Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779924 To χωρίς πρόβλημα, είναι κάτι πολύ σχετικό. Εδώ και δεκαετίες τρέχουν σε αγώνες μοτοσυκλετών ο κόσμος, και ελάχιστοι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά (εξαίρεση το Isle of Man ΤΤ και γενικότερα το road racing ε; :lol: ) . Ε, εγώ για το παιδί μου θα το θεωρούσα πρόβλημα. Αντίστοιχα, και το να ξεπαγιάζει χωρίς λόγο. :lol:

‘WE FINISH OUR CAREERS MUTILATED’ – A MOTOGP ROOKIE’S PLEA
https://the-race.com/motogp/we-finish-o ... kies-plea/
Though Gardner is a MotoGP rookie, he says he’s already broken “a ridiculous amount of bones” on his path to the premier class.

“Broken bones, pfff, or fractured bones, I’d say over 35-40,” he said.

“Just hands and fingers and toes and even fingernails, how many times I’ve lost fingernails. Operations I’ve had, I did my ankle, my fibula, that was two operations to get the plate out, because it was infected, so that was a bit of a disaster.

“Then I broke my legs, both of them, one was an open fracture, so my tibia was sticking out of the skin, and then I also broke my tibia on my right as well, and fibula as well, so that was a big operation, that was the worst in my life, did not know if I was coming back from that one.

991862

“What else have I done? I’ve done my left thumb, I got an operation with a plate, with six screws… did my wrist in January with two screws. Just countless, endless bones.

“Ribs – probably six or seven ribs over my lifetime. Pretty much all my fingers. I’ve done tendons in my thumbs, and my hands as well, I’ve broken the metacarpals, metatarsals, toes, all my feet, basically.

“I’ve done my right collarbone. I have broken my arm actually a long time ago when I raced in the CEV [Moto3 championship], I broke my arm, basically snapped my arm in half but managed to pull it straight and I didn’t need to get an operation.

“Just endless, endless injuries.”

Γενικώς, το κι εμείς ξεπαγιάζαμε αλλά δεν πάθαμε και τίποτε, δεν το δέχομαι επ' ουδενί. Γιατί κι εμείς μεγαλώσαμε χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, χωρίς παιδικά καθίσματα και ζώνες και την γλιτώσαμε, κάποιοι άλλοι όμως όχι.
:lipsealed:
Και μην ξεχνάτε, πως το ανθρώπινο σώμα, μπορεί να εμφανίσει τραυματισμούς και προβλήματα όχι άμεσα, αλλά μετά από χρόνια. Οπότε, ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#779925 Η αντιστοιχία δεν είναι με τους υπεροδηγούς και τα τεχνολογικά θαύματα του MotoGP αλλά με τους χιλιάδες που σακατεύονται καθημερινά με τα δίκυκλα παγκοσμίως.
Ε τέτοια στατιστική στην προπόνηση παιδιών στο κολύμπι σε ανοιχτή πισίνα (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες με κανονικό κρύο) δεν πρόκειται να βρεις όσο κι αν ψάξεις.
Το μόνο που θα βρεις είναι αυτό που αναφέρθηκε, δερματίτιδες κλπ. που όντως είναι πιθανές.
Όσο για τραυματισμούς, χωρίς να έχω πρόχειρα στοιχεία, στοιχηματίζω ότι είναι από τα πιο ασφαλή αθλήματα για ευνόητους λόγους.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#779926 Η μοναδικη γυμναστικη (η κολυμβηση) που γυμναζει μέχρι και τα αυτια

επισης οταν ο ΝΠ πηγαινε κολυμβητηριο, πρεπει να κυκλοφορουσαν ακομη Τυραννοσαυροι :inlove: - τα πραγματα εχουν βελτιωθει, αλλοιμονο κιολας αν δεν ειχαν
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779927 Θα ξαναπώ, αλίμονο δεν έχω κανένα θέμα με την κολύμβηση, αλλά διαφωνώ με την έκθεση στο κρύο, χωρίς πραγματικό λόγο εδώ που τα λέμε. Μπορεί να κολυμπήσει τους υπόλοιπους 9 μήνες άνετα, δεν χρειάζεται να υποφέρει χειμωνιάτικα κανείς.
Γενικώς, δεν πάμε να κάνουμε κάποιον πρωταθλητή, η κουβέντα γίνεται για να μάθει ο κόσμος να κολυμπάει σωστά. Γι'αυτό και δεν βλέπω το λόγο να πάει κάποιος για κολύμπι σε μια ανοιχτή πισίνα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Επειδή γενικώς το σπορ κολυμπάω στην θάλασσα το ασκώ μέχρι αργά (το πιο αργό μου ήταν αρχές Νοεμβρίου), θα πω πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο η θερμοκρασία του νερού (που αν κολυμπας μια ώρα είναι και αυτή), αλλά η θερμοκρασία του αέρα και ο αέρας αυτός καθ'αυτός.
Από εκεί και μετά, ο καθένας εν τέλει αποφασίζει μόνος του κάτι τέτοια, και κάθε άλλο παρά ειδικός θα δηλώσω στο θέμα.

Και κάτι τελευταίο. Τραυματισμός δεν είναι μόνον μια θλάση, ένα σπάσιμο ή ένα διάστρεμμα. Είναι και μια κήλη στην σπονδυλική στήλη ξέρω γω, που οι διαφορές θερμοκρασίας, και η άσκηση σε τέτοια περιβάλλοντα μπορεί να την προκαλέσουν. Οπότε, ασφαλέστατη γενικώς η κολύμβηση, ακόμη ασφαλέστερη με νορμάλ θερμοκρασίες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Και μην ξεχνάτε, πως το ανθρώπινο σώμα, μπορεί να εμφανίσει τραυματισμούς και προβλήματα όχι άμεσα, αλλά μετά από χρόνια. Οπότε, ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο.

Οι τραυματισμοι αφορουν πρωταθλητισμο κατα 99% και οχι αθληση, αυτη μονο καλο κανει. Ο πρωταθλητισμος απο την αλλη οχι ακομα κι αν μιλαμε για ταβλι :lol:

Το κολυμπι σαν αθληση εχει τους λιγοτερους τραυματισμους εκτος κι αν βουτηξεις σε αδεια πισινα :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#779931 Οι πισίνες στα κολυμβητήρια είναι θερμαινόμενες (γι' αυτό και το πρόβλημα τώρα με την ενεργειακή κρίση), οπότε δεν έχει διαφορά είτε είναι Ιούλης είτε Γενάρης.
Άντε να κρυώσει λιγάκι την ώρα που βγάζει/βάζει το μπουρνούζι. Τίποτα δλδ, δεν τίθεται θέμα.
ΕΕΠ 3-4 μήνες αποχής είναι πολύς χρόνος, γιατί να τον πετάει κάθε χρόνο για μερικά δευτερόλεπτα ψύχρας;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779935 Δεν ξέρω παιδιά, σας ακούω, τουλάχιστον εσείς έχετε εμπειρία, που εγώ δεν έχω. Βέβαια αυτό που λέει ο Asimov για τα... μερικά δευτερόλεπτα ψύχρας και πως θα... χαθούν 3-4 μήνες (από ποιον θα χαθούν; :lol: ) δεν μου κάθεται καλά, αλλά ΟΚ.
Είχα μείνει με την εντύπωση πως πάνε για άσκηση και όχι για πρωταθλητισμό, άρα 3-4 μήνες δεν είναι χαμένοι: θα βρει το παιδί ν'ασχοληθεί με κάτι άλλο αυτό το διάστημα, αλίμονο τόσα πράγματα υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#779937 Χάνουν σε φυσική κατάσταση.Αν προσθέσεις και το καλοκαίρι μαζεύονται αρκετοί μήνες.
Δεν έχει νόημα να σταματήσουν στην Ελλάδα.Δεν είναι τόσο φοβερό και συνεχές το κρύο.
Άσε που αν αρρωστήσουν το πιθανότερο είναι να έχουν κολλήσει κάποια ιό από το σχολείο .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Είχα μείνει με την εντύπωση πως πάνε για άσκηση και όχι για πρωταθλητισμό, άρα 3-4 μήνες δεν είναι χαμένοι: θα βρει το παιδί ν'ασχοληθεί με κάτι άλλο αυτό το διάστημα, αλίμονο τόσα πράγματα υπάρχουν.

Οι χαμενοι μηνες ειναι αυτοι με το περισσοτερο κρυο, την μικροτερη διοαρεκεια ημερας, τα περισσοτερα φαινομενα.

Τι θα το κανεις στο σπιτι κλεισμενο ενα δραστηριο ενεργητικο παιδι; Απο τον Απριλιο και μετα μπορεις να το πας για μπασκετ, ποδηλατο, κλπ η αναγκη οργανωμενης αθλησης μειωνεται. Επι 4 μηνες σχολειο, αγγλικα και τιποτα μετα; Και πες αυτο που παει σχολειο ολο και κατι κανει, αυτο που παει παιδικο;

Ναι κανει κρυο στην κερκιδα, ναι ειναι αβολο ειδικα με τα πρωτοκολλα του Covid το αλλαγμα εξω και το κουκουλωμα με μπουρνουζι, μπουφαν σκουφι και τρεχαλα στο αμαξι.

Ο βασικοτερος λογος που τα τρεχουμε σε τετοια ειναι να κανουν κατι να εκτονωσουν την απιστευη ενεργεια που εχουν.

Ειδικα λοιπον τους μηνες Νοεμβριο -Μαρτιο αυτη η ασκηση ειναι απαραιτητη.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#779941 . υπερβολικός είσαι.
Δεν κάνει κανένα κακό λίγο κρύο..
Αυτό έλειπε. Ίσα ίσα το αντίθετο, καλό κάνει στο σώμα.
Και τα παιδιά μια χαρά ανθεκτικά είναι δε χρειάζεται υπερπροστασια στα πάντα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
kostis20 έγραψε:Χάνουν σε φυσική κατάσταση.Αν προσθέσεις και το καλοκαίρι μαζεύονται αρκετοί μήνες.
Δεν έχει νόημα να σταματήσουν στην Ελλάδα.Δεν είναι τόσο φοβερό και συνεχές το κρύο.
Άσε που αν αρρωστήσουν το πιθανότερο είναι να έχουν κολλήσει κάποια ιό από το σχολείο .
Ακριβώς. 4 μήνες το χειμώνα και 2 το καλοκαίρι, το μισό χρόνο μένουν εκτός "για να μην κρυώσουν", που δεν κρυώνουν.
Αν σε κάποιον κάνει κακό το κολυμβητηριο είναι στον κηδεμόνα που τρέχει και δεν φτάνει. Για το παιδί έχει μόνο καλά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779943 Πάντως, ειλικρινά ρε σεις, Γιάννενα μεγάλωσα, όταν είχε κακό καιρό, δεν ήταν απαραίτητο να βγούμε από το σπίτι για να περάσουμε την ώρα μας έξω. Εγώ είχα βγάλει μια κάρτα για την βιβλιοθήκη και την έβγαζα μια χαρά, κοινώς στον κακό καιρό διάβαζα κάνα βιβλίο, κάνα κόμικ, παίζαμε κάνα παιχνίδι με τον αδερφό, ξέρω τέτοια πράγματα.
Ξέρω έχουν αλλάξει άπειρα οι καιροί, αλλά αντίστοιχα τώρα έχουμε και υπολογιστές και τάμπλετ και 200 κανάλια στην τηλεόραση, μπορούν τα παιδιά να κάνουν και κάτι άλλο για μερικούς μήνες.
Από την άλλη, δεν μιλάμε για κάνα τρελό κρύο στην Αθήνα συμφωνώ, απλώς στο δικό μου μυαλό δεν βλέπω το λόγο να κάνεις κάτι σαν το κολύμπι με κρύο. Πήγαινε για μπάσκετ, για ποδόσφαιρο, για τένις, τόσα άλλα αθλήματα υπάρχουν που μου φαίνονται πιο κατάλληλα για το κρύο.

Θα το πω ξανά όμως, δεν γνωρίζω, ούτε τα έχω δει, απλώς σκέψεις μου λέω. Και φυσικά δεν επιμένω πως έχω δίκιο, γιατί δεν έχω βρεθεί σε αυτή την θέση.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#779944 Καταρχάς όταν γυμνάζεσαι, τρέχεις, κάνεις κάποιο σπορ δεν κρυώνεις εκείνη την ώρα γιατί είσαι ζεστός.
Εμείς πιτσιρίκια κάναμε προπόνηση στο ανοιχτό μπάσκετ μέχρι 10-11 το βράδυ ακόμα και με ψοφο.
Μόνο με δυνατή βροχή τη χάναμε. Μετά το ζεσταμα και διατάσεις ήμασταν όλοι με κοντομανικα και σορτς.
Ακόμα και μέχρι πρόσφατα που πήγαινα στο πάρκο για μονόζυγο και προπόνηση, όσο κρύο και να είχε μετά το ζεσταμα ήμουν με κοντομανικο.
Σιγά μην κρυώσει το παιδί με 1 λεπτό έκθεση στο κρύο.
Δε παθαίνει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Anonymous Founder έγραψε:Πάντως, ειλικρινά ρε σεις, Γιάννενα μεγάλωσα, όταν είχε κακό καιρό, δεν ήταν απαραίτητο να βγούμε από το σπίτι για να περάσουμε την ώρα μας έξω. Εγώ είχα βγάλει μια κάρτα για την βιβλιοθήκη και την έβγαζα μια χαρά, κοινώς στον κακό καιρό διάβαζα κάνα βιβλίο, κάνα κόμικ, παίζαμε κάνα παιχνίδι με τον αδερφό, ξέρω τέτοια πράγματα.
Ξέρω έχουν αλλάξει άπειρα οι καιροί, αλλά αντίστοιχα τώρα έχουμε και υπολογιστές και τάμπλετ και 200 κανάλια στην τηλεόραση, μπορούν τα παιδιά να κάνουν και κάτι άλλο για μερικούς μήνες.
Από την άλλη, δεν μιλάμε για κάνα τρελό κρύο στην Αθήνα συμφωνώ, απλώς στο δικό μου μυαλό δεν βλέπω το λόγο να κάνεις κάτι σαν το κολύμπι με κρύο. Πήγαινε για μπάσκετ, για ποδόσφαιρο, για τένις, τόσα άλλα αθλήματα υπάρχουν που μου φαίνονται πιο κατάλληλα για το κρύο.

Θα το πω ξανά όμως, δεν γνωρίζω, ούτε τα έχω δει, απλώς σκέψεις μου λέω. Και φυσικά δεν επιμένω πως έχω δίκιο, γιατί δεν έχω βρεθεί σε αυτή την θέση.

Συγνώμη ρε . αλλά εδω κάνουμε αγώνα να τα ξεκολλησουμε απο τα tablet και τη τηλεόραση και μας λες οτι αποτελούν και εναλλακτική στο κολυμβητήριο? :lol: :lol: Είσαι νέος ακόμα για αυτο! :lol: :lol:
Ξαναλέω Αθήνα δεν εχει κανένα πρόβλημα να κάνεις όλο το χρόνο κολύμπι.Στα Ιωάννινα ίσως. Εγω πάντως Λιβαδειά πήγαινα κανονικά στο ανοιχτο .Θυμάμαι μόνο οτι Δεκέμβρη ,Γενάρη ήταν κλειστό γιατί είναι στην Κρύα το κολυμβητήριο και όντως είχε ψοφο και πάρα πολύ συχνά βροχή σε φάση που δε σταμάταγε.