Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#779492 Πολλοί θάνατοι φέτος από πνιγμό, τι γίνεται; Σχεδόν ένας την εβδομάδα
Σήμερα ένας 15χρονος στην Χαλκιδική
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Dimitris_P έγραψε:Πολλοί θάνατοι φέτος από πνιγμό, τι γίνεται; Σχεδόν ένας την εβδομάδα

Δεν είναι φέτος. Είναι κάθε χρόνο και είναι σίγουρα πάνω από 1 τη βδομάδα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Dimitris_P έγραψε:Πολλοί θάνατοι φέτος από πνιγμό, τι γίνεται; Σχεδόν ένας την εβδομάδα

Αναμενόμενο. Είμαστε μια θαλάσσια χώρα, άρα η επαφή με το νερό είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες χώρες, άρα αυξάνεις και τις πιθανότητες.
Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και στα τροχαία. Αν αυξηθεί το ποσοστό ΙΧ & οδηγών, τότε θα έχεις περισσότερα τροχαία.

Επίσης έχουν αυξηθεί οι ξαφνικίτιδες. Αλλά δεν ξέρω από τι. Αυτό δεν σε ανησυχεί;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#779500 Δυστυχως ειμαστε και σα λαος της πλακας. Ελαχιστοι φροντιζουν να μαθουν καλο κολυμπι στα παιδια τους (οπως φυσικα δεν ξερουν και οι ιδιοι). Τα περισσοτερα πλατσουριζουν στα ρηχα κι οι γονεις σκεφτονται οτι εκαναν το χρεος τους και τους εμαθαν κολυμπι.

Σε χωρες οπως η Γερμανια που δεν ειναι "νησι" σαν την Ελλαδα, ολα τα παιδια μαθαινουν να κολυμπανε πολυ καλα στα κολυμβητηρια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Δυστυχως ειμαστε και σα λαος της πλακας. Ελαχιστοι φροντιζουν να μαθουν καλο κολυμπι στα παιδια τους (οπως φυσικα δεν ξερουν και οι ιδιοι). Τα περισσοτερα πλατσουριζουν στα ρηχα κι οι γονεις σκεφτονται οτι εκαναν το χρεος τους και τους εμαθαν κολυμπι.

Σε χωρες οπως η Γερμανια που δεν ειναι "νησι" σαν την Ελλαδα, ολα τα παιδια μαθαινουν να κολυμπανε πολυ καλα στα κολυμβητηρια.

Όπως είπες, το καλύτερο είναι στο κολυμβητήριο. Επίσης μετά από το γλυκό νερό, σου φαίνεται παιχνιδάκι η κολύμβηση στο θαλασσινό, που έχει πολύ μεγαλύτερη άνωση.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#779657 Προσωπικά οι δικοί μου δεν ήξεραν καλό κολύμπι και εγώ τι να μάθω με δέκα μέρες μπάνια τον χρόνο;
Όπως αντίστοιχα και εγώ δεν θα μπορώ να δείξω στα παιδιά μου.

Την ίδια ώρα, γνωστός μου που ζούσε στην Σουηδία μου έλεγε ότι είχαν κολυμβητήριο στο σχολείο και στα πλαίσια του μαθήματος της Γυμναστικής μάθαιναν κολύμβηση.

Εδώ τα κολυμβητήρια είναι ελάχιστα (και σε άθλια κατάσταση) αναλογικά με τον πληθυσμό που έχουμε.

Οπότε αν σκεφτούμε ότι με τις παραλίες που διαθέτουμε όλοι πάμε για μπάνια το καλοκαίρι, και λίγους πνιγμούς έχουμε!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
axel12p έγραψε:Όπως αντίστοιχα και εγώ δεν θα μπορώ να δείξω στα παιδιά μου.

Ακομα και πολυ καλος να ησουν στο κολυμπι, η σωστοτερη κινηση θα ηταν να στειλεις τα παιδια σου να μαθουν απο ειδικους σε ασφαλες περιβαλλον, στο κολυμβητηριο.

Ομοιως και για την οδηγηση. Ακουω πολλους φιλους που λενε "θα βαλω το μικρο να τον μαθω να οδηγαει λιγο". ΕΓΚΛΗΜΑ. Οσο τσακαλια και χεραδες και να αισθανομαστε, υπαρχουν οι ειδικοι οι δασκαλοι, με τα ειδικα διαμορφωμενα αυτοκινητα για αυτη τη δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
REALZEUS έγραψε:
George_Prix έγραψε:Δυστυχως ειμαστε και σα λαος της πλακας. Ελαχιστοι φροντιζουν να μαθουν καλο κολυμπι στα παιδια τους (οπως φυσικα δεν ξερουν και οι ιδιοι). Τα περισσοτερα πλατσουριζουν στα ρηχα κι οι γονεις σκεφτονται οτι εκαναν το χρεος τους και τους εμαθαν κολυμπι.

Όπως είπες, το καλύτερο είναι στο κολυμβητήριο. Επίσης μετά από το γλυκό νερό, σου φαίνεται παιχνιδάκι η κολύμβηση στο θαλασσινό, που έχει πολύ μεγαλύτερη άνωση.

Πηγαινω τον μικρο κολυμβητηριο απο μωρο. Ειναι συνομιλικος με το ξαδερφακι του που δεν πηγε κολυμβητηριο ποτε.
Η διαφορα των δυο στην παραλια, σε επιπεδο συμπεριφορας, ειναι η μερα με την νυχτα
Ολα τα παιδακια λατρευουν και θελουν να παιζουν στον νερο, αλλα ενστικτωδως εχουν φοβο

Η εξοικοιωση που εχει ο δικος μου με το νερο τον βοηθα να το απολαμβανει περισσοτερο :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779690 Στην Αθήνα κάθε δήμος έχει κολυμβητήριο σχεδόν, ή όχι; Κι αν δεν έχει, έχει κάποιος δήμος δίπλα, στο Γαλάτσι πχ έχεις πολύ κοντά το ΟΑΚΑ. Σε ποια ηλικία τα πήγατε για να μάθουν κολύμπι; Γιατί υπάρχει και το baby swimming που είναι τσαλαβούτημα στο νερό αγκαλια με την μαμά, άρα μάλλον δεν θα μάθει.

Εγώ ήμουν στους άτυχους που οι γονείς δεν ήξεραν μπάνιο, αλλά έμαθα μόνος μου παρατηρώντας τους άλλους στην παραλία. Στην αρχή είχα βατραχοπέδιλα, μετά τα πέταξα κι αυτά. Είχα όμως τρομερή επιμονή, ουσιαστικά είμαι ο μόνος της οικογένειας που ξέρει καλό μπάνιο, ο αδερφός μου είναι μέτριος προς το κακός. Εννοείται, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να μην πάνε όλα τα παιδιά κολυμβητήριο, ειδικά σε μια χώρα που όλοι είτε μια εβδομάδα είτε κάποιους μήνες, θα τους περάσουμε στην θάλασσα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#779693 Δεν είχε γίνει υποχρεωτικό στα σχολεία το μάθημα κολύμβησης?
Εγώ τα παιδιά τα πάω από 6 ετών και έχουν γίνει αστέρια.Το καλό είναι ότι συνεχίζουν τις προπονήσεις 2 φορές τη βδομάδα και έχουν και φοβερή φυσική κατάσταση πλέον.
Το συνιστώ!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Πηγαινω τον μικρο κολυμβητηριο απο μωρο. Ειναι συνομιλικος με το ξαδερφακι του που δεν πηγε κολυμβητηριο ποτε.
Η διαφορα των δυο στην παραλια, σε επιπεδο συμπεριφορας, ειναι η μερα με την νυχτα
Ολα τα παιδακια λατρευουν και θελουν να παιζουν στον νερο, αλλα ενστικτωδως εχουν φοβο

Η εξοικοιωση που εχει ο δικος μου με το νερο τον βοηθα να το απολαμβανει περισσοτερο :)

Δεν ειναι θεμα απολαυσης, ειναι θεμα ασφαλειας. Ενα παιδι 7-8 χρονων μπορει να πνιγει σε μισο μετρο νερο! Δεν το πιστευα μεχρι που παραλιγο να το δω σε παραλια!

Ο δικος μου 2 χρονων την πρωτη ουσιαστικα φορα που μπηκε στην θαλασσα "μονος του" κρατοντας τον απο το χερι εσκυψε βαζοντας κεφαλι μεσα στο νερο να πιασει ενα βοτσαλακι. Καταλαβα απο το χαμογελο του οτι το λατρεψε. Μολις γυρισαμε τον γραψαμε κολυμβητηριο με την μια.
Απο τοτε καθε καλοκαιρι ημσταν πιο σιγουροι οτι 'το εχει'.

Αλλα ακομα βλεπω παιδια να μπαινουν στην θαλασσα φαγωμενα, ακομα ακουω γονεις να λενε "βγες να φας μια μπουκια και ξαναμπαινεις" :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By otso
#779700 Προς HF .Eννοεις μαλλον απο το σχολειο καποιες ωρες απο το μαθημα της γυμναστικης ετσι; ωστε να μαθουν ολα τα παιδια κολυμπι καθως για πολλους γονεις (εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα )ειναι μη δυνατο Γιατι εκτος απο τα μπασταρδα της ανωτατης αρχης εχουμε και τα μπασταρδακια που θα μπορουσαν να πιεσουν αλλά θα ηταν φοβερο ξεβολεμα.
Προσωπικα μετα απο 17 χρονια που ηταν τα παιδια μου στα σχολεια δεν εχω δει ποτε γυμναστη να τους κανει κατι , μαλλον δεν εχω δει ποτε τον γυμναστη την ωρα της γυμναστικης ,εκτος ισως στο δημοτικο που επαιζε καμμια φορα μαζι τους .
Γυμναστικη στο σχολειο σημερα ειναι πεταμα 2 μπαλες και καντε οτι θελετε . Ισως το μονο αξιο λογου στο λυκειο να ηταν οταν βαριοταν ο γυμναστης και του ματωναν απο το ξυσιμο που πηγαινε για περπατημα και τους επαιρνε μαζι του .
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Νίκος Παππάς έγραψε:Αλλα ακομα βλεπω παιδια να μπαινουν στην θαλασσα φαγωμενα, ακομα ακουω γονεις να λενε "βγες να φας μια μπουκια και ξαναμπαινεις" :dizzy:

:( ναι, ειναι απιστευτο

κολυμπουσα 20 χρονια και σε εποχες που τα περιφερειακα κολυμβητηρια δεν ηταν και οτι καλυτερο
Απο το ΝΟ Αλεξανδρουπολης μεχρι τον Αλμπατρος. Απο περιφερειακους αγωνες (Νιοβεια, Ναυτικη Εβδομαδα) μεχρι Πανελληνιο, οπου εχω χρυσο στο 50αρι ελευθερο με 22 κατι νομιζω :innocent: το σωτηριο ετως '96 η '97

Εχω προλαβει κολυμβητηρια χωρις οροφη (Ποσειδωνιο, Κομοτηνη, Καβαλα) μεχρι τα πιο "κυριλε" που ηταν τα κολυμβητηρια της Αλεξανδρουπολης, των Σερρων και της Κοζανης

Θελω να πω, στην περιφερεια ηδη υπηρχαν κολυμβητηρια απο το '80
Απλα οι μαναδες πολλες φορες απορριπτουν την κολυμβηση επειδη θα "κρυωσει το παιδι", "θα κολλησει αρρωστιες" :roll: