Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#782263 Από την άλλη, ας είμαστε αισιόδοξοι, αφού φαίνεται να μοιράζονται λεφτά γύρω γύρω, γιατί όχι και σε εμάς; :lol:
Ψάχνω να δω μήπως αλλάξω ένα σώμα καλοριφέρ σε ένα δωμάτιο που είμαι μόνιμα 1 βαθμό κάτω σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι, και έπεσα στο παρακάτω:
Εικόνα
https://www.cinier.com/en/range/radiate ... /#filter=*
Σώματα καλοριφέρ, από πέτρα και μέταλλο, αριθμημένα σαν έργα τέχνης (και όντως είναι πανέμορφα). Οι τιμές βέβαια είναι και αντίστοιχες... Από 5Κ το κομμάτι και ανεβαίνουν.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#782326 Τόνος;;; Εννοείς το κυβικό;;;

Αν ναι μιλάμε για σχεδόν 50% πάνω σε σχέση με περιαυ. ( Αν θυμάμαι καλά περίπου στα 150 .)
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#782327 Για ελιά δεν ξέρω αλλά δρυς εδώ Θεσ/νίκη πάει 120-160 €/τόνο. Γιατί τόνο και όχι κυβικό μέτρο (όπως προβλέπεται), δεν ξέρω.
Πουρνάρι 160+.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#782328 Κυβικό μετράνε, απλά χρησιμοποιείται ακόμα η λέξη τόνος από (και προς) τους καταναλωτές.
Άβαταρ μέλους
By rafi
fokion έγραψε:Σχετικο-ασχετο. Πολλά σπιτια που η φωτια περασε περιξ τους η ΔΕΗ αν και ειχε φτιαξει το κεντρικο δυκτυο δεν τα συνεδεε αν δεν εφερναν βεβαιωση ηλεκτρολογου ( ή κατι τετοιο ) οτι η εσωτερικη εγκατασταση και δη το καλωδιο απο ρολοι μεχρι πινακα δεν ηταν λειτουργικό ( αναφερομαι κυριως σε μονοκατοικιες...

το οποιο βεβαια χαρτι ειχε και αλλες προϋποθεσεις, πχ τακτοποιημενες αυθαιρεσίες.... ( αν και αυτο φανταζομαι λυνοταν με τους γνωστους τροπους...)
Οι αυθαιρεσίες δεν έχουν καμία σχέση με την υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολογου εγκατάστατη σε καμία περίπτωση.

.
Άβαταρ μέλους
By melos86
egobrain έγραψε:παρμένο από άλλο τοπικό

Anonymous Founder έγραψε:Ό,τι διάβασα, μας έχει στην απέξω πάντως. Αρχίζω και ανησυχώ, και το μόνο που μένει είναι η αλλαγή της θέρμανσης σε υγραέριο, που ήταν αυτό που δεν ήθελα. Δεν έχω άλλη επιλογή όμως από αυτά που διαβάζω.

είχα πρόσφατα τη συζήτηση για μετατροπή με kit (ατομικός λέβητας αερίου) για χρήση με υγραέριο.
αξίζει η διαδικασία? δεν ξέρω και κατά πόσο σταθερή είναι ή θα είναι η τιμή στα υγραέρια..

έχω γνωστό που μέχρι να 'ρθει το αέριο στην οικοδομή έκαιγε μπουκάλες στον λέβητα του.
έχεις το βάλε-βγάλε συνέχεια αλλά μήπως για φέτος αξίζει ο κόπος? :hmmm:

Επικειται μεγαλη αυξηση στις τιμες του υγραεριου κατα την διαρκεια του χειμωνα!
Την ιδια σκεψη με εσενα εχουν κανει πολλες μεγαλες βιομηχανιες και εργοστασια που περιμενουν ελλειψεις σε φυσικο αεριο και ως εκ τουτου η ζητηση αναμενεται να εκτοξευτει!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#782394 Γενικά, δεν παίζει να υπάρχει καύσιμο ή μορφή ενέργειας τον χειμώνα που να μην εκτοξευτεί...

Κάτι άκουσα για πέλλετ εδώ πάνω από γνωστό για € 700/tn +... :ninja: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#782399 Θέλουν να μας οδηγήσουν στις αντλίες θερμότητας. Κάποτε επιδοτουσαν το αέριο, τώρα αυτό. Ανα 10 χρόνια να αλλάζουμε μέσο θέρμανσης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
melos86 έγραψε:
egobrain έγραψε:παρμένο από άλλο τοπικό

Anonymous Founder έγραψε:Ό,τι διάβασα, μας έχει στην απέξω πάντως. Αρχίζω και ανησυχώ, και το μόνο που μένει είναι η αλλαγή της θέρμανσης σε υγραέριο, που ήταν αυτό που δεν ήθελα. Δεν έχω άλλη επιλογή όμως από αυτά που διαβάζω.

είχα πρόσφατα τη συζήτηση για μετατροπή με kit (ατομικός λέβητας αερίου) για χρήση με υγραέριο.
αξίζει η διαδικασία? δεν ξέρω και κατά πόσο σταθερή είναι ή θα είναι η τιμή στα υγραέρια..

έχω γνωστό που μέχρι να 'ρθει το αέριο στην οικοδομή έκαιγε μπουκάλες στον λέβητα του.
έχεις το βάλε-βγάλε συνέχεια αλλά μήπως για φέτος αξίζει ο κόπος? :hmmm:

Επικειται μεγαλη αυξηση στις τιμες του υγραεριου κατα την διαρκεια του χειμωνα!
Την ιδια σκεψη με εσενα εχουν κανει πολλες μεγαλες βιομηχανιες και εργοστασια που περιμενουν ελλειψεις σε φυσικο αεριο και ως εκ τουτου η ζητηση αναμενεται να εκτοξευτει!

Ναι, και από αφού ρώτησα, η μετατροπή θα κοστίσει πάνω από 500€, γιατί θα πρέπει ν'αγοράσεις και 2 άδειες μπουκάλες, ώστε να έρχονται να στις αλλάζουν. Έτσι δουλεύει το σύστημα με το υγραέριο.
Οπότε, προς το παρόν δεν κάνω τίποτε, θα δω τι θα παίξει με τις τιμές του ΦΑ και παίρνω αποφάσεις τότε. Η μετατροπή είναι απλή, γίνεται μέσα σε λίγες ώρες. Το ίδιο θα κάνει και ο εγκαταστάτης/συντηρητής του λέβητά μου, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος σε κάτι τέτοια.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#782415 Εντυπωση μου κανει που εδω στην γειτονια ηρθαν την περασμενη βδομαδα και εσκαψαν για συνδεσεις αρκετων πολυκατοικιων, που δεν ηταν συνδεδεμενες, στο δικτυο του φυσικου αεριου. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
g8777 έγραψε:Κυβικό μετράνε, απλά χρησιμοποιείται ακόμα η λέξη τόνος από (και προς) τους καταναλωτές.

Εδώ στην Κρήτη το λέμε απλά "καρότσα" :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
g8777 έγραψε:Κυβικό μετράνε, απλά χρησιμοποιείται ακόμα η λέξη τόνος από (και προς) τους καταναλωτές.

Αυτά στα κυριλέ μέρη που συχνάζεις εσύ, και έχουν τα ξύλα στοιβαγμένα σε 5 παλέτες σε σχήμα κύβου. Εδώ στο αρβανιτοχώρι στη Λεψίνα, πάμε στη πλάστιγγα και ζυγίζουμε ακόμη :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#782873 Οι Αμερικανοί παραγωγοί φυσικού αερίου δηλώνουν ότι στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, δεν θα είναι σε θέση να διασώσουν την Ευρώπη και να αποτρέψουν την ενεργειακή κρίση, στέλνοντάς της μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Τις σχετικές πληροφορίες φιλοξενεί σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times.

«Δεν ισχύει ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αντλήσουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Η παραγωγή μας είναι αυτή που είναι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βιλ Βανλόχ, επικεφαλής της Quantum Energy Partners, που είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο κλάδο των σχιστολιθικών κοιτασμάτων στις ΗΠΑ.

«Δεν επίκειται κανενός είδους επιχείρηση διάσωσης. Ούτε στο πετρέλαιο ούτε στο φυσικό αέριο», ξεκαθαρίζει ο ίδιος.

«Δεν προσθέτουμε εξέδρες άντλησης και δεν βλέπουμε και κανέναν να προσθέτει», λέει από την πλευρά του ο Σκοτ Σέφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources, προβλέποντας ότι η τιμή του πετρελαίου ενδέχεται να εκτιναχθεί στα 120 δολάρια το βαρέλι τον χειμώνα.

https://www.zougla.gr/money/agores/arti ... tin-evropi
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#783660 Μήπως έχει κανείς υπόψιν κανένα μαγαζί που να έχει πελλετ σε πιο φυσιολογικές τιμές και όχι 10+€ το τσουβάλι?

Προτιμώ στα δυτικα της Αττικής αλλά και παραπέρα πάω αν υπάρχει κάτι.