rafi έγραψε:REALZEUS έγραψε:Παίζει γερά ο τοπικισμός πάντως.Εγώ αν και μένω στην Κρήτη θα συμφωνήσω αρκετά.![]()
Φυσικά και η Ιταλία έχει ανάλογες παραλίες, όπως φυσικά και η Τουρκία ή η Κύπρος.
ΥΓ: Είμαι ο μόνος που δεν μου αρέσει η Κρήτη; Μόνο τα Χανιά και φυσικά το παλάτι του Μίνωα με εντυπωσίασαν. Επίσης έχει τρομακτική ζέστη το καλοκαίρι, δεν παλεύεται!
Από φυσική ομορφιά η Κρήτη δε μου λέει σχεδόν τίποτα.
Εντάξει έχει κάποια πανέμορφα μέρη συνήθως παραθαλάσσια με ακραίες παραλίες, κάποια πολύ εντυπωσιακά φαράγγια,
Πχ το φαράγγι στην Πρέβελη με ποτάμι και φοίνικες το οποίο δεν το συναντάς πουθενά στην Ευρώπη.
Κάποια όμορφα χωριά με καστανιές βελανιδιές και πλατάνια.
Κατά τα άλλα εχει πολύ ξεραιλα όσο πηγαίνεις προς τα ανατολικά και τοπία αμφιβόλου αισθητικής με βράχια και ξεροχορτα.
Κάποιοι βέβαια τη βρίσκουν με αυτά όπως τη βρίσκουν και με τις Κυκλάδες.
Τουλάχιστον βέβαια στις Κυκλάδες είναι πανέμορφα τα χωριά κάτι που εδώ δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Καλό φαγητό έχει η Κρήτη όντως, αλλά καλό φαγητό έχει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ίσως και με μεγαλύτερη ποικιλία.
.
+1
4-5 μήνες θητειας πέρασα στην Κρήτη και μου έκανε τεράστια αρνητική εντύπωση η ξεραΐλα και το βραχώδες έδαφος. Οι πόλεις και τα χωριά δε τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα ή ακόμα και νησιά όπως πχ η Χίος ή η Λέσβος.
Η Κύπρος δεν έχει ιδιαίτερες παραλίες, τουλάχιστον στα μη κατεχόμενα εδάφη. Εκτός αν οποιαδήποτε παραλία με άμμο και γαλανά νερά την θεωρούμε σούπερ ουαου.
< >