Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#774422 Άτομα που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο ρανκατο (ΕΛ ΑΕΙ) μπορούν να είναι απορριπτικοι;
Πρέπει να συμπληρώσουν κάποια αίτηση;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#774424 Το πρόβλημα δεν είναι να είναι απορριπτικοί. Το πρόβλημα είναι να είναι προβληματικοί και προκατειλημμένοι, γιατί στην δεύτερη περίπτωση, θα τους γράψουμε στα @@ μας φοβάμαι. Που ούτε κι αυτό είναι πρόβλημα, έχει μπόλικο χώρο η βάση του φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#774426 Όποιος έχει πάει Κύπρο διαφωνει γιατι τα κάνει κρεμαστάρια.
Όποιος δεν έχει πάει Κύπρο και διαφωνεί είναι προβληματικός.

Όμορφο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#774430 Φοβάμαι πως το "προβληματικός" ίσως είναι understatement, αλλά σέβομαι το φόρουμ πάνω απ' όλα. Υπάρχουν καταλληλότερες λέξεις για να περιγράψουν την κατάσταση, αλλά δυστυχώς δεν επιτρέπονται.
:(
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#774435 Και μετά το beef Ε Δημοτικού ας αφήσουμε ήσυχο τον dimik και τον κάθε dimik να λέει τη γνώμη του χωρίς να γίνεται αναφορά επί προσωπικού γιατί δεν προσφέρει κάτι.
:)
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#774445 Πάντως παιδιά το να υπάρχει εικόνα ευταξίας σε ένα χωρο, είτε είναι πανεπιστήμιο είτε αποθήκη οικοδομικών υλικών, αν μη τι άλλο βοηθά και στο να γίνεται πιο σωστά η δουλειά.

Εν προκειμένω, σε ένα χώρο τακτικό, καθαρο, χωρίς τραπεζάκια και βρωμερές αφίσες παντού, πιθανοτατα κινητροδοτουνται και οι φοιτητές καλύτερα. Ναι, η χρηματοδότηση είναι σημαντικότερο θέμα, όμως κακώς υποτιμάται διαρκώς και το ζήτημα της εικόνας.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#774447 Τα παραπάνω πάντως δεν έχουν καμία σχέση, ούτε σε λογική αναζήτησης λύσης, ούτε σε λογική αναζήτησης των αιτίων, με τη σύσταση του συγκεκριμένου σώματος. Όπως έχω ξαναγράψει, ουδείς εκ του φοιτητικού κοινού σκέφτηκε ως λύση για τα προβλήματα την έξτρα καταστολή. Και αυτά τα γράφω ως τροϊκανοεσωτερικός φοιτητής, υπόψιν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Πάντως παιδιά το να υπάρχει εικόνα ευταξίας σε ένα χωρο, είτε είναι πανεπιστήμιο είτε αποθήκη οικοδομικών υλικών, αν μη τι άλλο βοηθά και στο να γίνεται πιο σωστά η δουλειά.

Εν προκειμένω, σε ένα χώρο τακτικό, καθαρο, χωρίς τραπεζάκια και βρωμερές αφίσες παντού, πιθανοτατα κινητροδοτουνται και οι φοιτητές καλύτερα. Ναι, η χρηματοδότηση είναι σημαντικότερο θέμα, όμως κακώς υποτιμάται διαρκώς και το ζήτημα της εικόνας.

Δεν με ενόχλησαν ποτέ ούτε οι αφίσες, ούτε τα τραπεζάκια, ούτε τα συνθήματα. Απορώ κιόλας γιατί κάποιοι ασχολούνται με δαύτα για να είμαι ειλικρινής. Να πω επίσης πως δεν τα καταχωρώ τα συγκεκριμένα ως "βρώμικα" ή "βρωμιά" επίσης.
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Πάντως παιδιά το να υπάρχει εικόνα ευταξίας σε ένα χωρο, είτε είναι πανεπιστήμιο είτε αποθήκη οικοδομικών υλικών, αν μη τι άλλο βοηθά και στο να γίνεται πιο σωστά η δουλειά.

Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις με αυτα. Ουτε και θα πειραζε καποιον να δειχνεις φοιτητικο πασο για να μπεις σε μια σχολη ή να πρεπει να κλεισεις καποιο ραντεβου αν εισαι ασχετος με τον χωρο και θες πληροφοριες ή οτιδηποτε.

Αντιστοιχα η βελτιωση ενος εκπαιδευτικου ιδρυματος δεν ειναι οι αφισες, τα συνθηματα και οι πολιτικες νεολαιες. Αληθεια ποσο δημοκρατικο ειναι να απαγορευσεις σε ενηλικες που ψηφιζουν τις πολιτικες νεολαιες στους χωρους σπουδων, απο την στιγμη που τα παντα ειναι πολιτικη;

Μου ελεγε γνωστη που τελειωσε καλων τεχνων οτι οταν μπηκε στην σχολη το κονδυλι για αγορα υλικων ενος εργαστηριου ηταν 16.000€ τον χρονο. Οταν πηρε πτυχιο 5 χρονια μετα ηταν 1.600€. Τοσα λεφτα για ολους τους φοιτητες που φοιτουν σε ολα τα χρονια!
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#774461 Τα περισσότερα ΤΕΙ είναι καθαρά, τακτοποιημένα και σπανιότατα έχουν καταλήψεις ή ντρόγκια κλπ. Δε βλέπω να έγιναν πιο ελκυστικά στους μαθητές και γονείς. Οπότε καλές οι ωραιοποιήσεις και οι γενικεύσεις αλλά κάπου κράτει
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
Anonymous Founder έγραψε:

Δεν με ενόχλησαν ποτέ ούτε οι αφίσες, ούτε τα τραπεζάκια, ούτε τα συνθήματα. Απορώ κιόλας γιατί κάποιοι ασχολούνται με δαύτα για να είμαι ειλικρινής. Να πω επίσης πως δεν τα καταχωρώ τα συγκεκριμένα ως "βρώμικα" ή "βρωμιά" επίσης.
:s_dunno

Το τι ενοχλεί τον καθένα ειναι βέβαια και προσωπικο ζήτημα. Ούτε και εμένα με έχει ενοχλήσει ποτέ η διακίνηση ναρκωτικών στα κλαμπ και τα στέκια της καλής κοινωνίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει και να υφίσταται. Αντίστοιχα, θα έλεγε κανείς ότι ουτε και η πανεπιστημιακή αστυνομία θα σε ενοχλήσει σε κάτι.

Δε με εμπόδισαν τα τραπεζάκια να σπουδάσω, αλλά προφανώς και δε βοηθουν και σε τίποτα. Ούτε είναι ότι οι πενταβρώμικοι τοιχοι με τα συνθήματα αφαιρούν από όσα σου μαθαίνουν στα αμφιθέατρα, αλλά ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να ειναι εκει. Δε γίνεται να συνηθίζουμε στη βρωμιά και στο "κάνω ότι μου κ@υλώσει" στον δημόσιο χώρο. Αν θεωρούμε ότι πρέπει να εκφράζεται κανείς και πολιτικά (και γιατί όχι θα έλεγα εγώ), μπορούν να παραχωρηθουν συγκεκριμένοι χώροι προς τούτο, και να τους βρωμίζουν με την ησυχία τους.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάλι νομίζω dimik πως η άποψή σου θα ήταν διαφορετική, αν είχες τελειώσει μια διαφορετική σχολή στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος πως αν είχες πάει σε ένα πολυτεχνείο, σε μια ιατρική, ή σε ένα άλλο πιο γνωστό και αξιόλογο ελληνικό πανεπιστήμιο, θα ήσουν λιγότερο απορριπτικός. Τώρα, επειδή το σύστημα δεν σου επέτρεψε κάτι άλλο, προτιμάς Κύπρο, όπου με τα λεφτά και τον παρά σου θα σπούδαζες εκεί που θέλεις.
Κατανοητό, αλλά δεν λειτουργεί πάντα έτσι. Είναι εξαιρετικά απίθανο η Κύπρος να φτάσει σε πρεστιζ (+ρανκινγκς) τα ελληνικά πανεπιστήμια, είτε χωρίς είτε με πανεπιστημιακή αστυνομία (νομίζω όλοι έχουμε πεισθεί πλέον πως με την πανεπιστημιακή αστυνομία το κύρος τους θ'απογειωθεί...).

Ακόμη και σήμερα, από Ελλάδα στην Κύπρο πάνε όσοι δεν πέρασαν στην σχολή που ήθελαν, ή όσοι θέλουν να πάρουν εύκολα ένα μεταπτυχιακό που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Για ποιο κύρος μιλάμε λοιπόν; Για την Ευρώπη ειδικά, είναι μάλλον στα όρια του ασήμαντου και ίσως πιο κάτω και από όλες τις ανατολικές που κάποτε σχεδόν όλες πουλούσαν πτυχία.

Αλλά ντ'άλλα της Παρασκευής το γάλα ως συνήθως με ολίγο από ad hominem

Είσαι πολύ σίγουρος ότι δεν έχω ιδια εμπειρία από λειτουργία Ελ πανεπιστημίου χωρίς να έχω αναφέρει κάτι.

Δεν έγραψα ότι προτιμάω την Κύπρο, το ότι θα κάνω το σκατο μου παξιμάδι ή θα χρεωθώ για να σπουδάσει το παιδί μου στο εξωτερικό είναι δεδομένο κυρίως γιατί θα σπουδάσει αυτό που θέλει και όχι αυτό που του έτυχε σε μέρος που πάλι έτυχε. Αλλά παραμένει άσχετο με την κουβέντα.

Ερχονται με πανελλήνιες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ όπως με παγκυπριες εξετάσεις περνάνε και οι ντόπιοι, δεν έρχεται οποίος πληρώνει. BTW στα ίδια με το πανεπιστήμιο Κρήτης φαίνεται να είναι φέτος το UOC.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:Η υπαρξη εμπορων ναρκωτικων, χρηστων, κλπ δεν ηταν ποτε θεμα νομων να απομακρυνθουν αλλα θελησης. Εδω και 3 χρονια εχει καταργηθει το ασυλο δε, που μας τα ειχαν κανει Ζεπελιν οτι αυτο φταιει, και παλι δεν λυθηκε το προβλημα.

Ένα παράδειγμα θα πω: Στη Θεσσαλονίκη, το κτίριο της Ασφάλειας είναι στην είσοδο κυριολεκτικά του Δενδροποτάμου, που για πλάκα αν στείλουν μερικούς θα κάνουν μεγαλύτερη μπάζα σε ναρκωτικά απ' ότι όλο το καρτέλ του Εσκομπάρ σε 10 χρόνια... Αλλά το άσυλο φταίει (και συνεχίζει να φταίει, παρόλο που δεν υπάρχει) :inlove: Α, και το στέκι του Βιολογικού στο ΑΠΘ... :lol:

dimik έγραψε:
Οπότε όσοι μπορούν στέλνουν τα παιδιά τους σε τέτοια ιδρύματα και οι υπόλοιποι βρίσκονται ανάμεσα σε μάχες μεταξύ παρατάξεων, διοικήσεων, πολιτικών, ΜΑΤ και μπαχαλακηδων προσπαθώντας να πάρουν ένα πτυχίο για την φουκαριάρα την μάνα τους με μηδενικό αντίκρυσμα αλλά πάνω από όλα υψηλό επίπεδο.

Δεν ξέρω τι εικόνες έχεις από Ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά οι δικές μου είναι πολύ διαφορετικές. Α, ναι, βέβαια, έχω δει τελευταία κάτι ΜΑΤ στα πανεπιστήμια να δέρνουν φοιτητές, αλλά δεν είδα να βοήθησε στην "ησυχία, τάξη και ασφάλεια" του χώρου... Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα είχε... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#774497 Ρε παιδιά προφανώς είναι θέμα βούλησης, και προφανώς 2 - 3 - 10 ανεκπαίδευτοι νεαροί αστυνομικοί δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα σε κανένα πανεπιστήμιο, αλλά από αυτό τον ισχυρισμό (που θεωρώ πως είναι ευρέως αποδεκτός), μέχρι το ότι αυτή τη στιγμή τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μία χαρά, απλά έχουν λίγες αφίσες και λίγους μαύρους τοίχους, ε απέχει το χάος.
Στο ΑΠΘ πριν κανα μήνα έπεσε ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ και συζητάμε για στέκια και αφίσες?

Το θέμα είναι στο πανεπιστήμιο προσαρτόνται κοινωνικές ομάδες και κομματικά συμφέροντα τα οποία και όλη η βουληση του κόσμου να υπήρχε, θα εναντιώνονταν σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης εξουσίας, χωρίς κάποιον έλεγχο από κάποια εξουσία λύση δε γίνεται να δοθεί σε κάποια θέματα, τι να κάνουμε. Κανονικά θα πρέπει ένα campus να δέχεται είσοδο μόνο από έχοντες σχετικό Credential, όλα τ' άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:

dimik έγραψε:
Οπότε όσοι μπορούν στέλνουν τα παιδιά τους σε τέτοια ιδρύματα και οι υπόλοιποι βρίσκονται ανάμεσα σε μάχες μεταξύ παρατάξεων, διοικήσεων, πολιτικών, ΜΑΤ και μπαχαλακηδων προσπαθώντας να πάρουν ένα πτυχίο για την φουκαριάρα την μάνα τους με μηδενικό αντίκρυσμα αλλά πάνω από όλα υψηλό επίπεδο.

Δεν ξέρω τι εικόνες έχεις από Ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά οι δικές μου είναι πολύ διαφορετικές. Α, ναι, βέβαια, έχω δει τελευταία κάτι ΜΑΤ στα πανεπιστήμια να δέρνουν φοιτητές, αλλά δεν είδα να βοήθησε στην "ησυχία, τάξη και ασφάλεια" του χώρου... Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα είχε... :hmmm:

Ας πούμε ότι έχω βρεθεί και σε μάχη εκ παρατάξεως μεταξύ ΕΑΑΚ-ΚΝΕ εντός Αριστοτελείου.

Τώρα αν θες εικόνες δες τις παρακάτω ενδεικτικά

https://parallaximag.gr/apth-edo-telioni-i-logiki-5483

< >