Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#783598 Αγαπάω Clio σε dimviii edition, αλλά το συγκεκριμένο αν είναι 4x4 πιθανόν να μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Για τον ίδιο λόγο που το Jimny συνεχίζει να ασκεί γοητεία σε αγοραστές, παρόλο που κοστίζει τα ίδια ή και παραπάνω από Clio.
Όπως και να 'χει, εγώ έχω αυτοκίνητο αυτή την στιγμή και δεν χρειάζομαι (ευτυχώς!) ν'αγοράσω τίποτε. Κι ελπίζω να παραμείνει έτσι η κατάσταση γιατί για κάποια χρόνια ακόμη, προβλέπω υψηλά επιτόκια Euribor και αντίστοιχη δόση δανείου, άρα άλλο δάνειο στην οικογένεια αποκλείεται (τηρώ απαρέγκλιτα τον κανόνα του 25% max του εισοδήματος να πάει σε δόσεις δανείων, οποιασδήποτε μορφής).
Πέραν αυτών όμως, το ιδανικό αυτοκίνητο για μένα πλέον θα ήταν ένα Wrangler, αλλά επειδή είναι πανάκριβο, θα γούσταρα να μπορώ να βρω μια εναλλακτική φθηνότερη που θα παρκάρει ευκολότερα και θα μπορώ να πάω κάπου να κάνω ποδήλατο, καγιάκ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#783602 Και το Κλιο πάει άνετα στις διαδρομές που θεωρούνται "εκτός δρόμου".
Τώρα αν θες όντως να πάς εκτός δρόμου μπάτζετ 20 χιλιάρικα.
Πάς εξαρχής στο Τζιμνι.

Ή σε 15 Λαντα Νιβα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#783605 To Clio δεν μπορεί να πατήσει άμμο, θα κολλήσει. Ούτε θα πάει σε χωματόδρομο με νεροφαγώματα, θα βρει. Θέλεις Jimny, Niva, Wrangler ή κάτι ψηλό και 4x4.
Ένα μικρό 4x4 μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, και μπορεί να κινείται και καθημερινά στην πόλη να πας στην δουλειά σου. Το πρόβλημα είναι η τιμή αγοράς και τα τέλη που τιμωρούν τέτοια οχήματα, αν δεν είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά.
Υπάρχει μια αγορά για τέτοια οχήματα, και αυτό φαίνεται από την επιτυχία του ID.Buzz για παράδειγμα. Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητά του για εκδρομές κοντά στην πόλη και όχι για ταξίδια.
Σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνεις και να βρεις ήσυχες γωνιές. Ακόμη και στην 1 ώρα θα βρεις. Ε, υπάρχει λοιπόν ακόμη μια αγορά για μικρά 4x4 νομίζω, την οποία δεν μπορεί να καλύψει το Clio.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#783613 Δεν διαφωνούμε κάπου.
Απλά οι επιλογές σου για πραγματικά εκτός δρόμου χρήση είναι οι προαναφερόμενες, όχι τύπου Crazy Banggood Sundays.

Και κάτι ακόμα.

Πόσες ερημικές παραλίες με παχιά ψιλή άμμο ( εκεί που όντως υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις δλδ) μπορείς να βρεις στην ηπειρωτική Ελλάδα; Και αν βρεις, για ποιον λόγο να τις βιασεις με το αυτοκίνητο σου; Για να μην περπατήσεις;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Πόσες ερημικές παραλίες με παχιά ψιλή άμμο ( εκεί που όντως υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις δλδ) μπορείς να βρεις στην ηπειρωτική Ελλάδα; Και αν βρεις, για ποιον λόγο να τις βιασεις με το αυτοκίνητο σου; Για να μην περπατήσεις;

Ανέφερα πιο πάνω: να κουβαλήσεις ένα καγιάκ, ένα kite surf κλπ. Η Εύβοια έχει 10άδες τέτοιες. Πολλές, αρκετά δυσπρόσιτες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#783617 Αυτά βέβαια έχουν ως αφετηρία οργανωμένες, εύκολα προσβάσιμες παραλίες.
Τώρα αααααααν βρεθεί η σούπερ ουαου ακτή,με παχιά χρυσαφένια άμμο,που την ύπαρξη της γνωρίζει ο ημιτρελος του χωριού και θα σου φανερώσει την διαδρομή όταν εκπληρώσεις τα quests του.

( Χιντ; Η διαδρομή φανερώνεται στο θερινό ηλιοστάσιι 8 το πρωί ,για 15 λεπτά της ώρας, αφού έχεις τοποθετήσει το ρουμπίνι στο Λιθάρι της Αιωνιότητας).

Τότε ναι, μπορείς να κουβαλήσεις το καγιάκ σου ( καλή τύχη μέσα από την ππυρναρόζουγκλα) πάνω στην οροφή του Νιβα, Τζιμνι,Γρανγκλερ , αφήνοντας στο πλάι τα Χοτ Γουιλς από τα Λιντλ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#783621 Όπως είπα, μιλώ για απομονωμένες ακτές, όχι οργανωμένες και προσβάσιμες.
Αυτήν εδώ είχα προσπαθήσει να την προσεγγίσω με το Golf. Απέτυχα εννοείται, ενώ όταν κατέβηκα με τα πόδια, βρήκα κάτω 1-2 κανονικά 4x4 να έχουν στήσει κατασκήνωση.
https://goo.gl/maps/2cAVa3L9iatXBaEd8
Είναι το Σαρακήνικο στην Εύβοια.

Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες διαδρομές, και δεν χρειάζεται κάποιος να φτάσει στην Εύβοια. Ακόμη και στον Υμηττό δηλαδή (αν και παίζει ν'απαγορεύεται από την πυροσβεστική υπηρεσία...). Στην Πάρνηθα επίσης.
Προφανώς, δεν θα βρεις πολλές παραλίες στην Αττική για να το κάνεις, σχεδόν παντού φτάνει κανονικό αυτοκίνητο. Κάποιος πάντως, μπορεί να έχει και μια μικρή βάρκα που να θέλει να την ρίξει σε μια γλίστρα οικονομικά. Πχ ένα φουσκωτό μέχρι 5 μέτρα δεν πληρώνει φόρο και μπορεί να μεταφέρει χωρίς πρόβλημα 4 άτομα σε κοντινές αποστάσεις.

Γενικώς, εγώ δεν έχω μεγαλεπήβολους στόχους, θα φτάσω μέχρι την αγορά καγιάκ που θα το φορτώνω στο εταιρικό, αλλά πολύς άλλος κόσμος θα ήθελε κάτι καλύτερο και πιο ικανό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Τώρα αααααααν βρεθεί η σούπερ ουαου ακτή,με παχιά χρυσαφένια άμμο,που την ύπαρξη της γνωρίζει ο ημιτρελος του χωριού και θα σου φανερώσει την διαδρομή όταν εκπληρώσεις τα quests του.

( Χιντ; Η διαδρομή φανερώνεται στο θερινό ηλιοστάσιι 8 το πρωί ,για 15 λεπτά της ώρας, αφού έχεις τοποθετήσει το ρουμπίνι στο Λιθάρι της Αιωνιότητας).

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Τί έγραψε πάλι... :lol: :lol:

Κάτι καλό καπνίζετε εκεί πάνω στα βουνά της Ηπείρου, δεν εξηγείται αλλιώς. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Αυτήν εδώ είχα προσπαθήσει να την προσεγγίσω με το Golf. Απέτυχα εννοείται, ενώ όταν κατέβηκα με τα πόδια, βρήκα κάτω 1-2 κανονικά 4x4 να έχουν στήσει κατασκήνωση.

Ε ναι, καπως επρεπε να δικαιολογησουν το σκληρο off roading :lol: για 130 μετρα απο τον αγροτικο δρομο στην παραλια. :roll:

Και συ τους ζηλεψες, αντι να γελας με της πλακας ιστορια για Ελληνες; :s_omg

@ Μαρκοβαγκο ( :inlove: :shifty: )

Εικόνα

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#783632 H Εύβοια μαζεύει πολύ κόσμο που στήνει κανονικό σπιτικό στην παραλία, κατεβάζουν σκυλιά, γατιά, μεγάλες σκηνές, μαγειρεύουν εκεί, πλένονται στο ποτάμι δίπλα κλπ. Από εκεί και μετά, εγώ εξήγησα τι θέλω να πω και αμαρτίες ουκ έχω. Σε ό,τι με αφορά, το σημείο που θα ρίχνω γι'αρχή το καγιάκ μου (μόλις με το καλό βρω λεφτά να το αγοράσω! :lol: ) το έχω βρει, και είναι κοντά στα μέρη του dimsabas μιας και είμαστε στο τοπικό του:
https://goo.gl/maps/L8NNRgnFFW6r6gif9
Παρκάρεις δίπλα, και το ρίχνεις στην πλαζ χωρίς φόβο και πάθος, και κυρίως χωρίς την ανάγκη 4x4.