Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
Red Garland έγραψε:Και θα αλλάξει τι ακριβώς με αυτό;

Θα τρώμε μπέργκερ και θα αποκτήσουμε Καπιτώλιο :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By dimviii

θα βαζεις πλαφον στο κομμενο αεριο και θα κατεβαινει η τιμη.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#781086 Στο ταξιδι που εκανα φετος στην κεντρικη Ευρώπη, μου έκανε εντύπωση πόσες ανεμογεννητριες έχουν φτιάξει στον κάμπο, και συνεχως φτιάχνουν περισσότερες.
Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία (μάλλον και Σλοβακία) είχαν "δάση" ανεμογεννητριών,
Ειδικά στη διαδρομή απο Βιέννη προς Μπρατισλάβα, δεν πρέπει να υπήρχε κομμάτι άδειο και συνεχως έφτιαχναν νέες.

Επιβαρύνουν την καλλιεργήσιμη γη κατα ενα μικρό μέρος (ουσιαστικά το εμβαδό της βάσης τους) και το υπόλοιπο χωράφι καλλιεργείται κανονικά.
Και ηλεκτρικη ενέργεια και οι αγροτικές παραγωγές χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση.
Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται πυρετωδώς...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#781087 Ουγγαρια ειδα οντως ενα μεγαλο στα αριστερα οπως κατεβαινα για Ελλαδα. Δασος με ανεμογεννητριες.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
dimviii έγραψε:

θα βαζεις πλαφον στο κομμενο αεριο και θα κατεβαινει η τιμη.

Ωραία όλα αυτά αλλά η μεταφορά εξουσίας σε ένα κέντρο δεν σημαίνει αυτόματα πως οι αποφάσεις
που θα παίρνει το κέντρο αυτό εφεξής θα είναι ξαφνικά αντίθετες από αυτές που μέχρι τώρα επέβαλλε.
FYI: Την αύξηση του ανώτατου ορίου στην τιμή της MWh μεσω του μπάσιμου των χρηματιστηρίων ενέργειας η Ευρ.Επιτροπή την έφερε με τις πολιτικές της (βλ. Ελλαδα).
Άβαταρ μέλους
By panos2171
bebes έγραψε:Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται πυρετωδώς...

Τώρα που θα σας πει ο Κούλης θα σηκώσω ανεμογεννήτριες στα καμένα για να έχετε φθηνό ρεύμα να δω τι θα λέτε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
saxon_747 έγραψε:Με κάλεσαν για προμοσιον από ζενίθ, τους λέω έχω ΔΕΗ online, 0,09€ /kwh.

Α, λέει ανακοίνωσαν λέει από τον επόμενο μήνα ότι θα αυξηθεί η τιμή για όλους τους συνδρομητές, υφιστάμενους και νέους.

Έριξα μια ματιά στο dei.gr δεν είδα κάποια σχετική ανακοίνωση. Έχετε δει εσείς κάτι;
το έγραψα τις προάλλες: στον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ λέει πως από 1/8 το συμβόλαιο (που προφανώς δεν έληγε τωρα) γίνεται κυμαινόμενο με βάση τις τιμές που ανακοινώνουν ανά μήνα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#781110 στον τελευταίο e-λογαριασμό ΔΕΗ σε μένα ακόμη λέει:

Έχετε ενεργοποιήσει Σύμβαση για το προϊόν
MyHomeOnline.
Η Σύμβαση λήγει 31/10/2023.

Στις 14/6 μου στείλαν κι αυτό:
https://ebill.dei.gr/Supplement.aspx?FileID=22

Θα περιμένω με ανυπομονησία τον επόμενο. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater

μπορει και τιποτα για καιρο, με δεδομενο οτι οι ιδιοι ανθρωποι θα υπαρχουν ακομα στο προσκηνιο.
αν παντως αλλαζα κατι στην ΕΕ θα ηταν να την κανω πραγματική ενωση αντι να την διαλυσω
ακομα και οι 'μεγαλες' δυναμεις της ευρωπης ειναι πολυ μικρες για να σταθουν μονες τους σημερα στον κοσμο
για ολους εμας του μικρους δε, ειναι πολυ πολυ δυσκολο

αλλα ετσι οπως ειναι σημερα, με πασαλειματα, εχει μεγαλες δυσλειτουργιες
ολοι θελουν τα κοινα benefits αλλα καμια υποχωρηση / συμβιβασμο στα ατομικα/εθνικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
egobrain έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Με κάλεσαν για προμοσιον από ζενίθ, τους λέω έχω ΔΕΗ online, 0,09€ /kwh.

Α, λέει ανακοίνωσαν λέει από τον επόμενο μήνα ότι θα αυξηθεί η τιμή για όλους τους συνδρομητές, υφιστάμενους και νέους.

Έριξα μια ματιά στο dei.gr δεν είδα κάποια σχετική ανακοίνωση. Έχετε δει εσείς κάτι;
το έγραψα τις προάλλες: στον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ λέει πως από 1/8 το συμβόλαιο (που προφανώς δεν έληγε τωρα) γίνεται κυμαινόμενο με βάση τις τιμές που ανακοινώνουν ανά μήνα.

Εγώ έλαβα λογαριασμό με έκδοση 29/08 στην τιμή που προβλέπεται στο συμβόλαιο. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για αλλαγή τιμολόγησης. :hmmm: Η σύμβαση λήγει 7/12/2023
Άβαταρ μέλους
By Serf
#781124 Μια από τα ίδια για Home Online. Καμία αναφορά σε πρόωρη διακοπή του συμβολαίου στο λογαριασμό Αυγούστου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
KiloMeater έγραψε:αν παντως αλλαζα κατι στην ΕΕ θα ηταν να την κανω πραγματική ενωση αντι να την διαλυσω

H ιδεα πισω απο την ΕΕ αυτη ηταν, αλλα δεν εγινε πραξη γιατι δεν ηθελαν οι ισχυρες χωρες. Προτιμουν τα κερδη της οικονομικης / νομισματικης ενωσης απο τις οποιες ζημιες κοινωνικης / αμυντικης πολιτικης.

Αφου η ΕΕ δεν γινεται Ηνωμενα Κρατη της Ευρωπης, θα διαλυθει.

Στην πολυκατοικια με επιασαν 2 κατοικοι και μου ειπαν να μην ανοιξει καν φετος η κεντρικη θερμανση. Διοτι ακομα και το 30% που πληρωνουν μεσω του παγιου που χωριζεται με τα χιλιοστα του καθε διαμερισματος, ειναι πολυ γι' αυτους που σπανια την αναβουν.

Θα κανω γενικη συνελευση αλλα δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα, οχι πως εγω δεν προβληματιζομαι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder

Μην μασάς, κλασικοί ψεύτες. Μείνει μακριά, η ΔΕΗ δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. Ήδη φέτος λήγουν πάρα πολλά σταθερά συμβόλαια, οπότε δεν θ'ασχοληθεί να σπάσει κανένα συμβόλαιο μονομερώς, γιατί δεν είναι μαγαζάκι όπως οι υπόλοιποι.
Την ίδια φίφα την λένε από πέρυσι πάντως, πως τα σταθερά της ΔΕΗ θα σπάσουν οι υπόλοιποι πάροχοι. Τίποτε δεν έσπασε και κανένα συμβόλαιο δεν άλλαξε μονομερώς.