Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Geralt έγραψε:Ωραία ξεκινήσαμε

https://www.gazzetta.gr/plus/2138148/ap ... koy-beloys

Σκέψου πόσο χειρότερα θα ένιωθαν οι επιβάτες όμως σε ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς Δημοσίου. Πάλι καλά να λες
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#774535 Πολύ συχνά διαβάζω τελευταία για προβλήματα στην αμαξοστοιχία Αθήνα Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν είναι για την συγκεκριμένη ή άλλη
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#774540 https://www.protothema.gr/greece/articl ... ite-video/

Εδώ τα λέει λίγο διαφορετικά.

Λευκό βέλος vs ντιζελομηχανή με οδηγό τον dimviii και προορισμό τη Θεσσαλονίκη

< >
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#774551 Ηταν μπουρδελο κυριε μου?
Ο ορισμος του μπουρδελου κυρια μου
:lol: :x

Ακολούθως η εταιρία έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να πάρει τους επιβάτες του Λευκού Βέλους και να συνεχίσουν προς τη Θεσσαλονίκη. Το τρένο 62 αναχώρησε αλλά λίγο πριν το ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) έσπασαν οι παντογράφοι και υπήρξε απώλεια ηλεκτροκίνησης σε μεγάλο τμήμα του δικτύου και συγκεκριμένα από το ΣΚΑ έως την Αθήνα και λίγο πιο πάνω εξαιτίας βλάβης στη γραμμή επαφής.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρακτικά από εκείνο το χρονικό σημείο και χωρίς ηλεκτροκίνηση ουσιαστικά κατέρρευσε ο σιδηρόδρομος και έμειναν σε διάφορα σημεία του δικτύου τρένα που είχαν ξεκινήσει τα ταξίδια τους με την εταιρία να προσπαθεί στη συνέχεια να τα γυρίσει με ντιζελομηχανές. Αρχισαν να σημειώνονται πολύωρες καθυστερησεις, ενώ πολλά δρομολόγια ακυρώθηκαν και οι χρήστες της εφαρμογής που χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ενημερώνει τους επιβάτες δέχονταν αλλεπάλληλα μηνύματα.

https://www.ethnos.gr/greece/article/21 ... CpHGO2tF90
Τελευταία επεξεργασία από Geralt και 29 Ιούλ 2022, 09:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Νίκος Παππάς έγραψε:Ετσι. Οι ιδιωτες ειναι καλυτεροι. Το βλεπουμε αλλωστε

κοιτα, θα το εξειδικευσω λιγο παραπανω και θα σημειωσω οτι προκειται για Ιταλους
οποτε by default, οργανωση, μεθοδικοτητα κτλ πανε περιπατο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:

κοιτα, θα το εξειδικευσω λιγο παραπανω και θα σημειωσω οτι προκειται για Ιταλους

Δεν εχω μπει σε Ιταλικο τρενο οποτε δεν ξερω πως ειναι οι Ιταλοι στην Ιταλια. Βαζω ομως στοιχημα οτι εδω ειναι τοσο κακοι οσο τους επιτρεπουν να ειναι.

Μιλαμε για "νεα" τρενα, γρηγορα, που ηρθαν για να κανουν την διαδρομη γρηγοροτερα απο ποτε. Καποτε τα ιντερσιτι ΘΑ εκαναν το Αθηνα - Θεσσαλονικη γρηγοροτερα απο τα ΚΤΕΛ. Στο ενα ταξιδι που εκανα, αντι για 5 ωρες εκανε 9. Δεν το ξαναδοκιμασα. Πηγαινα με το αμαξι μου κι ας κοστιζε παραπανω κι ας εμενε αραγμενο μεχρι να φυγω ξανα, αφου πηγαιναμε οπουδηποτε με το αμαξι του φιλου.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#774557 Η διακοπή ρεύματος είναι βλάβη της υποδομής, τι σχέση έχει ο συρμός???

.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
224v έγραψε:Η διακοπή ρεύματος είναι βλάβη της υποδομής, τι σχέση έχει ο συρμός???

.

λεει στο αρθρο αυτο
δεν το καταλαβαινω βεβαια, αλλα ποιος εχει την ευθυνη της γραμμης επαφης?

Πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνουν στο «ethnos.gr» ότι ακόμα δε γνωρίζουν ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε αν και υποψιάζονται ότι η γραμμή επαφής «έκανε κοιλιά» και πιθανότατα έσπασε ο παντογράφος του.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Νίκος Παππάς έγραψε:
Geralt έγραψε:

Δεν εχω μπει σε Ιταλικο τρενο οποτε δεν ξερω πως ειναι οι Ιταλοι στην Ιταλια. Βαζω ομως στοιχημα οτι εδω ειναι τοσο κακοι οσο τους επιτρεπουν να ειναι.

Μιλαμε για "νεα" τρενα, γρηγορα, που ηρθαν για να κανουν την διαδρομη γρηγοροτερα απο ποτε. Καποτε τα ιντερσιτι ΘΑ εκαναν το Αθηνα - Θεσσαλονικη γρηγοροτερα απο τα ΚΤΕΛ. Στο ενα ταξιδι που εκανα, αντι για 5 ωρες εκανε 9. Δεν το ξαναδοκιμασα. Πηγαινα με το αμαξι μου κι ας κοστιζε παραπανω κι ας εμενε αραγμενο μεχρι να φυγω ξανα, αφου πηγαιναμε οπουδηποτε με το αμαξι του φιλου.

Τα τρένα στην Ιταλία είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, και σίγουρα σε πολύ καλύτερο επίπεδο απο αυτά της DB στην "μεθοδική" Γερμανία.
Γενικά λίγο κράτει ρε παιδιά με τους χαρακτηρισμούς λαών, ειδικά όταν γκρινιάζουμε που άλλοι κάνουν το ίδιο για τους Έλληνες.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
mirage έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Geralt έγραψε:

Τα τρένα στην Ιταλία είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, και σίγουρα σε πολύ καλύτερο επίπεδο απο αυτά της DB στην "μεθοδική" Γερμανία.
Γενικά λίγο κράτει ρε παιδιά με τους χαρακτηρισμούς λαών, ειδικά όταν γκρινιάζουμε που άλλοι κάνουν το ίδιο για τους Έλληνες.

προσωπικα τους Ιταλους τους τρωω στην μαπα τα τελευταια 10 χρονια σε επαγγελματικο επιπεδο
ο μανατζερ μου ειναι Ιταλος. Και μιλαω για βορειοιταλους που οπως ξερουμε ολοι ειναι αλλη χωρα διαφορετικη απο την νοτια Ιταλια
εχω τις χειροτερες εντυπωσεις
τρεχω ΙΤ/Telecomms εργα σε Ρουμανια-Ισπανια-Πορτογαλια και Ιταλια
ε με αυτους που εχω μονιμα προβλημα εδω και 10 χρονια ειναι οι Ιταλοι και το work ethics τους η καλυτερα η τεμπελια τους
σε απιστευτο σημειο.
και εγω θελω να φιδιαζω και ειμαι θιασωτης της ελαχιστης δυνατης εργασιας. Το επιδιωκω κιολας
οι τυποι ειναι απιστευτοι. Φοβερα τσαπατσουληδες
Άβαταρ μέλους
By avel
#788533 Γνωρίζει κανείς καμμία πληροφορία για ηλεκτροκίνηση στο κομμάτι του προαστιακού Πειραιάς - Λεύκα - Άγιος Ιωάννης Ρέντης;

Πήρα προαστικό σε μία πρόσφατη επίσκεψή μου Ελλάδα και απογοητεύτηκα ιδιαιτέρως που δεν έχουν τελειώσει ακόμα αυτό το κομμάτι και έπρεπε να αλλάξουμε σε ντίζελ.

Υπάρχει κανένα σχέδιο να το τελειώσουν ποτέ;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#806714 Μαμηθηκε το συμπαν :s_sad

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση αμαξοστοιχιών έξω από τη Λάρισα – 30 ασθενοφόρα στο σημείο

https://www.newsbreak.gr/ellada/443853/ ... ti-larisa/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#806717 Τρομακτικό δυστύχημα στα Τέμπη σε σύγκρουση 2 τρένων. Νεκροί και τραυματίες δυστυχώς.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... vismenous/

https://www.news247.gr/koinonia/ektroch ... 56755.html