Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
29%
0
N/A
1
14%
0
N/A
2
29%
0
N/A
0
N/A
1
14%
1
14%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
g8777 έγραψε:
BARHonda έγραψε:https://www.fia.com/sites/default/files/2022_13_hun_f1_r0_timing_racehistorychart_v01.pdf

Περί γυρολογίων

Η κίνηση της RB να βάλει τον Max στον 38 είναι μαεστρική, διότι αναγκάζει τη Ferrari να αποφασίσει γρήγορα:

1. Βάζω τον Sainz να τον καλύψει? Άκυρο, έχεις ήδη φάει το undercut
2. O Leclerc έχει μπει στον 21 για το πρώτο στοπ, άρα μπορεί να πάει μέχρι τον 50 τουλάχιστον (ο Ham μπήκε στον 19 και μετά πάλι στον 51). Εάν τον αφήσουν τόσο έξω, σίγουρα θα βγει πίσω από τον Max, αλλά θα έχει κόκκινα και πιο φρέσκα.

Δεν ξέρω εάν θα αρκούσε για προσπέραση, αλλά σίγουρα δεν θα τερμάτιζε 6ος

Η απάντηση σε όλα αυτά που γράφεις είναι απλή, κάποια στιγμή ο leclerc ζήτησε στο team radio να πουν στον carlos να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα γιατί τον καθυστερεί.
Αυτά που λες Κόρτο.

Τώρα για τα περαιτέρω τα εξηγεί μία Χαρά ο Μάρκος.
Καλά η Ferrari αυτοκαταστρέφεται για μία ακόμη χρονιά, ενώ ξεκίνησε ονειρικά

Σε αυτήν την ομάδα είναι καταραμένοι να δουλεύει μόνο το δόγμα του #2 οδηγού από όλες τις απόψεις, αλλιώς πνίγονται σε μία κουταλιά νερό
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#775040 Ουγγαρια 1998 πραγματικο επος...Και νομιζω ειχε και μια μικρη εξοδο στην τελευταια στροφη τοτε...
(Σκοπια Σαμος και να κοιταω στο κψμ την τβ)!
Άβαταρ μέλους
By ripper
#775065 Απόλυτα επιτυχημένα τα καινούργια μονοθέσια, ακόμα και η Ουγγαρία μπορεί πλέον να δώσει τόσο ωραίους αγώνες.
Εντυπωσιακές και οι διαφορές από γόμα σε γόμα, οι τρεις επιλογές έδωσαν μάχες παντού και τον πρώτο λόγο στην στρατηγική.
Για την Ferrari δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, η μόνη απορία που μου έχει μείνει είναι πως δεν έχει απολυθεί σύσσωμο το team στρατηγικής.
Ας δούμε τους υπόλοιπους.
Από ότι κατάλαβα αρκετοί δεν είχαν όσα κίτρινα χρειάζονταν, που ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη γόμα για τον αγώνα. Όταν έβαλαν οι Alpine τα σκληρά έγινε ξεκάθαρο ότι η γόμα ήταν απλά καταστροφική. Έπεφταν στην κατάταξη σαν κοτρώνες σε λίμνη. Πραγματικά τραγικός ρυθμός και ήταν δεδομένο ότι αν έχεις κάποιον κοντά σου θα σε καταπιεί με την πρώτη ευκαιρία.
Έχανες τον χρόνο ενός πιτ στοπ σε 10 γύρους το πολύ. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πως την χρησιμοποίησε οποιοσδήποτε από εκεί και πέρα. Προτιμότερο ήταν να βάλεις 2 χρησιμοποιημένα σετ κόκκινων.
Ρεσιτάλ από Red Bull κάνοντας τα τέλεια pit stop, στους τέλειους γύρους, βάζοντας την ιδανική γόμα κάθε φορά. Full του undercut και με φοβερό ρυθμό από τον Max έκαναν πλάκα σε όλους. Τους βοήθησε και το ότι ξεκίνησαν με τα κόκκινα.
Η Mercedes επίσης προσαρμόστηκε στην διάρκεια του αγώνα για να πάρει το μέγιστο. Δείχνουν συνεχώς γιατί είναι οι δύο κορυφαίες ομάδες τα τελευταία χρόνια.
Από τους υπόλοιπους μόνο η Aston Martin ακολούθησε σωστή στρατηγική και έχασε τους πόντους λόγω του VSC.
Ferrari απλά κωμική πλέον, McLaren τρικυμία σε αγώνα που έτρεχαν μόνοι τους.
Ο Norris ήταν ο μοναδικός που δεν καταστράφηκε από την γόμα - ζονγκ εν μέρει λόγω του ότι δεν είχε κανέναν κοντά του, εν μέρει λόγω του (αναλογικά) καλού του ρυθμού με την hard. Και ενώ κρατάνε τον Ric έξω λες τους έκοψε και θα του βάλουν κόκκινα να βγει περίπατο όγδοος, πάνε και τον πετάνε μέσα στον χαμό με hard. Έλεος ρε. Λυπηθείτε μας. Καλύτερα να τον πετούσες στα λιοντάρια δεμένο πισθάγκωνα. :help:
Πως γίνεται να μην βλέπουν προφανή πράγματα που βλέπουμε από τον καναπέ μας με ένα live timing? Ήμαρτον ρε, νισάφι.

Στους οδηγούς Max αυτοκρατορικος σε ρυθμό αλλά με λάθος πάλι, Leclerc μέχρι την hard φοβερός.
Sainz και Perez στα χαμένα, Russel πολύ καλός για άλλη μια φορά.
Το τελευταίο στιντ του Hamilton δεν εξηγείται με κάποια γνωστή επιστήμη. Πως έριχνε 1 sec στις Ferrari δεν μπορώ να καταλάβω.
Γενικά αν και κόλλησε στην αρχή πίσω από τον Norris από εκεί και μετά είχε απίστευτο ρυθμό.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#775071 Είχα γράψει κάτι πριν στα σαΐνια του φόρουμ. Δύο λάθη ο Λεκλέρ, μια 6η από 9η και μια εγκατάλειψη. Λίγος ο Λεκλέρ κρακ άντερ πρεσουρ κλπ. Δύο λάθη Κυριακή ο Μαξ και πολλά τα Σάββατα, στα δύο λάθη Κυριακής έπαθε την ελάχιστη ζημιά και η ομάδα του χάρισε δύο νίκες. Οδηγάρα ο Μαξ ελέγχει το μονοθέσιο και στον αέρα και στην υδρολίσθηση και από το σπίτι του.

Που είσαι ρε George_Prix που δεν κρίνουμε από το αποτέλεσμα...
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
g8777 έγραψε:
BARHonda έγραψε:https://www.fia.com/sites/default/files/2022_13_hun_f1_r0_timing_racehistorychart_v01.pdf

Περί γυρολογίων

Η κίνηση της RB να βάλει τον Max στον 38 είναι μαεστρική, διότι αναγκάζει τη Ferrari να αποφασίσει γρήγορα:

1. Βάζω τον Sainz να τον καλύψει? Άκυρο, έχεις ήδη φάει το undercut
2. O Leclerc έχει μπει στον 21 για το πρώτο στοπ, άρα μπορεί να πάει μέχρι τον 50 τουλάχιστον (ο Ham μπήκε στον 19 και μετά πάλι στον 51). Εάν τον αφήσουν τόσο έξω, σίγουρα θα βγει πίσω από τον Max, αλλά θα έχει κόκκινα και πιο φρέσκα.

Δεν ξέρω εάν θα αρκούσε για προσπέραση, αλλά σίγουρα δεν θα τερμάτιζε 6ος

Η απάντηση σε όλα αυτά που γράφεις είναι απλή, κάποια στιγμή ο leclerc ζήτησε στο team radio να πουν στον carlos να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα γιατί τον καθυστερεί.
Αυτά που λες Κόρτο.

Τώρα για τα περαιτέρω τα εξηγεί μία Χαρά ο Μάρκος.
Και αντί να του πουν να κάνει άκρη, περίμεναν απλά να τον βάλουν πρώτο για αλλαγή οι διανοιες.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#775077 Ο Λούκα είχε πει πριν από δύο τρία χρόνια ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η Φεράρι είναι που δεν έχει σαφές Νο1. Το Νο1 βοηθάει να πάρεις και τις δύο τίτλους είπε, όχι μόνο τον καλό. Κρίμα που είμαι διακοπές και δεν μπορώ να βρω το λυνξ
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
Corto Maltese έγραψε:Είχα γράψει κάτι πριν στα σαΐνια του φόρουμ. Δύο λάθη ο Λεκλέρ, μια 6η από 9η και μια εγκατάλειψη. Λίγος ο Λεκλέρ κρακ άντερ πρεσουρ κλπ. Δύο λάθη Κυριακή ο Μαξ και πολλά τα Σάββατα, στα δύο λάθη Κυριακής έπαθε την ελάχιστη ζημιά και η ομάδα του χάρισε δύο νίκες. Οδηγάρα ο Μαξ ελέγχει το μονοθέσιο και στον αέρα και στην υδρολίσθηση και από το σπίτι του.

Που είσαι ρε George_Prix που δεν κρίνουμε από το αποτέλεσμα...

Κορτο να με συγχωρείς αλλά αυτά με τα προσβλητικά σαΐνια κτλ δεν είναι όμορφα.
Ξέρεις την αδυναμία που έχω στο Λεκλερκ, σας εχω ζαλίσει πολλές φορές προσπαθώντας να τον υπερασπιστώ.
Όμως η συνολική εικόνα που έχω είναι ενός κορυφαίου σε ταχύτητα, μαχητικού πιλότου, που όμως ως λιγότερο κίλερ σα χαρακτήρας κάνει περισσότερα λάθη από απλούς κορυφαίους.
Δε λεω ότι κάνει πολύ περισσότερα λάθη, δε λέω ότι είναι ξεγραμμένος, απλά ότι έχω αυτόν τον προβληματισμό.

Ο Μαξ είχε κωλάρα ΝΑ σε Ισπανία και Ουγγαρία, δεν είναι θεός, αλλά είναι λίγο πιο κίλερ συνολικά.

Μακάρι να αποδειχτεί στο μέλλον, ότι είναι ισάξιοι στα λάθη.

Και ο φίλος Ριππερ το ίδιο πιστεύει για Λεκλερκ, δεν είναι τυχαίο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#775096 Που τη βλεπετε την κωλαρα ΝΑ δεν μπορω να καταλαβω.
Σαινθ και Μαξ στην Ισπανια στην ιδια στροφη...Ειχε run off συνεχισαν..

Χθες σε μια απο τις πιο αργες τις πιστας το χασε εδωσε γκαζι 360 συνεχισε...

Κωλαρα ΝΑ να μου πειτε πχ το τετ α κε του Φεττελ στην ιδια πιστα το 2014 που για εκατοστα τη γλυτωσε...Θα χασει και το νοημα η λεξη δλδ :shifty:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#775099 Ότι δηλαδή μετά την σβούρλα ο 33 έκατσε κιουρία να συνεχίσει τον αγώνα του ανενόχλητος και δεν ήταν απλός επιβάτης για 1sec στις εντολές της φυσικής για να τον στείλει πάνω στις μπαριέρες ίσα να ακουμπήσει την εμπρός αεροτομή και να χρειαστεί να πάει στα πιτ κουτσαίνοντας, οφείλεται στα σκιλς του.
Οκ...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#775100 Ναι, στα σκιλς του οφειλεται, πού σου φαινεται περιεργο;

Καθε μια γενια οδηγων εχει τον Εκλεκτο της, τον ανθρωπο που σταματαει σφαιρες, λυγιζει κουταλια με την σκεψη, διωχνει λεκεδες και κιτρινιλες .

Ειδες τι εκανε χτες ; Εξωγηινη οδηγηση, εστριβε με την ιδια φορά που ειχαν οι στροφες. :omg:
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 01 Αύγ 2022, 15:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#775103 Ρε Yugo δύο λάθη έχει κάνει φέτος. Δύο. Κανείς δεν έχει κάνει λιγότερα. Τί περισσότερα λάθη μας λες; Ο άλλος έχει κάνει τα ίδια την Κυριακή τραγικά Σάββατα όλη τη σεζόν και του λένε και μπράβο.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#775108 Μεχρι κι ο Max γελασε αμηχανα μετα με την κωλοφαρδια που ειχε. Ετσι και του ελεγε κανεις «Max το εκανες με μαεστρια και το εσωσες ε;» θα εσκαγε στα γελια!!

@Yugo
Εγω για τα λαθη του Leclerc παντως δεν συμφωνω μαζι σας. Αναλογικα μαλιστα αν σκεφτεις πόσα λαθη εκανε πριν λιγα χρονια ο Verstappen, θεωρω οτι ηταν πιο επιρρεπης. Τα Σαββατα μαλιστα ειναι απ’ τους πιο συνηθεις υποπτους για λαθη, σχεδον καθε Σαββατο πια. Αλλα τις Κυριακες τρεχει μονος του...

Το «αναλογικα» που λεω πηγαινει στο οτι ο Max μπηκε τρια (νομιζω;) χρονια στην F1 πριν απο τον Charles, και απο το 2016 στη Red Bull ειχε αμνηστια εναντι και του Daniel. Ο,τι θελει το πιδι. Απειρα λαθη και χαζομαρες. Ας πουμε το 2019 και το 2020 για τον Leclerc ηταν σαφως ανωτερο του 2016 και του 2017 για τον Max κατα τη γνωμη μου.

Προφανως ο Max ειναι πιο ψημενος πια, αφου εχει διεκδικησει κι ενα πρωταθλημα μεχρι την τελευταια στροφη τι κριμα κι αν δεν το κερδισε :lol:

Η βασικη μου ερωτηση ειναι αλλη αγαπητε Yugo: Δεν ειδες τον αγωνα γιατι ειχες υποχρεωσεις, ή γιατι δεν το αντεξες μετα τη Γαλλια? :vava:

@BARHonda
Και φαντασου λεει στο πρωτο stop του Leclerc να του βαζανε τα κοκκινα (για να αλλαξουν και γομα και αφου ειδανε απο τους αλλους οτι παει πολυ καλα) και να παει για ενα πολυ γρηγορο stint (που ουτως ή αλλως το εκανε με τα κιτρινα) να περασει και να ανοιξει διαφορα και να μην κινδυνευσει ποτέ απο undercut και μετα απλως να περιμενουν πότε θα μπει ο Max ξανα για κιτρινα και να τον βαλουν στον επομενο γυρο για κιτρινα επισης και τελος. Ρουα ματ.

Ξερω ξερω, τα λεω εκ των υστερων και απο την ξαπλωστρα μου. Οταν εισαι στο pit wall ειναι δυσκολο να διαβασεις τον αγωνα, ειδικα αν δουλευεις για τη Ferrari.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#775114 Παλιά λέγαμε για τον Μαξ και τα αντιαθλητικα του..Μετα για τρακάρισματα. Τώρα πιάσαμε τα λάθη του. Που φυσικά είναι χειρότερος όλων και σε αυτά..
Πονεμενα μου πιδια

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#775117 Κορτο, όταν το συζητούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Λεκλέρκ είχε κάνει 2 σε αγώνα και ο Μαξ 1, χθες έκανε το 2ο.

Επίσης τις προηγούμενες σεζόν είχε το Χοκενχάιμ του 2019 από επικεφαλής του αγώνα, χαμένα φρένα στη νίκη στο Σπα το 2019, τη Μόντσα του 2020, τα γιούργια στον Πέρεζ στο Μπαχρέιν το 2020, στο Φέτελ στην Αυστρία το 2020, στο Μαξ στη Σουζουκα, τα χαμένα φρένα στην Τουρκία του 2020 στον τελευταίο γύρο. Το Μονακό του 2021.

Δεν τα αναφέρω αυτά για να δείξω ότι κάνει κάτι πολύ χειρότερο από τους άλλους.
Απλά για να δείξω ότι έχω τους ενδοιασμούς μου και την αίσθηση ότι είναι λίγο πιο επιρρεπής από τους άλλους κορυφαίους.

Δεν είναι λοιπόν τόσο προφανές ότι κάνει ισάξια λάθη, για να έχεις τη σιγουριά να μας αποκαλείς σαΐνια.

Σε κάθε περίπτωση είναι συζητήσιμο, έχεις διαφορετική άποψη, αλλά μέχρι εκεί.

Σπαρτικλ δεν είδα τον αγώνα γιατί δε γούσταρα να θυσιάσω Κυριακή καλοκαιριού έχοντας μεγάλη πιθανότητα να στεναχωρηθώ και νομίζω έκανα πολύ καλά.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#775118 Φυσικά θα κάνες λάθη όταν κυνηγάς τα διαστημόπλοια της μέρκ και πρέπει να πιέσεις στο 101%.