Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Anonymous Founder έγραψε:Είναι η ηλεκτρική έκδοση της 4 Gran Coupe. Εμφανισιακά, υποφέρει κι αυτή λοιπόν από τις μεγάλες διαστάσεις όλων των σύγχρονων BMW (μόνον η 2 coupe αντιστέκεται, αλλά για πόσο ακόμη;).
.......
Δεν το οδήγησα προφανώς, αλλά δεν θα το επέλεγα σε σχέση με το Tesla M3 για κανένα λόγο, ούτε σκεπτόμενος το δέρμα vs. δερματίνη (eco leather πώς διάβολο το λέει η Tesla;).

Α, και είναι και ακριβότερη από το Tesla κιόλας...

9 cm μονο μακρυτερο απο το Tesla, ιδιο πλατος, ιδιο υψος, ιδιο μεταξονιο.....

Πιο ακριβο, οχι τοσο αποδοτικο, αλλα περαν της ποιοτητας, των καθισματων κτλ, ειναι και στο δρομο πολυ καλυτερη..
Άβαταρ μέλους
By edmond
#780399 Θεωρώ πως οι...παραδοσιακοί κατασκευαστές πάιρνουν τα πόδια τους σιγά σιγά στην αρένα των πωλήσεων των EV. Και βάσει τούτου, ο κόσμος θα αρχίσει να εμπιστεύεται εκ νέου(!!) τις αξίες που αυτοι πρεσβέυουν σε θέματα ποιότητας κατασκευής, πατήματος στον δρόμο κτλ. έναντι της απόδοσης και πως αποτυπώνεται σε απόλυτους αριθμούς.
Κακά τα ψέμματα, η τέσλα έπαιζε μόνη της μπάλα σε μια κατηγορία που η ίδια έφτιαξε και έθεσε τον πήχη αυτόματα πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που οι υπόλοιποι -τρόπον τινά- δεν το περίμεναν καν ή τουλάχιστον δεν είχαν υπολογίσει την δυναμική της.
Και νομίζω πως το δίνουν όλοι αυτό στον έλονα τον μάσκ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#780404 OK, όταν μίλησα για διαστάσεις, δεν μίλησα σε σχέση με το Tesla. Αλλά σε αυτό που είχαμε συνηθίσει από την BMW κάποτε.
Επίσης, το να έχεις ίδιο ύψος με το Tesla, όταν εσύ τις μπαταρίες δεν τις βάζεις στο πάτωμα αλλά όπου.. χώρεσαν μιας και δεν έχεις αποκλειστικά ηλεκτρικό πάτωμα, δεν το λες και επιτυχία. Ούτε καταλαβαίνω πόσο καλύτερη θα είναι στο δρόμο, με μεγαλύτερο βάρος, και χειρότερη κατανομή.
https://www.bmwblog.com/2021/06/04/bmw- ... a-model-3/
Δεν μπαίνω καν στην κουβέντα για την τεχνολογία που κουβαλάει το καθένα, όπου στην έκδοση Performance ρίχνει στ'αυτιά το Tesla στην ζμπορ χοντρούλα από την βαυαρία, ενώ έχει και μεγαλύτερο range κλπ κλπ. Όλα αυτά, γιατί έχει πίσω του σοβαρό engineering, όταν η BMW έπρεπε να κοτσάρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες στο πάτωμα της 3άρας...

Μπορούμε να συμφωνήσουμε πάντως πως τα υλικά στο εσωτερικό της i4 είναι καλύτερα. Έτσι γι'αλλαγή για να μην διαφωνούμε μόνον!
:lol:

@edmond
Το ότι βγάζουν μοντέλα, δεν σημαίνει πως έχουν και σοβαρές πωλήσεις πάντως...
:s_blush
https://www.statista.com/statistics/502 ... eliveries/
https://www.statista.com/statistics/502 ... eliveries/
Δεν θα πω πως δεν ανεβαίνουν οι πωλήσεις της στα ηλεκτρικά, αλλά είναι πολύ μικρή η άνοδος, αν σκεφτείς τον ανταγωνισμό.
https://www.press.bmwgroup.com/global/a ... anguage=en
Άβαταρ μέλους
By drdino
saxon_747 έγραψε:
drdino έγραψε:Τι χρήση κάνει; Στα βασικά δεν θα ειναι πολύ διαφορετικό από το δικο μου, πέρα από το -e κομμάτι.
Για πες...

Χρήση σαν βασικό αυτοκίνητο: εντός και εκτός πόλης (όχι κέντρο), μερικά ταξιδακια ανάλογα τη δουλειά, διακοπές, βόλτες κτλ. 15000-18000 χλμ ετησίως. Τώρα έχει Golf GT DSG (mk5). Γενικά, οδηγάει σβέλτα.

Αν μπορεί να φορτίζει στο σπίτι ή στη δουλειά τότε είναι καλή φάση, αν όχι τότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να κουβαλάει το βάρος. Μόνο αν γλυτώνει πολλά με το leasing, φόρους κλπ σε σχέση με την απλή 330i. Είναι ωραίο αμάξι (τι θα έλεγα δλδ :lol: ), το αρνητικό θα έλεγα τώρα πως είναι το ότι πολλά πράματα από τον εξοπλισμό δεν είναι διαθέσιμα λόγω έλλειψης ημιαγωγών. Εξαρτάται βέβαια και πόσα κουτάκια είχε σκοπό να τσεκάρει.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Anonymous Founder έγραψε:Μπορούμε να συμφωνήσουμε πάντως πως τα υλικά στο εσωτερικό της i4 είναι καλύτερα. Έτσι γι'αλλαγή για να μην διαφωνούμε μόνον!

Νταξ, το ξερω οτι δεν εισαι τυφλος :lol:

Για την ιστορια, οι μπαταριες ειναι τοποθετημενες στο πατωμα και η κατανομη ειναι σχεδον 50/50 (48.2/51.8). Το επιπλεον βαρος που προκυπτει απο την προσαρμογη της συμβατικης πλατφορμας δεν εχει να κανει με το που ειναι οι μπαταριες αλλα με αλλα χαρακτηριστικα και ενισχυσεις της υπολοιπης κατασκευης.

Παρα το βαρος της εχει πολυ καλυτερη αποσβεση και ποιοτητα κυλισης απο το Τεσλα..Αν την οδηγησεις, θα το αντιληφθεις κι αυτο.. :s_wink

Οσο για τις πωλησεις, ολοι πουλανε οτι μπορουν να παραξουν..εκτος της τεσλα οι υπολοιποι δεν ειναι σεταρισμενοι ακομα για μεγαλους ογκους στα ηλεκτρικα, σε αντιθεση με την Τεσλα που προφανως δεν βγαζει και τιποτα αλλο...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#780464 Με αφορμή τα της υπόλοιπης ενίσχυσης.

Προχθές ήμουν εδώ στο συνοικιακό συνεργείο που πάω τα αμάξια της οικογένειας. Είχε έρθει μια Χ1 sDrive18i με M-Pack στην οποία άλλαζαν μπαταρία.
Εδώ υπάρχει ένα σκέλος θετικό και ένα αρνητικό. Ξεκινάω από το αρνητικό. Λύθηκε το 1/4 του αμαξιού μπροστά για να βγει η μπαταρία. Η οποία είναι εντός ενός πλαισίου πλαστικού από τη μεριά του οδηγού σχεδόν κάτω από το ύψος του παρμπρίζ και κάτω από το νεροχύτη. Πραγματικός μπελάς για να βγει. Θέλει 1 ώρα. Μάλλον κυριολεκτικά.
Πάμε στο θετικό. Τι δεσίματα είναι αυτά;;; Τι μπάρα θόλων, τι υποπλαίσια... Πραγματικά δεν είναι τυχαία η δουλειά που έκανε η BMW τότε που έλεγαν ότι ναι μεν θα καταργήσει την rwd πλατφόρμα για χάριν της fwd εκ Mini αλλά θα είναι αρκετά προσεγμένη. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσαν.
Βέβαια θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάτι για να βάλουν τη μπαταρία στο χώρο αποσκευών.

Οπότε εικάζω ότι το ίδιο και παραπάνω θα ισχύει και στην i4.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#780465 Το πού θα πάει η μπαταρία είναι μεγάλη κουβέντα... Το καλύτερο είναι στο μηχανοστάσιο καθώς έτσι έχεις το μικρότερο δυνατό μήκος των -χοντρών- καλωδίων, μικρότερο κόστος, λιγότερο βάρος, καλύτερο EMC. Αλλά, τρώει χώρο, είναι σε περιοχή με μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας και μπορεί να μην βολεύει και από άποψη κατανομής βάρους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#780467 H αλήθεια είναι πως νόμιζα πως είχαν βάλει κι αλλού μπαταρίες, μπας και ανεβάσουν λίγο την αυτονομία, αλλά ΟΚ!
Γενικώς, θεωρώ τόσο παρωχημένη την τεχνολογία της i4, που ειλικρινά δεν θα ασχολιόμουν. Αντιθέτως, μια i3 θα την αγόραζα άνετα, προφανώς γνωρίζοντας πως στο δρόμο δεν συγκρίνονται.
Τώρα μεταξύ i4 και Tesla M3, ούτε λεπτό δεν θα δίσταζα για το 2ο, κυρίως για λόγους που... αποκλείεται να συμφωνήσουμε, οπότε δεν χρειάζεται να γίνει και η κουβέντα και αφορούν καθαρά την τεχνολογία του και την δυνατότητα να με πηγαινοφέρνει σπίτι με την ελάχιστη προσπάθεια.
Προφανώς, λεφτά δεν υπάρχουν για τίποτε από τα δύο, άρα η συζήτηση είναι καθαρά θεωρητική, και δεν θέλω να γυρίζουμε πάλι στα ίδια, γιατί ειλικρινά δεν έχω κάτι καινούριο να προσθέσω.
Αν ήταν να αγοράσω αμάξι που έχει γίνει ηλεκτρικό σε συμβατική πλατφόρμα και δεν έχει πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας, τα λεφτά μου θα πήγαιναν εδώ!
Εικόνα
https://www.greencarcongress.com/2020/0 ... bulli.html

@Giuseppe Busso
Δεν ξέρω τι δεσίματα είδες, αλλά η σύγκριση θα έπρεπε να γίνει με το πάτωμα της F20 ή ακόμη ακόμη και της Ε8x/E9x. Γιατί αυτά τ'αυτοκίνητα αντικατέστησε. Όσο για την θέση της μπαταρίας, τι περίμενες; Αφού είναι afterthought, την έβαλαν όπου μπορούσαν.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#780469 H i4 από ποιάν άποψη είναι παρωχημένη;

Really, afterthought η μπαταρία στην Χ1; Πώς είχαν σκοπό δλδ να της δίνουν ρεύμα, με πυρηνικό αντιδραστήρα;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#780470 @hf για την απλή λένε όχι την plug in.
Τίποτα ιδιαίτερο σαν αμάξι πάντως.Ειδικα όταν πέσει σε λακούβα τρανταζετε ολόκληρο .Και σκεφτείτε ότι η πεθερα μου δεν έχει κάνει ούτε 10.000km ακόμα...
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 02 Σεπ 2022, 16:58, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
drdino έγραψε:H i4 από ποιάν άποψη είναι παρωχημένη;

Δεν είναι Tesla…there! :lol:

Το πίσω πατωμα της τωρινής 1…
Εικόνα

NVH μέχρι να σβήσει ο ήλιος.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kostis20 έγραψε:@hf για την απλή λένε όχι την plug in.
Τίποτα ιδιαίτερο σαν αμάξι πάντως.Ειδικα όταν πέσει σε λακούβα τρανταζετε ολόκληρο .Και σκεφτείτε ότι η πεθερα μου δεν έχει κάνει ούτε 10.000km ακόμα...

Ωχ, πείτε ρε σεις πως είναι η απλή, νόμιζα πως είναι η plug-in. Με έχει πιάσει τέτοια αηδία με τις σύγχρονες BMW που δεν θέλω να... τις ξέρω μάλλον! EDIT: Τώρα είδα πως είναι και Χ1 αυτή που είδε ο GB, στραβωμάρα ατελείωτη!
my bad. :s_wacko
Στην γριά μου όπως και σε πολλές BMW παλιά, την έβαζαν πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους, αλλά αυτά θεωρούνται παρωχημένα πράγματα σήμερα, το πολύ πολύ να βάλουν πίσω κάνα έξτρα σήμα BMW ή Μ.
:s_crazy

@drdino , @Zeus
Όπως είπα, και μην παρεξηγηθώ, δεν πρόκειται να ξανακάνω την κουβέντα στο θέμα, προτιμώ να με έχετε καταχωρημένο σαν fanboy και να γλιτώσουμε χρόνο όλοι μας.
:s_roses :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Anonymous Founder έγραψε:Στην γριά μου όπως και σε πολλές BMW παλιά, την έβαζαν πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους, αλλά αυτά θεωρούνται παρωχημένα πράγματα σήμερα, το πολύ πολύ να βάλουν πίσω κάνα έξτρα σήμα BMW ή Μ.
:s_crazy

Παντως ρε Γρηγορη δεν γινεται να εχεις gripe γιατι δεν ασχολουνται πλεον με χαρακτηριστικα που συμβαλουν στην ευχαριστηση της οδηγησης* και παραλληλα να προτιμας ενα υποδεεστερο οδηγικα οχημα επειδη εχει καλυτερο infotainment που κανει ηχους κλανιας ή καλυτερο autopilot...

*..που για την μπαταρια κλαιν...το βολβο πισω την εχει και προφανως ειναι για θεμα packaging. Η ολη ιστορια για την κατανομη βαρους ειναι λιγο αστειοτητα/μαρκετινγκ. Αντε να δεχτω τη θερμικη καταπονηση που λεει ο ΝτρΝτινος..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#780499 Δεν νομίζω πως έχω πει πως μου αρέσουν οι ήχοι κλανιάς, σωστά; :lol:

Πάντως, αν ισχύει αυτό που είπες, εσύ γιατί αγόρασες την υποδυέστερη οδηγικά σημερινή 1-series και όχι την προηγούμενη που ήταν στην πισωκίνητη πλατφόρμα, κοινή με τις 3άρες και 4άρες και όχι τα ΜΙΝΙ;
Προφανώς γιατί έδωσες αλλού προτεραιότητα. (πλιζ, μόνο μην μου πεις πως είναι καλύτερη στο δρόμο, γιατί απλώς δεν το δέχομαι).

Θέμα προτεραιοτήτων απλώς: γουστάρω τεχνολογία (αυτόνομη οδήγηση, εξελιγμένες μπαταρίες και inverter, ΟΤΑ και εξελιγμένο backend κλπ κλπ, μην κουράζω περισσότερο) περισσότερο από δέρματα ξέρω γω και τι άλλο.

Θεωρώ πως σήμερα η Toyota είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα εταιρεία από την BMW για παράδειγμα, έτσι για να μην λέμε μόνον για τα ηλεκτρικά και κλέβουμε εκκλησίες. Και σαφώς και έχει και πιο σκληροπυρηνικά σπορ αυτοκίνητα, ξεκινώντας από το Yaris ακόμη.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Anonymous Founder έγραψε:Δεν νομίζω πως έχω πει πως μου αρέσουν οι ήχοι κλανιάς, σωστά; :lol:

Δεν κρινω! :lol:

Anonymous Founder έγραψε:Πάντως, αν ισχύει αυτό που είπες, εσύ γιατί αγόρασες την υποδυέστερη οδηγικά σημερινή 1-series και όχι την προηγούμενη που ήταν στην πισωκίνητη πλατφόρμα, κοινή με τις 3άρες και 4άρες και όχι τα ΜΙΝΙ;
Προφανώς γιατί έδωσες αλλού προτεραιότητα. (πλιζ, μόνο μην μου πεις πως είναι καλύτερη στο δρόμο, γιατί απλώς δεν το δέχομαι).

Κοιτα, στις βασικες εκδοσεις overall ειναι καλυτερο αυτοκινητο..ειναι γεγονος. Ομως και να ηθελα να αγορασω την πισωκινητη (που μια χαρα θα την αγοραζα) πως θα γινοταν αφου δεν υπηρχε πια?Οποτε ειναι λιγο αστοχος ο παραλληλισμος σου. Και μην μου πεις μτχ, γιατι μιλαμε για μηλα με πορτοκαλια...

Anonymous Founder έγραψε:Θέμα προτεραιοτήτων απλώς: γουστάρω τεχνολογία (αυτόνομη οδήγηση, εξελιγμένες μπαταρίες και inverter, ΟΤΑ και εξελιγμένο backend κλπ κλπ, μην κουράζω περισσότερο) περισσότερο από δέρματα ξέρω γω και τι άλλο.

Προφανως...ειπαμε, δεν κρινω. Προσωπικα οτι εχω επιλεξει θελω πρωτα να κανει τα βασικα στο δρομο και μετα τα υπολοιπα...και οθονες θελω και τα παντα ολα. Οθονες σε ροδες δεν θελω..

Anonymous Founder έγραψε:Θεωρώ πως σήμερα η Toyota είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα εταιρεία από την BMW για παράδειγμα, έτσι για να μην λέμε μόνον για τα ηλεκτρικά και κλέβουμε εκκλησίες. Και σαφώς και έχει και πιο σκληροπυρηνικά σπορ αυτοκίνητα, ξεκινώντας από το Yaris ακόμη.

Σαφως πιο ομορφη συνολικα η Κορολα πχ απο την 1, αλλα να φτασουμε να πουμε οτι ειναι πιο ενδιαφερουσα ολη η τουοατα απο τη bmw ειναι εντελως ατοπο...δηλαδη επειδη yaris sport που μεταξυ μας σιγα τον κουβα, ξεχναμε ολες τις σπορ μπεμβε? Μηπως επειδη δεν μπορουμε να τις παρουμε?