Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
vice246 έγραψε:ερχεται σημερα ο Αλέξης και επιτελους εκπληρωνει την απαιτηση των αντιμνημονιακων. … οι οποίοι όμως αντιδρούν με τους χειρισμους του…..
τελικα η κυβερνηση εχει προβλημα…? ή αυτοι που αντιδρούν θελουν ψυχολογο….!!!

Θελουν ψυχολογο ή καταλαβαινουν σιγα-σιγα οτι το "παρτους τα σωβρακα" φτανει μεχρι επιπεδο ελληνικου ποδοσφαιρικου αγωνα και οχι παραπερα, και οτι το "σκιστα ολα, αυξησε μισθους, συνταξεις, παρε πισω απολυσεις, κοψε φορους, νομοθετησε για κατωτατους μισθους και ας τυπωσουν τα λεφτα" κλπ κλπ κλπ ειναι πολυ ευκολο να τα πεις, αλλα οταν πας να τα κανεις υπαρχουν ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ τις οποιες κανεις δεν ηθελε να σκεφτει? Νομιζαν οτι θα παμε μπροστα σε ολη την Ευρωπη και με Μιντλετονς τυπου "ο ελληνικος λαος μιλησε ΑΡΑ πεστε ανασκελα" και "οι ανθρωποι ειναι πανω απο τους αριθμους" θα εβγαινε το τριπλο ουρανιο τοξο και θα πηγαιναμε ολοι στις νεες μας δουλειες καβαλα σε μονοκερους.
Άβαταρ μέλους
By DAP
Lippi έγραψε:Περισσότερες πίπες σε συνέντευξη Υπουργού μετά το eurogroup
δεν έχω ξανακούσει....

Για δωσε ενα λινκ γιατι αυτο με την " μεταφραστρια" που παρεμβαλεται και δεν τον ακους καθαρα,ειναι για τα μπαζα γαμωτο......
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Hellenic tifosi έγραψε:
Επίσημη απάντηση μελών του Eurogroup:
"Το κείμενο Μοσκοβισί ήταν σχεδόν το ίδιο με εκείνο που έφερε ο Ντάισελμπλουμ".
Ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμα το πρώτο κείμενο Μοσκοβισί.

"σχεδόν......"

https://www.scribd.com/doc/255976709/Dr ... -on-Greece
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#78086 Έχω την αίσθηση, ότι όσο σοβαρός (ή μη), όσο γνώστης και όσο διαβασμένος και αν είναι ο Βαρουφ, συμπεριφέρεται στο eurogroup σαν να βρίσκεται σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου. Όσοι έχουν δουλέψει/ζήσει με Γερμανούς ξέρουν ότι αυτό το στυλάκι απλά δεν έχει κανένα νόημα στους τεχνοκράτες/ορθολογιστές/ΑΣΎΛΛΗΠΤΑ φραγκοφονιάδες Γερμανούς

Δεν δέχεσαι να υπογράψεις τη συνέχεια του προγράμματός και μαζί σου... Ποιος είναι ο έντυπος αντιλογός σου ? Με βάση ποιους ισολογισμούς/draft κλπ κλπ θα τους δείξεις/αποδείξεις ότι δεν θα συνεχίζουν να ρίχνουν λεφτά σε κουβά δίχως πάτο?

Και στο κάτω κάτω, αν θες να βγεις μπροστά και να έχεις τον "πρώτο" λόγο στις διαπραγματεύσεις αιφνιδίασε τους, παρουσίασε τα δημοσιονομικά με τέτοιο τρόπο που να τους φέρεις σε δύσκολη θέση. Αλλιώς, μάλλον δεν έχεις και τόσο δίκιο ή καλύτερα οι απαιτήσεις σου δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα

Στο γραφείο όταν εξετάζω εναλλακτικές μεθόδους/τεχνοτροπίες κλπ ζητάω πάντα προφόρμα με αναλυτικά στοιχεία ώστε αφενός να προβώ σε συγκρίσεις και αφετέρου να δω ποια είναι η βέλτιστη λύση, εδώ γιατί να γίνει διαφορετικά ?
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#78087 Ο Βαουφάκης δε συζητάει με νούμερα, διότι η βάση της συζήτησης που θέτει δε στηρίζονται στα νούμερα.
Ζητάει μια λύση για την κοινωνία και την Ευρώπη, πιθανώς ενάντια σε αυτό που ζητάνε σήμερα τα νούμερα.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#78088 Παίζουν τόσα θέματα από πίσω - περισσότερο γεωπολιτικά και θέματα παρέμβασης στην περιοχή μας από τους ισχυρούς του κόσμου - που φαίνεται ότι θα υπάρχει σύγκλιση και μάλιστα πρέπει να την έχουν ήδη έτοιμη τη λύση. Άλλωστε δεν είναι 100% οικονομικό το θέμα, έχει ξεφύγει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις συμφωνούν ενάντια, αλλά οι λαοί τους θα ξεσηκωθούν έτσι κι αλλιώς σε τέτοια αδιαλλαξία.
28 Φεβρουαρίου στις 5.00 τα ξημερώματα θα κλείσει η συμφωνία. Μέχρι τότε θα παίζουν καουμποϋλίκια, ισοτιμίες, χρηματιστήρια και ότι αρπάξουν.
Απλά πρέπει να δείξουν το σκληρό πρόσωπο και το ποιος κάνει κουμάντο.
Θα δουν και τι μπορούν να καταφέρουν οι «ανησυχούντες φιλοευρωπαίοι» της χώρας, όσο έχουν ακόμα κανάλια και παπαγάλους.
Μέχρι τότε… γερά νεύρα, υπομονή και επιμονή. Έτσι νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#78095 Μακάρι να έχεις δίκιο Κώστα.

Εγώ σκέφτηκα και το άλλο, κι ας είμαι στα όρια της συνωμοσίας. Θα μπορούσε το μαιλ Μοσκοβισί (που εμείς αποδεχόμαστε, κι ας είναι μια υπαναχώρηση σε σχέση με κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις), να είναι η "take it or leave it" προσφορά των Ευρωπαίων; Αν τελικά καταλήξουμε εκει, τότε και η κυβέρνηση προς τα μέσα "σώζει" την εικόνα της, αλλά και οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι δεν μας έκαναν όλα τα χατήρια;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
EDDIE_147 έγραψε:@dim8
Κατ' αρχάς το εντυπάκι που μου μοστράρεις είτε δεν το διάβασες, είτε δεν το κατάλαβες.

Πριν το υπογραμμισμένο γράφει ο ποιητής:

We welcomed that in a number of areas the Greek Policy priorities can contribute to a strengthening and better implementation of the current financial Assistance Programme.
In this context we intend to make the best use of the existing built-in flexibility in the current programme.

Από το παραπάνω πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ ή απλά ΑΣΧΕΤΟΣ πρέπει να είναι κάποιος για να κολλήσει στη φράση "current programme"; :hmmm: :hmmm: (ειλικρινής απορία)

Για όσους δεν μπήκαν στον κόπο να το διαβάσουν και μεταφράσουν:
- Δεχόμαστε την πρόθεση της ΕΛ κυβέρνησης να κάνει διαφορετικά κάποια πράγματα (different implementation που λένε και στο χωριό μου).
- Είμαστε διατεθειμένοι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ευελιξία του υφιστάμενου προγράμματος.

Κοινώς οι στόχοι του μνημονίου του 2012 ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, αλλά ελάτε να συζητήσουμε αν έχετε σκεφτεί άλλους τρόπους να τους πετύχετε.

Αγαπητέ dim8 σου έχω πει να φιλτράρεις την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου που παράγουν άκοπα τα διάφορα βλογκς και ενημερωτικά σάιτζ.
Εναλλακτικά διάβασε κάτι πριν το κολλήσεις παράσημο στον άλλο.

Φιλικά.

:)

ΥΓ: Ρε παιδιά ΟΝΤΩΣ δεν έγινε δεκτό αυτό το πόνημα ή βασιζόμαστε στο τι έκλασε ένα περιστέρι στα τουίτερζ;

Που 'σαι Εντι , αφου δεν καταλαβαινεις, στο κανει ταληρακια το http://www.zerohedge.com/news/2015-02-16/redlined-comparison-eurogroup-draft-varoufakis-was-willing-sign-and-draft-he-rejecte που συγκρινει τα δυο κειμενα

Now that both the acceptable, pre-revision https://www.facebook.com/paulmasonnews/posts/864807460248571 , and rejected, post-revision http://www.reuters.com/article/2015/02/16/eurozone-greece-draft-idUSL5N0VQ3Y620150216 texts are available, we can find precisely which inserted and deleted words resulted in a surge in the Greek's blood pressure.

Presenting: the red-line (or rather blue-line) comparison between the two drafts, none of which was ultimately signed by anyone.

Some of the key variations:

•the addition that the Greek authorities "intend to successfully conclude the programme taking into account the new government plans", something which when listening to the Varoufakis presser was clearly not the case.
•the addition that Greek authorities will commit to "refrain from unilateral action"
•the addition of specific reform parameters including "tax policy, privatisation, labour market, financial sector and pensions"
•the addition of a Greek commitment (not agreement) to guarantee (not ensure) "debt sustainability in line with the targets agreed in the November 2012 Eurogroup statement."
And the punchline: the language about the "six month technical extension" not of the current loan agreement as an intermediate step, but of the "programme", and the addition of the explicit "bridge" language.

No mention of the Troika in either of the drafts.

Και οι Βαρουφακης , Τσακαλωτος στο κανουν νιανια

“Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλήθηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.
Αυτοί λένε–> ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της “ελαστικότητας”.

Εμείς λέμε–> δώστε μας ένα πρόγραμμα- “γέφυρα” και έχουμε διευκρινήσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της “γέφυρας”, αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.
Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό.”

Που 'σαι nass , το πιστευεις τωρα οτι το κειμενο αλλαχτηκε ? Αλλωστε και το Γιουρογκρουπ το παραδεχεται

Επίσημη απάντηση μελών του Eurogroup:
"Το κείμενο Μοσκοβισί ήταν σχεδόν το ίδιο με εκείνο που έφερε ο Ντάισελμπλουμ".

@Lippi

Ενταξει το δες το αρχικο κειμενο ?

Παιδες , φιλικα ολα τα πιο πανω.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 17 Φεβ 2015, 11:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
cmarin έγραψε:Παίζουν τόσα θέματα από πίσω - περισσότερο γεωπολιτικά και θέματα παρέμβασης στην περιοχή μας από τους ισχυρούς του κόσμου - που φαίνεται ότι θα υπάρχει σύγκλιση και μάλιστα πρέπει να την έχουν ήδη έτοιμη τη λύση. Άλλωστε δεν είναι 100% οικονομικό το θέμα, έχει ξεφύγει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις συμφωνούν ενάντια, αλλά οι λαοί τους θα ξεσηκωθούν έτσι κι αλλιώς σε τέτοια αδιαλλαξία.
28 Φεβρουαρίου στις 5.00 τα ξημερώματα θα κλείσει η συμφωνία. Μέχρι τότε θα παίζουν καουμποϋλίκια, ισοτιμίες, χρηματιστήρια και ότι αρπάξουν.
Απλά πρέπει να δείξουν το σκληρό πρόσωπο και το ποιος κάνει κουμάντο.
Θα δουν και τι μπορούν να καταφέρουν οι «ανησυχούντες φιλοευρωπαίοι» της χώρας, όσο έχουν ακόμα κανάλια και παπαγάλους.
Μέχρι τότε… γερά νεύρα, υπομονή και επιμονή. Έτσι νομίζω.

+1. Η ρήξη δε συμφέρει κανέναν και θα κοστίσει περισσότερο από τη σύγκλιση. Αρα πιστεύω ότι θα τα βρουν (όχι απαραίτητα "στη μέση" αλλά κάπου εκεί)
Άβαταρ μέλους
By cmarin
Hellenic tifosi έγραψε:Μακάρι να έχεις δίκιο Κώστα.

Εγώ σκέφτηκα και το άλλο, κι ας είμαι στα όρια της συνωμοσίας. Θα μπορούσε το μαιλ Μοσκοβισί (που εμείς αποδεχόμαστε, κι ας είναι μια υπαναχώρηση σε σχέση με κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις), να είναι η "take it or leave it" προσφορά των Ευρωπαίων; Αν τελικά καταλήξουμε εκει, τότε και η κυβέρνηση προς τα μέσα "σώζει" την εικόνα της, αλλά και οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι δεν μας έκαναν όλα τα χατήρια;

Κι εγώ πιστεύω ότι σε αυτό θα καταλήξουν. Και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και πράγματι έχει μεγάλες διαφορές.
Εμείς κερδίζουμε τον χρόνο, την χρηματοδότηση και την εφαρμογή του "μνημονίου" (πως θα βρεθούν δηλαδή τα χρήματα εδώ), με τον τρόπο που επιθυμεί η κυβέρνηση. Αυτοί κερδίζουν μια συνέχεια του προγράμματος με όρους, δείχνοντας συγχρόνως σκληρότητα.
Άβαταρ μέλους
By nass
αεροζολ έγραψε:Που 'σαι nass , το πιστευεις τωρα οτι το κειμενο αλλαχτηκε ? Αλλωστε και το Γιουρογκρουπ το παραδεχεται

Οταν έγραψα "αλλάζουν κείμενα πούστικα πίσω από την πλάτη μας" σημαίνει: μας παρουσίασαν ένα τελικό κείμενο, συμφώνησαν+συμφωνήσαμε και μετά το άλλαξαν (δηλ. υπαναχώρησαν). Εσύ κατάλαβες ότι αυτό ήταν το κείμενο Μοσκοβισί, τελικό κείμενο συμφωνίας, ή απλά "ιδέες", "πλαίσιο συζήτησης", "non paper" κτλ. ? Γιατί σε κάθε κρίσιμη διάσκεψη πρέπει να κυκλοφορούν καμιά 10αριά τέτοια (παράδειγμα: τι είχε γίνει στο ΝΑΤΟ για την είσοδο των Σκοπίων το 2008).

Τέλος πάντων, το θέμα κατ΄εμέ δεν είναι τα κείμενα αλλά το ό,τι δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο μέτωπο συμμάχων που να υποστηρίζει τις θέσεις μας. Ελπίζω να υπάρχει στο παρασκήνιο, δεν είναι ανάγκη στη φάση αυτή να βγουν μπροστά.

Θα δούμε, έχει πολύ ψωμί ακόμα η υπόθεση.
Άβαταρ μέλους
By nass
cmarin έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Μακάρι να έχεις δίκιο Κώστα.

Κι εγώ πιστεύω ότι σε αυτό θα καταλήξουν. Και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και πράγματι έχει μεγάλες διαφορές.
Εμείς κερδίζουμε τον χρόνο, την χρηματοδότηση και την εφαρμογή του "μνημονίου" (πως θα βρεθούν δηλαδή τα χρήματα εδώ), με τον τρόπο που επιθυμεί η κυβέρνηση. Αυτοί κερδίζουν μια συνέχεια του προγράμματος με όρους, δείχνοντας συγχρόνως σκληρότητα.

Οταν η κυβέρνηση είναι ΟΚ με τη συνέχιση της "δανειακής σύμβασης" (κείμενο Μοσκοβισί) αλλά όχι με τη συνέχιση του "προγράμματος" (κείμενο Ντάισελμπλουμ) εμένα αυτό μου λέει "θέλουμε λεφτά χωρίς μνημόνιο" (διότι "πρόγραμμα" = "δανειακή σύμβαση" + "μνημόνιο"). Που φυσικά δύσκολα θα συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο, είναι η δική τους κόκκινη γραμμή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#78111 Εγώ είμαι με τον manosky στο θέμα, όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι σαν τον Βαρουφάκη μας ξεφτιλίζουν στην Ευρώπη! :s_mad
Αντί να πάμε κύριοι (με την γραβάτα μας πάντα) να υπογράψουμε το χαρτί που μας δίνουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι, κάνουμε τις δύσκολες! Άσε μας κουκλίτσα μου!
:s_crazy
Και τι κακό είχε δηλαδή το χαρτί του κυρίου Μπλιμπλόμ; Τι κακό είχε το μνημόνιο ως σήμερα; Μια χαρά ήταν, απλώς δεν εφαρμόστηκε σωστά! :rtfm:

Έτσι δεν είναι; Αν είχε εφαρμοστεί σωστά, δεν θα είχαμε 30% ανεργία κυρίως από τον ΙΤ, θα είχαμε κάνει και τις απολύσεις στον ΔΤ και θα είμασταν ΔΙΚΑΙΟΙ και ΑΡΧΟΝΤΕΣ και κανένας δεν θα μας έλεγε τίποτε! :eat:
Εντάξει, θα είχες ανεργία 50%, και μικρότερο ΑΕΠ, θα χρωστούσες τα ίδια ή περισσότερα, αλλά τουλάχιστον θα είχες ΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ να εφαρμόσεις ΣΩΣΤΑ το μνημόνιο! Ενώ τώρα;
Τώρα μας δείχνουν Ισπανοί και Πορτογάλοι με το δάχτυλο και μας λένε πως αποτύχαμε! :s_devil

Τέσπα, εγώ ελπίζω πάντα σε αριστερή παρένθεση, να γυρίσει ο Σαμαράς μαζί με τον Μουρούζη, να μας χώσουν κι εδώ στο petrolheads.gr ένα ποσό και να βοηθήσουμε την χώρα να αποκτήσει πάλι πρόσωπο στην Ευρώπη. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Που 'σαι nass , το πιστευεις τωρα οτι το κειμενο αλλαχτηκε ? Αλλωστε και το Γιουρογκρουπ το παραδεχεται

Οταν έγραψα "αλλάζουν κείμενα πούστικα πίσω από την πλάτη μας" σημαίνει: μας παρουσίασαν ένα τελικό κείμενο, συμφώνησαν+συμφωνήσαμε και μετά το άλλαξαν (δηλ. υπαναχώρησαν). Εσύ κατάλαβες ότι αυτό ήταν το κείμενο Μοσκοβισί, τελικό κείμενο συμφωνίας, ή απλά "ιδέες", "πλαίσιο συζήτησης", "non paper" κτλ. ? Γιατί σε κάθε κρίσιμη διάσκεψη πρέπει να κυκλοφορούν καμιά 10αριά τέτοια (παράδειγμα: τι είχε γίνει στο ΝΑΤΟ για την είσοδο των Σκοπίων το 2008).

Τέλος πάντων, το θέμα κατ΄εμέ δεν είναι τα κείμενα αλλά το ό,τι δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο μέτωπο συμμάχων που να υποστηρίζει τις θέσεις μας. Ελπίζω να υπάρχει στο παρασκήνιο, δεν είναι ανάγκη στη φάση αυτή να βγουν μπροστά.

Θα δούμε, έχει πολύ ψωμί ακόμα η υπόθεση.

Οταν εγραψες οτι οπως καταλαβαινεις η ελλ. πλευρα δεν ειχε στοιχεια να παρουσιασει, τι εννοουσες ? Και πως το καταλαβες ?

Στο οτι εχει ψωμι θα συμφωνησω . Οι ΣαμαροΒενιζελοι ελεγαν "Yes sir" .