Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By rafi
#777354 Τελικά έβαλα στην σελ στην Καλογρέζα, το αμάξι έφτασε Κύμη καίγοντας αναθυμιάσεις.
Αυτή τη στιγμή γράφει αυτονομία 890κμ

.
Άβαταρ μέλους
By melos86
sknipper έγραψε:
melos86 έγραψε:...Ο καταναλωτης ειναι απλα καθυστερημενος!! Δεν μπορει να ξεκολλησει το μυαλο του απο την "τιμη" που βλεπει!
Στο φθηνο θα κανει ουρες ακομα και αν αποδεδειγμενα το "φθηνο" ειναι εν τελει αρκετα ακριβοτερο!!
Καταλαβαίνω τι λες και μας το λες χρόνια τώρα.
Και στο έχω ξαναπεί, το θέμα είναι ότι το "όχι φτηνό" δεν είναι αποδεδειγμένα καλύτερο οπότε θεωρείς ότι όλοι σε κλέβουν, φτηνοί και ακριβοί, οπότε τουλάχιστον ας πληρώσεις λιγότερο.

Οι πιο προσεκτικοί ίσως μετά από κάποιες δοκιμές καταλήξουν σε κάποια πρατήρια που μοιάζει να μην κλέβουν (για την ακρίβεια να μην κλέβουν σε ποσότητα ή ποιότητα τόσο που να μπορείς να καταλάβεις-υπολογίσεις). Όταν έβαζα συχνά βενζίνη κατέγραφα μέση κατανάλωση σπό γέμισμα σε γέμισμα και διαφορά αυτής από αυτήν του υπολογιστή του αυτοκινήτου καθώς και εντυπώσεις. Όταν ο υπολογιστής έλεγε πχ10λτ/100χλμ και ο υπολογισμός λίτρα/χλμ 11,5 η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη ώστε να ξέρεις ότι μπήκαν λιγότερα λίτρα και αν το αυτοκίνητο τραβάει καλύτερα (εγώ το νιώθω στις χαμηλομεσαίες στροφές στο άρπαγμα) ξέρεις ότι είναι καλή/πυκνή η βενζίνη. Κάποτε είχα και συγκεκριμένη δοκιμασία, φανάρι ευθεία ελαφριά ανηφορική για 1χλμ πόσα χλμ έπιανε εκεί που τελείωνε η νησίδα.

Οταν ΟΛΟΙ που εχουν πιαστει να κλεβουν πουλουσαν χαμηλωτερα απο οτι πουλαει το διυλιστηρια τοτε αποδεδειγμενα ολοι οι φθηνοι κλεβουν!
Ολες οι καταγγελιες απο πελατες ειναι απο πρατηρια που ειναι πολυ φθηνα....
Και οπως εχουμε πει χρονια τωρα κανενα πρατηριο δεν δουλευει για την ψυχη της μανας του! Τα εξοδα πρεπει να βγουν και πουλωντας με μηδενικο κερδος δεν θα βγουν!!

Αυτο που υπαρχει ειτε μας/σας αρεσει ειναι πρατηρια που κλεβουν για να πουλησουν φθηνα και κοσμος αδαης που ειτε τον κλεβουν και σφυριζει κλεφτικα γιατι εχει την αναγκη να μπει σε φθηνο μαγαζι για να ικανοποιησει την αναγκη του για οικονομια, ειτε δεν καταλαβαινει καν την κλοπη!!
99% των περιπτωσεων μιλαμε για την δευτερη περιπτωση!!
Πιο τρελο παραδειγμα απο τις ουρες στο σφραγισμενο πρατηριο μια εβδομαδα μια εβδομαδα αφοτου ανοιξε δεν υπαρχει!!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#777630 @Μελος φαινεσαι σοβαρος τυπος και σωστος επαγγελματιας. Και πριν καμια εβδομαδα που ελεγα "μονο εταιρικα πρατηρια" σκεφτηκα οτι το τσουβαλιασμα "ολοι κλεφτες ειναι" αδικει εσενα κι αλλους τιμιους του χωρου.

Μερικες ερωτησεις...
Η κλεψια ειναι πλεον αποκλειστικα με το διαλυτη που διαβαζουμε ή μερικοι εχουν καθαρο καυσιμο αλλα κλεβουν ακομα στην ποσοτητα? Ή μηπως μερικοι κλεβουν με συνδυασμο των 2 μεθοδων?
Ο διαλυτης εκτος απο τη μειωμενη αποδοση, να φανταστω οτι κανει και κακο στον κινητηρα?
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
George_Prix έγραψε:Μερικες ερωτησεις...
Η κλεψια ειναι πλεον αποκλειστικα με το διαλυτη που διαβαζουμε ή μερικοι εχουν καθαρο καυσιμο αλλα κλεβουν ακομα στην ποσοτητα? Ή μηπως μερικοι κλεβουν με συνδυασμο των 2 μεθοδων?
Ο διαλυτης εκτος απο τη μειωμενη αποδοση, να φανταστω οτι κανει και κακο στον κινητηρα?

Και σε ποσοτητα μπορουν να κλεψουν και σε ποιοτητα.
Ο διαλυτης φυσικα και κανει ζημια στον κινητηρα. Και δε νομιζω οτι εχει μειωμενη αποδοση. Δλδ δεν θα το καταλαβεις απο μειωμενη αποδοση

Παρε εδω μια ιδεα
https://www.caranddriver.gr/eidiseis/ar ... o-7812314/
Άβαταρ μέλους
By melos86
George_Prix έγραψε:@Μελος φαινεσαι σοβαρος τυπος και σωστος επαγγελματιας. Και πριν καμια εβδομαδα που ελεγα "μονο εταιρικα πρατηρια" σκεφτηκα οτι το τσουβαλιασμα "ολοι κλεφτες ειναι" αδικει εσενα κι αλλους τιμιους του χωρου.

Μερικες ερωτησεις...

Καταρχας ευχαριστω για τα καλα σου λογια...
Απο εκει και περα πραγματι υπαρχουν εξαιρετικα πρατηρια στα οποια θα παρεις σωστα καυσιμα σε σωστες τιμες και θα εξυπηρετηθεις απο τον ιδιο τον πρατηριουχο ο οποιος μπορει να ειναι και 2η και 3η γενια στο πρατηριο του... Μιλαμε για μαγαζια που εχουν 50+ χρονια ιστοριας στον χωρο των πρατηριων πολυ πριν οι εταιριες αποφασισουν να καθετοποιησουν την αγορα, πολυ πριν αποφασισει ο υποκοσμος να μπει στον κλαδο μας!
Υπαρχουμε πρατηριουχοι που ειμαστε καθημερινα απο το πρωι μεχρι το βραδυ στα πρατηρια μας, ζουμε τις οικογενειες μας απο αυτα, υποδεχομαστε και εξυπηρετουμε πελατες εμεις (και οχι μισθωμενο προσωπικο απο εταιριες ενοικιασης εργαζομενων που σημερα καθαριζουν κτιρια, αυριο κανουν καφε και μεθαυριο σου βαζουν βενζινη) και τους αποκαλουμε με το μικρο τους ονομα επειδη εχουμε χτισει σχεσεις εμπιστοσυνης οπως αυτες που χτιζεις με τον... κρεοπωλη και τον μαναβη σου!

Απο εκει και περα οπως ειπε και ο alexandros.K το κλεψιμο ειναι και η νοθεια με διαλυτες που ειναι πολυ επιβλαβης για τον κινητηρα αλλα και το κλεψιμο στην ποσοτητα! Σε αρκετες περιπτωσεις και τα δυο μαζι...
Νομιζω το "καλυτερο" -αν μπορω να το χαρακτηρισω ετσι- ειναι η κλοπη στην ποσοτητα, καθως ουτε επιπτωσεις εχει στα οχηματα των πελατων και κανενας η μαλλον σχεδον κανενας καταναλωτης δεν μπορει να αντιληφθει μια αποκλιση της ταξης του 10%! Μονο σε γεμισμα αλλα αυτα λογω των συνθηκων ειναι ελαχιστα οπου θα δεις σε ρεζερβουαρ 60 λιτρων να μπαινουν 63 λιτρα στο γεμισμα (συν 2-3 που υπηρχαν ηδη μεσα να το το 10%).
Ετσι αυτο το "πρατηριο" εχει την δυνατοτητα να πουλησει την βενζινη χωρις κερδος οσο πουλαει το διυλιστηριο για να τραβηξει κοσμο ενω στην πραγματικοτητα το κερδος του ειναι πανω απο 10% (γιατι ειναι και μαυρο!).
Το δικο μου κερδος δεν ξεπερναει το 5% και η τιμη που πουλαω την βενζινη ειναι 15 σεντς ακριβοτερη η τελικη συναλλαγη ομως στο δικο μου μαγαζι θα ειναι φθηνοτερη!!

Και επειδη καταλαβαινω οτι ειναι πολυ μπερδεμενο το παραπανω το απλοποιησα λεγοντας οτι αν το πρατηριο δεν πουλαει 10 λεπτα πανω απο την τιμη του διυλιστηριου εγω δεν θα εμπαινα μεσα!! Ετσι θα φιλτραρεις το 95% των βρωμικων πρατηριων και στην χειροτερη ακομα και αν κανω λαθος θα χασεις σε ενα γεμισμα που εχει κοστος 120 ευρω περιπου... 5 ευρω!!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#777852 Θενκς παιδες!

Μεσα στο λινκ ξεχωρισα το εξης:
Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε παραδεχθεί ότι η νοθεία στα καύσιμα μπορεί να εντοπιστεί μόνο όταν είναι σε ποσοστό από 50% και άνω

Γουοτ δε φακ :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Παιζει πραγματικα τοσο μεγαλο ποσοστο νοθειας? Και τσουλαει το αμαξι με 50% βενζινα? Ειχα την αισθηση οτι μιλαμε για 10%-20%. Το οποιο παλι θα ηταν υπεραρκετο μεροκαματακι για τα λαμογια που αγοραζουν με 10 σεντς το διαλυτη.

Και μια ερωτηση για τον επαγγελματια το Μελο αν ξερει φυσικα την απαντηση... Ειχα πει το εξης σε αλλο τοπικο:
Και κατι ακομα που εχω ακουσει απο ταξιτζηδες και δεν ξερω αν εχει βαση. Τους λενε παντα γεμισμα με τη μεσαια σκαλα. Η αντλια εχει 2 σκαλες που κουμπωνει και την αφηνεις απο το χερι να γεμιζει μονη της, με μιση ή φουλ πιεση.

Ισχυει? Δεν ξερω αν εχει σχεση, αλλα αυτο το ακουσα απο Αθηναιους ταξιτζηδες :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:Και μια ερωτηση για τον επαγγελματια το Μελο αν ξερει φυσικα την απαντηση... Ειχα πει το εξης σε αλλο τοπικο:
Και κατι ακομα που εχω ακουσει απο ταξιτζηδες και δεν ξερω αν εχει βαση. Τους λενε παντα γεμισμα με τη μεσαια σκαλα. Η αντλια εχει 2 σκαλες που κουμπωνει και την αφηνεις απο το χερι να γεμιζει μονη της, με μιση ή φουλ πιεση.

Ισχυει? Δεν ξερω αν εχει σχεση, αλλα αυτο το ακουσα απο Αθηναιους ταξιτζηδες :shifty:

Ταξιτζήδες ......
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Και μια ερωτηση για τον επαγγελματια το Μελο αν ξερει φυσικα την απαντηση... Ειχα πει το εξης σε αλλο τοπικο:

Ταξιτζήδες ......

Με δεδομενο οτι οι περισσοτεροι ειναι φραγκοφονιαδες, ας μην αποκλειουμε να εχουν ξετρυπωσει κατι που παιζει εστω και ελαχιστο ρολο. Δεν εχω ιδεα αν εχει λογικη, για αυτο ρωταω :s_dunno

Το μονο που σκεφτομαι ειναι μπας και "κλεβει" ανεπαισθητα η αντλια στη μεγαλη ταχυτητα/ροη...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
melos86 έγραψε:
George_Prix έγραψε:@Μελος φαινεσαι σοβαρος τυπος και σωστος επαγγελματιας. Και πριν καμια εβδομαδα που ελεγα "μονο εταιρικα πρατηρια" σκεφτηκα οτι το τσουβαλιασμα "ολοι κλεφτες ειναι" αδικει εσενα κι αλλους τιμιους του χωρου.

Μερικες ερωτησεις...

Καταρχας ευχαριστω για τα καλα σου λογια...
Απο εκει και περα πραγματι υπαρχουν εξαιρετικα πρατηρια στα οποια θα παρεις σωστα καυσιμα σε σωστες τιμες και θα εξυπηρετηθεις απο τον ιδιο τον πρατηριουχο ο οποιος μπορει να ειναι και 2η και 3η γενια στο πρατηριο του... Μιλαμε για μαγαζια που εχουν 50+ χρονια ιστοριας στον χωρο των πρατηριων πολυ πριν οι εταιριες αποφασισουν να καθετοποιησουν την αγορα, πολυ πριν αποφασισει ο υποκοσμος να μπει στον κλαδο μας!
Υπαρχουμε πρατηριουχοι που ειμαστε καθημερινα απο το πρωι μεχρι το βραδυ στα πρατηρια μας, ζουμε τις οικογενειες μας απο αυτα, υποδεχομαστε και εξυπηρετουμε πελατες εμεις (και οχι μισθωμενο προσωπικο απο εταιριες ενοικιασης εργαζομενων που σημερα καθαριζουν κτιρια, αυριο κανουν καφε και μεθαυριο σου βαζουν βενζινη) και τους αποκαλουμε με το μικρο τους ονομα επειδη εχουμε χτισει σχεσεις εμπιστοσυνης οπως αυτες που χτιζεις με τον... κρεοπωλη και τον μαναβη σου!

Απο εκει και περα οπως ειπε και ο alexandros.K το κλεψιμο ειναι και η νοθεια με διαλυτες που ειναι πολυ επιβλαβης για τον κινητηρα αλλα και το κλεψιμο στην ποσοτητα! Σε αρκετες περιπτωσεις και τα δυο μαζι...
Νομιζω το "καλυτερο" -αν μπορω να το χαρακτηρισω ετσι- ειναι η κλοπη στην ποσοτητα, καθως ουτε επιπτωσεις εχει στα οχηματα των πελατων και κανενας η μαλλον σχεδον κανενας καταναλωτης δεν μπορει να αντιληφθει μια αποκλιση της ταξης του 10%! Μονο σε γεμισμα αλλα αυτα λογω των συνθηκων ειναι ελαχιστα οπου θα δεις σε ρεζερβουαρ 60 λιτρων να μπαινουν 63 λιτρα στο γεμισμα (συν 2-3 που υπηρχαν ηδη μεσα να το το 10%).
Ετσι αυτο το "πρατηριο" εχει την δυνατοτητα να πουλησει την βενζινη χωρις κερδος οσο πουλαει το διυλιστηριο για να τραβηξει κοσμο ενω στην πραγματικοτητα το κερδος του ειναι πανω απο 10% (γιατι ειναι και μαυρο!).
Το δικο μου κερδος δεν ξεπερναει το 5% και η τιμη που πουλαω την βενζινη ειναι 15 σεντς ακριβοτερη η τελικη συναλλαγη ομως στο δικο μου μαγαζι θα ειναι φθηνοτερη!!

Και επειδη καταλαβαινω οτι ειναι πολυ μπερδεμενο το παραπανω το απλοποιησα λεγοντας οτι αν το πρατηριο δεν πουλαει 10 λεπτα πανω απο την τιμη του διυλιστηριου εγω δεν θα εμπαινα μεσα!! Ετσι θα φιλτραρεις το 95% των βρωμικων πρατηριων και στην χειροτερη ακομα και αν κανω λαθος θα χασεις σε ενα γεμισμα που εχει κοστος 120 ευρω περιπου... 5 ευρω!!

Πολύ ωραίο και επεξηγηματικο ποστ
Θα προσπαθήσω κι εγώ να στηρίξω τους ανεξάρτητους πρατηριούχους. Έχω έναν υπόψη μου στο κέντρο του Αμαρουσίου που είναι από πατέρα σε γιους η επιχείρηση,εδώ και χρόνια εκεί

Το δικό σου πρατηριο που είναι?
Άβαταρ μέλους
By panos2171
George_Prix έγραψε:
bill33 έγραψε:

Ταξιτζήδες ......

Με δεδομενο οτι οι περισσοτεροι ειναι φραγκοφονιαδες, ας μην αποκλειουμε να εχουν ξετρυπωσει κατι που παιζει εστω και ελαχιστο ρολο. Δεν εχω ιδεα αν εχει λογικη, για αυτο ρωταω :s_dunno

Το μονο που σκεφτομαι ειναι μπας και "κλεβει" ανεπαισθητα η αντλια στη μεγαλη ταχυτητα/ροη...
Όταν πέφτει με πίεση η βενζίνη φουσκώνει αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το τι βγαίνει από τη μάνικα. Αν αφρισει δηλαδή στο ντεπόζιτο απλά δε θα μπορέσει να μπει άλλη αλλά από την αντλία θα βγεί αυτό που πρέπει να βγεί.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
panos2171 έγραψε:
George_Prix έγραψε:
bill33 έγραψε:

Ταξιτζήδες ......

Όταν πέφτει με πίεση η βενζίνη φουσκώνει αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το τι βγαίνει από τη μάνικα. Αν αφρισει δηλαδή στο ντεπόζιτο απλά δε θα μπορέσει να μπει άλλη αλλά από την αντλία θα βγεί αυτό που πρέπει να βγεί.

Ειδικα τα πετρελαια νομιζω κανουν περισσοτερη ωρα να γεμισουν ΦΟΥΛ γιατι πρεπει να περιμενουν καθε λιγο να "ξεφουσκωσει". Θεωρησα δεδομενο οτι μιλανε για καποια περισσοτερα πραγματικα χιλιομετρα που βγαζει το αμαξι κι οχι για φαινομενο πλασιμπο! Αλλα ποτε μην εισαι σιγουρος με δαυτους...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#777886 Εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, γεμίζω τα σπρίντερ της δουλειάς (παλαίο και νέο) στον βενζινά μας μόνος μου. Υπάρχει βέβαια μια οικείοτητα και με αφήνει να το κάνω καθώς αυτός ασχολείται με άλλα γεμίσματα.
Το πετρέλαιο όντως κάνει αφρό και μετά το πρώτο κλακ της αντλίας μέχρι να το πάω τέρμα τσίτα, μπορεί να κάνει και κανά 2λεπτο μιας και πρέπει μπόλικες φορές να το αφήσω να ξεαφρίσει. Και μετά από κάποιες "αναβαθμίσεις" στις αντλίες, το πιστόλι δεν μπορώ να το κρατήσω στον αυτόματο μέχρι την τρίτη σκάλα που ρέει την μεγαλύτερη ποσότητα αλλά μέχρι την δεύτερη. Ακόμα και στο χειροκίνητο, εύκολα κάνει κλακ και σταματά την ροή και ξαναμανά. Κάτι για επιστροφές του αφρίζοντος καυσίμου από την αντλία νομίζω μου είχε πει ο βενζινάς και ότι τους έχει υποχρεώσει το υπουργείο να το κάνουν ύστερα βέβαια από το εισροών-εκροών.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#777906 Η ταχυτητα με την οποια θα μπει το καυσιμο δεν εχει καμια σημασια στην... εντιμοτητα της συναλλαγης!
Τα πετρελαια οπως ειναι φυσικο αφριζουν λιγο περισσοτερο, οποτε αν θες να τιγκαρεις καλα το ρεζερβουαρ πρεπει να εχεις υπομονη! Καποια πετρελαια στην αγορα συμπεριλαμβανουν και χημικα αντιαφριστικα και λυνουν σε μεγαλο βαθμο το προβλημα!

edmond έγραψε:Κάτι για επιστροφές του αφρίζοντος καυσίμου από την αντλία νομίζω μου είχε πει ο βενζινάς και ότι τους έχει υποχρεώσει το υπουργείο να το κάνουν ύστερα βέβαια από το εισροών-εκροών.

Αυτο που περιγραφεις ειναι η ανακτηση ατμων αλλα αφορα τις βενζινες, οχι τα πετρελαια!
Οι ατμοι βενζινης που μεχρι προσφατα απλα διεφευγαν το περιβαλλον και οι περισσοτεροι τους σνιφαραμε γιατι οπως και να το κανουμε η βενζινη μυριζει ωραια ( :metalo: :lol: ) πλεον επιστρεφουν στις δεξαμενες των πρατηριων μεσω ενος συστηματος που φερουν οι νεες αντλιες!
Εικόνα

Εικόνα
Οσο το καυσιμο εξερχεται της πιστολας απο το λεπτο στομιο και γεμιζει το ρεζερβουαρ λιγο πιο πανω το φαρδυτερο κομματι "ρουφαει" τους ατμους που εκτοπιζονται απο το καυσιμο και τους επιστρεφει κατω στην δεξαμενη! Τα λαστιχα ειναι φτιαγμενα με τον ιδιο ακριβως τροπο, σωληνας μεσα σε σωληνα!
Ολα τα παραπανω για την προστασια του περιβαλλοντος...