- 17 Φεβ 2015, 17:34
CARυοθραύστης έγραψε:Πριν τελειώσεις, μπορείς να βοηθήσεις με την έρευνά μου;;
Κιμπάρικο, όχι χρονογράφο, με μπρασελέ και κάτω από 1Κ.
Έλα λίγο να ψαχνόμαστεεε 
Πάρε το φθηνότερο που μπορείς να βρεις με μια γνωστή μάρκα. Αν είναι και quartz ακόμη καλύτερα (δεν θα χαλάει και δεν θέλει σοβαρή συντήρηση).
Αν πάρεις μια μάρκα που δεν την ξέρει ο κουμπάρος (;), θα σε πει φτηνιάρη. Γνώμη μου, αν φτάνουν τα λεφτά για κάτι από τα γνωστά ελβετοειδή, καλώς. Αλλιώς, δώσε 200€ και πάρε ένα designer's watch που μπορείς να βρεις πολύ φτηνά, κάνα τέτοιο πχ:
http://www.ebay.co.uk/itm/SALE-RRP-940- ... 3a8847fe9bΘα κάνει την δουλειά του (την ώρα θα λέει, δεν είναι κάτι δύσκολο) και θα πειστεί ο άλλος πως πλέρωσες λεφτά για χάρη του. Win-Win.
Κατά τ' άλλα, το να θεωρούν κάποιοι basse classe τα Seiko επειδή οι ιάπωνες έκαναν το θεάρεστο έργο να βγάζουν κάποτε εξαιρετικά ρολόγια για το πόπολο (και συνεχίζουν...) μου φέρνει γέλια. Το μέσο Seiko ήταν πάντα πολύ πιο προχωρημένο σε όλα του από το μέσο ελβετικό mainstream ρολόι, απλώς οι ελβετοί πληρώναν πάντα πολύ περισσότερα για διαφήμιση και ποτέ δεν έριξαν τις τιμές.
Και μόνο το γεγονός πως ακόμη και σήμερα, κάποιοι θεωρούν γαμάτο ένα ρολόι με χρυσό ή λευκόχρυσο (λες και δεν είναι ήδη βαρύ το ατσάλι...), με γεμίζει ειλικρινή απορία.
Και για να το θέσω και σε... μοτοσυκλετιστικούς όρους, είναι σαν να λέει κάποιος πως η Honda Blackbird CBRXX είναι χρέπι γιατί η Honda φτιάχνει και παπιά...
Φυσικά, καταλαβαίνω πως για τους περισσότερους το ρολόι είναι επίδειξη οικονομικής δύναμης: θα το δει και το γκομενάκι, θα πιάσει το υπονοούμενο πως το Omega είναι ακριβό, το Seiko είναι φτηνό (αν είχε λεφτά θα έπαιρνε Omega όχι Seiko, σκέφτεται με το μυαλουδάκι της...

) και θα μου κάτσει... Ή έτσι νομίζουν κάποιοι τουλάχιστον (και κάποιες να προσθέσω...).
Δεν το καταδικάζω, αλλά μην ακούμε και ανοησίες πως τα Rolex ή τα Omega είναι τα φοβερά και τρομερά κομψοτεχνήματα και τα άλλα δεν μετράνε! Ίσα ίσα, κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στο να πηδήξεις ωραία γκομενάκια, θα έχει την αμέριστη στήριξή μου. Αλλά μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια!
Α, υπάρχουν και αυτοί που δεν το κάνουν για τα γκομενάκια, απλώς θέλουν να δείχνουν σε φίλους και άσχετους πόσοι σπουδαίοι είναι... Αυτούς δεν τους καταλαβαίνω, αν είσαι σπουδαίος, θα το καταλάβουν με πολλούς άλλους τρόπους, δεν χρειάζεται να ξοδεύεσαι κιόλας.
Whatever floats you
goat φυσικά...