- 09 Σεπ 2022, 14:06
Red Garland έγραψε:dimik έγραψε:Αν θέλει μια κυβέρνηση να παρακολουθήσει τον οποιονδήποτε πλέον είναι πολύ εύκολο κι ας υπάρχουν 50 ανεξαρτήτες αρχές και νόμοι.
Εντάξει τώρα αυτά είναι αστειότητες ως επιχειρήματα.
Απλό παράδειγμα για να το νιώσουμε όλοι:
Μια κυβέρνηση μπορεί να πάρει τον κρατικο κορβανά και να τον μοιράσει όλο στα φιλαράκια της
και να μπουν τα έξοδα σε μυστικά κονδύλια και να μην πάρει ο φορολογούμενος μυρωδιά και η ΑΑΔΕ να απλώνει τραχανά.
Είναι οκ αυτό ή το πρόβλημα είναι ότι είμαστε άβγαλτοι?
Να ξεχωρίσουμε συνεπώς τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση ως ικανότητα από το τι οφείλει να μην κάνει abuse και τις συνέπειες αυτού --> παραίτηση, μπουζού και γεια σας.
Έγραψα εγώ κάπου ότι είναι Οκ όλα αυτά ?
Προφανώς και δεν είναι, οπότε ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον έχει στοιχεία και μπορεί να οδηγήσει όποιον θέλει σε παραίτηση ή στην φυλακή, μπορεί να είναι όντως τόσο κρετίνοι ώστε να έχουν αφήσει τους εαυτούς τους ακαλυπτους.
Εγώ αμφισβητώ πρώτα την έκπληξη στο ότι συμβαίνουν παρακολουθήσεις και μετά την δυνατότητα του οποιουδήποτε ιδιώτη έστω και πολιτικού να τα βάλει με το κράτος.
Εν τω μεταξύ διαβάζω τις καταγγελίες Σπιρτζη και αναρωτιέμαι αν όντως πήγε έσκασε μερικά χιλιάρικα σε ανεξάρτητο εμπειρογνωμονα με γνώσεις να ανακαλύψει το predator και να κάνει σωστό forensics, το οποίο θα μπορεί να γίνει δεκτό από δικαστήριο, και όντως έχει καταθέσει τέτοιο report μαζί με την μήνυση του;
ή
Απλά πήρε 2 phishing SMS και φωνάζει ότι τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και ο Μητσοτάκης;
Το πρώτο μπορεί και να στείλει κάποιον φυλακή αν καταφέρει κάποιος να κάνει trace back το λογισμικό, με το ανάλογο κόστος φυσικά.
Το 2ο είναι για κλαυσιγελο στα φόρα.
Νομίζω κατάλαβες το point μου τώρα.