Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:http://www.creationwatches.com/products/seiko-sportura-66/seiko-sportura-alarm-chronograph-snae77p1-snae77p-snae77-mens-watch-3299.html

:s_bye :s_bye :s_bye :s_bye :s_bye

Επειδή δεν το κατέχω το σπορ, τι παραπάνω έχει το Seiko απο αυτό? http://www.belibasakis.gr/watches/tisso ... .16.037.02
Άβαταρ μέλους
By kubiak
giannik1977 έγραψε:Stefan Πανέμορφο και αυτό (πως μου ξέφυγε.. :rant: )
dimik εφόσον όπως λες το φοράς σχεδόν 24ώρες/ημέρα , να προτιμήσεις αχάρακτο κρύσταλλο ζαπφείρου..
:oops:

Είναι προτιμότερο.
giannik1977 έγραψε:Νομίζω στην κατηγορία χρημάτων που κοιτάς , τα tissot έχουν από τους πιο αξιόπιστους μηχανισμούς .

Με τίποτα! Μακριά.

Καλές προτάσεις στο στυλ που θέλεις έχουν οι citizen, seiko, swiss military, quantum, casio.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kubiak έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Stefan Πανέμορφο και αυτό (πως μου ξέφυγε.. :rant: )
dimik εφόσον όπως λες το φοράς σχεδόν 24ώρες/ημέρα , να προτιμήσεις αχάρακτο κρύσταλλο ζαπφείρου..
:oops:

Είναι προτιμότερο.
giannik1977 έγραψε:Νομίζω στην κατηγορία χρημάτων που κοιτάς , τα tissot έχουν από τους πιο αξιόπιστους μηχανισμούς .

Με τίποτα! Μακριά.

Καλές προτάσεις στο στυλ που θέλεις έχουν οι citizen, seiko, swiss military, quantum, casio.

Ήμουν έτοιμος να πατήσω το κουμπί αγοράς, για πες γιατί όχι Tissot? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
dimik έγραψε:Ήμουν έτοιμος να πατήσω το κουμπί αγοράς, για πες γιατί όχι Tissot? :hmmm:

Γιατί τους βάζει πλαστικούς μηχανισμούς fix που βάζει και στα swatch (G10.211 και παραλλαγές).

Θα αγοράσεις ρολόι χωρίς να το δοκιμάσεις στο χέρι σου;
Άβαταρ μέλους
By dimik
kubiak έγραψε:
dimik έγραψε:Ήμουν έτοιμος να πατήσω το κουμπί αγοράς, για πες γιατί όχι Tissot? :hmmm:

Γιατί τους βάζει πλαστικούς μηχανισμούς fix που βάζει και στα swatch (G10.211 και παραλλαγές).

Θα αγοράσεις ρολόι χωρίς να το δοκιμάσεις στο χέρι σου;

Μεγάλο μείον αυτό με τους μηχανισμούς :thumbsdown:

Ναι γιατί δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε αρκετά μεγάλη αγορά εδώ για να πηγαίνω να δοκιμάζω.
Έτσι κι αλλιώς το ποσό θα είναι μικρό και δεν νομίζω να βρεθεί ρολόι που δεν ταιριάζει στο χέρι μου.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#77732 Απροβλημάτιστο. Go for it. (είναι λίγο μεγάλο, 46mm, να ξέρεις)
Άβαταρ μέλους
By dimik
kubiak έγραψε:Απροβλημάτιστο. Go for it. (είναι λίγο μεγάλο, 46mm, να ξέρεις)

Και το χέρι μου (κι εγώ) :lol:

edit: δεν έχει ζαφειροτέτοιο λέει το review και εκτεθειμένο το κρύσταλο :hmmm:

http://forums.watchuseek.com/f305/citiz ... 51539.html
Άβαταρ μέλους
By kubiak
dimik έγραψε:
kubiak έγραψε:Απροβλημάτιστο. Go for it. (είναι λίγο μεγάλο, 46mm, να ξέρεις)

Και το χέρι μου (κι εγώ) :lol:

edit: δεν έχει ζαφειροτέτοιο λέει το review και εκτεθειμένο το κρύσταλο :hmmm:

http://forums.watchuseek.com/f305/citiz ... 51539.html

Το ζαφείρι είναι επιθυμητό, ωστόσο μεταξύ δύο ρολογιών προτιμότερο είναι αυτό με την καλύτερη μηχανή παρά αυτό με το καλύτερο κρύσταλλο.

Η έκθεση του κρυστάλλου δεν είναι τίποτα φοβερό (δεν είναι και σαν φακός), μια χαρά είναι, όπως σου έγραψα πριν, αν σου αρέσει είναι αξιόλογο και θα το πρότεινα και στον εαυτό μου.

Το πολύ πολύ αν το κοπανήσεις ή γρατζουνίσεις άσχημα αλλάζεις το κρύσταλλο, no big deal.
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 16 Φεβ 2015, 14:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#77738 το ζαφείρι νομίζω ότι το θες αν πρόκειται να το κρατήσεις άπειρα χρόνια
Άβαταρ μέλους
By kubiak
QsisVTS έγραψε:το ζαφείρι νομίζω ότι το θες αν πρόκειται να το κρατήσεις άπειρα χρόνια

Το κρύσταλλο αλλάζει, μπορείς να πεις ότι είναι και αναλώσιμο, ο μηχανισμός μετράει πολύ περισσότερο αν θέλεις ένα ωρολόι να σε συντροφέψει πολλά χρόνια.

Ειδικότερα στα Eco Drive της Citizen, το μόνο που αντικαθίσταται είναι ο πυκνωτής μετά από κάμποσα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#77744 να σε ρωτήσω βρε kubiak μιας και φαίνεσαι ιδιαίτερα σχετικός (τουλάχιστον σε σχέση με μένα) , έχεις κατά νου τι quartz μηχανισμούς χρησιμοποιούσε η omega στα late '90s, αρχές '00s μοντέλα της;

το δικό μου είναι αγορασμένο το 2002 και μόνο μπαταρία του έχω αλλάξει 2 φορές, αλλά επειδή δε σκοπεύω να σταματήσω να το χρησιμοποιώ ποτέ ήθελα να ήξερα αν θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστο σε περισσότερο βάθος χρόνου από τα 13 χρόνια :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#77748 Θα πρέπει να μου πεις ποιο μοντέλο είναι για να σου γράψω την άποψή μου.

Γενικότερα, τα quartz Omega είναι καλά χωρίς πολλά θέματα, τα σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται κυρίως από κακή χρήση (απροσεξία, βάναυση μεταχείριση)...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#77775 Αυτό το seamaster 120 είναι, πρέπει να πάω σπίτι να δω το ref number από τη κάρτα για να είμαι πιο ακριβής.

Εικόνα