Αυτή τη στιγμή γράφει αυτονομία 890κμ
.
sknipper έγραψε:melos86 έγραψε:...Ο καταναλωτης ειναι απλα καθυστερημενος!! Δεν μπορει να ξεκολλησει το μυαλο του απο την "τιμη" που βλεπει!Καταλαβαίνω τι λες και μας το λες χρόνια τώρα.
Στο φθηνο θα κανει ουρες ακομα και αν αποδεδειγμενα το "φθηνο" ειναι εν τελει αρκετα ακριβοτερο!!
Και στο έχω ξαναπεί, το θέμα είναι ότι το "όχι φτηνό" δεν είναι αποδεδειγμένα καλύτερο οπότε θεωρείς ότι όλοι σε κλέβουν, φτηνοί και ακριβοί, οπότε τουλάχιστον ας πληρώσεις λιγότερο.
Οι πιο προσεκτικοί ίσως μετά από κάποιες δοκιμές καταλήξουν σε κάποια πρατήρια που μοιάζει να μην κλέβουν (για την ακρίβεια να μην κλέβουν σε ποσότητα ή ποιότητα τόσο που να μπορείς να καταλάβεις-υπολογίσεις). Όταν έβαζα συχνά βενζίνη κατέγραφα μέση κατανάλωση σπό γέμισμα σε γέμισμα και διαφορά αυτής από αυτήν του υπολογιστή του αυτοκινήτου καθώς και εντυπώσεις. Όταν ο υπολογιστής έλεγε πχ10λτ/100χλμ και ο υπολογισμός λίτρα/χλμ 11,5 η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη ώστε να ξέρεις ότι μπήκαν λιγότερα λίτρα και αν το αυτοκίνητο τραβάει καλύτερα (εγώ το νιώθω στις χαμηλομεσαίες στροφές στο άρπαγμα) ξέρεις ότι είναι καλή/πυκνή η βενζίνη. Κάποτε είχα και συγκεκριμένη δοκιμασία, φανάρι ευθεία ελαφριά ανηφορική για 1χλμ πόσα χλμ έπιανε εκεί που τελείωνε η νησίδα.
George_Prix έγραψε:Μερικες ερωτησεις...
Η κλεψια ειναι πλεον αποκλειστικα με το διαλυτη που διαβαζουμε ή μερικοι εχουν καθαρο καυσιμο αλλα κλεβουν ακομα στην ποσοτητα? Ή μηπως μερικοι κλεβουν με συνδυασμο των 2 μεθοδων?
Ο διαλυτης εκτος απο τη μειωμενη αποδοση, να φανταστω οτι κανει και κακο στον κινητηρα?
George_Prix έγραψε:@Μελος φαινεσαι σοβαρος τυπος και σωστος επαγγελματιας. Και πριν καμια εβδομαδα που ελεγα "μονο εταιρικα πρατηρια" σκεφτηκα οτι το τσουβαλιασμα "ολοι κλεφτες ειναι" αδικει εσενα κι αλλους τιμιους του χωρου.
Μερικες ερωτησεις...
Η κλεψια ειναι πλεον αποκλειστικα με το διαλυτη που διαβαζουμε ή μερικοι εχουν καθαρο καυσιμο αλλα κλεβουν ακομα στην ποσοτητα? Ή μηπως μερικοι κλεβουν με συνδυασμο των 2 μεθοδων?
Ο διαλυτης εκτος απο τη μειωμενη αποδοση, να φανταστω οτι κανει και κακο στον κινητηρα?
Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε παραδεχθεί ότι η νοθεία στα καύσιμα μπορεί να εντοπιστεί μόνο όταν είναι σε ποσοστό από 50% και άνω
Και κατι ακομα που εχω ακουσει απο ταξιτζηδες και δεν ξερω αν εχει βαση. Τους λενε παντα γεμισμα με τη μεσαια σκαλα. Η αντλια εχει 2 σκαλες που κουμπωνει και την αφηνεις απο το χερι να γεμιζει μονη της, με μιση ή φουλ πιεση.
George_Prix έγραψε:Και μια ερωτηση για τον επαγγελματια το Μελο αν ξερει φυσικα την απαντηση... Ειχα πει το εξης σε αλλο τοπικο:Και κατι ακομα που εχω ακουσει απο ταξιτζηδες και δεν ξερω αν εχει βαση. Τους λενε παντα γεμισμα με τη μεσαια σκαλα. Η αντλια εχει 2 σκαλες που κουμπωνει και την αφηνεις απο το χερι να γεμιζει μονη της, με μιση ή φουλ πιεση.
Ισχυει? Δεν ξερω αν εχει σχεση, αλλα αυτο το ακουσα απο Αθηναιους ταξιτζηδες
bill33 έγραψε:George_Prix έγραψε:Και μια ερωτηση για τον επαγγελματια το Μελο αν ξερει φυσικα την απαντηση... Ειχα πει το εξης σε αλλο τοπικο:Και κατι ακομα που εχω ακουσει απο ταξιτζηδες και δεν ξερω αν εχει βαση. Τους λενε παντα γεμισμα με τη μεσαια σκαλα. Η αντλια εχει 2 σκαλες που κουμπωνει και την αφηνεις απο το χερι να γεμιζει μονη της, με μιση ή φουλ πιεση.
Ταξιτζήδες ......

melos86 έγραψε:George_Prix έγραψε:@Μελος φαινεσαι σοβαρος τυπος και σωστος επαγγελματιας. Και πριν καμια εβδομαδα που ελεγα "μονο εταιρικα πρατηρια" σκεφτηκα οτι το τσουβαλιασμα "ολοι κλεφτες ειναι" αδικει εσενα κι αλλους τιμιους του χωρου.
Μερικες ερωτησεις...
Καταρχας ευχαριστω για τα καλα σου λογια...
Απο εκει και περα πραγματι υπαρχουν εξαιρετικα πρατηρια στα οποια θα παρεις σωστα καυσιμα σε σωστες τιμες και θα εξυπηρετηθεις απο τον ιδιο τον πρατηριουχο ο οποιος μπορει να ειναι και 2η και 3η γενια στο πρατηριο του... Μιλαμε για μαγαζια που εχουν 50+ χρονια ιστοριας στον χωρο των πρατηριων πολυ πριν οι εταιριες αποφασισουν να καθετοποιησουν την αγορα, πολυ πριν αποφασισει ο υποκοσμος να μπει στον κλαδο μας!
Υπαρχουμε πρατηριουχοι που ειμαστε καθημερινα απο το πρωι μεχρι το βραδυ στα πρατηρια μας, ζουμε τις οικογενειες μας απο αυτα, υποδεχομαστε και εξυπηρετουμε πελατες εμεις (και οχι μισθωμενο προσωπικο απο εταιριες ενοικιασης εργαζομενων που σημερα καθαριζουν κτιρια, αυριο κανουν καφε και μεθαυριο σου βαζουν βενζινη) και τους αποκαλουμε με το μικρο τους ονομα επειδη εχουμε χτισει σχεσεις εμπιστοσυνης οπως αυτες που χτιζεις με τον... κρεοπωλη και τον μαναβη σου!
Απο εκει και περα οπως ειπε και ο alexandros.K το κλεψιμο ειναι και η νοθεια με διαλυτες που ειναι πολυ επιβλαβης για τον κινητηρα αλλα και το κλεψιμο στην ποσοτητα! Σε αρκετες περιπτωσεις και τα δυο μαζι...
Νομιζω το "καλυτερο" -αν μπορω να το χαρακτηρισω ετσι- ειναι η κλοπη στην ποσοτητα, καθως ουτε επιπτωσεις εχει στα οχηματα των πελατων και κανενας η μαλλον σχεδον κανενας καταναλωτης δεν μπορει να αντιληφθει μια αποκλιση της ταξης του 10%! Μονο σε γεμισμα αλλα αυτα λογω των συνθηκων ειναι ελαχιστα οπου θα δεις σε ρεζερβουαρ 60 λιτρων να μπαινουν 63 λιτρα στο γεμισμα (συν 2-3 που υπηρχαν ηδη μεσα να το το 10%).
Ετσι αυτο το "πρατηριο" εχει την δυνατοτητα να πουλησει την βενζινη χωρις κερδος οσο πουλαει το διυλιστηριο για να τραβηξει κοσμο ενω στην πραγματικοτητα το κερδος του ειναι πανω απο 10% (γιατι ειναι και μαυρο!).
Το δικο μου κερδος δεν ξεπερναει το 5% και η τιμη που πουλαω την βενζινη ειναι 15 σεντς ακριβοτερη η τελικη συναλλαγη ομως στο δικο μου μαγαζι θα ειναι φθηνοτερη!!
Και επειδη καταλαβαινω οτι ειναι πολυ μπερδεμενο το παραπανω το απλοποιησα λεγοντας οτι αν το πρατηριο δεν πουλαει 10 λεπτα πανω απο την τιμη του διυλιστηριου εγω δεν θα εμπαινα μεσα!! Ετσι θα φιλτραρεις το 95% των βρωμικων πρατηριων και στην χειροτερη ακομα και αν κανω λαθος θα χασεις σε ενα γεμισμα που εχει κοστος 120 ευρω περιπου... 5 ευρω!!
George_Prix έγραψε:Όταν πέφτει με πίεση η βενζίνη φουσκώνει αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το τι βγαίνει από τη μάνικα. Αν αφρισει δηλαδή στο ντεπόζιτο απλά δε θα μπορέσει να μπει άλλη αλλά από την αντλία θα βγεί αυτό που πρέπει να βγεί.bill33 έγραψε:George_Prix έγραψε:Και μια ερωτηση για τον επαγγελματια το Μελο αν ξερει φυσικα την απαντηση... Ειχα πει το εξης σε αλλο τοπικο:Και κατι ακομα που εχω ακουσει απο ταξιτζηδες και δεν ξερω αν εχει βαση. Τους λενε παντα γεμισμα με τη μεσαια σκαλα. Η αντλια εχει 2 σκαλες που κουμπωνει και την αφηνεις απο το χερι να γεμιζει μονη της, με μιση ή φουλ πιεση.
Ταξιτζήδες ......
Με δεδομενο οτι οι περισσοτεροι ειναι φραγκοφονιαδες, ας μην αποκλειουμε να εχουν ξετρυπωσει κατι που παιζει εστω και ελαχιστο ρολο. Δεν εχω ιδεα αν εχει λογικη, για αυτο ρωταω
Το μονο που σκεφτομαι ειναι μπας και "κλεβει" ανεπαισθητα η αντλια στη μεγαλη ταχυτητα/ροη...
panos2171 έγραψε:George_Prix έγραψε:Όταν πέφτει με πίεση η βενζίνη φουσκώνει αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το τι βγαίνει από τη μάνικα. Αν αφρισει δηλαδή στο ντεπόζιτο απλά δε θα μπορέσει να μπει άλλη αλλά από την αντλία θα βγεί αυτό που πρέπει να βγεί.bill33 έγραψε:George_Prix έγραψε:Και μια ερωτηση για τον επαγγελματια το Μελο αν ξερει φυσικα την απαντηση... Ειχα πει το εξης σε αλλο τοπικο:Και κατι ακομα που εχω ακουσει απο ταξιτζηδες και δεν ξερω αν εχει βαση. Τους λενε παντα γεμισμα με τη μεσαια σκαλα. Η αντλια εχει 2 σκαλες που κουμπωνει και την αφηνεις απο το χερι να γεμιζει μονη της, με μιση ή φουλ πιεση.
Ταξιτζήδες ......
Με δεδομενο οτι οι περισσοτεροι ειναι φραγκοφονιαδες, ας μην αποκλειουμε να εχουν ξετρυπωσει κατι που παιζει εστω και ελαχιστο ρολο. Δεν εχω ιδεα αν εχει λογικη, για αυτο ρωταω
Το μονο που σκεφτομαι ειναι μπας και "κλεβει" ανεπαισθητα η αντλια στη μεγαλη ταχυτητα/ροη...
edmond έγραψε:Κάτι για επιστροφές του αφρίζοντος καυσίμου από την αντλία νομίζω μου είχε πει ο βενζινάς και ότι τους έχει υποχρεώσει το υπουργείο να το κάνουν ύστερα βέβαια από το εισροών-εκροών.
) πλεον επιστρεφουν στις δεξαμενες των πρατηριων μεσω ενος συστηματος που φερουν οι νεες αντλιες! 

Θα δούμε αγώνα άραγε; Χάλια φαίνεται ο καιρός το Σ[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Ακριβώς και αυτό συνήθως γίνεται με παράθεση τηλεμ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]