Απλως οπως εχω ξανααναφερει, εχουμε καταργησει τον ηλεκτρικο φουρνο.
Μονο τα ματια του χρησιμοποιουμε για καποιο φαγητο της κατσαρολας.
Ολα τα υπολοιπα γινονται εδω και 4+ χρονια στην ψησταρια.
Y.V έγραψε:Φυσικα οχι!![]()
Απλως οπως εχω ξανααναφερει, εχουμε καταργησει τον ηλεκτρικο φουρνο.
Μονο τα ματια του χρησιμοποιουμε για καποιο φαγητο της κατσαρολας.
Ολα τα υπολοιπα γινονται εδω και 4+ χρονια στην ψησταρια.
Και φανταζομαι και ΠΟΛΥ φθηνοτερο ετσι οπως μας τον εχουν φορεσει πλεον με το ρευμα?
Με την αγορά της, πήρα κουκούλα για προστασία, μια τσιμπίδα, μια βουρτσα για ξυσιμο.
Μερικές μέρες πιο μετά πήρα και πέτρα ψησίματος για πίτσα απο το Lidl ενω μου έκαναν δώρο μια μαντεμένια πλάκα.
Προς το παρον την χρησιμοποιω τελειως noobιστικα και νοιώθω τελείως αρχάριος.
Οι μεγαλύτερες μου δυσκολίες είναι:
- επιλογή θερμοκρασίας για ψησιμο
- οι χρονοι μου ειναι στο ψαξιμο
Για αυτα τα δυο μου την δινουν απιστευτα οι συνταγες τυπου "σε μετρια φωτια ψησε μεχρι να ροδισει" χαιρω πολυ.
Αλλη δυσκολια ειναι που μερικες φορές κολλάνε τα κρέατα και αν ειναι λεπτο ψιλοδιαλύεται. Ειδικα αυτο με τα μπιφτεκια με παιδεψε παρα πολυ.
Οσον αφορα τον καθαρισμο, μετα απο καθε ψησιμο την αφηνω για 10 λεπτα να καψει και τριβω με το συρμα. Τις αντιφλογιστικες σχαρες τις πλενω καθε 4-5 ψησιματα σαν τα πιατα. Τον καδο τον καθαρισα μια φορα σπατουλα για να φυγουν τα λιπη.
Μεχρι στιγμης εχουμε ψησει, μπριζολες μοσχαρισιες/χοιρινες, ψαρι, πιτσα, κοτοπουλο παϊδακι. Δεν εχουμε επιχειρήσει να την χρησιμοποιησουμε σαν φουρνο.
Ψαρι ψηνω σε παραδοσιακή σχάρα.
Ας μας δωσετε συμβουλες οι πιο εμπειροι και μερακλήδες.
Ειδικός σε ψησίματα δεν είμαι αλλά το δίνω σα πληροφορια
μπορεί κάποιος μοντεράτορας να μεταφέρει εδώ τα σχετικά ποστ από εδώ (+ απαντήσεις Y.V. + σχετικά μέχρι πρόσφατα) ?
viewtopic.php?p=778348#p778348
μ' έφαζε ο Τζι πως για καλό τοπικό θέλει εγκαίνιο με καλό γνωμικό, οπότε

bibendum έγραψε:Κάπου τον Ιούνιο αγόρασαμε και εμείς στην οικογένεια μια ψησταριά υγρααερίου. Broil King monarch το μοντέλο αυτής.
[...]
Οι μεγαλύτερες μου δυσκολίες είναι:
- επιλογή θερμοκρασίας για ψησιμο
- οι χρονοι μου ειναι στο ψαξιμο
μέχρι πόσους βαθμούς πιάνει στο τέρμα?
η δικιά μου πάει 250 και, με βάση συμβουλή του Y.V, ψήνω τα κρεατικά με τους καυστήρες μόνιμα στο τέρμα.
μέχρι τώρα (χοιρινή & μοσχαρίσια μπριζόλα, + κιμά) μου δουλεύει τέλεια, τα αφήνω αγύριστα μέχρι να καλοψηθούν, πχ 3-4 λεπτά, και μετά βγαίνουν εύκολα χωρίς να ξεκολλάνε κομμάτια.
τους χρόνους θα τους μάθεις με την εμπειρία σου, πχ αφήνεις την μπριζόλα 2-3-4-5 λεπτά και μαθαίνεις σε ποια διάρκεια σου μισοψήνεται ώστε να θέλει άλλα τόσα απ' την άλλη.
στο τέλος, αν δεν παίζεις με θερμόμετρο, θα έχεις μια εκτίμηση σε πόσο χρόνο θα ψήσεις σωστά το κομμάτι που έχεις (με δεδομένο πάχος βέβαια)

είχα την ανησυχία με τις φλόγες και ανοιγόκλεινα το καπάκι συνέχεια.
δοκίμασα να τα μετακινώ σε σημεία της σχάρας που δεν έχουν ανακλαστήρα από κάτω αλλά δεν διορθωνόταν. κάποια σκάγια πέφταν πάνω τους και δως του λαμπάδα
πως το χειρίζεστε αυτό?
egobrain έγραψε:σήμερα έψησα κεμπαπάκια (Κόρτο?Χαμηλοτερη φωτιά και πιθανως ανοιχτό καπακι) και είχα συνέχεια αναφλέξεις απ' το λίπους τους
είχα την ανησυχία με τις φλόγες και ανοιγόκλεινα το καπάκι συνέχεια.
δοκίμασα να τα μετακινώ σε σημεία της σχάρας που δεν έχουν ανακλαστήρα από κάτω αλλά δεν διορθωνόταν. κάποια σκάγια πέφταν πάνω τους και δως του λαμπάδα![]()
πως το χειρίζεστε αυτό?
< >
bibendum Καλοριζικη!
egobrain Εμπνευσμενος τιτλος
πρεπει να συμπληρωθει! Δεν μπορει να εχουμε τετοιους μονο στην F1.Δυστυχως περιμενω επισκεψεις και δεν θα μπορεσω να γραψω σημερα. Αλλα απο αυριο θα χαρω να ανταλλασουμε αποψεις!
skous έγραψε:Χαμηλοτερη φωτιά και πιθανως ανοιχτό καπακι
πάω στο 2ο, που το δοκίμασα: με ανοιχτό καπάκι οι φλόγες συνέχιζαν. απλά τις αφήνεις και περιμένεις να ψηθούν?
Η μεταφορά έγινε από το κινητό και μπορεί κάτι να ξέφυγε. [Mod]
Fiat Panda 7,6l/100km