Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:Υποθέτω ότι μπορείς να καταλάβεις και από μόνος σου ότι ανάμεσα στο "στέλνουμε κόσμο στη Μακρόνησο" και στο "διαπομπεύουμε/χτίζουμε καθηγητές και χρησιμοποιούμε τα ΑΕΙ ως ορμητήριο για επιθέσεις κατά του κράτους", υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις.

Εγώ το καταλαβαίνω, πολλοί στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν... Αυτό σχολίασα.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Μπορείς ας πούμε να ελέγχεις ότι στα ΑΕΙ θα μπαίνουν μόνο όσοι φοιτούν εκεί.

Ναι. Γιατί δεν το έκανες τόσα χρόνια; :hmmm:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Μπορείς να έχεις πανεπιστημιακή αστυνομία που να περιορίζει την παραβατικότητα των συμμοριών (δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, το κάνουν άπειρα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο).

Επειδή δεν ξέρω κανένα πανεπιστήμιο που να έχει αστυνομία, μπορείς να αναφέρεις μερικά; Πχ πρώτος μου ξάδερφος που έφαγε 12 χρόνια της ζωής του στον Καναδά, με 2 μεταπτυχιακά και 1 διδακτορικό και εργασίες στο top 1% παγκοσμίως στον κλάδο του, ξέρει ότι πουθενά στον Καναδά δεν μπαίνει αστυνομία σε πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες, πχ UK, Γαλλία, κτλ... Οι μόνες χώρες που έχω υπόψη μου με αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν είναι γνωστές για την αγάπη τους στην ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...

Θα μπορούσες πχ να είχες πανεπιστημιακό σώμα να επιβλέπει, το οποίο να είναι υπόλογο και να διοικείται από την πανεπιστημιακή κοινότητα (όπως γίνεται παντού), αλλά αποφάσισες (ως κυβέρνηση) να βάλεις μερικές εκατοντάδες βύσματα ως πανεπιστημιακή αστυνομία που υπάγεται στην αστυνομία. (Εντωμεταξύ ούτε η χούντα δεν το έκανε αυτό). Γιατί;

Μάντεψε τι θα γίνει όταν τα βύσματα της πανεπιστημιακής αστυνομίας συναντήσουν τους φοιτητές... :inlove: Και είναι βύσματα, γιατί η διαδικασία επιλογής τους ήταν το λιγότερο "περίεργη"...

Φυσικά, τα προβλήματα του πανεπιστημίου είναι άπειρα και τα περισσότερα οφείλονται στην ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ απόφαση της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης. Και λέω συνειδητή, γιατί εν μία νυκτί βρέθηκαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια για τα βύσματα, που θα λύσουν ανύπαρκτα σε σημαντικό βαθμό προβλήματα, αλλά το ίδιο ποσό (που θα διπλασίαζε τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων λύνοντας άπειρα πραγματικά και πολύ σημαντικότερα προβλήματα από συνθήματα στους τοίχους) δεν μπορεί να βρεθεί εδώ και 10+ χρόνια... Πέρυσι και για μήνες δεν υπήρχε πρόσβαση στα επιστημονικά journals με άμεση και δραματική επίπτωση στο ερευνητικό έργο των πανεπιστημίων (βασικά είτε σταματάς την εργασία σου, είτε βγάζεις από την τσέπη σου για να πληρώσεις κάτι που παντού, σε όλον τον κόσμο, το παρέχει το πανεπιστήμιο, γιατί είναι ΒΑΣΙΚΟ εργαλείο έρευνας), γιατί το υπουργείο "δεν είχε κονδύλια" ή "καθυστέρησε" να πληρώσει μερικά χιλιάρικα συνδρομές... Το οποίο συνέβη πρώτη φορά. Αλλά ας δώσουμε μερικά εκατομμύρια για να ντύσουμε μερικούς ούγκανους με τη στολή του αστυνομικού, να τους αμολύσουμε ανάμεσα στους φοιτητές, για να βολέψουμε μερικά δικά μας παιδιά και να δείξουμε στους νοικοκυραίους ότι λύνουμε το (εκτός λίγων εξαιρέσεων ανύπαρκτο) πρόβλημα με πυγμή. Και σαν μπόνους, οι ούγκανοι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να παίζουν ξύλο με τους φοιτητές και θα έχουμε μία ακόμα ευκαιρία να δείξουμε πόση πυγμή έχουμε, σπάζοντας στο ξύλο τους αναρχοάπλυτους! :inlove:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Έχοντας υλοποιήσει τα δυο πρώτα, μπορείς μετά πολύ πιο εύκολα να επιβάλεις πρόστιμα σε όσους καταστρέφουν την δημόσια περιουσία, χωρίς απαραιτήτως να χρειάζεται να τους βάζεις καυτά αβγά κάτω από τις μασχάλες και χωρίς να τους βγάλεις (όλα) τα νύχια.

Γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια για αυτά; Το (πάλαι ποτέ) άσυλο πότε ακριβώς κάλυπτε εγκλήματα ποινικού δικαίου; :hmmm: Γιατί δεν ακολουθείς τη δοκιμασμένη λύση που ακολουθούν όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου (με ασφάλεια που να υπάγεται στο πανεπιστήμιο);

ΥΓ 1: Στοιχεία για τη σύνδεση κοινοβουλευτικών κομμάτων με τρομοκρατικές οργανώσεις θα μας δώσεις; Περιμένω. Αλλάζεις το θέμα, αλλά περιμένω ακόμα.

ΥΓ2: Ποιά η σχέση σου με τα πανεπιστήμια; Γιατί εγώ, έχοντας περίπου 18 χρόνια που τελείωσα και το μεταπτυχιακό μου, ακόμα έχω σχέσεις, με συγγενείς και φίλους που είναι κάθε μέρα, είτε διδακτικό, είτε διοικητικό προσωπικό και η γνώμη μου σχηματίζεται απ' ότι μου λένε αυτοί.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#774063 Θεωρεις δηλαδη ότι αν ας πουμε λέγαμε για "ασφαλεια" στα πανεπιστημια οι αντιδράσεις θα ηταν λιγοτερες; Κι εγώ χίλιες φορές θα προτιμουσα το σενάριο σεκιουριτι υπ' ευθυνη των πανεπιστημίων, αλλά κάτι μου λέει πως ούτε και αυτο θα δούλευε.

Προφανώς και η υποχρηματοδότηση ειναι προβλημα, όμως ειναι ΚΑΙ το μπάχαλο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Χρήστος Λάππας έγραψε: Μίλησα για πλάτες, όπως αυτές που έκανε ο Βούρτσης και ο Τόσκας στον Ρουβίκωνα (όταν ανάγκασαν την αστυνομία να αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες), και όπως αυτές που κάνει ο Κυρίτσης στους πυρήνες της φωτιάς.

Θέλω να μου πεις πως ακριβώς έκαναν πλάτες στο Ρουβίκωνα, ποιο ήταν το κατηγορητήριο και βάσει ποιου νόμου.

Αν εννοείς πλάτες το ότι υπενθύμισαν στους αστυνομικούς ότι η ενέργεια τους δεν είναι παράνομη, δεν μπορούν να συλληφθούν παρά μόνο να καταγραφούν, οκ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε: οκ με το να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν ότι μέσα στα ΑΕΙ θα μπαίνουν αυστηρά και μόνο οι φοιτητές και ότι δεν θα υπάρχει παραβατικότητα;

Πότε είπα ότι είμαι κατά; :lol: :lol: Το αυστηρά και μόνο φοιτητές (και λοιπό προσωπικό) είναι λίγο σχετικό, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πρέπει να κυκλοφορούν στα πανεπιστήμια, αλλά ποιός είπε κάτι αντίθετο; :hmmm:

Και ναι, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ένα σώμα αστυνομίας με ένα σώμα πανεπιστημιακό.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Μίλησα για πλάτες, όπως αυτές που έκανε ο Βούρτσης και ο Τόσκας στον Ρουβίκωνα (όταν ανάγκασαν την αστυνομία να αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες), και όπως αυτές που κάνει ο Κυρίτσης στους πυρήνες της φωτιάς.

Α, οκ. Τότε φαντάζομαι συμφωνείς πως η ΝΔ κάνει πλάτες σε ταραξίες και ναζί, όταν τους έχει στην κυβέρνηση; :hmmm:

Στο ΥΓ2, δεν μου απάντησες. Πως διαμορφώνεις την άποψή σου για το τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια; Έχεις άμεση σχέση (εργάζεσαι, φοιτάς ή κάτι άλλο), έχεις φίλους, γνωστούς, κτλ, τηλεόραση;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
markvag έγραψε:Α, οκ. Τότε φαντάζομαι συμφωνείς πως η ΝΔ κάνει πλάτες σε ταραξίες και ναζί, όταν τους έχει στην κυβέρνηση; :hmmm:

Σε ποιες οργανωμένες συμμορίες έκανε πλάτες η ΝΔ; Αν το έκανε, αν ας πούμε υπήρχε επίθεση των νεοναζιστών και στελέχη της ΝΔ είχαν διατάξει να αφεθούν ελεύθεροι, φυσικά και είναι κατάπτυστο.

markvag έγραψε:Στο ΥΓ2, δεν μου απάντησες. Πως διαμορφώνεις την άποψή σου για το τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια; Έχεις άμεση σχέση (εργάζεσαι, φοιτάς ή κάτι άλλο), έχεις φίλους, γνωστούς, κτλ, τηλεόραση;

Έχω την παραμικρή υποχρέωση να σου απαντήσω σε αυτό; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Χρήστος Λάππας έγραψε:
markvag έγραψε:Α, οκ. Τότε φαντάζομαι συμφωνείς πως η ΝΔ κάνει πλάτες σε ταραξίες και ναζί, όταν τους έχει στην κυβέρνηση; :hmmm:

Σε ποιες οργανωμένες συμμορίες έκανε πλάτες η ΝΔ; Αν το έκανε, αν ας πούμε υπήρχε επίθεση των νεοναζιστών και στελέχη της ΝΔ είχαν διατάξει να αφεθούν ελεύθεροι, φυσικά και είναι κατάπτυστο.

markvag έγραψε:Στο ΥΓ2, δεν μου απάντησες. Πως διαμορφώνεις την άποψή σου για το τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια; Έχεις άμεση σχέση (εργάζεσαι, φοιτάς ή κάτι άλλο), έχεις φίλους, γνωστούς, κτλ, τηλεόραση;

Έχω την παραμικρή υποχρέωση να σου απαντήσω σε αυτό; :s_dunno
https://www-tanea-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.tanea.gr/2014/04/02/politics/politikos-seismos-apo-toys-dialogoys-sok-toy-mpaltakoy-me-ton-kasidiari/amp/?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&aoh=16589196732072&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.tanea.gr%2F2014%2F04%2F02%2Fpolitics%2Fpolitikos-seismos-apo-toys-dialogoys-sok-toy-mpaltakoy-me-ton-kasidiari%2F
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#774087 Από το παραπάνω λιγκ:

Την παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου είχε απαιτήσει αμέσως μετά την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας, το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού νωρίτερα το απόγευμα είχε δηλώσει ότι αν και δεν γνωρίζει το θέμα, «εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος»
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#774088 Ε αφού μετά την αποκάλυψη (και τον πολιτικό σεισμό που ακολούθησε), ζήτησε την παραίτησή του, οκ...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#774091 Αναρωτιέμαι, αν με κάποιο τρόπο αποκαλυφθεί ότι Βούρτσης και Τόσκας συνομιλούσαν με τον μέλη του Ρουβίκωνα, θα απαιτούσε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση τους, ή θα "έδειχναν κατανόηση";
Άβαταρ μέλους
By dimik
#774094 Τα πράγματα είναι πολύ απλά, ένα κυκλωματάκι CCTV και όποιος βάψει τοίχο, υψώσει φωνή σε εργαζόμενο κλπ κλπ ΠΟΥΛΟ

ως συνήθως οι κσένοι είναι 20 με 30 χρόνια μπροστά και δεν χρειάζονται αστυνομίες

https://www.westminster.ac.uk/about-us/ ... ctv-policy

https://www.ucalgary.ca/risk/campus-sec ... tv-cameras

http://www.bristol.ac.uk/secretary/data ... licy/cctv/

https://warwick.ac.uk/services/communit ... licy/cctv/

https://www.estates.manchester.ac.uk/se ... formation/

https://www.bath.ac.uk/corporate-inform ... -practice/

https://www.digitalsecuritymagazine.com ... sco-group/

θα μου πεις οτι εκεί δεν υπάρχει η καταπληκτική λογική βλέπω μπάτσο = κάνω ντου, άρα καλύτερα να μην τον βλέπω :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#774095 Υποθέτω πως, αν ο Ρουβικωνας ήταν εγκληματική οργάνωση με δολοφονίες στην πλάτη της και μέλη της οποιασδήποτε κυβέρνησης συλλαμβανονταν να συνωμοτουν μαζί του, η απομάκρυνσή τους θα ήταν δεδομένη.
Ειδικά αν τα "μέλη" ήταν ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου και εξ απορρητων του ίδιου του ΠΘ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#774099 Χρήστο Λάππα, φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πως προσπαθείς πάντι τρόπω να γίνει κουβέντα σε ένα ξεχασμένο θέμα που υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην ενδιαφέρει άλλους. Το λέω γιατί βλέπω την εργώδη προσπάθεια να πας την συζήτηση εκεί εξ αρχής, ή να την επαναφέρεις ξανά. Ο Ρουβίκωνας δεν έχει κάνει κανένα έγκλημα, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και γι'αυτό και όλοι είναι έξω και συνεχίζουν να πετάνε τρικάκια (=χαρτάκια) και μπογιές.

Από εκεί και μετά, να πω επίσης πως συχνά και η μη απάντηση, μπορεί να δώσει απαντήσεις. Η δική μου εντύπωση από τα γραπτά σου είναι πως δεν έχεις περάσει από ελληνικό πανεπιστήμιο, και γι'αυτό και έχεις αυτή την άποψη, που με όλο το σεβασμό, έχει διαμορφωθεί εμμέσως και από παραμορφωτικά μέσα γι'αυτό και απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα.
Και αυτό δεν ισχύει μόνον για εσένα, αλλά και για άλλους συνομιλητές, που επίσης δεν έχουν περάσει από ελληνικό πανεπιστήμιο και επίσης φαίνεται.

ΥΓ: Το να μην έχεις περάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, προφανώς και δεν είναι πρόβλημα, ούτε σε κάνει κατώτερο, ούτε ανώτερο. Πρόβλημα είναι όταν θέλεις να έχεις άποψη γι'αυτό, χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα και χωρίς να δέχεσαι αυτό που σου λένε όσοι είχαν την τύχη ή την ατυχία να πάνε.

Η γνώμη μου είναι πως η άποψή σου για το θέμα, δείχνει παρόμοια με την δική μου άποψη στο ποδοσφαιρικό θέμα για παράδειγμα. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αναρωτιέμαι, αν με κάποιο τρόπο αποκαλυφθεί ότι Βούρτσης και Τόσκας συνομιλούσαν με τον μέλη του Ρουβίκωνα, θα απαιτούσε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση τους, ή θα "έδειχναν κατανόηση";
Ρε συ σοβαρα, συγκρίνεις Ρουβίκωνα με ΧΑ;
Η ΧΑ κρίθηκε από το νόμο τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ρουβίκωνας έχει κριθεί από το νόμο;
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Anonymous Founder έγραψε:ΥΓ: Το να μην έχεις περάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, προφανώς και δεν είναι πρόβλημα, ούτε σε κάνει κατώτερο, ούτε ανώτερο. Πρόβλημα είναι όταν θέλεις να έχεις άποψη γι'αυτό, χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα και χωρίς να δέχεσαι αυτό που σου λένε όσοι είχαν την τύχη ή την ατυχία να πάνε.

+1

Έχω υπάρξει φοιτητής/συνεργάτης/επισκέπτης δεκάδων πανεπιστημίων στο αναρχοαυτόνομο UK και πουθενά δεν είδα έλεγχο του ποιος μπαίνει ή κάποιο είδος πανεπιστημιακής αστυνομίας. :dizzy: