Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Thomas_C200K έγραψε:Το κάτι πέραν της κρατικό ποίησης της ΔΕΗ ειναι η κατάργηση των νταβατζηδων που λέγεται χρηματιστήριο ενέργειας...

Προφανώς...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#779633 Αχαχαχαχαχαχα...

Τελικά η ελεύθερη αγορά δεν τα ρυθμίζει όλα; Μήπως τελικά κάναμε βλακείες τόσα χρόνια;

EU faces awful winters without gas cap

Calls are mounting for an EU-wide cap on the price of gas and its decoupling from the price of electricity.
.........................................
Belgian Energy Minister Tinne Van der Straeten wrote on Twitter that gas prices in Europe needed to be frozen urgently, adding that the link between gas and electricity prices was artificial and needed to be reformed.
...........................................

In Germany, the year-ahead contract for electricity reached €995 (£844; $991) per megawatt hour on Friday while in France, it rose to €1,130. This represents a more than tenfold increase in both countries from last year, AFP news agency notes. :help: :help: :help:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Αν και λογικα θα μου το μπλοκαρει η Ζενιθ, δε χανω κατι να το παλεψω...

Τι διαλεγω? :help:

https://imgur.com/NsXgSZP

Μονο το Γ1 εχει την επιδοτηση απο το κρατος, τα αλλα οχι. Οποτε στην θεση σου αυτο θα διαλεγα με το ρισκο το καλοκαιρι του 23 να σταματησουν και να πληρωνεις 1€ την kWh :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:
George_Prix έγραψε:Αν και λογικα θα μου το μπλοκαρει η Ζενιθ, δε χανω κατι να το παλεψω...

Τι διαλεγω? :help:

https://imgur.com/NsXgSZP

Μονο το Γ1 εχει την επιδοτηση απο το κρατος, τα αλλα οχι. Οποτε στην θεση σου αυτο θα διαλεγα με το ρισκο το καλοκαιρι του 23 να σταματησουν και να πληρωνεις 1€ την kWh :lipsealed:

Θενκς Νικο! Αντε και καλη μου τυχη :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779675 Η ΔΕΗ πλέον δεν συμφέρει για σταθερό συμβόλαιο, αφού η τιμή δεν έχει επιδότηση και είναι 3 φορές ακριβότερο από το κυμαινόμενο (αλλά επιδοτούμενο).
Είναι βέβαιο (γιατί αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση) πως θα επιδοτούν την τιμή στα κυμαινόμενα, άρα όπως έχει η κατάσταση, όλοι θα βράζουμε στο ίδιο καζάνι.
Η δική μου γνώμη είναι να δεις τι παίζει τώρα στην Ζενιθ, γιατί πλέον η Ρήτρα Αναπροσαρμογής έχει ενσωματωθεί στις χρεώσεις όλων των παρόχων. Αν δεις τις τιμές που έχουν ανακοινώσει, δεν είναι κακές οι τιμές της Ζενίθ.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#779681 Το ζητημα ειναι που τα βρισκουν τα λεφτα της επιδοτησης?
Θα την συνεχισουν ολο τον χειμωνα, η θα ερθει ενα κραχ και θα σου πουν επιβιωσε?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779682 Τα βρίσκουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ουσιαστικά είναι ευρωπαϊκά λεφτά αυτή την στιγμή, που αντί να γίνουν έργα, γίνονται επιδοτήσεις, σε συμφωνία με την ΕΕ ασφαλώς.
Αλλά όπως σε όλα τα πράγματα, καλύτερα είναι να είσαι με τους πολλούς: United we stand, divided we fall. Αν τις σταματήσουν, θα συντριβούν στις εκλογές που θα γίνουν το αργότερο τον Ιούλιο. Άρα, προτιμούν να μας χρεωκοπήσουν, παρά να χάσουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#779715 «Να σταματήσουμε την τρέλα στις αγορές ρεύματος», είπε χθες σε δραματικούς τόνους ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ. Αναφερόταν στις τιμές χονδρικής ρεύματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενέργειας. Που σήμερα για την Αυστρία έχουν απογειώσει την τιμή στα 764 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στην Ελλάδα στα 697, στη Γαλλία στα 734 ευρώ.

Ο Αυστριακός καγκελάριος, προφανώς, επέλεξε την ηχηρή αντίδραση, καθώς η χώρα του βρέθηκε χθες στην κορυφή της ευρωπαϊκής πυραμίδας, στην οποία εναλλάσσονται η Γαλλία, η Γερμανία, συχνότατα και η Ελλάδα. Αλλά εδώ και τέσσερις μήνες ποτέ δεν βρίσκονται στη θέση αυτή η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι δύο χώρες που έχουν αποσυνδέσει την τιμή του ρεύματος από του φυσικού αερίου. Κι έχουν εξασφαλίσει μια διακύμανση που δεν ξεπερνά τα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που σημαίνει μια χαμηλή τελική τιμή για τους καταναλωτές.

Χαρακτηρίζει, λοιπόν, ο Αυστριακός καγκελάριος καθαρή τρέλα τη διατήρηση της ολέθριας σύνδεσης της τιμής του ανεξέλεγκτου αερίου με αυτήν του ρεύματος. Μόνο που δεν πρόκειται για τρέλα, αλλά για πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και της ηγεσίας της Ε.Ε. Που όχι μόνο επέτρεψαν να παραδοθεί το δημόσιο αγαθό της ενέργειας σε ένα κερδοσκοπικό καζίνο, αλλά αρνούνται μέχρι σήμερα να ανασχεδιαστεί η ευρωπαϊκή αγορά ρεύματος.

Καρπός μιας ανάλογης πολιτικής επιλογής είναι το εφιαλτικό ρεκόρ της σημερινής χονδρικής τιμής στην Ελλάδα, μια ανάσα από τα 700 ευρώ η μεγαβατώρα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ανέμελα στην αρχή του καλοκαιριού, έπειτα από παλινωδίες πολλών μηνών, έναν προσωρινό μηχανισμό τιμολόγησης του ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας που υποτίθεται ότι θα ανέκοπτε τη φρενήρη αύξηση τιμών και θα οδηγούσε σε λογικότερα παζάρια τη ΔΕΗ και τους άλλους ηλεκτροπαραγωγούς με τις εταιρείες προμήθειας ρεύματος.

Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο μηχανισμός αποδείχθηκε φιάσκο. Οι παραγωγοί ρεύματος εξαντλούν τα περιθώρια κερδοσκοπίας ξέροντας ότι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Και οι έμποροι ρεύματος το αποδέχονται με τις πλάτες των κρατικών επιδοτήσεων, που... νανουρίζουν τους καταναλωτές με μια σχετικά ανεκτή τελική τιμή, την οποία όμως την πληρώνουν και θα συνεχίσουν να την πληρώνουν ως φορολογούμενοι.

Κάποια στιγμή, όμως, ο κουμπαράς των επιδοτήσεων θα αδειάσει και ο λογαριασμός θα πέσει όλος στον προϋπολογισμό, δηλαδή ξανά στους πολίτες. Ε, αυτό το κόλπο δεν το λες τρέλα. Το λες απάτη και ληστεία...

https://www.efsyn.gr/politiki/i-apopsi- ... ai-listeia

Ναι ξερω, ΕφΣυν. Αλλα αφου δεν τα γραφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βαζω αυτον που τα γραφει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Η ΔΕΗ πλέον δεν συμφέρει για σταθερό συμβόλαιο, αφού η τιμή δεν έχει επιδότηση και είναι 3 φορές ακριβότερο από το κυμαινόμενο (αλλά επιδοτούμενο).
Είναι βέβαιο (γιατί αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση) πως θα επιδοτούν την τιμή στα κυμαινόμενα, άρα όπως έχει η κατάσταση, όλοι θα βράζουμε στο ίδιο καζάνι.
Η δική μου γνώμη είναι να δεις τι παίζει τώρα στην Ζενιθ, γιατί πλέον η Ρήτρα Αναπροσαρμογής έχει ενσωματωθεί στις χρεώσεις όλων των παρόχων. Αν δεις τις τιμές που έχουν ανακοινώσει, δεν είναι κακές οι τιμές της Ζενίθ.

Ρε λες? :lipsealed:

Βασικα στις σημειωσεις που κρατουσα οσο μιλουσα με το λαμογιο τον πωλητη, εχω γραψει "ρευμα χωρις ρητρα, με ολες τις εκπτωσεις 0.06". Απλα οταν ειδα τη ρητρα και τις εξτρα χρεωσεις θολωσα και ουτε ειδα αναλυτικα τις χρεωσεις μεχρι σημερα...
Τωρα δεν ξερω τι παιζει και τι αλλαγες γινανε αυτοματα στους τιμοκαταλογους εφοσον καταργηθηκε η ρητρα. Και φυσικα δεν εχω ιδεα τι με συμφερει να κανω :(
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779737 H ρήτρα δεν καταργήθηκε, ενσωματώθηκε στην τιμή. Απλώς δεν την βλέπεις. Άλλη μια επιτυχία ασφαλώς της κυβέρνησης.
Η λύση έχει δοθεί στην ΕΕ και την βλέπουν όλοι: ό,τι κάνει η Πορτογαλία και η Ισπανία πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ.
Η επιδότηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να αυξάνει τις τιμές. Ήδη το βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:
Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο μηχανισμός αποδείχθηκε φιάσκο. Οι παραγωγοί ρεύματος εξαντλούν τα περιθώρια κερδοσκοπίας ξέροντας ότι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Και οι έμποροι ρεύματος το αποδέχονται με τις πλάτες των κρατικών επιδοτήσεων, που... νανουρίζουν τους καταναλωτές με μια σχετικά ανεκτή τελική τιμή, την οποία όμως την πληρώνουν και θα συνεχίσουν να την πληρώνουν ως φορολογούμενοι.

Κάποια στιγμή, όμως, ο κουμπαράς των επιδοτήσεων θα αδειάσει και ο λογαριασμός θα πέσει όλος στον προϋπολογισμό, δηλαδή ξανά στους πολίτες. Ε, αυτό το κόλπο δεν το λες τρέλα. Το λες απάτη και ληστεία...

https://www.efsyn.gr/politiki/i-apopsi- ... ai-listeia

Ναι ξερω, ΕφΣυν. Αλλα αφου δεν τα γραφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βαζω αυτον που τα γραφει.

στην δικη μου περιπτωση δεν εχω δει καμια μειωση στις τιμες του ρευματος οπως μας καθησυχαζε η κυβερνηση των απατεωνων.
860 ευρω το τελευταιο 4μηνο,και 910 το προηγουμενο.
Δλδ και το κρατος δανειζετε 1,5-2 δις το μηνα για επιδοτησεις,και εγω πληρωνω 900 ευρω το 4μηνο.
Μιλαμε για τρελο παρτυ μεταξυ Κυβερνησης και Βαρδινογιανολατσηδομυτιλιναιων.
Ρεκορ κερδων απαντες :thumbsup:
Τωρα αμα ρωτησειςκαι τα τριμπουρδελα εδω μεσα,θα σου πουν οτι μια χχαρα τα παει η κυβερνηση,τι αλλο να κανει, εδω εχουμε ΠΟΛΕΜΟ. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:H ρήτρα δεν καταργήθηκε, ενσωματώθηκε στην τιμή. Απλώς δεν την βλέπεις. Άλλη μια επιτυχία ασφαλώς της κυβέρνησης.
Η λύση έχει δοθεί στην ΕΕ και την βλέπουν όλοι: ό,τι κάνει η Πορτογαλία και η Ισπανία πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ.
Η επιδότηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να αυξάνει τις τιμές. Ήδη το βλέπουμε.

Δωσε μου ενα καλο αμαξι και φτανω Μοναχο χωρις κατουρημα. Τετοια δυσκολα μη μου βαζεις να σκεφτω :lol:

Σε απλα Ελληνικα τι να κανω ωρε αδμιν? Πως μπορω να τσεκαρω τι με συμφερει και να αποκωδικοποιησω τα "ψιλα γραμματα" με τα οποια σιγουρα προσπαθουνε ολοι οι απατεωνες να με φανε? :hmmm: