Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
manosky έγραψε:Αυτό που γράφεις υποθέτω ότι το κατάλαβες μόνος σου, χωρίς βοήθεια.
Τότε μόνος σου θα πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις βοήθεια στο πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί.

Σε φορτσουν κουκι το διαβασες αυτο ? Μην επαναλαμβανεις τις χαζομαρες που γραφουν στα φορτσουν κουκις
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 17 Φεβ 2015, 02:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
EDDIE_147 έγραψε:@Μανόσκης
επειδή τα έχεις λίγο μπερδεμένα.
- Η ΚΑΤΟΧΗ έληξε στις 26/1. Αυτό ήθελε ο λαός.
- Το ΜΝΗΜΟΝΙΟΤΜ σκίστηκε στις 27/1.
- Τώρα μιλάμε για μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Ξέρω ότι τα ξέρεις απλά στα κάνω μια ρεπετέ για να μη μπερδεύεσαι.
:rtfm:

Διόρθωση το Μνημόνιο το έσκιζε κάθε μέρα ο Σαμαράς από το 2014.
«Τί μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα..."

απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By pik.
#78066 http://www.logiastarata.gr/2015/02/blog-post_323.html

αυτο που ειπε ισχυει;

Ριξτο Ηλια!!!!!!! :metalo: :lol:

αποψε ειδα για πρωτη φορα ενα μεγαλο φαουλ απο τον Βαρουφακη.

ενα non paper που ειπε οτι ηθελε να το υπογραψει,μια προτασουλα ασχετη μη δεσμευτικη,και που προφανως την αλλαξαν οι Γερμανοι,την εμφανισαν σαν εγγραφο προς υπογραφη...

ΕΛΕΟΣ.
και μαλιστα εξεθεσε και τον Μοσκοβισι
Τελευταία επεξεργασία από pik. και 17 Φεβ 2015, 02:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
manosky έγραψε:
Red Garland έγραψε:
manosky έγραψε:
REALZEUS έγραψε:ΥΓ: manosky αυτό που έγραψες ότι δεν σπούδασες οικονομικά στην αλλοδαπή είναι παραπάνω από προφανές. Μόνο έτσι δικαιολογείται το ότι θεωρείς ότι 69% υποτίμηση νομίσματος συνεπάγεται αυτομάτως και 69% μείωση αγοραστικής δύναμης! :s_rofl

Αν είχες διαβάσει όσα έγραψα, θα έβλεπες ότι αναφερόμουν ρητά στα πράγματα που αναγκάζεται να αγοράσει κάποιος και τα οποία δεν παράγονται στη χώρα του.

Ρητά και κατηγορηματικά, τι γράφει παρακάτω; Μισθός;;;; :lipsealed: προϊόντα μικρέ και ανόητε, προϊόντα :shifty:
manosky έγραψε:Ενώ η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ πλήττει φτωχούς και πλούσιους ΤΟ ΙΔΙΟ.
Έτσι, αν παίρνεις μισθό Χ δραχμές (έστω 500 ευρώ), με 69% υποτίμηση θα παίρνεις ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Χ-69% δραχμές (έστω 155 ευρώ!).

Έλα πες μου τώρα, ειδήμονα, αν μπορείς να ζήσεις με 155 ευρώ (σε υπερήφανο εθνικό νόμισμα όμως...) κι αν αυτός είναι ο πάτος ή ο άλλος του 500ρικου.

Αυτά είναι πίπες φίλε μου, μάθε να ξεχωρίζεις έστω αυτό το απλό πραγματάκι.

manosky έγραψε:Μαγκώθηκες;
Αργότερα τα σωστά quote που "ξέχασες"
.

Ορίστε λοιπόν τι "ΞΕΧΑΣΕΣ" Red Garland, ώστε να σού βγουν οι ψευτιές που αράδιασες στη συνέχεια:

manosky έγραψε:69% σε μια μέρα....
Χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χωρίς μέριμνα για να πληγούν λιγότερο οι φτωχοί.
Το PC, το φάρμακο που φτιάχνεται μόνο στο εξωτερικό, τα ανταλλακτικά παραγωγικών μηχανημάτων, τα έξυπνα κινητά για να διαβάζουμε τα τουιτς της επανάστασης, οι σπουδές του γιού του κυρ Παντέλεθ στις χώρες των οικονομικών δολοφόνων, ΟΛΑ 67% ΠΑΝΩ.

manosky έγραψε:@Red Garland

Ωραία, αντέγραψες λοιπόν μερικές θεωρητικές καταστάσεις και βολικά προσπέρασες την Πραγματικότητα.

Να την υπενθυμίσω:

1. Πολλές χώρες αναγκάζονται να εισάγουν αγαθά υψηλής ή μεσαίας τεχνολογίας, που δεν έχουν καταφέρει να παράγουν. Και το κινητό σου και το pc σου και το ΙΧ σου και εξελιγμένα φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα και λιπάσματα και πρώτες ύλες που δεν διαθέτουν και καύσιμα και καφέ κι ένα κάρο άλλα πράγματα ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

Το ότι μπορείς να φας χωριάτικη σαλάτα και αυγά από τα Μεσόγεια, δεν σημαίνει ότι είσαι αυτάρκης. Και το ότι η ντοματούλα θα φθηνύνει, δεν σημαίνει ότι δεν θα γυρίσεις 20 χρόνια πίσω, αν το νόμισμά σου είναι της σφαλιάρας σε διεθνές επίπεδο και οι εξαγωγές σου είναι της μορφής "1 νταλίκα ροδάκινα για 1 laptop".

manosky έγραψε:500 στο χέρι παίρνεις μισθωτέ; Από αύριο, αν θέλεις εισαγόμενο tavor για να μη λαλήσεις ή καφέ σκέτο για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, θα το πληρώνεις με αντιστοιχία 155. Κι αν παίρνεις 200 ευρώ (ημιαπασχόληση 2 ημερών τη βδομάδα), θα παίρνεις 62 ολόκληρα, που φτάνουν για μισό λάστιχο lada niva.

Σεμνά και ταπεινά από εδώ και πέρα, γιατί δεν έχεις το benefit of the doubt, να το ξέρεις.
Με πολλούς έχω διαφωνήσει, αλλά τους περισσότερους τους σέβομαι και τους διαβάζω με ενδιαφέρον.
Εσένα και λίγους άλλους, όχι.
Τους ψεύτες λοιπόν και αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν ή να παραφράσουν ύπουλα αυτά που γράφω, ώστε να περάσουν τις ανοησίες που αμολάνε, δεν έχω κανέναν λόγο να τους σεβαστώ και τους αντιμετωπίσω ως ισότιμους συνομιλητές.
Το ξέρω προκαταβολικά ότι θα προσπαθήσεις να πουλήσεις πάλι pipes και δεν μ' ενδιαφέρει. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις όμως, θα ήταν να κάτσεις ήσυχα στ' αυγά σου. :iconcool:

Ωραία η μεγάλη γραμματοσειρά, αλλά δεν αρκεί για τη μαλακιάρα που επέταξες.
και για να στη θυμίσω:
"Έτσι, αν παίρνεις μισθό Χ δραχμές (έστω 500 ευρώ), με 69% υποτίμηση θα παίρνεις ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Χ-69% δραχμές (έστω 155 ευρώ!)".

Έλα πες μου τώρα, ειδήμονα, αν μπορείς να ζήσεις με 155 ευρώ (σε υπερήφανο εθνικό νόμισμα όμως...) κι αν αυτός είναι ο πάτος ή ο άλλος του 500ρικου."

Εμένα μου φαίνεται ρητή αναφορά στο μισθό και την μείωση κατά το ποσοστό της υποτίμησης, όχι μόνο αυτό, μας έβγαλες και μαθηματικό τύπο.Τώρα αν έχεις την επιθυμία να παραδεχθείς ότι όντως δεν είναι ψευδές αυτό που έγραψα, καλώς. Το ότι έγραψες άλλα πράγματα σε άλλα ποστ, δεν αναιρεί ότι ρητά αμόλησες αυτή την κοτσάνα, τό πιασες; Διαφορετικά μπορείς να το κάνεις Ασούρα-way και να αλλάξεις το θέμα με το έτσι θέλω.

Επιπροσθέτως, μπορώ να κατανοήσω ότι γράφεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα. Όπως και να να βγάζεις δικές σου θεωρίες εθνικού νομίσματος και να κάνεις citations στον εαυτό σου :dizzy: , την προπαγάνδα σου όμως ξέρεις να την κάνεις οπότε δεν δικαιολογείσαι.

Επίσης μάθε τη διαφορά. Ψεύτης, είναι κάποιος που λέει ψέματα, το κακό για την αφήγησή σου είναι ότι εσύ τα έχεις γράψει όλα αυτά, οπότε ψέματα δεν είναι. :s_howdy
Αντίθετα όταν λες πραγματάκια όπως ότι δήθεν είπα ότι το Ευρώ κατέστρεψε την Ελλάδα, και σε στηρίζει και ο EDDIE από δίπλα, καλό θα είναι να ζητάς και καμία συγγνώμη. Όταν επίσης κάνεις τις πουστίτσες σου, και το γυρνάς επι προσωπικού, δήθεν ότι είμαι Συριζαίος, και έχεις ξεβρακωθεί ούκ ολίγες φορές, χώρια που είσαι κοτάρα να αποδείξεις τις λάσπες σου, πάει πολύ να μας μιλάς ΕΣΥ για σεβασμό προς το συνομιλητή σου.

Τέλος επειδή μετά από την σύγκρουσή σου με την πραγματικότητα το παίζεις πολλά βαρύς και μάγκας. Να σε ενημερώσω ότι εγώ μπορώ να υποστηρίξω με βιβλιογραφία αυτά που λέω και να δεις ποιος γράφει ανοησίες που τις βγάζει από το στομάχι του a.k.a εσύ. Λοιπόν άσε τα διδάγματα. Αν είχα όρεξη θα στο έκανα φύλλο και φτερό το postάκι γιατί είχε και άλλες χοντράδες, αλλά έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω από Νομισματική Θεωρία σε ανθρώπους που ακούνε μόνο τον εαυτό τους. Όπως είδες, πολλά μέλη απάντησαν σε αυτά που έγραψα, σαν και σένα δεν έκανε κανείς.
Τροφή για σκέψη. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By YAMA
pik. έγραψε:http://www.logiastarata.gr/2015/02/blog-post_323.html

αυτο που ειπε ισχυει;

Ας φροντίσουν να βρούν άκρη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου γτ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπω ότι με τα μυαλά που έχει ο Έλληνας, όντως θα καεί αυτή τη φορά το ανάκτορο...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#78072 @Red Garland
OK, δεν κάθισες στ' αυγά σου.
Τόσο το χειρότερο για 'σένα.

Μπορείς να κόβεις κομμάτια από αυτά που γράφω για να στηρίζεις τις βλακείες σου, αλλά τόσο μόνο μπορείς να κάνεις.
Συνεπώς, δεν θα σπαταλήσω άλλο χρόνο για την πάρτη σου, παρά μόνο για να σπάω πλάκα όποτε μου καπνίσει.

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By pik.
YAMA έγραψε:
pik. έγραψε:http://www.logiastarata.gr/2015/02/blog-post_323.html

αυτο που ειπε ισχυει;

Ας φροντίσουν να βρούν άκρη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου γτ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπω ότι με τα μυαλά που έχει ο Έλληνας, όντως θα καεί αυτή τη φορά το ανάκτορο...

Ο αλλος νεος συναδελφος μου στον #eniko θελει για ΠτΔ τον Γλεζο.... :metalo:
ασε φιλε μου...

ετοιμος να ανοιξω τα 24αρια ξυδια ειμαι....
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
manosky έγραψε:@Red Garland
OK, δεν κάθισες στ' αυγά σου.
Τόσο το χειρότερο για 'σένα.

Μπορείς να κόβεις κομμάτια από αυτά που γράφω για να στηρίζεις τις βλακείες σου, αλλά τόσο μόνο μπορείς να κάνεις.
Συνεπώς, δεν θα σπαταλήσω άλλο χρόνο για την πάρτη σου, παρά μόνο για να σπάω πλάκα όποτε μου καπνίσει.

:s_bye
Καλά χαλάρωσε λίγο γιατί τον έχεις πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ :lol:
Άβαταρ μέλους
By pik.
drdino έγραψε:Σύγκριση των δύο κειμένων.

αυτα ειναι 2 κειμενα που παρουσιασε αυτος ο Μοσκοβισι σαν θεσμος αλλα ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρεπει να συμφωνησουν ΟΛΟΙ και να γινει απο non paper ==>εγγραφο πριν το δωσουν στον Βαρουφακη να το διαβασει να συμφωνησει και να υπογραψει...

το οτι παρουσιασαν οι δικοι μας ενα εγγραφο./προτασουλα σαν εγγραφο προς υπογραφη δεν ειναι σωστο.
και ας ειναι και 200 και οχι 2

κανουν λαθακια....
Άβαταρ μέλους
By vice246
Red Garland έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:@Μανόσκης
επειδή τα έχεις λίγο μπερδεμένα.
- Η ΚΑΤΟΧΗ έληξε στις 26/1. Αυτό ήθελε ο λαός.
- Το ΜΝΗΜΟΝΙΟΤΜ σκίστηκε στις 27/1.
- Τώρα μιλάμε για μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Ξέρω ότι τα ξέρεις απλά στα κάνω μια ρεπετέ για να μη μπερδεύεσαι.
:rtfm:

Διόρθωση το Μνημόνιο το έσκιζε κάθε μέρα ο Σαμαράς από το 2014.
«Τί μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα..."

απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ :rtfm:

@RG πολυ νωριτερα…
μπηκε στο Μαξίμου ως αντιμνημονιακος Ζαππειοθαμωνας… ..

αλλα οι ΝΔτες πεισθηκαν τελικα οτι το μνημονιο ειναι ιερό… παρ ολα αυτα αντιδρούν στην εφαρμογη του…
ερχεται σημερα ο Αλέξης και επιτελους εκπληρωνει την απαιτηση των αντιμνημονιακων. … οι οποίοι όμως αντιδρούν με τους χειρισμους του…..

τελικα η κυβερνηση εχει προβλημα…? ή αυτοι που αντιδρούν θελουν ψυχολογο….!!!
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:
manosky έγραψε:Η συμφωνία του 2012 είναι και πρέπει να είναι η βάση της διαπραγμάτευσης. Γιατί οι άλλοι έδωσαν λεφτά, όχι προσκλήσεις μπαλ μασκέ πάρτυ.

Το να έχεις μια βάση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αλλάξεις πολλές επί μέρους συμφωνίες. Με διαπραγμάτευση. :rtfm:

Διαπραγμάτευση δεν είναι να πεις "ξεκινάμε από το μηδέν, θα αποδεχθείτε κατά βάση αυτά που προτείνουμε και ξεχάστε ό,τι ξέρετε", γιατί οι άλλοι θα απαντήσουν "όταν παίρνατε τα δάνεια με μηδενικά επιτόκια, όταν σας επιστρέφαμε κέρδη από τα ομόλογά σας, όταν σας δίναμε λεφτά για το ΕΣΠΑ με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, δεν είχατε πρόβλημα, τώρα μας λέτε ότι τα γυρνάτε όλα τούμπα, ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ; Ε, τότε δεν έχουμε κι εμείς ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ, άρα ούτε γέφυρες, ούτε καμάρες".

ΟΚ, αν είναι να το πάμε στο "ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ", να μην περιμένουμε ως το τέλος του προγράμματος.
Πάμε κατευθείαν στο δημοψήφισμα του ΓΑΠ, ολοταχώς προς τα πίσω δηλαδή.

Εικόνα

Δεν παίζεσαι, πολύ φοβάμαι ότι ο προδότης θα πάει με το μέρος των Ευρωπαίων που μας πιέζουν και δεν θα στηρίξει τις διαπραγματεύσεις αλλά θα είναι και ο επιθανάτιος ρόγχος του αφού θα τον στείλουν σύντομα αδιάβαστο οι ΝΔδίτες που δεν τον γούσταραν από την αρχή και του την έχουν φυλαγμένη χρόνια τώρα.

Όλοι εδώ που τσιρίζουν και που τους αποκαλείς Γερμανοτσολιάδες δεν έχουν δεί ποτέ τη ζωή τους διαπραγμάτευση και ούτε ξέρουν πως γίνεται, νομίζουν ότι είναι τσαμπουκάς να υπερασπίζεσαι τις θέσεις σου και να κάνεις ένα βήμα εμπρός και ένα βήμα πίσω μέχρι να βρεθούν όλοι στη μέση, η διαδικασία αυτή απαιτεί ψυχραιμία και καλή γνώση της θέσης του αντιπάλου, τι μπορεί να δεχθεί και τι όχι, τα αδύνατα σημεία του και τα αδύνατα δικά σου σημεία.

Είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά για τους Έλληνες και δεν έχουν ούτε την υπομονή αλλά ούτε και την ψυχραιμία να περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα, από την άλλη και οι Ευρωπαίοι είναι πολύ ξαφνιασμένοι αφού δεν περίμεναν τόση αντίσταση, δεν την έχουν συνηθίσει με τους Έλληνες την κόντρα και τη σκληρή διαπραγμάτευση εδώ και πολλές δεκαετίες, έχουν μάθει και μας έχουν πείσει ότι διαπραγμάτευση είναι να κάθονται σε ένα τραπέζι να λένε ένα καλό λόγο, να δίνουν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και να πέφτουν οι υπογραφές στο χαρτί που εκείνοι έχουν ετοιμάσει, οπότε μην τους κακοχαρακτιρίζεις, ζούν πρωτόγνωρα πράγματα και είναι άμαθοι.

Το ότι μπήκαμε στα μνημόνια υπό την πίεση των εκατοντάδων ονομάτων στις λίστες που έχουν από τις ξένες δικές τους τράπεζες που περιλαμβάνουν μαύρο χρήμα από πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες που τους κούναγαν κάτω από τη μύτη οι Γερμανοί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός εδώ από τους συμφορουμίτες μας, εγώ βλέπω ότι τούτοι εδώ που είναι στην κυβέρνηση δεν έχουν τα βαρίδια που έχουν / είχαν οι προηγούμενοι κυβερνήτες των τελευταίων 100-150- χρόνων που είναι 100% κοτζαμπάσηδες και πορεύονται σύμφωνα με την λογική, το αν φαίνεται παράλογη σήμερα η λογική το να διαπραγματεύεσαι το δίκηο σου δεν φταίει η λογική αλλά η ποτισμένη με κοτζαμπαδισμό λογική των πουλημένων προηγούμενων καθεστώτων.

Εγώ θεωρώ ότι είμαστε μια χαρά μέχρι τώρα και θα φανεί μετά την Παρασκευή, για μένα το θέμα δεν είναι οι Ευρωπαίοι αλλά οι συνομιλητές του Τσίπρα μέσα στο κόμμα του, θέλω να πιστεύω ότι μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης θα μπορέσει σταδιακά να απομονώσει τους ακραίους αριστερούς που ζητάνε να εφαρμοστούν ανέφικτα πράγματα που θα φέρουν σε σύγκρουση την κοινωνία και να πορευτεί με αξιοπρέπεια και να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, γιατί τα εξωτερικά προβλήματα τα δημιούργησαν οι διάφοροι που ζούν εδώ δίπλα μας, το θηρίο είναι στην Ελλάδα και όχι στην Ευρώπη, το θηρίο είναι ο Έλληνας και όχι ο Ευρωπαίος.