Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#773759 Λιγο το χανω
Δλδ πλεον μετακυλυουν το κοστος στα παγια και το βαφτιζουν συνδρομη?

παιρνω το δικο μου παραδειγμα που ειμαι ΦΑ. Εστω οτι εχω καταναλωση 300Kwh
συμφωνα με την νεα τιμολογηση 0,484 η λυπητερη ερχεται στα 145 ευρω
ομως η επιδοτηση ειναι 0,337 δλδ 100 ευρω
αρα το τελικο ποσο πληρωμης ειναι 45 ευρω για την καθαρη καταναλωση

σου κοπαναει ομως και μια συνδρομη 40 ευρω απο οτι βλεπω αρα φτανεις στα 85 ετσι :lol:
και απο και περα χτιζεις παραπανω :metalo:

λαμπρα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Κερδισμένοι και χαμένοι από τους νέους λογαριασμούς ρεύματος

Τουλάχιστον διπλάσιες χρεώσεις (η ΔΕΗ, γιατί οι άλλοι πενταπλάσιες ξέρω γω) και κλιμακωτό :svivhaha: πάγιο μέχρι... 90 ευρώ :omg:
Είναι που καταργήθηκε η ρήτρα ΟΤΣ :s_yes

Άλλες εταιρείες ενέργειας επέλεξαν να ανακοινώσουν προγράμματα που κρύβουν μαθηματικούς τύπους. Και θυμίζουν ρήτρες αναπροσαρμογής, οι οποίες με βάση το νόμο αναστέλλονται από την 1η Αυγούστου του 2022 μέχρι και τον Ιούλιο του 2023.

Μιλάμε οι τύποι που κυβερνούν, είναι απίθανοι, μοναδικοί. Μας φτύνουν κατάμουτρα και ζητάμε κι άλλο. Άκου λέει μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Γιατί παλικάρια μου μέχρι τότε, επειδή σου λέει μέχρι τότε είναι το μέγιστο της θητείας της κυβέρνησης μετά ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
Τα ίδια λογικά θα κάνουμε με την επιδότηση, θα επιδοτούν κάθε μήνα μέχρι τις εκλογές, για να μην εισπράξουν πολιτικό κόστος. Και μάλιστα με τον τρόπο που κάνουν την επιδότηση, ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ και τα κέρδη των παρόχων!
Και ο λογαριασμός στα κορόιδα.

Το #ΤΨΡΜ σε νέα επίπεδα. :s_sarcastic :s_wacko :s_dance
Άβαταρ μέλους
By markvag
#773778 Παίδες... Όσο υπάρχει το χρηματιστήριο ενέργειας και όλος αυτός ο μηχανισμός (που κάνει την κβαντομηχανική να φαίνεται απλή πρόσθεση), η ρήτρα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Μπορεί να μετονομαστεί, αλλά θα παραμείνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο... Και αν πχ κάποιος δώσει σταθερή τιμή, θα το κάνει επειδή έχει κάνει κάποιο future (συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης), σε τιμή που είναι πολύ πιο ακριβή από την τρέχουσα στο σχετικό χρηματιστήριο.

Όπως είπα, τον χειμώνα, τα συμβόλαια που κλείνονται τώρα (ή μάλλον πριν από 15 μέρες που είχα μία ενημέρωση) είναι σε τιμές γύρω στα 400-450€ / MWH, που ήταν κοντά στο ρεκόρ του προηγούμενου χειμώνα, και η τάση είναι ανοδική. Ετοιμαστείτε ψυχολογικά, εγώ έχω ήδη πάρει λιπαντικό για τα ευαίσθητα μέρη, γιατί περιμένω πολύ μεγάλο παλούκι... :inlove:

Και ελάτε να τα ξαναπούμε για τον κακό Φωτόπουλο και την καλή ελεύθερη αγορά (με 4 παίκτες που αν μου πει κανείς πως δεν συνεννοούνται θα γελάω μέχρι να πεθάνω) :inlove:

Anonymous Founder έγραψε:Τα ίδια λογικά θα κάνουμε με την επιδότηση, θα επιδοτούν κάθε μήνα μέχρι τις εκλογές, για να μην εισπράξουν πολιτικό κόστος. Και μάλιστα με τον τρόπο που κάνουν την επιδότηση, ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ και τα κέρδη των παρόχων!
Και ο λογαριασμός στα κορόιδα.

Ακριβώς...

Και να σημειώσω με την ευκαιρία πως αυτά τα δισ.(που θα πάνε σε πολύ συγκεκριμένες τσέπες) θα προστεθούν στα 350+ δισ του δημοσίου χρέους (που πάει ολοταχώς να χτυπήσει παγκόσμιο ρεκόρ - άλλη μία πρωτιά της κυβέρνησης ΝΔ :inlove: σε όλα πρώτοι ρε γμτ :inlove: ) και λογικά το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα μας χτυπήσουν την πόρτα από την ΕΚΤ και τις Βρυξέλλες... :inlove: Και εκεί θα καταλάβετε όλοι γιατί η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση αποφάσισε να ξοδέψει τόσα λεφτά στην αστυνομία, αντί πχ στα νοσοκομεία :inlove: (πάλι μπροστά από τις εξελίξεις ο Μωυσής :inlove: πονάτε ζαίοι;; :thumbsup: )
Άβαταρ μέλους
By g8777
markvag έγραψε:Και να σημειώσω με την ευκαιρία πως αυτά τα δισ.(που θα πάνε σε πολύ συγκεκριμένες τσέπες) θα προστεθούν στα 350+ δισ του δημοσίου χρέους (που πάει ολοταχώς να χτυπήσει παγκόσμιο ρεκόρ - άλλη μία πρωτιά της κυβέρνησης ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η επίδοση της ελληνικής οικονομίας θα μας εκπλήξει θετικά. «Δεν θα εκπλαγώ αν το 2022 κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 5%» λέει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος έχει την αίσθηση ότι η ελληνική οικονομία υπερθερμαίνεται. Στηρίζει την εκτίμησή του αυτή στην εξελισσόμενη αύξηση πέραν των προσδοκιών του τουριστικού ρεύματος, στις υψηλές επενδύσεις, στην άνθηση της κτηματαγοράς, στη διατήρηση των καταθέσεων σε υψηλά επίπεδα και βεβαίως στην επίδοση του προϋπολογισμού που πλέον κινείται σε ρυθμούς στόχων του 2023, εκπλήσσοντας την Κομισιόν. Στον βαθμό δε που επιβεβαιωθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους οι προβλεπόμενοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, θα απομειωθεί ταχύτατα και το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Κατά μία εκδοχή μπορεί να υποχωρήσει κάτω του 160% του ΑΕΠ στο τέλος του 2023.

Οι αγωνίες και οι ελπίδες Μητσοτάκη

Εσυ Μαρκω δεν θελω να γραψεις

ΜΕ ΖΜΠΡΩΧΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ.

:s_no

Θελω απλα να τριψεις τα χερια σου. :s_roses

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αγωνιών πραγματικά για την εξέλιξη της επικίνδυνης πυρκαγιάς. Οι προηγούμενες τραγικές εμπειρίες δεν επέτρεπαν οποιαδήποτε άλλη στάση και συμπεριφορά. Γνωρίζει άλλωστε ότι το καλοκαίρι είναι μπροστά και κατά πάσα βεβαιότητα θα αντιμετωπίσει και άλλα τέτοια φαινόμενα.

Ψ
Χ
Ο
Υ
Λ
Α

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
markvag έγραψε:Ετοιμαστείτε ψυχολογικά, εγώ έχω ήδη πάρει λιπαντικό για τα ευαίσθητα μέρη, γιατί περιμένω πολύ μεγάλο παλούκι... :inlove:

παλουκι απο ρευμα
παλουκι απο καυσιμα
παλουκι απο σουπερ μαρκετ

Ισως ειναι καλυτερα αντι για λιπαντικο να τα ξοδεψουμε σε ναρκωτικα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#773788 Δεν ξερω τι αλγόριθμους επιστρατεύουν για τον υπολογισμό της τιμής ρεύματος, νομίζω οτι ο τελικός κριτής θα είναι το κάτω δεξιά κουτάκι στον επόμενο λογαριασμό.

Τον προηγούμενο μήνα έληξαν τα συμβόλαια μου σε ΦΑ & ρεύμα και εκανα μια μικρη έρευνα πριν καταλήξω.
Βλέπω οτι τότε η πιο οικονομική σταθερή τιμή ήταν της ΔΕΗ με 0,23€ ημερήσιο και 0,176€ νυχτερινό (+ 1€ πάγιο)

Τελικα έκανα συμβόλαιο με τη Zenith η οποία είχε το πιο φτηνό σταθερό ΦΑ, και αν είμαι συνεπης στις πληρωμες θα χρεωνει το ρεύμα με 0,054 & 0,039 €/Kwh, σταθερο + ρήτρα αναπρ. Θεωρησα οτι αν καταργηθει η ρητρα (όπως ανακοίνωσαν για ενα χρόνο), θα είναι οικονομικότερο, θα δούμε... Οπως εγραψα και πιο πάνω, το τελευταίο κουτακι είναι ο τελικός κριτής :vava:

Οσοι γνωστοί ειχαν συμβόλαια ακόμα και Μαρτίου 2022 στη ΔΕΗ με σταθερή τιμή έχουν πολύ καλές τιμές.

Τουλάχιστον τον τελευταιο χειμώνα δεν πλήρωσα για ΦΑ, μιας και ειχα σταθερή τιμή.
Εδωσα 100-150€ απο Οκτώβρη και τωρα στον τελευταιο λογαριασμό μου επιστρεφουν τα 45€, πιο πολλά και απο το πάουερ πάςς :innocent:
Η νεα τιμη στο ΦΑ ειναι 0,093€, τριπλάσια απο αυτή που είχα μέχρι πρότινος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Geralt έγραψε:
Ισως ειναι καλυτερα αντι για λιπαντικο να τα ξοδεψουμε σε ναρκωτικα :iconcool:

Το σκέφτομαι και αυτό ως ενδεχόμενο... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#773802 To ενδιαφέρον/περίεργο είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να προσφέρει το Home Enter που έχει σταθερή χρέωση, αλλά διαφορετική από αυτή που ανακοίνωσε για τα συμβόλαια με ενσωματωμένη την ρήτρα αναπροσαρμογής.
https://www.dei.gr/en/home/electricity/myhome-enter/
Μύλος! :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:To ενδιαφέρον/περίεργο είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να προσφέρει το Home Enter που έχει σταθερή χρέωση, αλλά διαφορετική από αυτή που ανακοίνωσε για τα συμβόλαια με ενσωματωμένη την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αν υπαρχει αυτη η τιμη τον Νοεμβριο....ΒΟΥΡ στον πατσα! :eat: Μπορει να ειναι μη συγκρισιμη με αυτα που εχω τωρα ( 0,105€/kWh ημερα και 0,07 νυχτα ) αλλα δεν νομιζω να εχει καλυτερο αλλου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#773809 Θεωρώ πως για όλους εμάς που είμαστε ήδη σε τέτοια συμβόλαια, θα υπάρχει κάποια λύση ώστε να μείνουμε, άρα δεν αγχώνομαι ακόμη. Έχει ψωμί ακόμη η φάση. Δεν έχω λόγο ν'αλλάξω ούτε την ΔΕΗ ούτε την ΦΑΕ για το ΦΑ.
Θα δούμε.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:To ενδιαφέρον/περίεργο είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να προσφέρει το Home Enter που έχει σταθερή χρέωση, αλλά διαφορετική από αυτή που ανακοίνωσε για τα συμβόλαια με ενσωματωμένη την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Υποψιάζομαι όμως ότι σε αυτά τα συμβόλαια δεν θα εφαρμοστεί η κρατική επιδότηση, οπότε και θα πληρώνουμε άμεσα παραπάνω και θα επιδοτούμε έμμεσα τον κάθε Μυτιληναίο.
Τώρα, το να λέμε ότι είναι συμφέρον το 0,24, όταν προ 2-3 ετών πληρώναμε 0,10 (και μας είχαν ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ότι δεν θα πληρώναμε παραπάνω :metalo: ) + έκπτωση συνέπειας 15%, δεν είναι και για να χαιρόμαστε :s_cry
Άβαταρ μέλους
By glf
#773882 Τουλάχιστο να κουμπώσει με την ώρα της η νέα μονάδα (Πτολεμαΐδα 5) πριν τον χειμώνα μπας και κόψουν λίγο τα υγραέρια. Πολλά ζητάω από τη ζωή το ξέρω.
Ώστε η ΝΔ με την ενεργειακή της στρατηγική μας έφερε μισό ευρώ την κιλοβατώρα ε;
Ε ρε φέτος οι κουμτελινες τι έχουν να χρεώσουν....

Σοβαρά τώρα. Νοιάζει κανένα το τι πράμα υπόσχεται να πληρώνει το κράτος;;;;

Επιδοτεί πληρωμές για πετρέλαιο και υγραέριο που είναι εισαγόμενα; Δλδ εμίρηδες είμαστε; Μπα ξέρω...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#773888 Τα εργοστάσια πάντως φαίνεται να δουλεύουν πλέον non stop

Εικόνα

Σχετικά με τα σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ, θα συμφωνήσω δυστυχώς με τον Asimov. Υποψιάζομαι πως θα είμαστε απλά τα "κορόιδα" που δεν πήραμε το ρίσκο να φύγουμε από την ΔΕΗ και να μπλέξουμε με ΟΤΣ, ώστε να δικαιούμαστε επιδοτήσεις κλπ.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#773897 το Ιούνιο του 2019 όταν μας φώτισε ο Θεός και ρίξαμε τον Τσίπρα
η τιμή της κιλοβατώρας στο ρεύμα είχε
0,0946
...............................................
μετά έγιναν εκλογές και ήρθε ο άριστος Μωυσής
και
σε 3 μήνες,
το Σεπτέμβρη του 2019,
πριν έρθουν ακόμα,
πόλεμοι,
κορονοιοι,
λιμοί,
σεισμοί
και
καταποντισμοι,
η τιμή της κιλοβατώρας είχε ανέβει στα 0,11058
τώρα
τον Αύγουστο που μας έρχεται θα πληρώσουμε την κιλοβατώρα 0,486€

δλδ 400% πάνω απ το 2019
Αλλά και στο πάγιο του οικιακού τιμολογίου ανά τετράμηνο έχουμε ωραία πράγματα
το 2019: 1,52 το τετράμηνο
και
τώρα με τον άριστο Μωυσή, 14,00...!!!

δλδ
αύξηση 821% απ Ιούνιο του 2019
πείτε,
είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου ορ γουατ;
εντωμεταξύ
ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ
Γιώργος Στασσης
προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη για αυτή τη θέση,
καθόρισε μισθό για τον εαυτό του,
360 χιλιάδες ευρώ μαζί με τα μπόνους.
ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος, ο Μανώλης Παναγιωτάκης,
που έγινε διευθύνων σύμβουλος μετά από 47 χρόνια στη ΔΕΗ,
με βάση τα επίσημα στοιχεία το 2018, έπαιρνε το χρόνο, 68.100 ευρώ
τώρα
Το συνολικό ετήσιο κόστος ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της διοίκησης της ΔΕΗ το 2019 ηταν 214.768,86 ευρώ
λιγότερα απ οσα παίρνει σήμερα μόνος του ο Στασσης (360.000 ετησίως)
μη μπα και ξέρετε να μου πείτε ΤΨΡΜ;;;
ΥΓ. ευτυχώς, που είναι φθηνή η βενζίνη...

Ιωάννης Γκόλιας

< >