Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By edmond
#777384 Τα 4v μετρήθηκαν αφενός κατευθείαν στην μπαταρία κάτω από το πίσω κάθισμα αφετέρου σε ειδικούς αντάπτορες μπροστά στο καπό.
Όταν λες πως τα 14,4 φορτίζουν από το αμάξι εννοείς πως τραβάει από το υβριδικό?
Έχει νόημα να βάλω κλασικό φορτιστή να φορτίσει την 12βολτη? Στο μάνιουαλ δείχνει πάντως να βάζεις κανονικά καλώδια στους αντάπτορες που ανέφερα πιο πάνω.
Α, υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση ενδεχόμενο εξασθενημένης μπαταρίας κοντρόλ? Όχι τιποτ άλλο αλλά έχω αφήσει το 2ο στην Αθήνα :ninja:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#777386 Βγάλε την μπαταρία και μέτρα την εκτός (ή αποσύνδεσε τους πόλους και μέτρα απευθείας από αυτήν), αν όντως έχει 4v τότε είναι ψόφια.
Ναι, τα 14.4 σημαίνουν ότι η μπαταρία τροφοδοτείται από το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#777388 Και αυτό να υποθέσω πως έιναι το λογικό του?
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
drdino έγραψε:Βγάλε την μπαταρία και μέτρα την εκτός (ή αποσύνδεσε τους πόλους και μέτρα απευθείας από αυτήν), αν όντως έχει 4v τότε είναι ψόφια.

Αυτο που ειπε ο Ντινος

edmond έγραψε:Έχει νόημα να βάλω κλασικό φορτιστή να φορτίσει την 12βολτη? Στο μάνιουαλ δείχνει πάντως να βάζεις κανονικά καλώδια στους αντάπτορες που ανέφερα πιο πάνω.

Αμα την μετρησεις εκτος αυτοκινητου και δειχνει 4 , ειναι ανωφελο να την φορτισεις . Θελει αλλαγη

edmond έγραψε:Α, υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση ενδεχόμενο εξασθενημένης μπαταρίας κοντρόλ? Όχι τιποτ άλλο αλλά έχω αφήσει το 2ο στην Αθήνα :ninja:
Το τηελκοντρολ απο το κλειδι? Οχι δεν εχει σχεση
Άβαταρ μέλους
By edmond
#777403 Ευχαριστώ σας :s_howdy

Με καναδυο τηλ σε ντόπιους μάστορες και γνωστούς γνωστών, βγάζω το συμπέρασμα πως 90φεύγα% έιναι θέμα 12βολτης.
Ωστόσο με αποθάρρυναν να βάλω έστω μπρος με καλώδια γιατί μπορεί να καεί καμιά πλακέτα ξέρωγω και μπορεί να γίνει μεγαλύτερη ζημιά μιας και τα υβριδικά ρεύματα είναι πιο...περίεργα. :s_dunno
Όχι τίποτάλλο αλλά πρέπει α. να φύγει από την μέση της αυλής β. μάλλον πάω Καλαμάτα αύριο και αν με φορτώσει οδική δεν ξεμπλοκάρει ο μπροστινός άξονας μιας και ο λεβιές είναι καρφωμένος στο P.
Τα νεύρα μου μέρα που ναι... :rant:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#777405 Να σου φέρω ένα κλιο πετρέλαιο? :s_shout
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Ευχαριστώ σας :s_howdy

Με καναδυο τηλ σε ντόπιους μάστορες και γνωστούς γνωστών, βγάζω το συμπέρασμα πως 90φεύγα% έιναι θέμα 12βολτης.
Ωστόσο με αποθάρρυναν να βάλω έστω μπρος με καλώδια γιατί μπορεί να καεί καμιά πλακέτα ξέρωγω και μπορεί να γίνει μεγαλύτερη ζημιά μιας και τα υβριδικά ρεύματα είναι πιο...περίεργα. :s_dunno
Όχι τίποτάλλο αλλά πρέπει α. να φύγει από την μέση της αυλής β. μάλλον πάω Καλαμάτα αύριο και αν με φορτώσει οδική δεν ξεμπλοκάρει ο μπροστινός άξονας μιας και ο λεβιές είναι καρφωμένος στο P.
Πατριώτη αν μπορώ να βοηθήσω σφύρα..

.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#777409 Σαν πας στην Καλαματα και ρθεις με το καλο , φερε μια μπαταρια για το υβριδικο :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Chris
#777410 Δες το μανιουαλ, σιγουρα θα λεει πως να το γυρισεις σε Ν
Άβαταρ μέλους
By glf
#777445 Και γω έχω νεκρή μπαταρία στο 106 εδω και κάνα μήνα... Ξεφτίλα...
Το χειμώνα θα το ξαναβάλω μπρος με τα πρώτα κρύα
Άβαταρ μέλους
By mirage
edmond έγραψε:Ευχαριστώ σας :s_howdy

Δεν εχει κουμπακι shift lock το κιβώτιο για να το πατήσεις και να το ελευθερώσεις; Ριξε μια ματιά στο manual οπως είπε και ο Chris.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#777469 Το έβαλα μπρος με καλώδια τελικά, το ξεκούνησα λίγο, έκλεισα παράθυρα όλα κομπλέ και περιμένω αύριο την οδική για Καλαμάτα. ΝΠ βάστα κανα κομμάτι μπούρεκο ρε μλκ :eat:
Το θεωρώ λιγάκι υπερβολή βέβαια, αν το βάλω αύριο μπρος μπορώ να το πάω μόνος μου, άντε για τον φόβο των Ιουδαίων να μην το τεντώσω το θέμα.
Όντως το μανουάλι λέει για ξεμπλοκάρισμα του λεβιέ.
Hint. Η 12βολτη γράφει Pb απέξω. Να υποθέτω για κάτι ξεχωριστό ή όλα καλά?
Άβαταρ μέλους
By Chris
#777477 Ανοιγεις ενα μικρο καπακι πανω αριστερα απο το λεβιε? Μολις προσεξα την υπαρξη του
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
edmond έγραψε:Το έβαλα μπρος με καλώδια τελικά, το ξεκούνησα λίγο, έκλεισα παράθυρα όλα κομπλέ και περιμένω αύριο την οδική για Καλαμάτα. ΝΠ βάστα κανα κομμάτι μπούρεκο ρε μλκ :eat:
Το θεωρώ λιγάκι υπερβολή βέβαια, αν το βάλω αύριο μπρος μπορώ να το πάω μόνος μου, άντε για τον φόβο των Ιουδαίων να μην το τεντώσω το θέμα.
Όντως το μανουάλι λέει για ξεμπλοκάρισμα του λεβιέ.
Hint. Η 12βολτη γράφει Pb απέξω. Να υποθέτω για κάτι ξεχωριστό ή όλα καλά?

Pb, απλή μπαταρία: https://en.wikipedia.org/wiki/Lead%E2%80%93acid_battery

Αν πάρει μπροστά γιατί να ταλαιπωρηθείς με οδικές κλπ; Πήγαινε απλά σε ένα ηλεκτρολογείο, μετρήστε την και αν χρειαστεί άλλαξέ την.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#777594 Όλα good. Βγήκε...

Εικόνα

Εικόνα

Και αλλάχτηκε με άλλη. Η τογιότα μου ζήταγε 180€ για καινούργια με την φίρμα της πάνω(35Ah) και αφού του είπα "και μπορεί" πήγαμε σε εμπορίου με 60€.
Και μετά να περιμένω 3 φανάρια να περάσω την Μεσσήνη :shifty: που μου γίνατε και πρωτευουσιάνοι :roll: :lol: