Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kostis20 έγραψε:Συγνώμη ρε . αλλά εδω κάνουμε αγώνα να τα ξεκολλησουμε απο τα tablet και τη τηλεόραση και μας λες οτι αποτελούν και εναλλακτική στο κολυμβητήριο? :lol: :lol: Είσαι νέος ακόμα για αυτο! :lol: :lol:

Σωστό αυτό! :lol:
I rest my case ρε παιδιά, φταίει που είμαι κρυουλιάρης μάλλον! :help:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Πάντως, ειλικρινά ρε σεις, Γιάννενα μεγάλωσα, όταν είχε κακό καιρό, δεν ήταν απαραίτητο να βγούμε από το σπίτι για να περάσουμε την ώρα μας έξω. Εγώ είχα βγάλει μια κάρτα για την βιβλιοθήκη και την έβγαζα μια χαρά, κοινώς στον κακό καιρό διάβαζα κάνα βιβλίο, κάνα κόμικ, παίζαμε κάνα παιχνίδι με τον αδερφό, ξέρω τέτοια πράγματα.
Ξέρω έχουν αλλάξει άπειρα οι καιροί, αλλά αντίστοιχα τώρα έχουμε και υπολογιστές και τάμπλετ και 200 κανάλια στην τηλεόραση, μπορούν τα παιδιά να κάνουν και κάτι άλλο για μερικούς μήνες.
Από την άλλη, δεν μιλάμε για κάνα τρελό κρύο στην Αθήνα συμφωνώ, απλώς στο δικό μου μυαλό δεν βλέπω το λόγο να κάνεις κάτι σαν το κολύμπι με κρύο. Πήγαινε για μπάσκετ, για ποδόσφαιρο, για τένις, τόσα άλλα αθλήματα υπάρχουν που μου φαίνονται πιο κατάλληλα για το κρύο.

Θα το πω ξανά όμως, δεν γνωρίζω, ούτε τα έχω δει, απλώς σκέψεις μου λέω. Και φυσικά δεν επιμένω πως έχω δίκιο, γιατί δεν έχω βρεθεί σε αυτή την θέση.
Tablet και τηλεόραση λέει
Το ζητούμενο είναι να ΜΗΝ βλέπουν tablet και τηλεόραση.
Να βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας

edit. Α βλέπω με πρόλαβαν
Άβαταρ μέλους
By g8777
#779982 Βιβλια:

Εικόνα

Βιβλια λεει :s_hang

Εδω εναν Ηλια Πετροπουλο καθισαμε να διαβασουμε και εβαλε τα κλαματα το σκατο. :roll:

Θα κρυωσουν λεει στο ανοιχτο κολυμβητηριο οι ψυχουλες. :s_omg

Στα ισα και να ξαναφανε, τι αναγκη εχουν. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#779988 Γνώμη μου (χωρίς και εγώ να είμαι γονέας), πως είναι πιο επωφελές μακροπρόθεσμα ένα παιδί να μεγαλώσει μέσα από τη "σκληραγώγηση" ενός αθλήματος, παρά μέσα σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον που κακά τα ψέματα δε θα συναντήσει ποτέ στη μετέπειτα ζωή του.

Ο αθλητισμός πέραν της κοινωνικοποίησης και της φυσικής κατάστασης, χτίζει και ένα Mentality να μη τα παρατάς, να επιβιώνεις κλπ. Προφανώς δε θα μεγάλωνα τα παιδιά μου σαν σπαρτιάτες :lol: , αλλά ακόμα και ένας τραυματισμός μέσα στη ζωή είναι, όπως και το κρύο είναι μέσα στη ζωή κ.ο.κ.

Με καλό ζέσταμα και καλή αποθεραπεία μόνο οφέλη μπορώ να δω, ας εχει και μείον 10.

Δηλαδή μακροπρόθεσμα αν βάλουμε δύο παιδάκια να κάνουν ακριβώς την ίδια ζωή, αλλά στον ελεύθερο χρόνο τους το ένα να βλέπει 2 ώρες πέπα στο τάμπλετ και το άλλο 2 ώρες να κολυμπάει , υπάρχει περίπτωση στα 30 του το δεύτερο να έχει περισσότερα θέματα στη μέση π.χ.?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
socratesn έγραψε:Δηλαδή μακροπρόθεσμα αν βάλουμε δύο παιδάκια να κάνουν ακριβώς την ίδια ζωή, αλλά στον ελεύθερο χρόνο τους το ένα να βλέπει 2 ώρες πέπα στο τάμπλετ και το άλλο 2 ώρες να κολυμπάει , υπάρχει περίπτωση στα 30 του το δεύτερο να έχει περισσότερα θέματα στη μέση π.χ.?

Στα 30 δεν ειναι φυσιολογικο να εχεις θεματα στην μεση εκτος αν εισαι παχυσαρκος ή/και καθεσαι λαθος, ασχετως γυμναστικης.

Στο μεταξυ τουλαχιστον για το ΟΑΚΑ που ξερω, σε συνθηκες ακραιων καιρικων φαινομενων, καταιγιδες, χιονοπτωσεις, παγετος, οι ανοιχτες πισινες κλεινουν. Προπονηση μονο στις κλειστες γινεται και εκει μονο τα αγωνιστικα τμηματα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Νίκος Παππάς έγραψε:
socratesn έγραψε:Δηλαδή μακροπρόθεσμα αν βάλουμε δύο παιδάκια να κάνουν ακριβώς την ίδια ζωή, αλλά στον ελεύθερο χρόνο τους το ένα να βλέπει 2 ώρες πέπα στο τάμπλετ και το άλλο 2 ώρες να κολυμπάει , υπάρχει περίπτωση στα 30 του το δεύτερο να έχει περισσότερα θέματα στη μέση π.χ.?

Στα 30 δεν ειναι φυσιολογικο να εχεις θεματα στην μεση εκτος αν εισαι παχυσαρκος ή/και καθεσαι λαθος, ασχετως γυμναστικης.

Στο μεταξυ τουλαχιστον για το ΟΑΚΑ που ξερω, σε συνθηκες ακραιων καιρικων φαινομενων, καταιγιδες, χιονοπτωσεις, παγετος, οι ανοιχτες πισινες κλεινουν. Προπονηση μονο στις κλειστες γινεται και εκει μονο τα αγωνιστικα τμηματα.

Οκ, κάντο 40, 50 :lol:
Προφανώς δε λέμε να πάει να κολυμπάει το παιδί με κεραυνούς, αλλά με λίγο κρυο ή βροχή δε θα μεινει και σπίτι.
Άβαταρ μέλους
By skous
#779993 Εγώ φέτος 3-4 φορές την εβδομάδα κολυμπούσα 7-8 το πρωϊ σε ανοιχτή πισίνα, ακόμα και τις μέρες με θερμοκρασίες τραγικές.
Το μόνο «κρύο» που καταλαβαίνει κανείς είναι μέχρι να μπεί στο νερό (ειδικά αν φυσάει), το οποίο αν έχεις φροντίσει να μην κάνεις με ΚΑΥΤΟ νερό το αρχικό ντουζ (πριν μπείς), δεν το νιώθεις παρά ελάχιστα.

Επίσης, 2-3 φορές που σταμάτησα για 1-2 εβδομάδες, αμέσως μετά κρυολόγησα :). Όσο κολυμπούσα με σταθερή συνέπεια, δεν με έπιανε τίποτα.

Αθλήματα όπως τένις/μπάσκετ/ποδόσφαιρο κλπ είναι απείρως χειρότερα με το κρύο, και πολύ πιο εύκολα να πάθεις τραυματισμό λόγω κρύου. (που στην κολύμβηση δεν θα το πάθεις ποτέ)

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
socratesn έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Οκ, κάντο 40, 50 :lol:

Να το κανω :lol:

Αν γυμναστηκες ως παιδι, μεχρι ας πουμε τα 16-17 που ξεκινα το χοντρο διαβασμα για τις πανελληνιες και μετα απλα εβλεπες σπορ στην τηλεοραση, στα 40-50 σου εισαι εντελως αγυμναστος και μην με ρωτησεις πως το ξερω :lol: :lol:

Απλα εμεις οι γονεις θελουμε να πιστευουμε οτι αν ενα παιδι γυμναστει αρκετα ως παιδι του μενει η αγαπη για τα σπορ και κατι θα κανει μεγαλωνοντας, το οποιο ομως πιο πολυ ευσεβης ποθος ειναι παρα πραγματικοτητα.

Το σιγουρο ειναι πως αν θελησει μεγαλος να ασκηθει θα εχει απο καπου να ξεκινησει, θα ξερει την τεχνικη, κλπ γιατι κατα τα αλλα η γυμναστικη ειναι το πιο αχαριστο πραγμα. Μπορει να την σταματησεις για 6 μηνες μετα απο χρονια ασκησης και θα σε γυρισει πολυ πισω απο τον χρονο που εχασες. Το μονο καλο ειναι οτι το σωμα θυμαται και επανερχεσαι γρηγοροτερα απο εναν αγυμναστο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#779999 Σύμφωνω, ειδικά για την αχαριστία του χόμπι :lol:
Αλλά προσεγγίζοντας τη ζωή ενός παιδιού από τη μεριά του να τεθούν κάποια θεμέλια, θα πρεπε να θεωρείται δεδομένος ο αθλητισμός και η σκληραγώγηση μέσω αυτού. Χωρίς άθληση αν και όποτε αποφασίσει σαν ενήλικας να ασκηθεί, θα έχει πολλαπλάσια φαντάσματα να ξορκίσει, έχοντας χτίσει είτε επίμονες αποθήκες λίπους, είτε θέματα ορθοσωμίας - δυσαναλογίες, είτε χαμηλή αυτοπεποίθηση (αφού τα πάντα θα του φαίνονται βουνό μη έχοντας σχετικές παραστάσεις).
Με λίγα λόγια "μπούλης" μπορείς όντως να καταλήξεις όποτε θες, αλλά αν ούτε σαν παιδί είχες κάποιες αθλητικες/γυμναστηριακές παραστάσεις τείνει σχεδόν στο αδύνατο να βγεις απ' το τρυπάκι ενός αγύμναστου-αδρανούς ανθρώπου.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#780001 Είναι λυμένα θέματα αυτά, κακώς τα συζητάμε.
Τα παιδιά (και μιλάμε για μικρά παιδιά, από 3 ετών) κολυμπάνε σε ανοιχτές πισίνες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Τραυματισμοί δεν παίζουν, το δε άθλημα είναι ο,τι καλύτερο για τη μυοσκελετικη ανάπτυξη.
Μπόνους ότι τα πιτσιρίκια δεν κινδυνεύουν πλέον στις ελληνικές θάλασσες.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια επίσκεψη στον δερματολόγο μια φορά το χρόνο ξέρω γω και 30-50 ευρώ το μήνα που είναι η συνδρομή στα τμήματα υποδομής ενός συλλόγου ή λιγότερα αν επιλέξει κάποιος τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου του.
Και φυσικά χρόνος και υπομονή για τους γονείς...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:Το μονο καλο ειναι οτι το σωμα θυμαται και επανερχεσαι γρηγοροτερα απο εναν αγυμναστο.

Κλαιν Νικο μου. Που να δεις το δικο μου το σωμα το αγυμναστο τι θυμαται :rtfm:

Χανω 5 κιλα και δεν τα ξεχναει το μπασταρδο με τιποτα. Οτι και να κανω, θα τα βρει και θα τα παρει παλι πισω πιο γρηγορα απο οτι τα εχασα. Τι να μας κλασουν κι οι γυμνασμενοι που θελουν περισσοτερο χρονο για να συνελθουν τα σωματα τους :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#780229 Η κολύμβηση είναι πολύ καλή άθληση από πλευράς αεροβικής, εκγύμνασης πολλών μυών και ελάχιστων τραυματισμών (κράμπες και ώμοι αν το παρακάνεις). Κι εγώ νομίζω ότι βοηθάει και στην άμυνα του οργανισμού.
Έχει τα μειονεκτήματά της, ταλαιπωρία πήγαινε, γδύσου, μέτρα πλακάκια, ντύσου, ξεπλύσου, γύρνα κλπ. Το πόλο είναι καλή εναλλακτική, γίνεται ομαδικό και δεν μετράς πλακάκια. Έχει και λίγο βία για καλύτερη εκτόνωση τεστοστερόνης στα αγόρια.
Το χλώριο πρέπει να ελέγχεται, αν είναι υπερβολικό δεν λέει ούτε για τα μάτια ούτε για μύτη-στόμα-πνευμόνια.

Δεν θεωρώ αποτρεπτικό το μπάνιο σε ανοιχτή πισίνα ή και θάλασσα τους περισσότερους μήνες το χρόνο στην νότια Ελλάδα. Νοέμβριο Δεκέμβριο εκτός σοβαρής κακοκαιρίας άνετα κάνεις μπάνιο αν το κάνεις συνέχεια και δεν το έχεις σταματήσει από τον Αύγουστο. Πιο κρύα είναι Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Οι δίσκοι που αναφέρθηκε και μάλιστα τραυματικής αιτιολογίας είναι πρόβλημα νέων ατόμων ηλικίας 25-45 και δεν έχει και τόσο σχέση η παχυσαρκία ή η καθιστική ζωή. Η καλή φυσική κατάσταση θα βοηθήσει περισσότερο σε άλλες, εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης που είναι αυτές που είναι πιο συχνές μετά τα 40.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#780257 Επίσης από τα 8-10 και μετά ενδείκνυνται και οι ασκήσεις με αντιστάσεις στα παιδιά, όχι τίποτα βαριά κιλά κλπ αλλά καθίσματα χωρίς η με λίγο βάρος, push ups κλπ θα βοηθήσουν στην μυική ανάπτυξη.

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147

Με το συμπάθειο αλλά έφτιαξα παπάρι.
:oops: