Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#777376 Καλά είναι αλλά συνήθως οξυδωνονται και σπάει η βάση στο εσωτερικό.
Έχω 2 τέτοια το ένα σπασμένο πλέον και τα παράτησα επειδή πήρα το πιστόλι θερμού αέρα από τα Lidl προσφορά 8 ευρώ τελευταίο τεμάχιο, κάνω σωρό τα κάρβουνα, χώνω το ακροφυσιο κάτω και το ανάβω στο τέρμα, σε 2 λεπτά έχουν πυρωσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#777379 Και με παλιό πιστολάκι μαλλιών. Το παν στα κάρβουνα είναι το στήσιμο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#777383 Εγω στηνω τα καρβουνα σε σχημα πυραμιδας. Μερικα προσαναματα στη βαση και μερικα στο ενδιαμεσο οπως τη χτιζω προς τα πανω. Λιγο οινοπνευμα και φοκο. Απο διπλα εχω κι ενα ηλεκτρικο μπλοουερ μπας και χρειαστει καμια ξερογκαζια για να φουντωσει η φωτια και φυσικα οσο περναει η ωρα, θελει τακτοποιηση συγκεκριμενων κομματιων καρβουνου στη σωστη θεση με τη μασια, ωστε να αρπαξουν ευκολοτερα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#777425 Σιτα το ειπα εγω για να συννενοηθουμε. Την οριζοντια επιφανεια με τις στρογγυλες τρυπες εννοω, στη φωτο του glf. Κραταει τα καρβουνα σε ενα υψος ωστε να μην καταπλακωσουν την πηγη της θερμοτητας, ωστε να εχει αρκετο χωρο/αερα. Εσυ δηλαδη οπως το ακουμπας καπου ριχνεις απο πανω καρβουνα και φτανουν μεχρι κατω, σωστα? Τι χρησιμοποιεις για να τα αναψεις?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#777430 Σχετικα με το "κολπο" που λετε για το αναμα, ενα φιλαρακι κανει το εξης!

Η σχαρα χαμηλα, 5-10 ποντους πανω απο τα πυροτουβλα. Πανω στη σχαρα βαζει ενα τενεκε που λειπουν τα καπακια (πανω/κατω)...

Εικόνα

Ριχνει στον πατο του τενεκε (ο οποιος ακουμπαει στη σχαρα) μερικα προσαναματα, χαρτια, ξυλακια κτλ και απο πανω το πλακωνει και το γεμιζει με καρβουνα.

Μετα βαζει φωτια πανω στα πυροτουβλα με τιποτα προσαναματα, ξυλακια κτλ και οι 5-10 ποντοι αερας που υπαρχουν αναμεσα σε αυτη τη φωτια και τα καρβουνα (που ειναι πανω απο τη σχαρα) ειναι αρκετοι για να τα φουντωσουν ολα γρηγορα!

Βασικη προυποθεση σε ολες τις συνταγες που λεμε, να παιρνουν αερα και τα καρβουνα αναμεσα τους καπως. Αν ειναι ολο τριματα και μικρα καρβουνακια και μπουκωσει και δεν παιρνει αερα σωστα, σου βγαζει την ψυχη για να γινει η καρβουνια...

Δεν ξερω αν καταφερα να σας δωσω εικονα, αλλα δουλευει καλα. Στην ουσια κατι σαν την ωραια πατεντα του glf χωρις να ειναι τοσο νοικοκυρεμενη φυσικα!
Άβαταρ μέλους
By skous
#777439 Κατι αντιστοιχο και εγω με το δικο μου (ειναι σαν χωνι βεβαια και αυτο βοηθαει καλυτερα).
Αναβω κυριως με μικρα ξυλαρακια και κανα χαρτι με λάδι/οινοπνευμα.

Βεβαια πανε 3 χρονια που εχω να αναψω, διοτι με εσωσε το υγραέριο (αν και την νοστιμια του καρβουνου στο κρεας δεν την έχει)

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#777440 Ναι αυτή είναι η.. συνταγή, να παίρνει αέρα από κάτω και να πηγαίνει μέσα στην καμινάδα με τα κάρβουνα.

Εγώ το είχα πάρει από το Leroy.
https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/ps ... n-81966435

Τη φωτιά την ξεκινάω με τους κύβους για προσάναμα που έχω και για το τζάκι, έχω πάντα.. απόθεμα. Απο το Lidl πχ μια χαρά είναι.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#777893 Μου αρέσει μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, το Κάθισμα στην Λευκάδα με τα υπέροχα τυρκουαζ νερά

Δεν μου αρέσει που κάποιος ασυναίσθητα έδωσε το οκ να μπούνε πάρα πολλές ομπρέλες που τις χρεώνουν 20€ στο μεγαλύτερο κομμάτι της
Ήμαρτον με την απληστία, είναι ντροπή πια
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
skous έγραψε:αν και την νοστιμια του καρβουνου στο κρεας δεν την έχει

Αυτο ξαναπεστο! Και κυριως καπως να κανουμε τη γυναικα μου να το πιστεψει, γιατι μου τα εχει κανει τσουρεκια με την ανθυγιεινη καρβουνιλα :rant:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#777914 Δε μου αρέσει που στο γυναικοχώρι έχουμε δύο νεκρούς σε ηλικίες 30 και 34 κατά τη χθεσινή μέρα. Ο ένας είχε τρακάρει με το μηχανάκι κι ήταν καμιά δεκαριά μέρες στο νοσοκομείο. Ο άλλος έπαθε ανακοπή καρδιάς περπατώντας σε μονοπάτι για να πάει σε ερημική παραλία.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Geralt έγραψε:Μου αρέσει μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, το Κάθισμα στην Λευκάδα με τα υπέροχα τυρκουαζ νερά

Δεν μου αρέσει που κάποιος ασυναίσθητα έδωσε το οκ να μπούνε πάρα πολλές ομπρέλες που τις χρεώνουν 20€ στο μεγαλύτερο κομμάτι της
Ήμαρτον με την απληστία, είναι ντροπή πια

Πριν περίπου 10 χρόνια, ήταν δωρεάν οι ξαπλώστρες στο Κάθισμα. Εγώ Λευκάδα πλέον δεν πάω για κανένα λόγο τον Αύγουστο, είναι ταλαιπωρία, παντού άπειρος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#777930 Προσωπικά, η ύπαρξη και μόνο μπιτσόμπαρου σε παραλία είναι λόγος να μην πάω... Τα σιχαίνομαι. Ιδίως στους Αμμόλοφους έχει γίνει αηδία, με τα μπιτ να χτυπάνε άπειρα ντεσιμπέλ...

Ευτυχώς που ακόμα η "ανάπτυξη" (μη χέσω) δεν έχει φτάσει σε αρκετές παραλίες.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#777938 έχουμε ένα πρόβλημα στη γειτονιά με τα σκυλιά στα διαμερίσματα

τους τελευταίους μήνες μας ζορίζει πολύ το γάβγισμα τους.
είναι 2-3 σε χαμηλούς ορόφους πολυκατοικιών που έχουν ανοιχτή μπαλκονόπορτα/παράθυρα και ό,τι δουν να περνάει το γαβγίζουν.
στη αρχή το πήραμε στο μεζέ αλλά πλέον είναι σοβαρό θέμα. είναι μεγάλα διαστήματα που ξεκινάει ένα, το ακούν τα άλλα και έχουμε συγχορδία που κρατάει και δεν μπορείς να κάτσεις στο μπαλκόνι να ηρεμήσεις. πλέον με έχει κουράσει, κλείνω τις μπαλκονόπορτες για να ησυχάσει.. :s_hang

το 'χετε συναντήσει?