- 07 Σεπ 2022, 13:27
Geralt έγραψε:Διαφωνω στα παντα πολιτικα, αλλα η αναλυση του ειναι σωστη
https://www.news247.gr/gnomes/gianhs-va ... -o.twitter
Η ανάλυσή του είναι απολύτως σωστή, και είναι ο μόνος που βγαίνει και μιλάει ξεκάθαρα μην φοβούμενους όσους θησαυρίζουν από αυτή την κατάσταση.
Όλο το άρθρο θα έπρεπε να το διαβάσουν όλοι για να καταλάβουν την παράνοια αυτού που ζούμε και το παράλογο κάποιοι να αισχροκερδούν λόγω αυτής της κατάστασης, και η επιδότηση του ρεύματος που δίνεται από τις δικές μας τσέπες, να γίνεται κέρδη για τις εταιρείες.
Κανονική ληστοκρατία δηλαδή.
(inb4, και για αν βγάλω από τον κόπο κάποιους:)
Αλλά, μην ξεχάσουμε πως ο Βαρουφάκης σε 6 μήνες μας χρέωσε 200 δις+ όπως έλεγε η μεγάλη μορφή o κος Resling, ένας γίγαντα οικονομολόγος που γνωρίζει πολύ καλά από αυτά...
https://www.naftemporiki.gr/finance/sto ... u-tou-2015«Η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015, επεισόδιο που κοστολογείται έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε σε άρθρο του στην «Καθημερινή».
Όπως πολύ σωστά (

) λέει ο κος Ρέσλινγκ λοιπόν, ο Βαρουφάκης ξόδευε πάνω από 30 δις το μήνα, εις βάρος του ελληνικού λαού. Είμαι βέβαιος πως τα πήρε μηχανές, κράνη και έφτιαξε και το εξοχικό στην Αίγινα, δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η σπατάλη εις βάρος μας!
Γενικώς, δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε τον Γιάνη μετά από όλα αυτά. Εγώ θα πιστέψω τον κο Μητσοτάκη, και ειδικά τον κο Σκέρτσο (
εδώ) και τον κο Γεραπετρίτη (
εδώ και
εδώ ).
Είμαι βέβαιος πως θα βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για την χώρα.

Σε άλλα, η Goldman Sachs ζητάει επιδοτήσεις. Τι διάβολο ρε παιδί μου, αυτή η ελεύθερη αγορά πότε δουλεύει τελικά;
Εφιαλτική ανάλυση της Goldman Sachs: Τα νοικοκυριά θα ξοδεύουν 500 ευρώ το μήνα για ενέργεια - Ζητά κρατικές παρεμβάσειςhttps://www.news247.gr/oikonomia/efialt ... 48921.htmlΗ Goldman συνέστησε περαιτέρω κυβερνητικές ενέργειες, προκρίνοντας το μοντέλο "δασμολογικού ελλείμματος" (tariff deficit), όπως αυτό που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στις αγορές της Ιβηρικής, και όπως υποστηρίζεται τώρα από την Ενεργειακή Ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου. Μερικές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τέτοιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, όπως το ισπανικό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, η παρέμβαση της Γαλλίας και της Αυστρίας στις τιμές/δασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και το πάγωμα των δασμών/δασμολογικό έλλειμμα της Γαλλίας.
Παράλληλα, η Goldman Sachs προτείνει περισσότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να αποφευχθούν οι χειρότερες συνέπειες μιας ενεργειακής κρίσης.
Οι αναλυτές εκτίμησαν ότι οι υψηλότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα - συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, της ηλιακής ενέργειας, της αιολικής και ακόμη και της πυρηνικής ενέργειας - θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πτώση 75% στις τιμές των λογαριασμών ενέργειας σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς και να διατηρήσουν το μελλοντικό ενεργειακό κόστος πιο σταθερό.
Παρόλα αυτά, σημειώνουν πως οι παραπάνω επενδύσεις δεν μπορούν να συμβούν εν μία νυκτί, λόγω του χρόνου που απαιτείται για την απόκτηση αδειών και την κατασκευή υποδομών.