Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#784385 Υπάρχει άραγε οτιδήποτε που μπορεί να παρατεθεί και να κλονίσει την εμπιστοσύνη του Χρήστου Λάππα στον πρωθυπουργό μας; Νομίζω πως όχι.
Να γιατί ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων ΝΔ είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να ξαναδώσει το κλειδί της χώρας στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της και όχι στους ξυπόλυτους αμόρφωτους κατσαπλιάδες που είχαν το θράσος να κυβερνήσουν. Η χώρα θέλει τα έμπειρα και στιβαρά χέρια της δεξιάς παράταξης, αλίμονο αν πάμε σε πειράματα, κινδυνεύουμε.
Μην ξεχνάτε ποιος μας χρεωκόπησε την προηγούμενη φορά, ποιος μας έβαλε στα μνημόνια, ποιος έφτιαξε το ΤΑΙΠΕΔ και ξεπούλησε τα πάντα, μαζί με την Μακεδονία μας (για τις συντάξεις). Γι αυτό ψηφίζουμε σωστά και με σωφροσύνη. Αν και δεν τίθεται θέμα, οι δημοσκοπήσεις δεν ψεύδονται (όπως πάντα) η νίκη ενάντια στους ζαιους θα είναι ακόμη μια φορά συντριπτική, προς το συμφέρον της χώρας.
Αμήν. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#784396 Το να αλλάξω γνώμη είναι πολύ εύκολο.

Θα μπορούσε ας πούμε να βγει κάποιος από την ΕΥΠ να παραδεχτεί ή ακόμα και να καταγγείλει "με διέταξε ο Μητσοτάκης να παρακολουθήσω τον χ πολιτικό". Αυτομάτως, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ, θα έβγαινα να γράψω ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί.

Όχι "ίσως πρέπει".

Πρέπει. Χτες.

ή Θα μπορούσε το κομμάτι της συνέντευξης από το τουήτερ που ανέβηκε εδώ για να μας δείξει την ανικανότητα του να απαντήσει στις ερωτήσεις να ήταν όντως αντιπροσωπευτικό του κλίματος που επικράτησε.

Θα μπορούσε π.χ. ο Μητσοτάκης να είναι κάπως έτσι στην πρώτη δύσκολη ερώτηση:

Εικόνα

και να τραβάω τα μαλλιά μου και να αναρωτιέμαι ποιον @#$%^ έχουμε στείλει πάλι να μιλάει εκ μέρους μας. Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα ότι είμαστε πραγματικά άτυχοι που έχουμε όχι έναν αλλά δυο πρωθυπουργούς στη σειρά που δεν μπορούν να αρθρώσουν λόγο όταν είναι μπροστά σε ξένους δημοσιογράφους, ή πολιτικούς.

Αλλά δεν συνέβη αυτό.

Αυτό που έχουμε είναι κατηγορίες χωρίς αποδείξεις και μονταζιέρες που οποιοσδήποτε μπορεί να δει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αρκεί να δει έστω και 5 δευτερόλεπτα παραπάνω από τα 20 που κάποιοι προσπαθούν να του σερβίρουν.

Το θέμα λοιπόν εδώ δεν είναι αν θα αλλάξω εγώ γνώμη, αλλά γιατί δεν βγήκε ο Νίκος Παππας όταν του έδειξα όλη τη συνέντευξη να παραδεχτεί "ωχ, μαλάκια ανέβασα πριν παιδιά, συγνώμη. ΣΥΓΝΩΜΗ".

Aντί αυτού, άλλαξε το θέμα:

"δεν ήταν η συνέντευξη που μετράει", "κοιτάξτε τι έγινε στη συμφωνία με τις Πρέσπες", "Δεν φτάνει τον Μιτεράν", "τι είναι η πατρίδα μας" κλπ κλπ.

Και τώρα που το θυμήθηκα, ακόμα περιμένω να μάθω από τον Markvag αν ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως δικτάτορας (I kid you not, αυτό έγραψε) από την διεθνή κοινότητα.

Πολλές φορές οι χρήστες ενός forum προβάλλουν τις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις και ανησυχίες και επειδή βρίσκουν φιλικά αυτιά μέσα σε αυτό τον στενό κύκλο, νομίζουν ότι με τον ίδιο τρόπο σκέφτεται όλη η κοινωνία, ή όλη η ανθρωπότητα. Το βλέπουμε εδώ, το βλέπουμε σε ομάδες που κοροϊδεύουμε στο Facebook, είναι απόλυτα ανθρώπινο.

Αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#784398 Xρησταρα πες τους και για την πανδημια και ποσο καλα τα πηγαμε να το βουλωσουν! :metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#784399 Η προσήλωση σου στην ύπαρξη αποδείξεων προτού εκφέρεις προσωπική αρνητική άποψη (. δικαστικής αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης) είναι υπερβολική. Με αυτή τη λογική ο Λαλ...της, ο Μελ...ίδης, ο Μαρ...ης, κτλ είναι μπουμπούκια σε επίπεδο προσωπικής αξιολόγησης από εσένα/ εμένα/ τους λοιπούς συμφορουμίτες. Μόνο ο "καημένος" ο Τσοχατζόπουλος σε αυτή την χώρα ήταν λαμόγιο.

Υ.Γ.: οι τελείες γιατί δεν έχω αποδείξεις για να τους "πιάσω στο πληκτρολόγιο μου"!
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#784400 Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά για αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Αυτό προφανέστατα θα ήταν υπερβολικό.
Ήμουν ξεκάθαρος για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αν βρεθεί ένας whistle blower στην ΕΥΠ -το οποίο από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό σε ένα δικαστήριο- για εμένα θα ήταν τελειωμένη υπόθεση= Να παραιτηθεί να ξεμπερδεύουμε. Να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα.

Αλλά δεν έχουμε κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#784401 Ο whistle blower κατά του πρωθυπουργού χωρίς δυνατότητα απόδειξης (όλα τα σχετικά αρχεία καταστράφηκαν, remember) απλά θα υπέγραφε την επαγγελματική/ ποινική του καταδίκη...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#784403 Τι ζουμε.

Ο Λαππας να ξεμυτιζει απο το κουκουλι των ΝΠ και να μας υπενθυμιζει πώς σκεφτεται η κοινωνια.

Ο Λάππας μλκ. :lol:

Τι φουρδακλιασμα ειχε πεσει επι Τσιπρα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Serf έγραψε:Ο whistle blower κατά του πρωθυπουργού χωρίς δυνατότητα απόδειξης (όλα τα σχετικά αρχεία καταστράφηκαν, remember) απλά θα υπέγραφε την επαγγελματική/ ποινική του καταδίκη...

Πολύ σωστά. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να βγάζεις με βεβαιότητα συμπεράσματα για την προσωπική εμπλοκή οποιουδήποτε χωρίς την παραμικρή μαρτυρία ή έγγραφο.

Θα μου πεις, πολύ βολικό για τον Μητσοτάκη. Δυστυχώς ναι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#784405 Η αλήθεια Χρήστο Λάππα είναι πως η πραγματικότητα δεν είναι ίδια για όλους.
Άλλη φορά τον CEO, άλλη για τον εργάτη με τον βασικό.
Για τον ίδιο λόγο που ούτε εσύ κουνήθηκες ένα βήμα από την θέση σου περί μη ευθύνης για τις υποκλοπές, έτσι και οι υπόλοιποι δεν θα είναι περισσότερο "ευγενείς" σε άλλο θέμα.
Έτσι είναι οι συζητήσεις, η διαλεκτική είναι ζόρικη, δεν κάνει για όλους, ούτε την κατέχει το σύνολο των συνομιλητών.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#784406 Για να φτασουμε σε σημειο παντως να εχει "ενεργοποιηθει " ο ανθρωπος απο την Μαντζουρια Τρικαλων ( κωδικη λεξη: αναρωτιεμαι) πρεπει να ειναι πολυ στριμοκωλα τα πραγματα στο Νουδέικο. :s_dunno

Γκαρλαντ βαλε +1 αγαπουλα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Anonymous Founder έγραψε:Η αλήθεια Χρήστο Λάππα είναι πως η πραγματικότητα δεν είναι ίδια για όλους.
Άλλη φορά τον CEO, άλλη για τον εργάτη με τον βασικό.
Για τον ίδιο λόγο που ούτε εσύ κουνήθηκες ένα βήμα από την θέση σου περί μη ευθύνης για τις υποκλοπές, έτσι και οι υπόλοιποι δεν θα είναι περισσότερο "ευγενείς" σε άλλο θέμα.
Έτσι είναι οι συζητήσεις, η διαλεκτική είναι ζόρικη, δεν κάνει για όλους, ούτε την κατέχει το σύνολο των συνομιλητών.

Κατ αρχάς τι σχέση έχει η ευγένεια και ο πολιτισμένος διάλογος με τις θέσεις κάποιου; Ελπίζω ότι δεν υπονοείς πως προϋπόθεση για να είναι ευγενικοί οι άλλοι μαζί σου είναι να συμφωνήσεις στο τέλος μαζί τους;

Ειλικρινά όμως αναρωτιέμαι γιατί το έγραψες το παραπάνω.
Αυτοί που "δεν κατέχουν την διαλεκτική" δέχονται τις ανάλογες ποινές μέχρι να μάθουν να την χρησιμοποιούν σύμφωνα με τον κανονισμό ο οποίος υποχρεώνει την συντονιστική ομάδα και τον διαχειριστή να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι χρήστες θα είναι ευγενικοί. Διαφορετικά δεν υπάρχει forum αλλά κερκίδα με όχλο.

Συγκεκριμένα:

Στο petrolheads.gr δεν επιτρέπεται:

5. η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του φόρουμ ή η δημοσίευση μηνυμάτων & pm με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης.
6. η χρήση απρεπών, προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων.

από τον κανονισμό του forum
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#784418 Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι περιμένουμε ΚΥΠατζη να καταδωσει τον Πρωθυπουργό για να πειστουμε αλλιώς δεν τρέχει τίποτα όταν :
- δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο στη χώρα
- η ΝΔ τους χαρακτηρίζει κουκουλοφορους και καταφέρνει τελικά να μαθαίνει τα στοιχεία τους(δημοκράτες αφού)
- βγήκε ως λαγός η αδερφή του ΠΘ να πει ότι προβλέπεται ποινή 10 ετών κάθειρξη για όποιον υπάλληλο σπάσει το απόρρητο.
- κατά πως φαίνεται ο ανηψιος ήταν ο μεσάζοντας μεταξύ Κυπ και ΠΘ, άρα δύσκολο να δείξεις ευθεία εντολή

Χάνω κάτι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Θα μπορούσε π.χ. ο Μητσοτάκης να είναι κάπως έτσι στην πρώτη δύσκολη ερώτηση:

Εικόνα

Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει πως αυτό είναι απλά ένα άβολο στιγμιότυπο, σε μία συνάντηση αρκετής ώρας και εσύ το απομονώνεις για να πεις αυτό που θέλεις.

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και τώρα που το θυμήθηκα, ακόμα περιμένω να μάθω από τον Markvag αν ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως δικτάτορας (I kid you not, αυτό έγραψε) από την διεθνή κοινότητα.

Δεν έχεις διαβάσει για την υποχώρηση της δημοκρατίας και το κράτους δικαίου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Μέχρι και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μιλάει γι' αυτό πλέον. Αν όχι, μπορείς να κάνεις μία αναζήτηση στο google. Και φυσικά οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών δεν βοηθάνε, όσο κι αν συμφωνούν οι κυρ-Παντελήδες...

Χρήστος Λάππας έγραψε:Πολλές φορές οι χρήστες ενός forum προβάλλουν τις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις και ανησυχίες και επειδή βρίσκουν φιλικά αυτιά μέσα σε αυτό τον στενό κύκλο, νομίζουν ότι με τον ίδιο τρόπο σκέφτεται όλη η κοινωνία, ή όλη η ανθρωπότητα. Το βλέπουμε εδώ, το βλέπουμε σε ομάδες που κοροϊδεύουμε στο Facebook, είναι απόλυτα ανθρώπινο.

Αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πιθανώς. Σκέφτηκες ότι μπορεί να ισχύει αυτό και για εσένα; :lol: Εκτός αν πιστεύεις πως το να παρακολουθεί η κρατική υπηρεσία πληροφοριών υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού, πολιτικούς και δημοσιογράφους είναι το δείγμα της προόδου της δημοκρατίας. Και μετά, κατά παράβαση σχετικών νόμων, να καταστρέφει τα αρχεία (γιατί άραγε;;)

markvag έγραψε:
Red Garland έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:
markvag έγραψε: AN διάβαζες αυτά που γράφω, σου εξηγώ πως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του αν εμπλέκεται ο Μητσοτάκης ή ακόμα και αν το ήξερε, ΕΙΝΑΙ υπεύθυνος και η πολιτική ευθύνη σημαίνει ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ παραίτηση, ενώ υπάρχουν και οι ποινικές ευθύνες ας μην ξεχνάμε...

Δεν απασχολεί ΚΑΝΕΝΑΝ αν το διέταξε, δεν απασχολεί ΚΑΝΕΝΑΝ αν το ήξερε, μόνο το ότι ήταν ο άμεσος πολιτικά υπεύθυνος, έχει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες.

Εδώ είναι η πλάκα. Αυτό που δεν απασχολεί ΚΑΝΕΝΑ είναι αυτό για το οποίο εσύ βγάζεις αφρούς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχασε περίπου 2,5 μονάδες και παραμένει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα υπέράνετο 8%.

Σκέψου το λίγο. 8% μπροστά 3 χρόνια μετά και έχοντας φάει στα μούτρα την πανδημία και στο καπάκι την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση του πολέμου.
Δεν ξέρω πως το βλέπεις εσύ και οι υπόλοιποι, αλλά εγώ θεωρώ ότι αν είχαμε τον Τσίπρα στο τιμόνι με όλα αυτά, τώρα θα ήταν... τέταρτο κόμμα πίσω από τον Βελόπουλο.

Είναι απάντηση textbook της Δεξιάς αυτό(σε όλα τα μέσα ΜΜΕ, social κτλ) και είναι πράγματι θλιβερό για ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται δημοκράτες.
Έχει διαπραχθεί κάτι που είναι πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία και η απίστευτη απάντηση είναι --- τα νταν τα νταν -> οι δημοσκοπήσεις.
Αλλά άμα δούμε τρικάκια στον περίβολο της βουλής σκίζουμε τα ρούχα μας. Sad

Ακριβώς. Θα περίμενα από το κόμμα του νόμου και τάξης, καθώς και από τους οπαδούς του, που σκίζονται καθημερινά για την απαρέγκλιτη και αυστηρή εφαρμογή των νόμων απ' όλους και προς όλους να έχουν εξεγερθεί με αυτό που έγινε.

Αλλά δεν έγινε τίποτα, επειδή οι δημοσκοπήσεις λένε πως είναι ΟΚ. (να μην πιάσουμε το θέμα των δημοσκοπήσεων που βρωμάει από χλμ τώρα). Γιατί δεν υπάρχει άλλο επιχείρημα πλέον, αλλά το ότι ο κυρ-Παντελής δεν έχει θέμα. Ωραία. Αν αύριο κάνω μία δημοσκόπηση στο Κερατσίνι και την Καισαριανή που να λέει πως οι ψηφοφόροι θέλουν δικτοταρία του προλεταριάτου, θα είμαστε εντάξει; :s_biggrin

Άρα η εφαρμογή των νόμων και των κανόνων της δημοκρατίας εξαρτάται από τις δημοσκοπήσεις; Δηλαδή εάν βγει δημοσκόπηση που να λέει πως το 60% των Ελλήνων συμφωνεί οι ψηφοφόροι του συριζα να σταλούν σε ξερονήσια, ή να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όποιον διαφωνεί με την κυβέρνηση, είμαστε ΟΚ;

Επιλεκτική εφαρμογή νόμων βάσει δημοσίου αισθήματος = ο ορισμός του λαϊκισμού. Και το πρώτο βήμα για τον φασισμό.

Και κάπως έτσι λοιπόν "ξεχάσαμε" ωραία και καλά το άβολο θέμα... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά για αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Αυτό προφανέστατα θα ήταν υπερβολικό.
Ήμουν ξεκάθαρος για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αν βρεθεί ένας whistle blower στην ΕΥΠ -το οποίο από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό σε ένα δικαστήριο- για εμένα θα ήταν τελειωμένη υπόθεση= Να παραιτηθεί να ξεμπερδεύουμε. Να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα.

Και ένα δεύτερο ποστ, γιατί αυτό το διαμάντι μου ξέφυγε.

Επιμένεις να αγνοείς επιδεικτικά πως η νομοθεσία θεωρεί υπεύθυνο, ανεξαρτήτως του αν έχει γνώση, ΚΑΙ τον υπεύθυνο. Τον γενικό διευθυντή, τον τσέο, τον πολιτικό προϊστάμενο, κτλ, όπως θέλεις πες τον. Οπότε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του αν το διέταξε ή του αν είχε γνώση ΕΙΝΑΙ υπεύθυνος. + -

Αν ισχύουν και τα υπόλοιπα είναι και απατεώνας δικτατορίσκος wannabe Putin - Orban...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά για αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Αυτό προφανέστατα θα ήταν υπερβολικό.

Και ένα δεύτερο ποστ, γιατί αυτό το διαμάντι μου ξέφυγε.

Επιμένεις να αγνοείς επιδεικτικά πως η νομοθεσία θεωρεί υπεύθυνο, ανεξαρτήτως του αν έχει γνώση, ΚΑΙ τον υπεύθυνο. Τον γενικό διευθυντή, τον τσέο, τον πολιτικό προϊστάμενο, κτλ, όπως θέλεις πες τον. Οπότε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του αν το διέταξε ή του αν είχε γνώση ΕΙΝΑΙ υπεύθυνος. + -

Αν ισχύουν και τα υπόλοιπα είναι και απατεώνας δικτατορίσκος wannabe Putin - Orban...

Ειπαμε Μαρκο, στηθηκαν ολοκληρα ειδικα δικαστηρια πριν χρονια για "αποχρωσες ενδειξεις" και που τελικα δεν οδηγησαν πουθενα. Ενας θανατος τα κουκουλωσε ολα και την πληρωσε ο ερμος ο Τσοβολας μονο.

Αλλα αυτα δεν τα θυμουνται, διαβαζαν :shifty: