- 19 Σεπ 2022, 10:13
saxon_747 έγραψε:REALZEUS έγραψε:
Αλοιφή, κάτι που αλείφεται. Μπορεί να είναι φαρμακευτική αλοιφή και να αλείφεται στο δέρμα, αλλά μπορεί να είναι τρόφιμο και να αλείφεται σε ψωμί ή άλλη στερεή βάση. Στα αγγλικά λέγεται spread, και μην μου πείε ότι είναι Σαλονικιοί και οι Άγγλοι... Κάποια στιγμή θα μάθετε βέβαια και στην Αθήνα από φαγητά. Πριν 20 χρόνια, όταν υπηρετουσα εκεί, δεν είχαν καν πάπρικα (αλοιφή πάπρικα, όχι μπούκοβο) στα γυράδικα, ενώ στην Σαλονίκη είχαμε τουλάχιστον 10 αλοιφές-σαλάτες για να βάλουμε στο σάντουιτς μας... 
Δια, ξεβλαχεψε τους.
Προσπαθώ ρε καρτνάσι, αλλά όπως βλέπεις, δεν...
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν ξέρω τι είναι οι Άγγλοι αλλά από φαγητό έχουν μαύρα μεσάνυχτα.
Κοίτα Νικόλα μου δεν θα διαφωνήσω επ' αυτού, αλλά έχω φάει καταπληκτικά φαγητά στο Λονδίνο. Μπορεί να μην έχουν εντόπια κουζίνα, αλλά επειδή είναι μια από τις 5-10 τεράστιες μητροπόλεις του κόσμου (μαζί με Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Τόκυο, Μόσχα, Πεκίνο κλπ) έχουν τα πάντα, από όλον τον πλανήτη. Είχα φιλαράκι Καναδο-Λιβανέζο (με διπλό διαβατήριο, που όμως μεγάλωσε στην Γλυφάδα και μιλούσε και Ελληνικά) στην Αγγλία, και με πήγε να με κεράσει σε λιβανέζικο εστιατόριο στο Bournemouth. Καταπληκτικό ήταν, μου είπε ότι ήταν καλύτερο από τα εστιατόρια της Βηρυτού! Δεν έχω πάει ποτέ στην Βηρυτό, αλλά τον πιστέυω.
Νίκος Παππάς έγραψε:Τοστ είναι όταν ψηθεί και αυτό που εσείς λέτε σάντουιτς είναι πιτογυρο ή τυλιχτο αν έχει σουβλάκι, κεμπάπ.
Εμείς το λέμε πίτα με κάτι μέσα (γύρο ή σουβλάκι, κανονικό σουβλάκι, αυτό που λέτε εσείς καλαμάκι), δεν το λέμε τυλιχτό. Τι τυλιχτό ρε καρντάση δηλαδή;
George_Prix έγραψε:Αν και γενικα στις περισσοτερες λεκτικες διαφωνιες αναμεσα στις 2 πολεις νομιζω οτι σωστη ειναι η Αθηναϊκη εκδοση, στο συγκεκριμενο θεωρω οτι σωστο ειναι το σουβλακι κι οχι το καλαμακι.
"
Φίλε προσπαθώ να είμαι ακριβοδίκαιος, όχι οπαδικός. Όταν λέτε εσείς λοιπόν "φέτα" και "κασέρι", έχετε δίκιο. Εμείς εδώ πάνω οποιοδήποτε κίτρινο έχουμε, τυρί το λέμε κασέρι. Λάθος δικό μας! Όπως όμως και δικό σας λάθος με το σουβλάκι-καλαμάκι. Όπως που δεν καταλαβαίνετε την αλοιφή-σαλάτα. Ε μάθετε λίγο από κουζίνα! :P
g8777 έγραψε:ΤΙ ΤΥΛΙΧΤΟ ΓΤΧΚΤΠΜ.
Μου τον συγχήσατε, μου ΤΟΝ ΣΥΓΧΗΣΑΤΕ! 400 Ευρώ σε ημεριστικα πρέπει να πληρώσω πάλι ΓΤΧΚΠΜ....