Ώρες ώρες απορώ τι έχουμε φταίξει και τιμωρουμαστε έτσι .
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη είναι η φάση.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Επειδή μάλλον έχω χάσει επεισόδια, τις παρακολουθήσεις τις ζήτησε ο πρωθυπουργός;
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η απλά ήταν επικεφαλής μιας υπηρεσίας που δρούσε χωρίς την παραμικρή πρόθεση να τον ενημερώσει εκτός και αν όντως προέκυπτε κάτι.
Σίγουρα είναι πολιτικά υπεύθυνος για αυτό, αλλά από μόνο του απέχει από το να συμπεραίνουμε αυτόματα ότι αυτός τις ζήτησε.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τον λέμε υπεύθυνο, και οφείλει να αναλάβει αυτός την ευθύνη για ό,τι συνέβη. Ο Μητσοτάκης πρέπει να το κάνει.
Χρήστος Λάππας έγραψε:από ότι διάβασα ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για πρωθυπουργούς να είναι επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών. Λέει αλήθεια; Ψέμματα; Δεν γνωρίζω.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι τι έκανε ο Τσίπρας τότε, αλλά φαντάζομαι ότι θα ήταν κάτι σαν αυτό που πρότεινα να κάνει τώρα ο Μητσοτάκης. Ξηλώνω τον υπεύθυνο για το συμβάν, και αναδιοργανώνω την υπηρεσία.
Δεν ξέρω αν είθισται για τους πρωθυπουργούς να είναι επικεφαλής των πυροσβεστικών σωμάτων, αλλά από ότι διάβασα ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για πρωθυπουργούς να είναι επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών. Λέει αλήθεια; Ψέμματα; Δεν γνωρίζω.
Θεωρώ πάντως ότι το να μπει επικεφαλής στην συγκεκριμένη υπηρεσία δεν του εξασφάλισε κάτι που δεν θα μπορούσε να το πάρει αλλιώς αν όντως ήθελε να κάνει κατά βούληση παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων. Αντίθετα, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου σε περίπτωση που γινόταν η στραβή, όπως και έγινε.
kostis20 έγραψε:Ναι αλλο και αυτό. Ειλικρινά απορώ πως του ήρθε να μπει επικεφαλής της ΕΥΠ. Μάλιστα θυμάμαι που το ανακοίνωσαν λες και ήταν το τέλος όλων των προβλημάτων μας....
Αντί να κάνει και αυτή την υπηρεσία ανεξάρτητη ,εγινε ακριβώς το αντίθετο...
kostis20 έγραψε:Για το Μάτι και το Τσίπρα πάντως ήταν γελοία και όλη η αντιμετώπιση του προβλήματος. Και εκείνος να μας δουλέψει πήγε με τις δήθεν συσκεψεις σε ζωντανή μετάδοση κτλ αλλά είχε πάρει τέτοια τροπή η κατάσταση που δεν σωζόταν με τίποτα...

markvag έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Επειδή μάλλον έχω χάσει επεισόδια, τις παρακολουθήσεις τις ζήτησε ο πρωθυπουργός;
Είναι (με δική του εντολή) ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος. Αν δεν ήξερε είναι ανίκανος και άρα επικίνδυνος, γιατί έχει μία τόσο σημαντική και επικίνδυνη υπηρεσία υπό την άμεση εποπτία του και δεν μπορεί να την ελέγξει (η παρακολούθηση δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης δεν είναι υποθέσεις ρουτίνας). Αν ήξερε και δεν το σταμάτησε (αν δεν το διέταξε ο ίδιος) είναι ψεύτης και παράνομος.
Διάλεξε. Τί σε βολεύει;
markvag έγραψε:kostis20 έγραψε:Για το Μάτι και το Τσίπρα πάντως ήταν γελοία και όλη η αντιμετώπιση του προβλήματος. Και εκείνος να μας δουλέψει πήγε με τις δήθεν συσκεψεις σε ζωντανή μετάδοση κτλ αλλά είχε πάρει τέτοια τροπή η κατάσταση που δεν σωζόταν με τίποτα...
Προφανώς και η αντιμετώπιση του Ματιού από τον Τσίπρα ήταν τραγική και το λιγότερο γελοίο ήταν το ότι δεν παραιτήθηκε κανένας πολιτικός.
Απλά σημειώνω δύο πράγματα:
1) Τα δύο συμβάντα δεν συνδέονται.
2) Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που καρατομήθηκαν μετά το Μάτι για ανικανότητα, επαναπροσλήφθηκαν από την ΝΔ σε θέσεις ευθύνης.
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και μια απορία. Από ότι διάβασα, η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη σταμάτησε όταν εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Λογικά τότε δεν είναι που θα ήθελε περισσότερο από κάθε στιγμή να τον παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, αν δεχτούμε ότι αυτός ήταν που το ζήτησε;
Νίκος Παππάς έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και μια απορία. Από ότι διάβασα, η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη σταμάτησε όταν εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Λογικά τότε δεν είναι που θα ήθελε περισσότερο από κάθε στιγμή να τον παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, αν δεχτούμε ότι αυτός ήταν που το ζήτησε;
Στο εγραψα πιο πανω αλλα δεν το προσεξες.
Ολη η παρακολουθηση εγινε για να βρουν στοιχεια εναντιον του Ανδρουλακη τα οποια θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν στις εσωκομματικες εκλογες. Ειτε δεν βρηκαν, ειτε δεν μπορεσαν να χρησιμοποιηθουν, ειτε προσπαθησαν υπογειως αλλα ο Ανδρουλακης δεν κωλωσε, παντως σταματησε η παρακολουθηση με το βγηκε προεδρος. Γιατι πλεον δεν ειχε νοημα. Ηθελαν Λοβερδο να ελεγξουν το μετα των εκλογων με απλη αναλογικη και δεν τους βγηκε.
). Αυτό είναι όντως ένα ρεαλιστικό σενάριο. Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος για το τι έγινε γιατί δεν έχω αρκετά στοιχεία. Μπορώ να κάνω εικασίες, αλλά τίποτα παραπάνω.
saxon_747 έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος για το τι έγινε γιατί δεν έχω αρκετά στοιχεία. Μπορώ να κάνω εικασίες, αλλά τίποτα παραπάνω.
σε άλλη περίπτωση, θα ήταν αρκετά για να πεισθείς.
Χμ, οκ, τώρα κατάλαβα: - σε SC η διαφορά χάνεται […]
Θα δούμε αγώνα άραγε; Χάλια φαίνεται ο καιρός το Σ[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]