Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#774113 Μια απλή αναζήτησή με τους όρους university security δίνει πάρα πολλά αποτελέσματα.

Εικόνα

Και δεν μιλάω για Αμερική όπου υπάρχει campus police στο 87% των ιδρυμάτων (https://en.wikipedia.org/wiki/Campus_police).

Φυσικά, το τι είδους αστυνόμευση χρειάζεσαι εξαρτάται άμεσα από το τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζεις. Αν έμπαιναν μέσα σε οποιοδήποτε ξένο ίδρυμα μπάχαλοι και το έκαναν σαν το πολυτεχνείο, υποψιάζομαι ότι τα μέτρα θα γινόντουσαν πολύ πιο αυστηρά.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#774114 Βασικά υπηρχαν κι εξακολουθούν να υπάρχουν φύλακες σε όλα τα ελληνικά ΑΕΙ.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αυτό το σώμα αποδεκατιστηκε επί υπουργίας Μητσοτάκη, τότε με τις διαθεσιμότητες (ήταν αυτοί που κυρίως πλήρωσαν τη νύφη μαζί με τους... βιβλιοθηκονόμους - τότε οι πανεπιστημιακες βιβλιοθήκες δεν ήταν προτεραιότητα βλέπεις).
Θα μπορούσαν λοιπόν να προσλάβουν προσωπικό να κάνει αυτή τη δουλειά. Προσωπικό που υπάγεται στη διοίκηση του κάθε Ιδρύματος.
Ε τώρα γιατί δεν έγινε αυτό.... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Είχαν CCTV καμουφλαρισμένο, δεν προορίζεται να το βλέπεις.

Αυτά τα κομμάτια τα ξέρουν μόνο όσοι πέρασαν από ελληνικό πανεπιστήμιο :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μια απλή αναζήτησή με τους όρους university security δίνει πάρα πολλά αποτελέσματα.

Εικόνα

Και δεν μιλάω για Αμερική όπου υπάρχει campus police στο 87% των ιδρυμάτων (https://en.wikipedia.org/wiki/Campus_police).

Φυσικά, το τι είδους αστυνόμευση χρειάζεσαι εξαρτάται άμεσα από το τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζεις. Αν έμπαιναν μέσα σε οποιοδήποτε ξένο ίδρυμα μπάχαλοι και το έκαναν σαν το πολυτεχνείο, υποψιάζομαι ότι τα μέτρα θα γινόντουσαν πολύ πιο αυστηρά.

Security=Police; :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#774124 Πανεπιστημιακό security, είναι φύλαξη. Υπάρχει ΗΔΗ και στην Ελλάδα σε όλα τα πανεπιστήμια.
Οπότε, αντιστρέφω το ερώτημα: για ποιο λόγο έπρεπε να φτιάξουμε πανεπιστημιακη ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στην Ελλάδα;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:Θα περίμενε κανείς ότι είναι προφανές. Γιατί η υφιστάμενη φύλαξη απλά δεν επαρκεί.

Τι ακριβώς είναι προφανές; Αν η υφιστάμενη φύλαξη δεν επαρκεί, την βελτιώνεις με προσωπικό, κάμερες, συστήματα πρόσβασης (access systems), εξελιγμένα VMS με computer vision και ΑΙ που κάνουν παπάδες, κλπ κλπ.

Δεν είναι καθόλου προφανές να ιδρύσεις πανεπιστημιακή αστυνομία. Γι'αυτό και δεν το έχει κάνει κανένας άλλος. Όλοι έχουν υπηρεσίες φύλαξης (ή αλλιώς security).

Πάμε λίγο ξανά για το τι είναι προφανές. :s_blush
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:
markvag έγραψε:Α, οκ. Τότε φαντάζομαι συμφωνείς πως η ΝΔ κάνει πλάτες σε ταραξίες και ναζί, όταν τους έχει στην κυβέρνηση; :hmmm:

Σε ποιες οργανωμένες συμμορίες έκανε πλάτες η ΝΔ; Αν το έκανε, αν ας πούμε υπήρχε επίθεση των νεοναζιστών και στελέχη της ΝΔ είχαν διατάξει να αφεθούν ελεύθεροι, φυσικά και είναι κατάπτυστο.

Το να έχει όμως υπουργούς νεοναζί και φασίστες που κυκλοφορούσαν με τσεκούρια και προσκυνούσαν αγκυλωτούς σταυρούς δεν είναι, ε;; :lol:

Χρήστος Λάππας έγραψε:
markvag έγραψε:Στο ΥΓ2, δεν μου απάντησες. Πως διαμορφώνεις την άποψή σου για το τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια; Έχεις άμεση σχέση (εργάζεσαι, φοιτάς ή κάτι άλλο), έχεις φίλους, γνωστούς, κτλ, τηλεόραση;

Έχω την παραμικρή υποχρέωση να σου απαντήσω σε αυτό; :s_dunno

Σε τίποτα δεν έχεις την υποχρέωση να απαντήσεις. Απλά κι εγώ έχω το δικαίωμα να θεωρώ πως οι απόψεις σου σχηματίζονται εν μέσω μίας έλλειψης σχετικής πληροφόρησης.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Θα περίμενε κανείς ότι είναι προφανές. Γιατί η υφιστάμενη φύλαξη απλά δεν επαρκεί.

Ας την ενισχύσουμε. :hmmm: ΠΟΛΥ πιο φθηνό θα μας βγει και πολύ πιο αποδεκτό.

Γιατί η γκαΐλα να μπουν αστυνομικοί στα πανεπιστήμια; Ξέρω για την κυβέρνηση, για μερικούς εδώ αναρωτιέμαι...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#774131 Eγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την "γκαϊλα" να ΜΗΝ μπει αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Anonymous Founder έγραψε:

Τι ακριβώς είναι προφανές; Αν η υφιστάμενη φύλαξη δεν επαρκεί, την βελτιώνεις με προσωπικό, κάμερες, συστήματα πρόσβασης (access systems), εξελιγμένα VMS με computer vision και ΑΙ που κάνουν παπάδες, κλπ κλπ.

Ακούγεται εξαιρετικό! Και πάλι βέβαια υποψιάζομαι ότι κάποιοι θα ήταν στα κάγκελα με την πρώτη κάμερα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:Eγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την "γκαϊλα" να ΜΗΝ μπει αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Ε, κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν έχει μπει πουθενά στον κόσμο... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:Eγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την "γκαϊλα" να ΜΗΝ μπει αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Γιατί εμπιστευόμαστε περισσότερο τη γνώμη 1000 Πανεπιστημιακών, του Ακαδημαϊκού Δικτύου για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού ακόμα και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών που, τεκμηριωμένα, λαμβάνουν θέση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

https://www.facebook.com/OxiAstynomiaStaPanepistimia/
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
markvag έγραψε:

Ε, κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν έχει μπει πουθενά στον κόσμο... :s_dunno

Αυτό δε μου λέει κάτι ρε Μάρκο. Κάποτε όλοι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
saxon_747 έγραψε:Γιατί εμπιστευόμαστε περισσότερο τη γνώμη 1000 Πανεπιστημιακών, του Ακαδημαϊκού Δικτύου για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού ακόμα και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών που, τεκμηριωμένα, λαμβάνουν θέση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

https://www.facebook.com/OxiAstynomiaStaPanepistimia/

Για τους υπόλοιπους είχα τους ενδοιασμούς μου, αλλά αφού το λέει η ΔΑΠΝΔΦΚ έτσι πρέπει να'ναι!

(συνειδητοποιείς ότι εγώ θέλω να δω ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις φοιτητικές κομματικές παρατάξεις να παίρνουν πόδι από τα ΑΕΙ, έτσι; )