Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#780992 Οχι απλα μια χαρα. Μια χαροτατα τα λεει. Θα μπορουσε βεβαια να προσθεσει και τιποτα warp drive engines, searl effect generator κλπ. Ας ελπισουμε το Μανχαταν Προτζεκτ να ειναι το cliffhunger που θα μας συνδεσει με την 2η σαιζον.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#780995 Θα κανω μια χαζη ερωτηση...

Παιζει καποιος νομος ή καποια συμφεροντα που πανε τοσο πισω την εκμεταλευση της φυσικης ενεργειας? Λιγους μηνες ειμαι χωρις ηλιακο κι εχω λαλησει εντελως που βλεπω ολη μερα τον ηλιο να χτυπαει την ταρατσα και να πηγαινει χαμενος. Σε ολα τα ταξιδια βλεπω κατι βουνοπλαγιες ΝΑΑΑΑΑΑΑΑ με Νοτιο προσανατολισμο που θα μπορουσαν να παραγουν ρευμα 8-9 μηνες το χρονο. Ομοιως και με τον ανεμο. Οσες μονοκατοικιες βλεπω με σκεπη, παλι το ιδιο σκεφτομαι. Οτι θα μπορουσε να βγαζει το ρευμα του τσαμπα και τον σκιζουν οι παροχοι.

Τι μου διαφευγει και δεν ειναι τα πραγματα οσο απλα τα εχω στο μυαλουδακι μου? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#780997 Το λιγότερο σημαντικό είναι να βρεθεί χώρος για τα φωτοβολταϊκά. Χώρος υπάρχει άφθονος, αλλά:
-Τα φωτοβολταϊκά αποδίδουν συγκεκριμένες ώρες.
-Πρέπει να τα μοιράσεις έτσι ώστε να αντέχει το δίκτυο μεταφοράς
-Κάτι πρέπει να κάνεις όταν έχεις υπερπαραγωγή: πού θ'αποθηκεύσεις την υπερβάλουσα ενέργεια;
-Αν η απάντηση στο τελευταίο είναι οι μπαταρίες, πού θα τις βάλεις, ποιος θα τις πληρώσει, και ποιος θα τις συντηρεί (είναι πανάκριβο το κόστος, γιατί θέλουν συχνή αντικατάσταση, στην καλύτερη περίπτωση κάθε 10 χρόνια).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#781000 Θενκς ΧαιΦαι, ως γνωστον απο τεχνικα δε σκαμπαζω και πολλα!

Νομιζω το εχω αναφερει ξανα...
Πολυ παλια μου ειχε πει ενας φιλος οτι εβαλε φωτοβολταϊκα στην ταρατσα και τι γαματη φαση και ποσο ευκολο μεροκαματακι εβγαζε! Μπηκα κι εγω στην πριζα και ψαχτηκα να βαλω στο χωριο κι ο μηχανικος που το ψαχναμε παρεα, μου λεει "την πατησαμε γιατι ριξανε πολυ την τιμη που υπογραφουν τα συμβολαια και πλεον συμφερει οριακα".

Εκτοτε δεν ξαναψαχτηκα. Δεν ξερω αν ακομα επιδοτουν τα φωτοβολταϊκα και τι κανουν με την τιμη, αλλα παντα με βασανιζε το ερωτημα. Γιατι σε μια χωρα που θα μπορουσαμε να εχουμε "τσαμπα" ρευμα, το κανανε πιο δυσκολο ακομα και για ιδιωτες που θελανε να επενδυσουν. Ασε που κανονικα και σαν κρατος θα επρεπε να κοψουν απο αλλου (βλεπε εξοπλιστικα προγραμματα) και να τα χωσουν εκει περα εφοσον θα γινοταν αποσβεση στα σιγουρα και μαλιστα σχετικα σβελτα. Μηπως το τσαμπα ρευμα δε συμφερει καποιους τελικα?

Μακαρι να ειμαι παρανοϊκος και να ειναι τεχνικοι οι λογοι που δεν εκμεταλευομαστε μερικα απο τα λιγα αγαθα που εχουμε σε αφθονια στην Ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#781007 Μια χαρά......

https://www.protothema.gr/world/article ... -kuroseis/

Εντιτ
Γίνεται ακόμα καλύτερο...
https://www.protothema.gr/economy/artic ... imerisios/
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimviii έγραψε:Γίνεται ακόμα καλύτερο...

Για να γίνει αυτό έχει πάρει το πράσινο φως από τον Μπάϊντεν .
Μας αρμέγουν καλά όλοι τους. μακάκες ευρωπέοι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimviii έγραψε:Μια χαρά......

https://www.protothema.gr/world/article ... -kuroseis/

Εντιτ
Γίνεται ακόμα καλύτερο...

Η Ουρσουλα μλκ.
Θα κανει τα μουτρα κρεας του Βλαδιμηρου.

Η Ουρσουλα.

Που την ειχε ο Ταγιπ ορθια .

Η Ουρσουλα.

Πού μπλέξαμε γτχμ με τα παρταλια. :vava:
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
George_Prix έγραψε:Θα κανω μια χαζη ερωτηση...

Παιζει καποιος νομος ή καποια συμφεροντα που πανε τοσο πισω την εκμεταλευση της φυσικης ενεργειας? Λιγους μηνες ειμαι χωρις ηλιακο κι εχω λαλησει εντελως που βλεπω ολη μερα τον ηλιο να χτυπαει την ταρατσα και να πηγαινει χαμενος. Σε ολα τα ταξιδια βλεπω κατι βουνοπλαγιες ΝΑΑΑΑΑΑΑΑ με Νοτιο προσανατολισμο που θα μπορουσαν να παραγουν ρευμα 8-9 μηνες το χρονο. Ομοιως και με τον ανεμο. Οσες μονοκατοικιες βλεπω με σκεπη, παλι το ιδιο σκεφτομαι. Οτι θα μπορουσε να βγαζει το ρευμα του τσαμπα και τον σκιζουν οι παροχοι.

Τι μου διαφευγει και δεν ειναι τα πραγματα οσο απλα τα εχω στο μυαλουδακι μου? :hmmm:

Το peak της ζήτησης ρεύματος πάντως είναι στις 9 το βράδυ, δεν έχει ιδιαίτερο ήλιο τότε γενικά.

Εικόνα

Όχι ότι δεν θα βοηθήσει τις άλλες ώρες (9 πρωί - 4 απόγευμα), αλλά για τις ώρες που χρειάζεσαι αρκετό ρεύμα πρέπει να έχεις κάτι άλλο. Αυτό το άλλο δεν είναι εύκολο για την ώρα να γίνει χωρίς τους κλασσικούς τρόπους. + όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#781049 Ασταμάτητα ανεβαίνουν ρεύμα - αέριο … έκλεισε και η στρόφιγγα σήμερα τελείως όπως αναμενόταν βέβαια
Ποιος να το έλεγε ένα χρόνο πίσω ότι θα βλέπαμε τέτοιες τιμές .
Πως θα την παλέψει ο κόσμος φέτος το χειμώνα …
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#781052 Με κάλεσαν για προμοσιον από ζενίθ, τους λέω έχω ΔΕΗ online, 0,09€ /kwh.

Α, λέει ανακοίνωσαν λέει από τον επόμενο μήνα ότι θα αυξηθεί η τιμή για όλους τους συνδρομητές, υφιστάμενους και νέους.

Έριξα μια ματιά στο dei.gr δεν είδα κάποια σχετική ανακοίνωση. Έχετε δει εσείς κάτι;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:Πού μπλέξαμε γτχμ με τα παρταλια. :vava:

ακομα και τωρα ειναι στον κοσμο τους.Το οτι εχουν αργησει γαματο δεν υπαρχει αμφισβητηση,με ενοχλει οτι ακομα και τωρα ακολουθουν την ιδια γραμμη,την γραμμη που εκτοξευει τις τιμες.
Ελπιζω σε ενα χρονο η μιση Ευρωπη να μην εχει ακροδεξιες κυβερνησεις,αλλα και να εχει ο Πουτιν θα φταιει.
Προφανως ειναι τοσο ηλιθιοι,που δεν περιμεναν να αντιδρασει,απλα θα δεχοταν τους αποκλεισμους και θα τους ελεγε ευχαριστω.
Ειανι μακραν μεγαλυτερο τριμπουρδελο απο εμας,σε καθε κριση αποδεικνυονται πολυ λιγοι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#781066 Υπάλληλοι χωρις αρχ...ία, και τρέμουν να πάρουν απόφαση για τα αυτονόητα. Είχαμε την μερκελινα και τώρα την Ούρσουλα, τριςχειροτερη. 27 χώρες με τα δικά της συμφέροντα η κάθε μία σντε να πάρουν αποφάσεις για όλους. Πότε θα την διαλύσουν την ΕΕ θέλω να δω...

.