όσο πιο έντονα κάψει και σηκώσει μεγαλύτερη θερμοκρασία μέσα, τόσο καλύτερα θα κάψει το ξύλο και θα βγάλει λιγότερη στάχτη. Και αν πιάσει θερμοκρασίες πυρόλυσης τότε δε θα μείνει τίποτα lol
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:ναι δεν ειναι φτηνες
στο παραδειγμα του Leroy πχ κοστιζουν σχεδον 1ευρω η μια
για αυτο σκεφτομαι να τις καιω επικουρικά
Πεταμένα λεφτά αν δεν έχεις ενεργειακό τζάκι.
Το μεγαλύτερο μέρος της ζέστης θα φύγει στην καμινάδα.